Това, което е с най-голямата гаранция на вносител!
AEG
Bosch
Beko
Candy
Daewoo
Edesa
Electrolux
Fagor
General Electric
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Hisense
Indesit
Liebherr
LG
Miele
Neo
Privileg
Samsung
Sharp
Siemens
Siltal
Smeg
Snige
Whirpool
Zanussi
Това, което е с най-голямата гаранция на вносител!
Няма война тук. И двете марки са най-препоръчваните у нас, така че няма да сбъркате с което и да е. Както отбеляза и Гена, на първо място гледайте за гаранцията. За предпочитане е като набележите определени модели, да ги видите някъде на живо. LG са със собствени компресори, а Bosch са с китайски. Някои модели например са с изцяло стоманени врати, докато на други само покритието им е стоманено. При LG предимството е, че каквото е в най-евтините модели, такова е и в най-скъпите. Различават се единствено в екстрите. При Bosch нещата варират според серията. У нас сме с висок клас LG вече 5-6 години и няма никакви ядове, но имахме проблеми със сензорите при обръщането на вратата и се наложи да викаме техници на няколко пъти. Тогава единия от техниците побългари положението и ни обясни, че за LG у нас нямало части (към днешна дата може и да не е така), което ми се вижда доста несериозноОт тазни гледна точка, ако сега избирам хладилник, сякаш бих се спрял на Bosch (за тях пък съм срещал отзиви, че нулевата зона им е маркетингов трик).
Благодаря ви на всички за мненията. Вчера разгледахме ЛГ-та в техномаркета до нас. Тези дни ще видим и бошове в Технополиса и ще изберем според обем, удобна подредба и гаранция.
Супер, явно техниците са били читави. При нас или са били некадърници или просто съм изтеглил късата клечка. Едно нещо ми стана ясно със сигурност - разбрах защо не се препоръчват моделите със сензори във вратитеКато изключа този проблем, други ядове не сме имали. А това с резервните части ми е неадекватно. Съмнявам се и нещо да се е променило. Все пак става въпрос за световен бранд, а не за някой тъмножълт китаец. Именно от тази гледна точка при евентуален избор към днешна дата по-скоро бих се спрял на Bosch.
Вероятно е вярно това с резервните части за южнокорейските марки- Самсунг и LG.Преди 3+ години ми се равали пералнята - Фагор 2-ра ръка от Германия (изгоря мотора), но иначе лагерите на барабана за 20 години работа бяха все още бетон.Не можах да намеря мотор и питах майстора какво да избера.Отговора беше Бош, АЕГ, Сименс, понеже има части и са ремонтнопригодни, а за южнокорейските марки части нямало....Наскоро ми се счупи стъклото на вратата на фурна Самсунг, купувана 2013-2014.Питах на 2-3 места, отговора беше - спряна е от производство и части няма
Та, може и да е вярно това с частите за южнокорейските марки.....
и аз така , като ми се скапа Бекото на втората година с 5 годишна гаранция , питах направо майстора какво марка да взема и ми каза в прав текст : всички марки се чупят , няма значение марката, каквото ти хареса, не взех бош , защото като му пипнах вратата ламарината беше тънка като хартия
За това трябва да се гледат на място в магазин, че вече от толкова много сайтове не знаеш и описанието дали е коректно. Както написах по-горе, има разлика дали вратата е от стомана или е просто със стоманено покритие. Този явно е бил от вторитеКонкретно при Bosch много зависи от серията. А според мен марката си има значение. Както обсъдихме, очевидно за корейските части няма, но пък са надеждни. За Liebherr има части, но пък там качеството е под въпрос, а цената им е неоправдано висока. Ако човек търси висок клас хладилник, за Liebherr трябва да се бръкне двойно, отколкото за подобен модел на LG или Samsung.
Какво имаш предвид под: Да не са започнали да ги правят от велпапе?Няма да се учудя на нищо вече...
Може би си искал да напишеш врата от INOX? Или както е правилно на български - от неръждаема стомана?
А другият вариант е само покритие на корпуса, имитиращо метал. Дали фолио или боя - няма значение.
Виж, че ти си ме разбрал правилноЗа хората с възможности има и японски Hitachi със стъклени врати, но там сумите са доста серизони.
Никой не си купува хладилник, с цел да има за него резервни части. Хората ги интересува обем, размери, да са тихи, разпределението на отделенията с температурните зони и екстрите. Определяща е гаранцията. Ако компресорът изглежда като Aspera, звучи като Aspera и тежи като Aspera, значи е Aspera. Няма значение, че на него има китайски йероглифи и пише нещо друго. Liebherr, Bosch и LG са се наложили с високо качество. Miele са реплика на Liebherr. Взимайте каквото ви хареса, стига да се събира на определеното му място.
Miele не са реплика на нищо!
Те са OEM производство на Liebherr с тяхното лого!