Честито за турския "бош" с китайски компресор. Корейското LG, с инверторния компресор беше прабилния избор. Няма по-добра компресорна защита от IPM, а и евентуален извънгаранционен ремонт (на IPM) не струва повече от двуцифрено число левове.
Честито за турския "бош" с китайски компресор. Корейското LG, с инверторния компресор беше прабилния избор. Няма по-добра компресорна защита от IPM, а и евентуален извънгаранционен ремонт (на IPM) не струва повече от двуцифрено число левове.
Аз още не съм го купил, но засега съм се спрял на Бош-а. Няма марка, за която да няма лоша тема или мнение. За едни Либхер е голямата работа, за много други е тотално разочарование. За едни заводът на Бош в Турция е най-модерният в Европа, за други това е голям недостатък. За АЕГ - хубави, ама като Електролукс, т.е. не си заслужават парите. За Gorenje само лоши неща, но от друга страна те дават 5 години пълна гаранция, което е посочено от много хора като основен критерий при покупка на хладилник в наши дни. Ти сам си писал, че почти всички марки вече са с китайски компресори. Е, като е така, не е ли Gorenje правилният избор?
LG може би не са лоши, но до един са с No Frost и са шумни, което е от значение за мен. Тези дни ще отида до магазин за уреди с транспортни дефекти, където продават за 1000лв LG GBB530PZCFS. Лошото е, че не работят официално с LG и гаранцията от 10 години не важи.
Та така... изборът на хладилник явно е сложна работа. Ако в крайна сметка го купя от голяма верига, със сигурност ще си платя за удължена гаранция.
Поразгледай LG какви компресори слагат. Самсунг работят само със свои материали, машините от високия им клас са невероятно тихи. Поразгледай и поразпитай за моделите от средния им клас, тук няма инфо.
Успех!
joroace: Ще ти кажа само, че един приятел си купи Горене и на втория месец потече ръжда там където е сложен надписа Горене... та смятай колко им е инокс хладилника.
е то инокс от години не значи че е неръждавейка ,това е боя - при всички уреди гарантирано
Здравейте, и аз съм харесал единия от посочените хладилници, а именно GORENJE NRK 6191 TX
Като голям плюс определям 5 годишната гаранция, но може ли някой да ми каже как са Gorenje с хладилната техника и заслужава ли си конкретния модел с екстрите, с които разполага. Благодаря !
Някой може ли да сподели тези нови Линейни компресори на LG с 10 годишна гаранция дали наистина са по надеждни и безшумни.
Спомена се за проблеми с електрониката и управлението им. Това така ли е ?
Рекламират че старите компресори имали 4 движения за разлика от тези линейни с 1 движение. Което за мене е смешно понеже и старите компресори придават чрез въртеливо движение на ротора си праволинеен ход на буталото което прави налягането. А то се движи по подобие на Линейният компресор. Разликата е в липсата на ел мотор и ротор/статор.
Виждал ли си ги старите компресори? Виждал ли си изобщо компресор на климатик, че ти е смешно? Хладилните са друга бира.
Какъв климатик бе ?
Питам за линеен компресор на хладилник !!! И не се смея никъде !!! В нета клипчета колкото искаш за разглобени компресори и схеми бол ! Даже и ти можеш да ги погледнеш !
Явно ти не си виждал такъв компресор и не ми разбираш въпроса изобщо съдейки по отговора ти !
Ето ти колега разбирач един хубав блог за коеот с клип в него ! http://blog.nediko.info/%D0%B8%D0%BD...efrigeration-c
-----
Искам някой разбиращ да обясни смислено за тези нови компресори ! Коренно различни от старите били те и инверторни !
http://www.lg.com/bg/hladilnitzi/lg-...V-side-by-side
![]()
Моят хладилник от подписа е 36db и не е с линеен компресор, така че това LG дето е 40db хич не ми се види да е с 25% по-безшумно
Може би сравнен с някой 30 годишен хладилник ЗИЛ да е по-безшумен.
Комшията ми има подобен LG с 2 врати преди 4г купуван, е преди 1-2 месеца му проби и изтече фреона.
Сигурно и с икономията на ток е подобна историята. Общо взето този компресор е като спринцовка. Задвижва се от тактов генератор, който го сгъва с определена честота, а под действието на възвратните пружини буталото се връща обратно и нагнита фреона. Поне така ми се стори на рекламата отблизо в магазина. Като се скапе този тактов генератор и компресора приключва.
Отделно баланса на такъв компресор според мене е по малък, отколкото на ротационен с мотовилков механизъм. От там и шумовите му характеристики не са кой знае колко впечатляващи.
Смешното в цялата реклама е че се твърди че класическите компресори с мотовилка и маховик имали 4 точки на триене. Както и да го гледам, там точката на триене е само една в цилиндър буталото. Може да се вземе като втора точка триенето при въртеливото движение в лагера на мотовилката към ротора на ел мотора (маховика).
Докато на схемата е показано че има 4 точки, като се разделя условно маховика на 4 секции и се посочват за точки на триене. Това и тактове на ДВГ да бяха пак не е вярно.
Та рекламата им е неверна според мене и некоректна.