Съгласен съм.Най вероятно е с компресор ФГ, а не с КХ!Първоначално публикувано от vanko68
hunterA - ако искаш ми пиши на имейла от къде си.Ако сме от един и същи град, ще дойда да ти го оправя,ако почерпиш едно кафе с цигара!
Съгласен съм.Най вероятно е с компресор ФГ, а не с КХ!Първоначално публикувано от vanko68
hunterA - ако искаш ми пиши на имейла от къде си.Ако сме от един и същи град, ще дойда да ти го оправя,ако почерпиш едно кафе с цигара!
Ето качвам снимки на компресора понеже явно стана спор.[img width=800 height=600]http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1266175027n.JPG[/img][img width=450 height=600]http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1266175306d.JPG[/img][img width=800 height=600]http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1266175266x.JPG[/img]
Работи с фреон R12
Струва ми се, че липсва болта за закрепване на компресота /в дясно/.
Kasap болтовете са на кръст 2 са само (в ляво от вън и в дясно отвътре др. две дупки са празни). Мислех, че така е нормално, ако е там проблема ще взема още два болта и да го стягам (ех тея братушки как са спестявали само )
Не ти трябват болтове.Не е в тях проблема.Просто най-вероятно някоя тръба опира и от там се получава шума.Повечето компресори са хванати само с 2 болта на кръст. Иначе копресора е ФГ, но това теб не те топли.Първоначално публикувано от hunterA
Благодаря, ще го огледам дали някаде се допират тръби, но вчера като го снимах не видях да има такива.Първоначално публикувано от K.K.
K.K. Не се допират никаде. Интересно е че вибрациите вървят на горе по тръбите и така се чува неприятния звук. Като хвана някоя тръба и намаля вибрациите звука почти изчезва. Какво може да се прави в такъв случай, ако подложа нещо меко между две тръби за улавяне на вибрациите, дали ще помогне ?
Пробвай!Нищо лоше не можеш да направиш, или да му навредиш.Виж дали видиите с които е захванат кондензатора /черната решетка/, са затегнати.Може те да са се разхлабили. Другото което ми идва на ум е, че берта /най-издадената част/ на компресора опира в корпуса на хладилника.Виж и това!
Абе какъв е този хладилник бе - той използва забранен от години фреон. Използването му си е вид престъпление ( на фреона де, т.е. ако се наложи да си го купиш) и ти отдавна трябва да си го върнал за рециклиране, ако не си го извърлил тайничко.
Както писах хладилника е купен 1991г. А за ползване на стар хладилник още малко ме прати в затвора.Първоначално публикувано от dkolov
Подложих парче студиопор (понеже само такова нещо намерих което убива вибрациите, но ако намеря подходяща гума ще подложа нея) и се оправи доста добре звука . Иначе никаде не се опира нито компресора, нито тръбите. Да питам, ако сложа още два болта в празните дупки и се затегне допълнително компресора, дали ще донамаля паразитните вибрации ?Първоначално публикувано от K.K.
Не бе за използването на стар хладилник никой няма да те прати в затвора, но ако си купиш фреон за да го оправяш си съучастник в престъпление по смисъла на закона.
Все пак ти остава възможността да добавяш стиропор.
Няма да ги намалиш.Колегата ти е посочил единствено възможните варианти.Първоначално публикувано от hunterA
Благодаря, ами колкото съм ограничил вибрациите толкова.Първоначално публикувано от badr
А за ползването на хладилник с R-12 /стария фреон/никой няма да ти каже нищо.То и R-134а /новия фреон/ не се знае колко е безвреден. След десетина години,някой "умник" ще каже, че и той е вреден, даже повече от стария! А най-хубавото е ,че Минскчето вече не ти шуми. Не го прежалвай лесно! Никой от новите хладилници няма да издържи да работи , колкото него-гарантирам!!! А и вече е реликва! Да почерпиш