Говориш наизуст. Предпочели са по-евтиното от колкото да гори 10 /100 в града нафта , тя щото гони 2.60 вече ( обикновенната ) а Алпин дизела е към 2.85Първоначално публикувано от dimkaraganchev
Говориш наизуст. Предпочели са по-евтиното от колкото да гори 10 /100 в града нафта , тя щото гони 2.60 вече ( обикновенната ) а Алпин дизела е към 2.85Първоначално публикувано от dimkaraganchev
Айде да не приравняваме всички дизелови автомобили.
Аз не съм сипвал никога "зимен" дизел и при -15* си палеше както през лятото.
И аз с обикновен дизел при -18 и 2 дена не палена кола запалих без абсолютно никакви проблеми.
Аз на -22 палих моята, с обикновена нафта без добавки. На резервоар нафта литър бензин. Давах и ток на няколко бензинови
То си е до състояние на колата.
и до нафтата колеги - виждал съм нафта на -15 да стане на нафталинови топчета. Виждал съм и хубава "обикновена" нафта да не мърда и на -22 .
Абсолютно, тази зима колега с чисто нова кола и скъпата нафта от ОМВ в студа му гасна колата поне 10 пъти докато тръгне като хората. Друг не можа да запали. Трети не са имали грам проблем.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
До кола и гориво е.
ако бях на колегата ти - щях да ги попилея тия от ОМВ. Викам журналисти метеоролгия и всички инстанции за които се сетя.Първоначално публикувано от Mega
ще давам ~3 лв и ще ми гасне колата - да бе и то нова.
Как ще платиш бре човек...Какви мутри,какви мерцедеси ?Викаш управителя,дигаш скандал и си отиваш.Самоуважавай се бре мама му стара !
А за дизела.На 50 литра нафта слагам по 2 литра бензин и по шишенце от руската добавка която я продават в Петрол.Пали при минус колкото има при първото драсване,даже съм пробвал и без да подгрявам при -18.Лятото също си слагам по литър бензин на 50 литра.
хехех и посления път като го извикаха каза че са м уверни колонките и се изнесе.Първоначално публикувано от FormatC
В туба 10л ,купена от тях , събраха 12л бензин.
Вадиш телефона снимаш бутилката,колонката касовата бележка и отговора на управителя.Съответно той се насира и ти плаща горивото.
Пример :
Отивам на Шел и казвам да ми заредят за 50 лева.Слагат ми гориво до горе.Някой се е бил объркал.Аз казвам че имам само 50 лева.Те ми казват че нямало проблеми само да съм си оставил личната карта и после да съм бил минал да платя и да си я взема съответно.Аз звъня на адвоката си и давам на управителя да му обясни точно какво иска от мен.Съответно си отивам с един резервоар гориво за сметка на някой дето не знае какво точно работи.
Друг пример:
Единият от телефоните ми е на някаква тарифа която освен включените минути има допълнителен пакет от минути който струва 20лв.Сменям си тарифата.Пускам молба да ми се махне този пакет щото не ми трябва.Някой забравя нещо да я пусне или нещо подобно.Получавам сметка за телефона след месец в която има допълнителният пакет.Отивам в клона където съм си сменил договора,взимам им акъла и ми дават тези 20 лева + 5 лева за горивото което съм изхабил да отида до там.
Друг пример:
Живея срещу офиса в който канцеларията ми е на вторият етаж и има прекрасна видимост към входа.Правихме ремонт с който се занимаваше жена ми.Поръчахме си кухня само че не знаех кога ще дойде и дори каква ще бъде. Един ден гледам от офиса някакъв камион с някакви хора влачат някакви неща към входа.След час ги свалят и ги товарят обратно.После идват пак след час и пак същата процедура-така 3 пъти.На четвъртия ми стана интересно какво правят тези хора.Слагали нашата кухня.Първият път жената ги е върнала за драскотина,вторият и третият за вратичките едната скърцала другата не се затваряла плътно.
Аз съм търговец.Както мога сам да си поемам отговорностите за действията и бездействията си,очаквам това и от другите.И никой не може да ме убеди че не съм прав ...
Това със замръзналата нафта са митове и легенди. В Русе паля на -20 градуса от всеки път, от 2007 карам дизел и никога не съм имал проблем.
За теб може да са легенди. Аз обаче тази зима се нагледах на такива митове, и то на далеч по-високи температури.
преди години във връзка с промяната на статута на един мой парцел се наложи становище от пътно управление Варна (държавата в управлението на пътната инфраструктура) относно възможността за влизане в парцела от път №???? и т.н. за голямо мое учудване се оказа, че изграждането на пътна връзка е невъзможно поради същестуваща автобусна спирка и т.н., при което аз учудено попитах как така безнзиностанцията на ОМВ на старата варненска автогара въобще има пътна връзка, след като по всички нормативни актове това е незаконно? и какъв беше отговора - това е ОМВ!
такава незаконна, изградена след така наречения акт 16 пътна връзка има и на спирка Евксиноград за бензиностанцията (беше Пегас, после Опет и т.н.), това е опасно но пътно управление така и никога няма да се сезира...
FormatC не разбрах къде съм споменал мутри и мерцедеси - само журналисти , господари на ефира и тн.+ адвокат.
[quote=slovaka ]
....А какво трябваше да направя,да се бия с крайгранични мутри с два черни джипа"Мерцедес"с тъмни стъкла паркирани на паркинга на бензиностанцията или да търся помощ от ченгетата в Свиленград,гранична полиция и т.н.!?.....Ти приятелю как би постъпил!?....
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328020920[/time]_________________________________________________
..