Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник
Цитат:
Първоначално публикувано от
kdobrev
Здравейте,
Чудя се между тези две марки и три хладилника:
SNAIGE RF 36SM-Z10027
BEKO RCSA 360 K21W
BEKO RCSA 330 K21W
Бихте ли посъветвалли
Със сигурност ще купувам от технополис, който и да избера, защото баба ми вече беше ходила и си избрала едно ужасно Gorenje. Сега аз ще го сменям с нещо по-удобно и надявам се хубаво. На Snaige му пожълтяват пластмасите - това не само го четох, но и предния е такъв. Беше горял веднъж, оправяха го и сега след много години изгоря с цветомузика и дим :)
Та затова чакам някой да каже хубави неща за BEKO-тата :)
От трите модела бих избрал SNAIGE- по- малко ток гори, по- безшумен, има нулево отделение, за бутилки, и като цяло по- ми харесва. Пластмасите всички пожълтяват ако са изложени на слънце. Аз бих купил от тук - по - евтино, доставка на място без оскъпяване, поръчваш днес, доставят утре. От там си взех преди нова година хладилник и съм доволен.
Имам в мазата на къщата още работещ безупречно и не "изгорял" и "пожълтял" Снайге на 17г. Но пък да предположим, че старата техника от онова време изкарва доста повече.
Моят Снайге бе 1982г. производство и го пенсионирах все така работещ през 2014г. Единственото, което бях подменял бе терморегулатора, естествено и гуменото уплътнение на врата се бе втвърдило накрая.
Здравейте, реших, че е най-добре да питам тук, вместо да пускам нова тема, та: Някой може ли да ме насочи към модел хладилници тип side by side, но възможно най-нисък. Говоря от порядъка на 140 - 150 см, най-много 160. Намерих един модел на Snaige, но и той не е никак евтин, да не говорим, че е и доста обемен на страни. Ще съм Ви благодарен на всякакви мнения, благодаря ....:)
Моля за съвет за избор на БЕЗШУМЕН хладилник 60х185+см... ще се ползва в кухня, която е обединена с хол, където нощем се спи на разтегателен диван. Сегашният NoFrost Gorenje ( NRK6191JX ) не се издържа, адски е шумен. Два пъти му сменяха вентилатора, какви ли не магии правих за обезшумяване на компресора, но не се стигна до приемлив резултат и съм му вдигнал мерника. Бюджетът е до 1500 лева... дано е достатъчно да си купя малко спокойствие... Благодаря!
Моя съвет ако търсиш тишина е да не си купуваш NoFrost хладилник. Имах такъв 15 години, сега съм с обикновено AEG - много по безшумен е. Същото AEG го имам и в ситуация подобна на твоята във ваканционен апартамент - никакъв проблем с шума и спането. Модела е AEG S73600CSW0, но едва ли се предлага още. Все ще има някакъв подобен.
espace е абсолютно прав! Ако можеш, пропусни и тези с инверторните компресори.
Просто гледай техническите характеристики и търси нешо в обхвата на 37 - 38dB.
Всичко нагоре не знаеш каква точно честота ще е с максимална като ниво и какво точно ще се набива в ушите ти. А за повече от 1 човек е много трудно да се определи.
Ако можеш, пусни в магазина само за проба модела, който си харесал. Ако чуваш работата на компресора и движението на хладилния агент в системата на разстояние около 50см, значи хладилника е шумен.
Скоро не съм проверявал за хладилници, но AEG / Electrolux все още имат читави модели.
Самсуняците са около 39дб, инверторни
Преди месец взех този Хладилник Samsung RT38K5530S9/EO . Доволен съм от всякъде, тих е, единствено когато тръгне компресора се чуват 2-3 силни пукания, от разширяване на корпуса предполагам. Мен не ми пречи, че е в кухнята, но ако се спи наблизо определено ще подскачаш в леглото .
Здравейте,колеги. Спрях се на един модел на Бош на промоция в технополиса, 1060 лв. Обаче заглеждам и едно Беко, и сега видях и един от двойните големите на Финлукс. Кажете някое мнение, Боша изглежда добре, Бекото има диспенсър, а Финлукса е мечтата ма жената-двоен. На една цена са приблизително. Не съм гледал гаранциите за колко време са.. Сега чета и за NoFrost и LowFrost при Боша. Май първото е за предпочитане или...
Изпратено от моят Xiaomi Mi5s, с помощта на Tapatalk
Търся непретенциозен хладилник до 650 лв., по възможност тих. Обема на хладилната част е с приоритет пред камерата, затова гледам модели с горна камера. На хартия се спрях на тези:
Хладилник ELECTROLUX EJ-2801AOW2 - 480 лв. (спецификации от официален сайт)
Хладилник с горна камера LIEBHERR CTP-2921 - 570 лв. (спецификации от официален сайт)
Хладилник с горна камера LG GTB-362 PZCL - 620 лв. (спецификации от официален сайт)
Моля, помогнете в избора. Или предложете алтернатива.
В тези пари са една стока, че даже и по-скъпите са така. Никой вече не препоръчва нищо, освен промоция дълга гаранция. Няма и повторяемост. Либхера ми (790лв. преди 5г.) го замениха на 3-та година за дефект и новата бройка беше по-шумна и с различен компресор.
VanDan, благодаря за мнението. На картинка LG ми изглежда най-напудрен, освен това има No Frost тотал. Но пък идва с една година по-малка гаранция от Либхера, по-нисък климатичен клас и харчи повече ток.
Този модел Electrolux е доста стар - 2014 набор и вероятно са останали само мостри.
Но, замразява 4кг продукти от стайна температура до -18С за 24ч., минимална работна температура е 10С. За съжаление не видях в характеристиките му друг важен параметър - време за съхранение на продуктите при спиране на захранването или достигане на 25С във вътрешността на хладилника.
LG - има две полезни функции - регулиране на влажността в сектора на зеленчуците и принудително обдухване на вътрешността. Инвенторния компресор е съмнителна "екстра", а лично аз не виждам смисъл и от Total No Frost за такъв клас и обем хладилник. А и разликата в цената от 140лв. спрямо Electrolux според мен не си заслужава. Замразява само 2кг/24ч. и съхранява температурата за 12 часа след спиране на захранването. Няма данни за минималната околна работна темпаратура или поне аз не видях.
Погледни и моделите с долен фризер с две чекмеджета, щом ще ползвате повече хладилната част. Много по-удобно е от ергономична гледна точка да се работи с горно разположена такава. Няма навеждане, клякане и т.н. Личен опит.
Liebherr въобще не искам да го коментирам!
Успех!