Silver1 дай си модела на хадилника?
Малко търпение, че явно добро желание не стига!
Вградил съм си по грешка външния датчик в дограмата...сега ще мисля как да го измъкна от там.
silver1 , всеки термостат изключва на зададената му температура-независимо от външната температура!!!Ако си сложил термостата на хладилника си на степен 1, той ще поддържа една и съща температура без значение външната температура дали е 20 или 30 градуса.Само ще се увеличи продължителноста на работа на компресора!!!
Наумили са си, че с промяна на околната температура - се променя и температурата в хладилника. Обяснил съм го кое и кога става, ама нека си поизмерят.
Ще ни напраят диаграма
Какво стана с обещаната диаграма?Не се отказвай така лесно!!!Длъжен си да пробваш-поне себеси да убедиш!
Според мен Silver1 малко позакъсня с измерванията, защото околната температура вече се понижи!
Почти съм сигурен,че хладилник,който не е NOFROST, НЕ МОЖЕ да постигне температура в хладилнито отделение от 3-4 градуса, когато околната температура е над 28 градуса.
Кое те кара да си почти сигурен?! А термостата за какво е?
Момчета,термостата изключва на зададена температура-в хладилника,а не на време!Докато не направи зададената температурата,няма да изключи-ако ще външната температура да е 50%С!!!
Когато зададената температура е прекалено ниска и хладилника не може да я достигне, тои работи без прекъсване, но все пак изключва от термозащитата!
Не искам да кажа,че разбирам повече от Вас от хладилници, но съм сугерен, че никой не може да ми покаже хладилник, който не не NOFROST и да достига температура от 3-4 градуса при външна температура над 30 градуса.
Закъснях, а и не мога да намеря друг подходящ термометър, че моят упорито оказва да се извади.
При мен в момента външната температура е 25 градуса а вътре е 3градуса ( термостата е на положение 3 от 7).Вътрешната температура е меря с чаша с вода и в нея потопен спиртен термометър).
Не бъди сигурен, ще сгрешиш!Ако всички хладилници/при външна темп.30 градуса/ изключваха само от термозащитата, то те половината щяха да са с изгорели мотори, до края на лятото!А я си помисли,какво ще стане лятото с фризерите,които изключват на доста по-ниста температура???Първоначално публикувано от jovany75
jovany75, ako е така - тогава какво става с хладилниците в Италия, Гърция и Турция. А да не говорим за Африка......
Хладилниците са конструирани да работят ефективно за определн климатичен регион.
Т.е. хладилник за България, дори и при 32-35оС в помещението, ще поддържа 3-4оС в хладилната част примерно. Без проблем!
За целта има терморегулатор и компресор.