Здравейте форумци,
Пиша ви във връзка с един хладилник за вграждане марка "Zanker" (друга марка на Electrolux). Хладилникът купихме от магазин за уреди с транспортен дефект. Нямаше приложена инструкция за вграждане. Дърводелецът, който ни прави кухнята се поизложи (според мен)... предоверихме му се, че знае как се вражда хладилник.
Както се вижда от прикачената снимка/схема, хладилникът е затворен в шкаф, който няма гръб и капак, но в горната си част (естествено) е затворен от кухненския плот.
Преди поставянето му, по мое настояване, направихме два отвора с диаметър около 50 мм в пода на шкафа, зад хладилника (отбелязани с червени кръгове). Допълнително аз сложих бялата решетка (от снимката) под шкафа/хладилника.
Както разбирате, идеята е да има свободна циркулация на въздуха зад хладилника...
Притеснието ми е, че в горната част (между хладилника и плота), пролуката е с размери 500 х 5 мм (!) мм и не знам дали това е достатъчно за отвеждането на топлия въздух извън шкафа.
Ще съм благодарен, ако споделите мнения, дали така поставен, хладилникът би работил безпроблемно. И ако смятате, че е рисковано, как бих могъл да отстраня проблема?
Благодаря ви.