Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник
Здравейте колеги,
И аз се присъединявам с молба за съвет относно избор на хладилник и малък фризер. Тъй като полезния обем на хладилниците за вграждане е доста малък, се спряхме на вариант хладилник и отделен фризер за вграждане. Избора е ограничен значително, тъй като само BOSCH, Liebherr и AEG предлагат подобно решение:
За хладилник съм се спрял на https://www.bosch-home.bg/productlis...lebox=manuals/
Като цяло чета доста негативни отзиви за AEG и Liebherr по чужди и локални сайтове и по-скоро клоня към други марки.
Относно фризерите, ето вариантите:
https://www.aeg.bg/kitchen/cooling/f...er/abb682f1nf/
https://www.bosch-home.bg/productlis...lebox=manuals/
Предимството на AEG-то е NoFrost системата. Обаче е доста по енергийно-неефективен и шумен за разлика от боша.
Въпросът ми е, необходимо ли е фризерът да е nofrost при положение, че е отделен уред? Има ли други предимства, които изпускам?
Всякакви коментари и мнения по горните уреди е полза!
Поздрави!
Еми ще трябва да го размразяваш, ако не е no frost чат пат, ама не е края на света. Аз бих взел Боша.
Здравейте,
Моля да ми препоръчате хладилник със следните размери 201 х 59,5 х 63,5. Бих искъл да е с инверорен мотор, No Frost и цвят инокс. Бюджета е 1300 лева. От огледите в магазните харесахме, като разположение на рафтовете най-вече, Bosch KGE39AICA, но той е с Low Frost система. Толкова по-зле ли е това и има ли нещо по-добро около бюджета?
Благодаря.
има филтър в сайта - намери си каквото ти трябва
Преди седмица закупих следния хладилник за ваканционен имот на морето:https://www.technopolis.bg/bg/Hladil...SUCN1/p/660270
Първи впечатления:
Плюсове-абсолютно безшумен,красив дизаин,много фунционално разположение на рафтовете,бутиларник,сгъваемо рафтче за по голяма тенджера,метален гръб и до там.
Минуси-Безумно силно лед осветление,при отваряне на вратата светва рязко като боен фар точно в очите,особено вечер,направо те ослепява,wi-fi то е тъпо,показва само температурата,и прави някаква диагностика за проблеми евентуално,при първоначалното включване пищеше точно 2 часа докато достигне температурата,отначало помислих че нещо не е наред,докато не прочетох книжката където пишеше че това било нормално.
Лед дисплея на вратата светва само при отваряне,след това изгасва.Самата врата трудно се отваря и затваря,има две степени,като на колите е.И най-голямата простотия е че е с бяло уплътнение на вратата,при положение че хладилника е цвят графит.
Сравнявам го с АЕГ то ми,където леда е двустранен,светва плавно с мека светлина при отваряне и после плавно загасва при затваряне на вратата.Естествено,гумените уплътненияя са черни.
Абе ЛГ има още много да учат от големите в бранша.....
Цитат:
Първоначално публикувано от
iveto
Сравнявам го с АЕГ то ми,където леда е двустранен,светва плавно с мека светлина при отваряне и после плавно загасва при затваряне на вратата.
Накара ме да стана да го видя това плавно ИЗГАСВАНЕ. :) Надничах като сурикат докато затварям вратата и тц, изгасва си рязко лед-а. При отваряне си светва плавно. Явно твоето АЕГ е по-нов модел:BigGrin
Цитат:
iveto
при първоначалното включване пищеше точно 2 часа докато достигне температурата,отначало помислих че нещо не е наред,докато не прочетох книжката където пишеше че това било нормално.
Нормално е да пищи защото си мисли че е спирал тока и продуктите може да са се размразили(развалили). Дори след достигане на нормални работни температури трябва да има сигнализация за случилото се, която с натискане на бутон да изчистиш. И алармата е трябвало да спреш, а не да я слушаш 2 часа.
Алармата няма как да я спра,явно така е проектирана,
Иначе АЕГ-то е това:https://electrosound.bg/hladilnik-s-...cb736e5mb.html
Нали от LG не искаше и четка за обувки :lol: Шегата настрана, и ние сме с LG висок клас (уж) вкъщи и не съм впечтален. A ги хвалят много.
А,вярно е:)
Жена ми много го хареса,и не можах да се преборя.
Но,това ще ми е за урок!
Има и още,заедно с хладилника взехме и комбинирана пералня със сушилня пак ЛГ,най-високия клас.
Днес жена ми пусна да пере 2 бр. хавлии,от тези с качулките и 3 плажни кърпи.
Като дойде време да центрофугира спря и изписа код за грешка U5,което означава повреден вибрационен сензор.Пералнята е 10,5кг.Вероятно е била претоварена и сега чакаме техниците в понеделник да я правят.
Само за сравнение,в София АЕГ-9та серия която е 9кг. пере без проблем по 4 хавлии едноременно.
Абе,нежни са корейчетата....
Хората които ги хвалят,преди това са имали Мраз 150.....
Цитат:
iveto
Алармата няма как да я спра,явно така е проектирана,
12стр. на упътването на Български.
"Аларма за висока температура
Когато температурата на фризера стане твърде висока поради спиране на електрозахранването, лампата LED за температурата примигва и прозвучава аларма. • Натиснете бутона Freezer за спиране"
Аз съм с LG , след като висок клас Беко умря за 26 месеца и го върнах по гаранция. Тъй като трябваше да избирам от Тех магазина равностоен хладилник , естествено се омятах по AEG и Bosh но вече гледах детайлно / живея на 8 етаж и хладилник над 180 см не влиза в асансьра и разопакован, а услугата доставка до вратата вече е 10 лв на етаж и не мога да сменям хладилници на 2-3 години /. Ами бутах един цял следобед бошове и аегете и всички ми се видяха пълни ментете с калпави врати, тънки ламарини, нерационални рафтове и т.н.Не , че LG е каймака на хладилниците , но в желания от мен размер и екстри беше най-доброто. Казвам го , като препатил вече .... Ако и той даде фира ще си купя Мийле, колкото и да струва ....
Високият клас на Мийле и Либхер са еднакви. Политиката на Либхер е да дава по-дълга гаранция, което е плюс. 210 сантиметров хладилник би трябвало да влезе в асансьора разопакован. В старите асансьори се свалят плафона и фасонгата, след което се вкарва наклонен, първо горния край.
Цитат:
CubanLinx
Нали от LG не искаше и четка за обувки [emoji38] Шегата настрана, и ние сме с LG висок клас (уж) вкъщи и не съм впечтален. A ги хвалят много.
Аз съм с един от първите LG NO Frost вече близо 20 години.
Някакъв маркуч веднъж смениха и не е мръднал.
На всичко отгоре е сложен плътно в една ниша и грее здраво от вън.
След толкова време седнах и погледнах в книжката, че реално съм го държал на минимум фризера, а не на максимум. Така ако остане някакво месо дълго време почваше да има дъх.
За съжаление в момента LG не предлагат модел във варианта, който аз търся, иначе бих взел пак.