Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 23

Smart Home

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Smart Home

Гледах едни НАУЧНИ филми и много се впечатлих...Реших да започна...С най-простото
    Купих си един такъв ключ за лампа дето с дистанционното го регулираш. Супер! Кеф!
    Минаха 3 месеца. Включвам осветлението и ЦЪК, ЦЪК двете крушки на полилея изгоряха.
    ОК си викам аз, смених ги ... и ключа обаче...Отварям го, а той вътре бъкан с електроника
    нищо сложно ама ... барем 1 БУШОН да бяха сложили, щото сега аз трябва да го слагам
    Сериозно:
    Масичката на телевизора я комбинирах с механика от ония антени за телевизор с дистанционно и сега си въртя екрана като се местя. Мислех да го направя да се мести сам
    според това къде е дистанционното ама за сега ...следват датчиците за осветление в коридора...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re: Smart Home

Седи си семейството в хола, всеки на любимото си място и всички зяпат телевизора : а там и телевизията и радиото и семейните снимки и филчетата и MSN Messenger чат и аудио / видео конференции.
    Това днес го има в щатите - казва се MSN TV http://www.msntv.com/pc/ ... а ние ще трябва да почакаме малко за високотехнологичните решения.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@freelander
    Аз си купих такъв - български - май от Омуртаг - работи над 2 години.
    Има си бушонче и единствения проблем досега беше точно в него - трябваше му стягане на клемите дето го държат - само притискаш с двата пръста.
    А и година гаранция имаше все пак.
    Та да завърша - изберете българското!
    Не е супер, но поне има поддръжка в повечето случаи... казвам го, щото в съседната статия плюеха Дейзитата, а аз нямам забележки по сглобките и работата...
    Забележките ми са към екстрите дето ги няма, ама и не пише да ги има все пак...
    ...и с Елитите пак така...
    а иначе регулатора струваше 33лв, ама намерих и комплект да се продава май за 12лв. /не съм сигурен/ обаче си има запояване /може и да се справя/ + програмиране на нек`ва схема /там не ставам/ - та като си сложих разходите за тия операции - излезе ми над 33 и то без 1г. гаранция...

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

И на мен отдавна ми се върти идеята за SmartКокошарник - една моторна задвижка за клапа от някоя въздуховодна инсталация + 2 канален модул за дистанционно управление и VOILA - няма да ми се налага да ходя до кокошарника всяка вечер за да затварям животинкита, а сутрин да ги отварям - ще си цъкам само копчето. И в тази връзка благодаря за идеята за механиката за сателитна чиния - идеално ще ми пасне на вратичката на кокошарника.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    И на мен отдавна ми се върти идеята за SmartКокошарник - една моторна задвижка за клапа от някоя въздуховодна инсталация + 2 канален модул за дистанционно управление и VOILA - няма да ми се налага да ходя до кокошарника всяка вечер за да затварям животинкита, а сутрин да ги отварям - ще си цъкам само копчето.* И в тази връзка благодаря за идеята за механиката за сателитна чиния - идеално ще ми пасне на вратичката на кокошарника.
    Няма нужда да си толкова язвителен... Механиката не е от сателитна, а от обикновена антена

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Няма нужда да си толкова язвителен... Механиката не е от сателитна, а от обикновена антена
    Съжалявам, ако е прозвучало злобно, но на мен наистина ми се върти такава идея в главата и то сериозно. Не съм го казал за майтап или подиграване и ако по някакъв начин е прозвучало в този дух, моля най-искрено да бъда извинен.....А за тази механика не се сещам....аз мислех че става въпрос за онази, дето върти сателитките..Май ще трябва да импровизирам с някаква лостова система....

Аз по принцип съм фен на smart нещата и ми идват най-щури идеи и понеже живея в къща с двор и имам къде да експериментирам.....Другото което си мисля от известно време е за един напълно автоматичен казан за ракия (изкормват се малко чаркове от някой стар климатик) ама май става много оф топик......

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

.....Другото което си мисля от известно време е за един напълно автоматичен казан за ракия (изкормват се малко чаркове от някой стар климатик) ама май става много оф топик......
    Това с казана за ракия ми хареса. За дистилацията обаче трябва над 100 градуса температура. За огромно съжаление няма как да утилизираме излишното топло от кондензатора, а в същото време ще трябва да загряваме казана. Пинч анализа не излиза - плаче си за някава каскадно свързана система от 40 до 120 градуса.

Наздраве.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Това с казана за ракия ми хареса. За дистилацията обаче трябва над 100 градуса температура. За огромно съжаление няма как да утилизираме излишното топло от кондензатора, а в същото време ще трябва да загряваме казана. Пинч анализа не излиза - плаче си за някава каскадно свързана система от 40 до 120 градуса.

Наздраве.

Алекси, човече, ще ме побъркаш!!! Способен си да ми оправиш нстроението и да се повеселя дори и в най-кофти ситуация

Идеята ми не е да грея джибрите с компресор ......По-скоро класическо изпълнение на водна баня или дърва и едно малко контролерче COMECO за следене на температурата на дестилата и регулиране на охлаждането с цел постигане на постоянна кондензация!

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

......По-скоро класическо изпълнение на водна баня или дърва и едно малко контролерче COMECO за следене на температурата на дестилата и регулиране на охлаждането с цел постигане на постоянна кондензация!
    Че каде му е далаверата само в контрола на постоянната кондензация ? Ако ще си правиш стандартна* рефракционна колона, то трябва яко да загрееш материала а линейно да охлаждаш опразувалите се пари и на съответното място да изведеш "рефракцията" под 65 градуса - вишите алкохоли, 75 - етанола ....

Според мен трябва да се контролира изпаряването - и се кондензира всичко което излезе ( точно както го правят майсторите - казанджии ) - в началото надуват яко, вдигат определена температура изчакват да излязат вишите пари - после вдигат още малко и ето ти етанола, накрая остават етерични масла, кетони .. и "паток"

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Че каде му е далаверата само в контрола на постоянната кондензация ? Ако ще си правиш стандартна* рефракционна колона, то трябва яко да загрееш материала а линейно да охлаждаш опразувалите се пари и на съответното място да изведеш "рефракцията" под 65 градуса - вишите алкохоли, 75 - етанола ....

Според мен трябва да се контролира изпаряването - и се кондензира всичко което излезе ( точно както го правят майсторите - казанджии ) - в началото надуват яко, вдигат определена температура изчакват да излязат вишите пари - после вдигат още малко и ето ти етанола, накрая остават етерични масла, кетони .. и "паток"
    Ехееее, то май стана много оф топик, но ти схващам идеята. Значи прави се контрол на кондензацията на 75 градуса, слага се един сепаратор на течности ( във всяка уважаваща себе си хладилна машина го има ) след което повторно охлаждане до 65 градуса. А ако е на водна баня подгряването - и там лесно може да се управлява температурата

Аре, пък като го измайсторя, ще почерпя от първия дестилат

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

.... Значи прави се контрол на кондензацията на 75 градуса, слага се един сепаратор на течности ( във всяка уважаваща себе си хладилна машина го има* ) след което повторно охлаждане до 65 градуса.* ...
    Чакай малко, точно там е проблема : ти ако венага вдигнеш до 75 и кондензираш, то и етанола и метанола ще се отделят но смесени ("първак-за разтриване"). После и да слезеш на 65 няма да получиш нищо защото то вишите алкохоли ще ги няма вече. За да стане номера трябва първо 65 а после 75.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

И аз си мисля, че темата се измести много встрани от идеята за Smart Home. Всъщност самата тема с появяването си малко изпревари замисъла.
    При наличие на малко повече свободно време ще се опитам да формулирам самата идея за Smart Home, както тя се възприема в света и направленията, в които се работи. Все пак за най-любопитните бих препоръчал да прочетат дискусията тук: http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=82:3 ( на руски език) или с помощта на да пуснат едно търсене за Smart Home или Digital Home за материали на английски език.

Предлагам Raid или някой от админите да раздели темата след поста на TazmaniaK от 30-08-2005, 14:44:16 и да и даде друго име.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    .... Все пак за най-любопитните бих препоръчал да прочетат дискусията тук: http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=82:3 ( на руски език) ...
    Там има четене за дни наред...

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Там има четене за дни наред...
    Така е! Ама като сме с материала 20 години назад....

18. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Имам една стара кола която не е в движение и точно тази сутрин си мислех, че мога да взема датчика за водата и заедно с таблото да го монтирам някак си на един казан за ракия, за да мога да следя температурата. Даже се чудех дали не мога да използвам някак си термостата, като някаква обратна връзка за контрол на температурата като за сега идеята е да се влива студена минерална вода.
    И сега видях тая тема. Направо пощурявам от кеф.

Не съм запознат много с науката "как да сварим хубава ракия", но си мисля, че първо трябва да се загрее до температура малко под 70 градуса и да се "изкара" метиловия спирт, след което да се поддържа температура малко над 70 градуса. Чувал съм също така, че всеки самоделен казан е със собствен характер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 27-12-14, 13:00
  2. Търся Smart или 3D с Smart TV до 1000лв 32"-46"
    От radibg2 във форум Телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 18-09-14, 21:32
  3. Smart Home
    От horus92 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 22
    Последно: 11-07-14, 22:53
  4. Smart Pen
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 0
    Последно: 20-10-13, 13:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе