От много дълго време не се бях сблъсквал лично с некоректни фирми, но последните ми преживявания обогатиха познанията ми в тази насока значително. Първо си помислих, че става въпрос за някакво лично отношение към мен, но после разбрах, че гореспоменатите набедени куриери така си работят по принцип. В заключение, нито са експресни, нито бързи (спиди), нито са куриери. Подлъгват различни фирми да работят с тях, вменявайки им, че са корпоративни клиенти и подлъгвайки ги с някакви, уж, преференциални условия. Реалността показва, че дребните клиенти (частните лица), освен че не са им приоритет, направо отказват да работят с тях. Голям проблем се оказва за частно лице поръчката на едрогабаритна пратка от доставчик, имащ нещастието да има договор със Спиди. В най-добрия случай пристига няколко дни след часа, обявен в SMS-а. Договорите и обещанията се погазват едностранно, без обяснение. Същото се получава и ако имате да получавате някаква сума, като частно лице, от наложен платеж. Не я получавате. В офиса, който са ви определили за изплащането ви обясняват, как няма да ви я изплатят иви препращат към автомата в съседната сграда за студена вода. Ако опитате да разберете какво точно се случва и успеете да се свържете с някого от колцентъра, ви се споменава за някакъв „огромен проблем“ (той е перманентен, според информацията, която събрах до днес) или за някаква „нова практика на изплащане на суми“, която вие няма откъде да знаете или да научите. Към момента, за обикновения потребител е важно да знае, че трябва да избягва свързани с доставка едрогабаритни покупки от търговци, имащи договор със Спиди. Или да организира перманентното присъствие на някой безработен на адреса, за няколко работни дни, при липса на алтернатива. Не е ясно още колко ще продължава този проблем.![]()