Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник
Здравейте,
Търся си хладилник с фризер с ширина 90-91см и 4 вратички като сме се спряли с жена ми на следните модели:
Bosch KFN96AXEA
GORENJE NRM918FVX
LG GSXV91BSAF
TEKA RFD 77820 S
Нямам много много предразсъдъци към марки, освен сглобяваните край Пловдив, за това и не ги включвам в избора, ще се радвам на няквкви мнения за изброените, или предложения за други.
Гледай без ледогенератор в хладилната част тоест вземи Боша или Теката. Какво им има на тези правени в Пловдив?
Каква е идеята да няма ледогенератор и диспенсер за вода? Жена ми е много ентусиазирана да ползваме филтрирана вода през хладилника вместо кана брита.
Също така мнения за SIDE BY SIDE ХЛАДИЛНИК WHIRLPOOL WQ9I MO1L
Аз имам 2 броя 20+ годишни хладилници бош с електронно управление и no frost и нямам забележки към тях, но ми е ясно, че вероятно няма да имат нищо общо с днешния бош. За това се надявам, ако някой има наблюдения.
А по отношение на тези до Пловдив, тъй като и аз съм от Пловдив, познавам работещи там и не ми препоръчват марката. А и това, което се предлага за нашия пазар няма общо с това, което продават из Европата. По същата логика може би и при другите марки е така, но поне остава надеждата...
Доста ти е противоречива колекцията.
Бошът няма диспенсър, ЛГ-то е с две врати, Тека-та с изтеглящи долни и без диспенсър, единствено Горението отговаря, но там надеждността е под въпрос.
Идеята е че се чупят много. Диспенсер вътре в хладилника се чупи по-малко. Ледогенератор във фризера също. Ако искаш добър филтър за вода има такива които се поставят под мивката със Диспенсер на самата мивка.
Като цяло колкото по-малко екстри, е по-надежден дизайна на самия хладилник.
Колекцията ми е за размера и вида, а именно 90-91см и 4 врати. LG-то не е с 2, а с 4 врати. А Bosch-ът ми е най-присърце на мен, защото имам и съм доволен, но пък жената ги иска с диспенсери. Не случайно написах, че съм и отворен за предложения, стига да не са безумно скъпи, в диапазона до към 3600, 4000 гледам да се вместя и да го приключа въпросът за дълго време.
Провери пак за ЛГ-то, само така изглежда.
Иначе, ЛГ-то е ок, на мен ми харесва, пък и са доста добри в хладилниците.
Да, три пъти му гледам вратичката на минибара и решавам, че се отваря половин врата така. Но пък май сега натам задуха вятъра - към LG-то.
ЛГ правят не лоши хладилници, но няма марка с надежден ледогенератор в хладилната част никъде по света.
А за WHIRLPOOL WQ9I MO1L какво ще кажете?
Блазни ме възможността половината фризер да се ползва също като хладилник. Интересувам се най-общо от марката, качеството на изработка и компресора. Ясно е, че винаги мога да попадна на голям боклук без значение от марката.
Цитат:
... половината фризер да се ползва също като хладилник...
Аз съм с такъв, и точно за това го избрах.Ще имаш много голям хладилник.
Моя е Беко обаче.
Здравейте,
Някой от вас използвал ли е Whirlpool Space 400 и какви наблюдения има върху него? И като цяло Whirlpool славят ли се с проблеми при хладилниците. Аз имам въпросния модел, който един път сдаде багажа.. сменяха му платки, датчици и го върнаха от онзи свят. За съжаление обаче вчера пак предаде богу дух. Разпитах и се оказа че и други познати имам този модел и също имат проблеми от друго естество, но не са щастивли от покупките си. Та сега се замислям какво да взема, а хладилника е малко спесифичен с неговите 70 см ширина. Вариантите ми са няколко:
BEKO BCNE400E40SN
GRUNDIG GKNI 56930
Gorenje NRKI619EA3
Ии доста скъпия AEG NSC7G751ES който искам да избегна, но все пак е вариант
Откъм надежност къде мога да очаквам най- висока .. разбира се гледам и най-дълга гаранция макар че от сегашната 5годишна гаранция никаква "файда" нямаше.
Аз се чудих между въпрония Whirlpool и по-скъпото AEG. Те са единствените два по-големи модела за вграждане на пазара.
След твоя коментар вече не се чудя. :)
Gorenje вече нямат нищо общо с доброто си име отпреди - от няколко години са само търговска марка на китайски производители.
Здравейте,
имам нужда от съвет при избор на бюджетен и безшумен хладилник. Има ли нещо, което може да се впише е тези изисквания в момента?
Мразя Самсунг, харесвам LG, АЕГ, Bosch и Whirlpool.