Здравейте ,някой имали представа за компресорите с марка jiaxipera -мисля китайски ,хладилника е bosch така и не разбрах каде е правен. Едва ли е немски най вероятно е турски . Интересуваме компресора дали е надежден ?!
Здравейте ,някой имали представа за компресорите с марка jiaxipera -мисля китайски ,хладилника е bosch така и не разбрах каде е правен. Едва ли е немски най вероятно е турски . Интересуваме компресора дали е надежден ?!
БОШ са корейски, а не турски. Правят ги Daewoo. Здрави са. Само дето цената им е поне два до три пъти по-висока от съответния аналог с марка Деу. Разликите са само във външния дизайн. Отвътре са еднакви. Незнам точно за какъв модел става дума. ЗА някое малко хладилниче или за американски тип с две врати.
Този не е американски тип. Американските са с като гардероб.
За парите на този можеш да вземеш Деу, но ще буде NO FROST.
Принципно новия завод за хладилна техника на бош сименс е втурция и е един от най модерните в света, а пък за този компресор и за корейската връзка нищо не съм чувал, ама имай в предвид, че дори и дамфос компресорите вече се произвеждат в китай както и много други марки за които никой няма да ти каже че са правени тамАз бих препоръчал хладилниците на шарп също да разгледаш.
Ти хубаво препоръчваш хладилниците на Шарп,ама днес гледам един за 2500 лв. в ТМ със смотания компресор АCC,имам един такъв хладилник Силтал с АCC ...е няма такава бръмчалка..
Шарп, ама да е за японския пазар.
Корейски са само двувратките друже! 60-сантиметровите модели се зглобяват в Турция, а 70см. в Гърция. Моделите за вграждане са немско производство.Първоначално публикувано от Julian
...Има по прост начин да се разбере кое къде се сглобява,вместо да се дават мнения ,кой не доразбрал,кой не дочул!....Има си бар кодове или щрих кодове/всеки казва както му е удобно/...Та гледат се тези кодове и по първите цифри се разбира кое от къде е долетяло!...Най големите спедиторски фирми ползуват и специален софтуер,с него дори може и да се проследи пътя на всяка стока и особено за такива едрогабаритни неща като печки хладилници и т.н.....Това обаче струва много пари.....А и самите кодове не че не се фалшифицират,но става трудно,щото напоследък взеха да ги слагат на доста места и по уреди и по опакоивки......
slovaka,
Тези кодове аз съм спрял да ги гледам много отдавна!
Просто, защото почти не намирам съответствие м/у написаното на етикета за производител и тях. Последно на десертчета видях написани 5 държави, а на бар кода се мъдрят цифрите на фирмата майка, която е регистрирана в Швейцария. А иди разбери къде са произведени!
Погледни и на бирите и безалкохолните какъв код е написан и какво - на етикета за произход. Примерно Кока-Кола - 520, демек Гърция, а тя си е бутилирана в БГ.
Колкото до хладилниците Bosch - турски са и то доста отдавна за нашия пазар. И не само хладилниците...
Това не означава автоматично, че са нискокачествени!
За хладилник Бош, не е проблем да се разбере къде е произведен. Повече от година, на етикета върху опаковката,е изписана държавата производител. Това което аз лично съм виждал са Турция, Гърция и Германия.
Драги Гена-бс,аз точно това се опитвах да обясня!Повечето хора,а и аз самия, знаем за кодовете и то най-вече и само за тези цифри указващи държавата.При едрогабаритните стоки, това се вижда и различава безпроблемно.Това едно,второ никой не би си позволил да се е...а с Бош и ли Сименс,Кока -Кола и т.н../Припомни си по времето на ВИС и СИК ,дали на някоя бензиностанция ШЕЛ имаше лепенка ,че е застрахована от наши пишман застрахователи!/Не,нали!За бързооборотните стоки и осбено хранителните важат малко по други правила.Специално за Кока Кола,да изписва се кода на Гръцко,защото там е центъра за тази част на Европа в който янките си доставят концентрата.На словашката Кола е изписан кода на Швейцария,друг такъв център за доставка на концентрат.От там на сетне,който иска точно да знае дори и движението на всяко пакетче трябва да има достъп до този транспортен софтуер,но както казах това е много много скъпо!Обобщено ,дългите кодове не само указват кой кога и къде е произвел нещото ,но дори и пътя до потребителя!...А колкото до производството на Бош и Сименс в Турция,няма нищо страшно!Това е наистина фантастичен завод/Минавал съм покрай него/ и може и наистина да е най модерния в Европа както твърдят и хора от форума!