AEG
Bosch
Beko
Candy
Daewoo
Edesa
Electrolux
Fagor
General Electric
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Hisense
Indesit
Liebherr
LG
Miele
Neo
Privileg
Samsung
Sharp
Siemens
Siltal
Smeg
Snige
Whirpool
Zanussi
Аз от линейния на LG нямам оплаквания, но у нас и кухнята е отделно помещение.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 15-07-26 в 09:23.
А какво ви е мненито за моделите на Бош които ги дават че може да са долепени плътно до стени и таван това не е ли опасно за хладилника като нямя никаква вентилация на въздух?
Вярвам, че техниците на Bosch са го измислили. Не съм чул да има проблеми в това отношение. Аз също обмислях такъв модел преди да вземем LG. Ако сега избирах, щях да взема Bosch.
Аз не бих рискувал да "залепвам" техника без вентилация.
Най-малкото заради образуването на конденз > мухъл по стената и уредите.
А това какво пишат - ами със сигурност ще изкарат 2-5 години гаранция и после - нов.
Те и за автомобилите пишат подобни идиотии, като че смазките са за целия срок на служба на машината.
Обаче "пропускат" да напишат, че става въпрос за пробег от 100000-150000 или 2-3 години пенсионерско управление. Без теглене на прицеп, смесен пробег и подобни.
Този пост е редактиран от bentarp; 17-07-26 в 13:56.
Аз бих избрал Bosch. LG също е опция. За Liebherr можете да видите какво сме писали. Имат по-голяма гаранция и резервни части, тъй като се правят у нас, но качеството им е под въпрос. Имат си фенове, но аз лично не бих взел Liebherr.
Условията на гаранцията на Liebherr е добре да се уточнят на директният им телефон!
Защото аз ги четох и така и не разбрах добавката + 8 години за целият уред ли се отнася или само за компресора.
Който практически, ако инверторен, няма какво да му се повреди.
Освен управлението, но никой производител не го отбелязва като неразделна част от самия компресор.
Иди със старшината на място в магазина, като сте си определили максималните габарити, обем и т.н.
1.Най-голямата пълна гаранция, не застраховка!
2 Климатичен клас ( SN - T);
3.Търсите уред с максимални килограми храна, които може да замрази за 24 часа.
4. Шум при работа - под 40dB, даже под 38dB
2 до 4 ги пише задължително на етикета вътре в хладилника
5.Максимално време за съхранение на охладените продукти при отпадане на елзахранването.
12-16 и нагоре часа.
Написан е в сайта на производителя за съответния модел.
Тези точки са неотменимите,
Шумът е важен, ако се спи до хладилника. Иначе отива на 5 място.
Всичко останало са гевезелъци!
Дали, ако супер-дупер хладилникът на калинки спре да работи, дизайнът на кухнята или дневната ще ви спаси?
Този пост е редактиран от Gena_bs; 18-07-26 в 11:12.
Не е зле и да се погледне как е възможността за организация вътре и какви са ограниченията. Старият ми Зероват беше в пъти по-добре като вариации вътре от сегашното ЛГ. Да не говорим за един още по-дърт Електролукс (40+ год.) в офиса - там буквално може да въртиш и разместваш всички рафтове и тия на вратата в каквато ти конфигурация трябва
Тоя Бош може да се монтира плътно откъм страниците си, но не отгоре и отзад!
Всеки един хладилник може да се монтира така, стига да не пречи на отварянето на вратата, при Боша просто вратата е проектирана да се отваря в една равнина с корпуса, тоест може да е плътно до стената.
По отношение на разпределението и местенето на рафтове мисля, че AEG са най-добре, но не знам как са като качество. Прави ми впечатление, че са запазили дизайна с рафтовете на вратата, което е добре. Iveto много хвалеше техния AEG ама от тогава минаха някви години.
Скоро ми бяха донесли платките на един инверторен AEG за 2500лв. На едната пишеше Vestel.
Отдавна всичко е турско!
Bosch също се произвежда в Турция.
В собствен (BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş) завод в Çerkezköy, Tekirdağ,
BSH Ev Aletleri Türkiye | Company Profile - Revenue, Headcount, Tech Stack, Contacts (bitscale.ai)
Hoş Geldiniz | BSH Ev Aletleri | BSH Hausgeräte GmbH (bsh-group.com)
Този пост е редактиран от Gena_bs; 18-07-26 в 15:04.
От 8-ма серия все нещо би трябвало да е останало в немско. Тук вече няма Siemens, но те би трябвало все още да се правят в Германия.
Пиша за ценовия клас, от който се интересуваше колегата - 500€..
Нямам поглед в/у цялата производствена гама на фирмите.
Ама по нашите магазини едва ли има нещо немско в наличност.
Може би "гардеробите"са от Германия.