Резултати от 1 до 13 от общо 13

Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #1

    Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    На кратко колебая се между
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...RS61781GDSL/UR
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...LG-GSP-325NSYV

    Самсунга е по-скъп с близо 1000 лв и трябва да слагаш филтри на всеки 6 месеца, но пък се свързва директно с водопровода и не наливаш вода. Всеки филтър струва по 100 лв. Това което ме притеснява е, че тези филтри след време като нищо може да станат кът и следователно да не мога да си ползвам нито диспенсъра нито ледогенератора.

    LG по-евтино няма филтър, трябва да наливаш вода. Разбрах обаче, че почти всички останали марки са като Самсунг с филтри. Въпроса е ако взема LG-то да не би от кофти вода да се скапе ледогенератора и диспенсъра и тогава съвсем да увисна или LG просто са решили да не играят с другите и да точат клиентите с консумативи ?

    P.S
    Извинявам се на модераторите, че не съм пуснал темата в правилния раздел.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,257
    #2

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    аз съм за лг-то и 1000-та лева в джоба - нали пак прави лед и вода , а това се иска от него.
    само не го купувай от полиса - тия са големи измекяри.

  4. Novice
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    3
    #3

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    спред мен филтрите не трябва да те притесняват. Винаги могат да бъдат заменени с неоригинални - ще са по-евтини, а може би и по-качествени. Обикновено тези филтри са карбонови. Има ги на цени от 10 до 100 лева. Ето един, който според мен е много добър вариант Линеен филтър с активен въглен - 0,5 микрона
    Диспенсъра за вода на работа е с два такива - карбонов и седиментен. А за разлката от 1000 лева в цените... сериозна е

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #4

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    аз съм за лг-то и 1000-та лева в джоба - нали пак прави лед и вода , а това се иска от него.
    само не го купувай от полиса - тия са големи измекяри.
    Аз лично имам лоши впечатления от техномаркета с едни тонколони. От технополиса не мога да се оплача. А и на всичкото отгоре в момента в техномаркет искат да ми продадат мострите защото чакали ново зареждане.

  6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,257
    #5

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    прекрасно ще им смъкнеш още 5-10% щом са мостри.

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #6

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    Да, но са с транспортни дефекти тоест имат драскотини или вдлъбнатини и честно казано не изглежда много приятно.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #7

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    Цитат Първоначално публикувано от MAKAPOB Виж публикацията
    На кратко колебая се между

    Самсунга ...... трябва да слагаш филтри на всеки 6 месеца, но пък се свързва директно с водопровода и не наливаш вода. Всеки филтър струва по 100 лв. Това което ме притеснява е, че тези филтри след време като нищо може да станат кът и следователно да не мога да си ползвам нито диспенсъра нито ледогенератора.

    LG по-евтино няма филтър, трябва да наливаш вода. Въпроса е ако взема LG-то да не би от кофти вода да се скапе ледогенератора и диспенсъра и тогава съвсем да увисна или LG просто са решили да не играят с другите и да точат клиентите с консумативи ?
    Година по- късно съм пред абсолютно същата дилемка. Даже, като сбъднато предсказание на започналия темата, от Техното продавачът ми каза, че за Самсуняците филтрите били кът. Отделно, че по 200 кинта на година за студена вода и лед нещо не ми се нрави, както и свързването към водопровода. Не можело да се побългаряват нещата - на всеки 6 мес. филтър, ако искам да имам лед и вода. Айде, само топлото полугодие ще го смятам- 100 кинта на година пак не ми се нравят, хеле пък ако увисна без филтър в началото на лятото...
    Двоумя се между SAMSUNG RS-61781GDSL - Технoмаркет - онлайн магазин за 3000 хилки
    и
    Двукрилен хладилник Side by side LG Door in Door GSJ961NEBZ No Frost, 600 л, Клас A++, H 1790 см, Инокс - eMAG.bg за 2200 лв

    Е, LG-то е малко по-дървено, без минибарче, но в момента е 800 кинта по евтино от Самсунг-а, и не му трябват филтри, нито свързване към водопровода. С 4л резервоар за лед и вода, мога да смуча лед лятото, докато не хвана ангина.

  10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #8

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    LG-то го грабнах на промо с 580лв. по-евтинко от обикновено т.е. 2 190лв. По-добре два бона за хладилник, отколкото за клима
    https://www.youtube.com/watch?v=0-TyQNrrMaE
    LG GSJ961NEBZ | LG Electronics BG


    Искам малко да го изкоментирам. То верно, че след Зануси, какъвто и друг хладилник да взема, все ще е хубав. Разбира се, рекламата продава. На живо машината е малко по-обикновено изглеждаща. Вътре лед осветлението изглежда някак оскъдно, евтино, като че икономисали от ЛЕД лентата, можело е по-добре.
    На рекламата пише, че не оставали отпечатъци - не е вярно, малко да са мазни ръцете или ако щъкат малчогани, или ако се готви и се пипне с мазни ръце, е страшно, иначе почистването става много лесно - само с търкане с чист парцал.
    Не можах да усетя тоя големия обем, който се цитира в характеристиките му - 400 х 200 л. охлаждане х замразяване, очаквах да не мога да го напълня.
    Нещо много лошо - на врата не може да се сложи права бира-двулитровка или лимонада , иначе са сложили глупав рафт за вино и кутия за яйца, която не се побира никъде без да изяде ценно пространство.
    Дор ин дор далаверата, където уж за по-голяма еко-номия се отваря първо една малка, плитка вратичка, е тотална рекламна глупост и освен да напомпи цената и малкия да я джаска с кеф назад, че е лека, за друго не става.
    Направил съм запис на помпата за вода, когато се точи от диспенсъра или пълни формата в ледогенератора - мнооого е шумна, лапето бяга в другия край на кухнята да се крие зад пералнята. https://www.dropbox.com/s/z446zcilbk...44.50.mp4?dl=0

    Обикновено, когато човек взема по-голям хладилник, логично става дума за по-голямо семейство и то много вероятно с наличие на малки деца или с такива напът - хубаво заключват само бутоните, но вратите са невероятно атрактивни за малчоганите, а също очаквам до седмици, когато свикнат с помпата за вода да се започне с наводняването. - мнооого лошо, че не се заключват вратите, както и диспенсъра, който с едно протягане на ръчичка ще плюе лед и вода на поразия, като някаква детска играчка-душ.
    От към шум дават му 39 дб., което на пръв поглед почти не се усеща, дори и вечер, но ако човек е чувствителен на шум, ще забележи един много, много нисък басов шум. Не е фатално, но си го има.
    Относно легендарния ленеен, инверторен компресор - никъде на дисплея(доста елементарен дисплей с минимална инфо. и с бутони-лампи, които са без функция, на всичкото отгоре) не се вижда колко ток папка - нито в степени, а още по-малко във ватове. Включих електромерчето, разбира се. Енверторната му чудесия се изразява в това, че може да степенува между 125 W на пълна мощност и около 75 W когато си е темперирал и поддържа Т*, като си зацикля като при обикновените хладилници. Не съм наясно това добре ли е или не, но ми се струва недостатъчно, при условие, че други колеги са цитирали повече степени на регулиране на мощността при техните хладилници. И все пак, наблюдавал съм консумацията на хотелски минибар с елемент на Пелтие, май е около 20-30 литров, която е постоянни 75 W. На старото зануси е също 75 W, но си гасне.
    Друго нещо, което не ми хареса е, че НЕ СЕ ПОКАЗВА НИКЪДЕ ТЕКУЩАТА ТЕМПЕРАТУРА В ДВЕТЕ ОТДЕЛЕНИЯ, а само настроената. Ако например лапето остави вратите за половин час отворени лятото, температурата, че е коренно различна от зададената, а пък аз ще си мисля, че всичко е ок. А компресорът не е кой знае колко мощен(12 кг/24ч), за да охлади бързо всичко, особено лятото.
    Стъклените рафтове са обикновени, а не телескопични.
    В пластмасовите отделения температурата не се регулира отделно. При конкурентия Самсунг, който е с няколко стотачки по-скъп, има доста глезотии, а също така и по дисплея.
    Нормата на ледогенератора е смешна - 6 бучки на 2-3 часа. Не случайно американците, които лочат лед постоянно, се оплакват от недостатъчно количество лед при LG.
    Пълненето на контейнера за вода е много неудобно - трябва или фуния или голямо шише, дето няма такова от 4 л. или да се вади целия, което никой няма да прави. Ако цялото семейство започне да лочи лятото студена вода нещата няма да се получат, защото водата не се охлажда моментално, а си седи в контейнера, а 4 л само на един човек няма да стигнат, т.е. ще трябва да се пълни по няколко пъти на ден(нещо неприятно) и водата няма да е достатъчно охладена. От друга страна, алтернативата е хладилник с консумативи за 100-200 лв/г и свързване към водопровода, и да ме е страх, че "сламката" за водата може да текне от снадката и да стане беля.
    -------------------
    Сега хубавите неща:
    Фацата отвън си е много добра.
    Имам много добро впечатление от ноу фроста - като бързина на замразяване, е, може би, 10 пъти по-бърз от обикновените хладилници. Другото, което истински ме радва, явно това е от напредъка на технологията при ноу фроста, в сравнение с хладилници от преди 15 г., е че обдухването и в двете камери е "умно" - пуска се на определен интервал от време, или след като вратите са били отваряни, а не както в миналото - работи или не компресорът, вентилаторът постоянно духаше и за няколко часа таковаше мамата на всичко що е открито, особено на плодовете и зеленчуците, ако не са в кутиите, а на рафт.


    Изглежда, като че негативните неща преобладават, но ето тук цената е определяща - за 2 хилки хладилничето се ядва, но 2 800 вече са дооооста - няма ги екстрите, няма я фацата на Самсунга.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 07-10-16 в 09:58. Причина: добавяне на линк

  11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,257
    #9

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    честито.
    моля, измери с колко вата стартира когато го включиш в контакта. не изключва ли никога?
    обикновените се мятат на 600 и нагоре вата за да тръгнат.

  12. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #10

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    Стартирането си е плавно, както при инверторните клими, но до там, както писах, държи си само две мощности . Иначе в момента си зацикля на вкл/изкл. като обикновен хладилник с консумация от около 70 W. Лятото ще видим как се държи, но нямам големи очаквания.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2017
    Мнения
    27
    #11

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    Здавейте, искам да използвам темата на колегатa за да не отварям нова.
    И аз търся подобен двуврат хладилник и също съм се спрял на същите модели на Самсунг и ЕлДжи и се двоумя между тях.
    В момента ползвам стар модел на Самсунг и съм много доволен от него, въпреки шумната ледарка която има.
    Сега за новото жилище отново търся сайд бай сайд версия, но изпитвам следните затруднения в избора:
    По отношение на Самсунг:
    Новите им модели ми изглеждат прекалено, да не кажа нереално надути откъм цена - минават 3 бона
    Актуалните модели на марката които имат от новите по-компактни ледогенератори монтирани във вратата, а не във фризерната част имат или "барче" /което ми се вижда тъпо по ред причини/ или голяма двойна врата на хладилното отделение / което ми се струва много по-тъпо/. А пък аз не искам да плащам допълнително за "фунционалности" които не само че няма да използвам ами и ще ме дразнят само като знам че ги има. В по-старите им модели, където ледарката е във фризерната част, тя заема повече място, а моделите там са малко поостарели.
    За ЕлДжи - то
    Цената сякаш е по приемлива тука.
    Дизайна ми харесва повече от на Самсунга, но има температурен клас "Т" !! , като в брошурата обаче изрично е посочено, че работи от 16 градуса нагоре. Хладилника ще го инсталирам в кухненски бокс към хола на топлофициран, новопостроен апартамент, но не зная трябва ли да се притеснявам за ниски температури, защото навсякъде по форумите се тръби, че трябва да е клас RN. Разумно ли е ? Всъщност май това "Т" го намирам за основния му проблем.
    Новия компресор на ЕлДжи е все още нов и сякаш няма много отзиви за надежността му.
    Тази дор ин дор далавера при ЕлДжито заслужава ли си, защото за разлика от Самсунга тя ми харесва като идея, но дали на практика си заслужава или да взема модела който е без нея?
    В тази връзка ако може колегата Калчев /и другите разбира се/ да сподели на база опита си, би избрал отново същия модел с допълнителната вратичка и като цяло Самсунга или ЕлДжи-то е по добро.

    Иначе и за двата съм предвидил свързване към водопровода и мръсния канал на кооперацията. Филтрите не ме притесняват.

    А, моделите са:
    стар Самсунг https://www.pazaruvaj.com/hladilnici...ef-p299954591/
    По - нов Самсунг https://www.pazaruvaj.com/hladilnici...sl-p281986455/

    ЕлДжи с вратичка: https://www.pazaruvaj.com/hladilnici...bz-p342099052/
    и ЕлДжи без вратичка : http://www.technopolis.bg/bg/Refrige...XV-NP/p/660689
    Какво мислите по въпроса?
    Този пост е редактиран от renola; 16-06-17 в 15:16.

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    May 2017
    Мнения
    2,482
    #12

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода

    Температурният клас не е проблем.Хладилниците са с два кръга и два термостата. Това ти го казвам от опит по-късно ще ти кача снимка на мойто Лг.
    Единственото,което ме притеснява,че при проблеми-части се търсят от чужбина.

    - - - - - - - - - -

    IMG_20170616_151617.jpg
    Хладилникът е клас Т,ползвам го пета година и е вързан към водопровода.
    Специално за Лг,ако нещо те интересува питай.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2017
    Мнения
    27
    #13

    Отговор: Избор на хладилник с вграден ледогенератор и диспенсър за вода


    Ако температурния клас не е проблем и аз нямам проблем и направо отнасям едното ЕлДжи. На мен за частите много не ми пука, защото досега колкото и да съм избирал по критерий "поддръжка" абсолютно винаги съм се прецаквал с нещо от рода на "ама точно това сега го изчерпахме и го няма налично".. Така, че това го приемам за даденост за БГ действителноста у нас.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Вграден хладилник - има ли проблем?
    От valdim във форум Хладилна техника
    Отговори: 9
    Последно: 28-10-12, 11:23
  2. Ледогенератор SIMAG SD 23
    От Pawel във форум Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 18-08-12, 11:53
  3. Теч на вода от хладилник с фризер LG
    От angushev във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 28-08-10, 19:20
  4. Хладилник Whirlpool - пълни се с вода
    От dragozow във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 13
    Последно: 25-06-10, 16:17
  5. Хладилник Samsung SR-28NMB - капе вода пред хладилника
    От vodo70 във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 5
    Последно: 22-09-06, 01:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе