Има контакти, носиш си разклонител. Има и щрангове за вода - носиш си маркучи. Ако очакваш да ти задърпат те кабел и маркуч няма да стане естествено.Първоначално публикувано от roumen68
Това е на Градина и Каваци, на Юг предполагам е подобно.
Има контакти, носиш си разклонител. Има и щрангове за вода - носиш си маркучи. Ако очакваш да ти задърпат те кабел и маркуч няма да стане естествено.Първоначално публикувано от roumen68
Това е на Градина и Каваци, на Юг предполагам е подобно.
Предполагам , но исках да кажа ,че не ми е в кръвта , не ми харесва такъв вид почивка. Може би ако бях на 18 - 19 години angel , с "подходяща" компания и най-вече без децата - да, нали знаеш как е на английски "жената с децата при бабата на село" - "Yes,Yes,Yes
"
А , ти си на моите години май.
О, аз също обичам лукса и когато мога - се възползвам, старая се нищо да не ми липсва.Първоначално публикувано от izwerga
Но съм опитвал и в студио в хотел с тераса и на бунгало в къмпинг с веранда.
- хотела: студиото е с размера на 2 хотелски стаи, с ТВ 21", с климатик, луксозна баня, голямо легло-спалня, холова масичка с канапе и 2 кресла, а кухненската част - с луксозни кухненски шкафове, готварска печка, тостер, термокана, средно голям нов хладилник, маса за хранене и столове. Пълен набор от чинии, чаши, прибори, и посуда за готвене. Спомням си и кофичката с щипка за лед. Пода - ламиниран паркет. На терасата - масичка със столчета и сгъваем простор. Цена 2005-та - 50 лв за нощувка. С безплатен басейн към хотела.
![]()
![]()
![]()
- бунгало в къмпинг: тип апартамент, с 2 спални, кухня и баня. Леглата са с пружини като от едно време по пионерските лагери, почти никаква мебел в стаите, стените са криви, с изгнили дъски, миши дупки тук-там. По прозорците - съдрани и почернели от годините "комарници". В кухнята - една мивка, която при всяко пускане на вода си тече и по пода. Ръждив хладилник от 70-те години на 20-ти век. Никаква печка. Банята е с неповратлив душ, който изисква 10 митунто изучаване как да направиш така че не само отдолу да тече, ами и отгоре да пръсне вода. Душа е почти до бойлера, който е с провиснал капак и показващи се кабели. Което означава много внимателно къпане без пръски вода, за да не стане някаква поразия. Пода е изронен цимент, с непочистен пясък от предишните ползватели. В стаите - избелял и прокъсан мокет, с многобройни дупки от фасове, пясъчлив. Цена 2005-та - 50 лв за нощувка, разбира се - без никакъв басейн, но морето е на 50 метра.
....Обаче! Верандата на бунгалото по нищо не може да се сравни с каквато и да е луксозна хотелска тераса. Именно тя дава усещането за истинска почивка.
Отпред с градинка ухаещи розови храсти. С голяма маса и столове, където рано сутрин да си направиш силно и ароматно кафе на газовият котлон, при пълна тишина, само се чува близкото море - това е върховен кеф! Безгрижни обяди и вечери с часове. Гледа ти се нещо през това време? Слагаш лаптопа на масата с допълнителен външен HDD с избор на 100 - 150 филма и нямаш проблеми.
Мое изобретение на такава веранда е печенето на пържоли на тостер за сандвичи, от тези дето са с притискащ капак и печене отгоре и отдолу. Стават чудни и крехки, защото се получава и задушаване. Ако си носиш барбекю - палваш го и него.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
В заключение: цените са еднакви, комфорта на хотелското студио е безспорен, но емоциите на бунгало са много по-големи, почивката и откъсването от ежедневието - по-пълни. Спомените след това - цветни и хубави.
Комфорта на хотела не те откъсва от комфорта с който си свикнал и у дома, затова и след такава почивка ти остават бледи спомени от изкараното там време.
Даааааа. прав си roumen68 , но аз съм малко "консерва" , нали се сещаш , не обичам много , много промените.
Но пак ми се доходи на море май , като гледам снимките.
В началото на лятото опитах и "върха на сладоледа" - уикенд в един от новите хотели в началото на Обзор - 4 звездният RIU MIRAMAR, където настаняването е на база "all inclusive". Нямам думи - всичко беше над очакваното.
И стаите му - стаи, панорамен асансьор, въобще - асансьори в изобилие, даже има един на открито - от лятната тераса на ресторанта към крилото над нея. Всички 8 местни и лъскави.
Пиколото е с униформа като на френски генерал от 1-вата световна война. И докато се регистрираш - безшумно ти отнася с количка багажите в стаята ти и там те изчаква да ти обясни кое къде какво е. Че даже и бакшиш отказа - странно. А на теб не ти остава друго, освен да си допиеш високата чаша студено бяло шампанско, която ти дават на рецепцията за добре дошъл. Пак там ти закопчават на ръката зелена пластмасова лента - един вид идентификация че си гост на хотела и си я носиш до края на престоя си. Което ти дава право на цял ден тъпкане и пиене - и в основният ресторант, и в бара в лобито на хотела и в кафетарията до басейна. Където ако случайно се почувстваш гладен между основните хранения - можеш да ядеш пак на корем пици, спагети, сладоледи, сладкиши. Бира, еспресо кафе, всички напитки на Coca-Cola си ги наливаш сам от автомати - колкото си искаш.
А основните хранения са цели фиести! Блок масите са в 4 основни секции - салати, основни ястия, пици, спагети и тестени изделия е третата и накрая - десертите. Наистина вкусно приготвена храна, в изобилие и на корем - колкото ти душа иска. Ама точно това и беше недостатъка на all inclusive - като се натъпчеш до премала, като решиш да опиташ и бялото и червеното вино, че и някоя и друга бира - ни за разходки имаш идея, ни за басейн! Едва се замъкваш до стаята, хванал корема си с две ръце, тръшваш се на леглото и така откарваш до следващото хранене
Стаите са наистина големи, с голямо легло-спалня, канапе със стъклена масичка, TV, френски прозорци, голяма тераса с маса и столове, вграден в тавана (а не сплит) климатик Daikin, с контролен панел на стената, малък хладилник (защо ли изобщо има, след като само слизаш до лоби бара и имаш всякаква напитка, която ти се пие), баня с вана, 4-5 различни хавлии на човек.
Туристите бяха най-вече немци и англичани, българи почти нямаше.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Точно в края на Май - тоест при все още ниските предсезонни цени - 55 лв на човек за нощувка в двойна стая. В момента би трябвало да е двойно повече, до Септември, когато пак ще има падане на цените.Първоначално публикувано от Pat
И тази цена е за стая към паркинга, иначе с изглед към морето - май беше към 75-80 на човек.
![]()
Е , не знам дали можем да си го позволим , или поне аз -малко се съмнявам ,честно казано. Цените сигурно като ги видиш и -
ти се подкосяват краката.
Драсни едно редче , ако не е тайна разбира се. За цените де.
Не съм видял ,че сме на втората страница. Май е от бирата снощиили от ракията преди нея. Празнувах захлаждането
, даже попрекалих от радост.
Изкарах една седмица в Приморско в един от тези нови комплекси с ваканционни апартаменти. Казва се Гардения, недалако от бившата резиденция на Тато - "Перла". Комплекса е бил пуснат 2-3 седмици преди да отида там, така че всичко си беше съвсем ново. Даже асансьорите още не работят, има и непродадени апартаменти. Намира се на около 300-400 метра от плажа.
В комплекса си има рецепция, денонощна охрана, детски и голям басейн, красиво осветени нощно време, с чадъри и шезлонзи и ежедневно чистене на басейните, ресторант със сервиране и на масичките около басейна, камериерки които чистят наоколо, персонал който се грижи за озеленяването, детска площадка.
За 65 лв на ден получих апартамент от 2 спални с кухня-трапезария, с баня и wc, напълно мебелиран и оборудван с всичко необходимо. В кухнята например си има голям хладилник с фризер, микровълнова, печка с керамичен плот, кафе машина. На достатъчно голямата терасата с изглед към басейна има маса и столове, където спокойно 3-ма могат да си пият кафето или да се хранят.
Останах доволен - всичко е спретнато, чисто, свежо, спокойно - идеално за почивка.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ех, Румене... все такива гъзарски места те влекат теб. Ние бяхме ето тук:
Дворът:
[img width=800 height=600]http://images19.snimka.bg/003940221-big.jpg[/img]
Стаите:
[img width=800 height=600]http://images19.snimka.bg/003940235-big.jpg[/img]
Сори за сепията, по погрешка е.
Наоколо:
[img width=755 height=600]http://images19.snimka.bg/003940223-big.jpg[/img]
[img width=800 height=600]http://images19.snimka.bg/003940225-big.jpg[/img]
[img width=800 height=483]http://images19.snimka.bg/003940210-big.jpg[/img]
[img width=800 height=600]http://images19.snimka.bg/003940209-big.jpg[/img]
[img width=800 height=571]http://images19.snimka.bg/003940208-big.jpg[/img]
[img width=800 height=600]http://images19.snimka.bg/003939045-big.jpg[/img]
И така нататък. Да не ви казвам на колко редки и защитерни видове птици, влечуги, риби и растения се нагледах. Общо взето, ако на човек му се гледа природа - да отиде на Синеморец. Там наоколо се още е останала малко дивотия.
Ужас. Една снимка на море не виждам.Първоначално публикувано от roumen68
Какъв ти тук ужас - то морето е само за гарнитура, а основното ястие са гъзарийките
@Fori: Я напиши тук по кое време на сезона беше в Синеморец. И на какви пари (на човек на ден) беше цялото това удоволствие.
Щото моята почивка тая година беше 2 дена - 3 плажа.
А сега както обещават след 15.09 до края на септември да е топло ми се иска да отскоча на юг поне за 3-4дни.
И всеки който може да даде инфо за нещо подобно - да пише.
Мислех сега по празниците да прескоча, ама като видях какво време се заформя и се отказах.
Ааа, снимки от морето имаше, ама ги сложих в друга тема: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg259965
(очаквам пак да чуя думата "гъзарийки")
Обичам спокойствието и тишината, затова повечето ми снимки са от спокойното "гъзарско" място. Плажа със шума на 40 хиляден стадион по време на дузпа - какво да му снимам?
Fori, ти също явно си си изкарал хубава и отморяваща почивка. Не си уточнил къде, но се хващам на бас, че реката е Велека, а морските снимки са правени между Ахтопол и Синеморец?
Това не го вдяваям???Първоначално публикувано от roumen68
Какво дириш на плаж с шум на 40-хиляден стадион след като обичаш спокойствието и тишината???
Ето го и моето септемврийско море: http://setcom.bg/kod/My/MoreRoza/index.html
Хем приятно място с басейни, хем празен плаж. А като прибавим и пържоли, джин и бира на корем, включени в цената и...
![]()
На плажа ходихме само половин ден от цялата почивка. Силен вятър, чадъра ти става на хвърчило, мръсен пясък, шум. Докато в комплекса - завет, чистичко, тихо - останалото време само там си бяхме.Първоначално публикувано от КрИс
Къде е това, Крис? Изглежда добре.