Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е хладилника ви ?

Гласували
218. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

13 5.96%
  • Bosch

15 6.88%
  • Beko

13 5.96%
  • Candy

2 0.92%
  • Daewoo

8 3.67%
  • Edesa

1 0.46%
  • Electrolux

21 9.63%
  • Fagor

2 0.92%
  • General Electric

0 0%
  • Gorenje

20 9.17%
  • Hotpoint-Ariston

10 4.59%
  • Hisense

0 0%
  • Indesit

7 3.21%
  • Liebherr

35 16.06%
  • LG

19 8.72%
  • Miele

4 1.83%
  • Neo

1 0.46%
  • Privileg

0 0%
  • Samsung

18 8.26%
  • Sharp

2 0.92%
  • Siemens

1 0.46%
  • Siltal

6 2.75%
  • Smeg

0 0%
  • Snige

6 2.75%
  • Whirpool

11 5.05%
  • Zanussi

3 1.38%
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567
Резултати от 91 до 102 от общо 102
Like Tree18Одобрявам

Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Това, което е с най-голямата гаранция на вносител!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от comset123 Виж публикацията
    Без да разпалвам война, може ли съвет - Бош от Турция или LG от Китай? Нещо в среден и малко нагоре клас ще взимам
    Няма война тук. И двете марки са най-препоръчваните у нас, така че няма да сбъркате с което и да е. Както отбеляза и Гена, на първо място гледайте за гаранцията. За предпочитане е като набележите определени модели, да ги видите някъде на живо. LG са със собствени компресори, а Bosch са с китайски. Някои модели например са с изцяло стоманени врати, докато на други само покритието им е стоманено. При LG предимството е, че каквото е в най-евтините модели, такова е и в най-скъпите. Различават се единствено в екстрите. При Bosch нещата варират според серията. У нас сме с висок клас LG вече 5-6 години и няма никакви ядове, но имахме проблеми със сензорите при обръщането на вратата и се наложи да викаме техници на няколко пъти. Тогава единия от техниците побългари положението и ни обясни, че за LG у нас нямало части (към днешна дата може и да не е така), което ми се вижда доста несериозно От тазни гледна точка, ако сега избирам хладилник, сякаш бих се спрял на Bosch (за тях пък съм срещал отзиви, че нулевата зона им е маркетингов трик).

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Благодаря ви на всички за мненията. Вчера разгледахме ЛГ-та в техномаркета до нас. Тези дни ще видим и бошове в Технополиса и ще изберем според обем, удобна подредба и гаранция.
    CubanLinx одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Няма война тук. И двете марки са най-препоръчваните у нас, така че няма да сбъркате с което и да е. Както отбеляза и Гена, на първо място гледайте за гаранцията. За предпочитане е като набележите определени модели, да ги видите някъде на живо. LG са със собствени компресори, а Bosch са с китайски. Някои модели например са с изцяло стоманени врати, докато на други само покритието им е стоманено. При LG предимството е, че каквото е в най-евтините модели, такова е и в най-скъпите. Различават се единствено в екстрите. При Bosch нещата варират според серията. У нас сме с висок клас LG вече 5-6 години и няма никакви ядове, но имахме проблеми със сензорите при обръщането на вратата и се наложи да викаме техници на няколко пъти. Тогава единия от техниците побългари положението и ни обясни, че за LG у нас нямало части (към днешна дата може и да не е така), което ми се вижда доста несериозно От тазни гледна точка, ако сега избирам хладилник, сякаш бих се спрял на Bosch (за тях пък съм срещал отзиви, че нулевата зона им е маркетингов трик).
    На моето LG му обърнаха вратата за 20 минути и 3 години вече не съм имал проблеми

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Супер, явно техниците са били читави. При нас или са били некадърници или просто съм изтеглил късата клечка. Едно нещо ми стана ясно със сигурност - разбрах защо не се препоръчват моделите със сензори във вратите Като изключа този проблем, други ядове не сме имали. А това с резервните части ми е неадекватно. Съмнявам се и нещо да се е променило. Все пак става въпрос за световен бранд, а не за някой тъмножълт китаец. Именно от тази гледна точка при евентуален избор към днешна дата по-скоро бих се спрял на Bosch.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Тогава единия от техниците побългари положението и ни обясни, че за LG у нас нямало части (към днешна дата може и да не е така), което ми се вижда доста несериозно От тазни гледна точка, ако сега избирам хладилник, сякаш бих се спрял на Bosch (за тях пък съм срещал отзиви, че нулевата зона им е маркетингов трик).
    Вероятно е вярно това с резервните части за южнокорейските марки- Самсунг и LG.Преди 3+ години ми се равали пералнята - Фагор 2-ра ръка от Германия (изгоря мотора), но иначе лагерите на барабана за 20 години работа бяха все още бетон.Не можах да намеря мотор и питах майстора какво да избера.Отговора беше Бош, АЕГ, Сименс, понеже има части и са ремонтнопригодни, а за южнокорейските марки части нямало....Наскоро ми се счупи стъклото на вратата на фурна Самсунг, купувана 2013-2014.Питах на 2-3 места, отговора беше - спряна е от производство и части няма
    Та, може и да е вярно това с частите за южнокорейските марки.....
    CubanLinx одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

и аз така , като ми се скапа Бекото на втората година с 5 годишна гаранция , питах направо майстора какво марка да взема и ми каза в прав текст : всички марки се чупят , няма значение марката, каквото ти хареса, не взех бош , защото като му пипнах вратата ламарината беше тънка като хартия

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

За това трябва да се гледат на място в магазин, че вече от толкова много сайтове не знаеш и описанието дали е коректно. Както написах по-горе, има разлика дали вратата е от стомана или е просто със стоманено покритие. Този явно е бил от вторите Конкретно при Bosch много зависи от серията. А според мен марката си има значение. Както обсъдихме, очевидно за корейските части няма, но пък са надеждни. За Liebherr има части, но пък там качеството е под въпрос, а цената им е неоправдано висока. Ако човек търси висок клас хладилник, за Liebherr трябва да се бръкне двойно, отколкото за подобен модел на LG или Samsung.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Какво имаш предвид под:
    ...дали вратата е от стомана или е просто със стоманено покритие....
    Да не са започнали да ги правят от велпапе? Няма да се учудя на нищо вече...
    Може би си искал да напишеш врата от INOX? Или както е правилно на български - от неръждаема стомана?
    А другият вариант е само покритие на корпуса, имитиращо метал. Дали фолио или боя - няма значение.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Виж, че ти си ме разбрал правилно За хората с възможности има и японски Hitachi със стъклени врати, но там сумите са доста серизони.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Никой не си купува хладилник, с цел да има за него резервни части. Хората ги интересува обем, размери, да са тихи, разпределението на отделенията с температурните зони и екстрите. Определяща е гаранцията. Ако компресорът изглежда като Aspera, звучи като Aspera и тежи като Aspera, значи е Aspera. Няма значение, че на него има китайски йероглифи и пише нещо друго. Liebherr, Bosch и LG са се наложили с високо качество. Miele са реплика на Liebherr. Взимайте каквото ви хареса, стига да се събира на определеното му място.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Miele не са реплика на нищо!
    Те са OEM производство на Liebherr с тяхното лого!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567

Подобни теми

1. Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От eye_contact във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 1022
    Последно: 13-12-25, 11:14
  2. Влагоабсорбатор (dehumidifier)/ FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От eliemi във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 118
    Последно: 17-10-25, 21:25
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 19:28
  4. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 17:20
  5. Хладилници: мнения, въпроси, обсъждане, избор
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 05-01-10, 20:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе