Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22

Транспортиране на хладилник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на frick
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    501
    #16

    Отговор: Транспортиране на хладилник

    Съгласен съм, че е по-сигорно хладилника да се транспортира прав, но не винаги имаме тази възможност. За това понякога се налага да бъде транспортиран легнал, а как става това колегата bard го е описал в поста си малко по-горе с номер (9)

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Живее в
    Велико Търново
    Мнения
    59
    #17

    Отговор: Транспортиране на хладилник

    Здравейте! Да използвам темата за транспортирането на хладилници, за да споделя моите питания. Поръчах от румънците LG GSL480PZXV, защото отдавна му бях хвърлил око, а и в началото на седмицата се появи с ваучер за 1544 лева, макар на следващия ден да падна с още трийсетина лева, но това не е толкова важно. След два дена дойде. Още като отвориха буса, видях, че го возят хоризонтално на едната страна. Не го разопаковах пред входа, защото хладилникът е много обемен и много тежък и щеше да стане много трудно после качването му до петия етаж, понеже нямаше да можем да го опаковаме отново надеждно. Като го качихме и го разопаковахме, се оказа, че е претърпял доста сериозни удари - лявата врата отгоре беше сгъната, дясната долу - също, вътрешната стена на дясната врата, но горе в ъгъла също беше деформирана, отделно имаше някакво счупено парче от ваничка вътре. Още същия ден се свързах с оператор на сайта, казаха, че няма проблеми да го заменят, куриерът днес дойде и след още една хамалогия по стълбите надолу го натоварихме и сега чакам да дойде друг. Въпросът ми е от практическа гледна точка - като дойде новият, да го разопаковам ли вече пред входа, защото не ми се прави пак това излишно упражнение, а и не ми е удобно да ангажирам пак приятелите излишно с носенето. Как после по-успешно да го опаковаме, за да можем безпроблемно да го качим. Трябва да отбележа, че и доста оскъдни стиропори има вътре като за толкова обемен уред, би трябвало да е по-обезопасен, защото така винаги съществува риск от транспортна повреда, а и не съм сигурен вече дали и ние ще можем да го качим безпроблемно по стълбите, защото беше наистина голям зор. А и помолих куриерите другия да го донесат изправен, но не знам доколко ще се съобразят.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,778
    #18

    Отговор: Транспортиране на хладилник

    Ами представи си.Докато дойде до теб, хладилника е бил лангъркан най-малко в 3 куриерски камиона.Имах същия проблем с климатик-външното тяло беше подгънато леко на 2 места, въпреки, че беше опаковано с кашон и стиропори отвсякъде.Кой знае как ги лашкат и ги подхвърлят при товаренето и транспорта.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,528
    #19

    Отговор: Транспортиране на хладилник

    Разопаковането е обратено процес на опаковането. Гледаш къде са съединени отделните страни на кашона и отваряш от там, след това с тиксо хубаво облепяш.
    И хладилник се превозва в изправено положение. Моят беше превозен прав, но от самия търговец, който знае как се транспортират уреди, за да не си навличат подобни неприятности.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Живее в
    Велико Търново
    Мнения
    59
    #20

    Отговор: Транспортиране на хладилник

    В крайна сметка го отказах, прецених, че не ми се играе втори път този филм, няма никаква гаранция кой как го е превозвал, а и самите куриери като че ли се изненадаха, като им показах на кашона, че е задраскано транспортирането в легнало положение и ми разказаха и друг клиент как им бил предявил такова изискване, но пак легнал го носели. Ще го мисля хладилника по-нататък, не ми е такъв зор сега.

  7. Banned
    Тук е от
    Jun 2014
    Мнения
    390
    #21

    Отговор: Транспортиране на хладилник

    Тая работа - "хладилник се транспортира само прав" е в категорията "Митове и легенди"!
    Местил съм доста хладилници и фризери. Най-куриозното беше - докараха ми една витрина (1,80 висока) в багажника на ... Пежо 206. Половината стърчеше отвън.

  8.  
     
  9. PSL
    PSL е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Варна
    Мнения
    346
    #22

    Отговор: Транспортиране на хладилник

    Моите 5 стотинки - Донесоха ми хладилника легнал и днес прави 48 часа прав след обяд ще го включвам - чакам да дойде човек да измъкнем подложката под него. jhoro, не знам какво имаш предвид - "Митове и легенди" на кашона има означения как се повдига как се транспортира. После ще кача снимки на кашона. Ако има място кашона се повдига нагоре и се освобождава. За стиропора - преди време купих едно дребно Ариели за вилата и бе натъпкано с 5Х стиропор.

    Не желая конфронтиране с никой, но ето :

    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от PSL; 03-10-21 в 04:01. Причина: допълнение

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Хладилник Dometic
    От blekota във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 19
    Последно: 30-04-15, 20:24
  2. LG хладилник
    От Миряна във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 21-10-14, 15:10
  3. Хладилник тип мини бар
    От taralion във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 09-06-13, 16:52
  4. Хладилник Hoover
    От Maraya във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 01-09-11, 13:47
  5. Хладилник LG GR-389 SQF - бива ли?
    От zasd във форум Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 19-08-07, 20:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе