Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 63
Like Tree2Одобрявам

НЕКОРЕКТЕН СТРОИТЕЛ НА СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2012

НЕКОРЕКТЕН СТРОИТЕЛ НА СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ!

Здравейте! Искам, с цел да предпазя нормални хора (клиенти) от некоректни строители, да споделя с вас случките ни с т.нар. „строител на сглобяеми и монолитни къщи“. Същият към края на 2011г. се представяше за съдружник във фирма xxxxxx
    Цитираната фирма по никакъв начин не е отговорна за делата на споменатия по-долу господин. Администрацията на форума получи молба от фирмата, името й да бъде премахнато от тази тема, което смятам, че е напълно в реда на нещата. Моля за реална оценка на ситуацията - няма причина да се уронва доброто търговско име на фирмата. Надявам се да се въздържате в бъдеще, за което ще съм благодарен.
    kod

, които имат много добър сайт за сглобяемите си и монолитни къщи, които строят в цялата страна. Името му е ДАНИЕЛ СТОЯНОВ ДЮШЮНЕВ. Всичко беше наред до момента, в който взе капаро за строеж на сглобяема къща. Тръгна да „строи“, но започнаха проблемите. Оказа се, че същият не може да изгради това, което е обещал. На думи всичко изглеждаше страхотно, но в момента в който трябваше да започнем строежа, започна да издиша в организационо и всякакво отношение. Започна да търси фирми подизпълнители, на които естествено цените не му харесваха, неговите възможности се оказаха смехотворни. За капак на всичко, малко след като взе паричките, ДЮШЮНЕВ изчезна. Оправданието му бе (естествено предадено чрез друг човек), че майка му има случка в Гърция и трябва да замине много спешно, в последствие спря да вдига телефона си (0897498199), като след няколко дни същия беше изключен.... и така – ходене по мъките. Малко по-късно, след като започнах да го търся, се оказа че вече не работи в xxxxxx
    Цитираната фирма по никакъв начин не е отговорна за делата на споменатия по-долу господин. Администрацията на форума получи молба от фирмата, името й да бъде премахнато от тази тема, което смятам, че е напълно в реда на нещата. Моля за реална оценка на ситуацията - няма причина да се уронва доброто търговско име на фирмата. Надявам се да се въздържате в бъдеще, за което ще съм благодарен.
    kod
    , а се подвизава със старата си фирма „ДАВОС-ТД“ООД. Към този момент все още не мога да се свържа с него и всичко пропадна за тази година (2012)..... с две думи – ИЗВЪРШИ ИЗМАМА.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Re:НЕКОРЕКТЕН СТРОИТЕЛ НА СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ!

Ами зависи на какво име е сключил договора и като какъв е издал фактура. Ако е на името на фирмата, към която тогава вече не е бил служител, то тогава трябва да носи и наказателна отговорност. Въобще какви документи имате за капарото? Освен честна дума?

4. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Капаро за къща на честна дума едва ли се дава .

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Дава се бре, що да не се дава?

то дори и да има фактура,разписка или договор ако са дадени/сключен от ООД/ЕООД ще му "хване опинците" ...
    Ама и българина не се научи като харчи 30 000- 40 000 лв и нагоре за жилище и като е некадърен да проучи човека с който си има работа, поне да се обърне към някой който има представа и знае как да го проучи...

Така един мой познат ми казва : "ей ако знаех като давах 60 000лв къде да проверя за ипотека върху имота сега нямаше да дам още 9000 лв...", а аз му казвам "на мен когато ми се развали телевизора или бойлера не си го поправям, сам а се обаждам на специалист в съответната обалст, защото на мен не ми е това работата..."

Та българина е скъп на триците и евтин на хляба и дори да му дадеш безплатен съвет той не го цени именно защото го е получил безплатно/наготово/без да даде нищо от себе си, затова още много ще страда докато му дойде акъла

За стиснати/"спестени" 50 до 200 лв се е нахендрил 9000лв този мой познат, но има и по зле "нахендрени" с по 55 000лв, 60 000, та дори за 110 000лв знам ...

За България обаче гореописаното е нормално ...

Тук в излъган.ком има много такива "строители"...

6. Тук е от
    Sep 2012

Имам подписан договор, който е с посочената по-долу фирма (ДАВОС-ТД ООД). Имам и подписана разписка за сумата, само дето човека изчезна като цяло...от него ни вест, ни кост. Естествено преди да го подпишем въпросния договор го проучвахме, но нищо никъде негативно за него. Само добри думи се чуваха, а като взехме да го и издирваме - неговите познати, роднини, даже и във фирмата която е напуснал бяха страшно учудени от това което е направил. За съжаление стана вече доста време, през което ако поне се бяхме чули даже и по телефона да се разберем като мъже, нямаше да бъдем в такава ситуация, но....!

7. Тук е от
    Sep 2012

За вас може да е скрита реклама - за мен действителност! За съжаление лампата светна, но човека започна работата и в началото не ме наведе на съмнение. Имаше някои малки пречки, за които ние започнахме да му помагане - и когато трябваше да започне истинската работа - хоп...няма го! След това доста време го чакахме, с надежда че наистина има някакъв проблем и справяйки се с него да започнем изпълнението на договора, но уви! Стигнах дотук.
    Писанията ми са с цел, както съм казал в началото - за хора, които може би ще започнат в бъдеще планове да градят с него. Когато започвах, ако бях попаднал на нещо мъничко, което да ме усъмни - дали щях да правя скрита реклама? и то по този начин?............

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Нали уж не беше започал никаква работа? Сега твърдите, че е извършил някаква дейност. Може би капарото я покрива? Едва ли може да продължаваме да гадаем какво пише в договора, за какво точно е капарото и какво точно е извършено.
    А що се отнася до "проучването", което сте извършили - лично аз отделих 5 минути за проучване и прецених, че този човек си няма хал хабер от строителство, фирмата му има подадени документи за регистрация през 2008 год. и до момента няма нищо подавано, дори и ГФО. Да не говорим, че се е кандидатирал и на изборите...

10. Тук е от
    Sep 2012

. Нали не си мислите, че ще тръгна да голословя? Все пак,за мен е достатъчно това че се получава дискусия. Наистина нямам нито нервите, нито възможност да поддържам всичко това. Благодаря за мнението, все пак целта ми е само и единствено името му да присъства в нета, за да може други хора да не се опарят като мен. Приятен ден!

11. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Не знам как сте се опарил - до момента има само несвързани обвинения и голословни твърдения. Нещо, което има правна квалификация "клевета".

12. Тук е от
    Sep 2012

Аз си нося отговорността за това, за което пиша. Тук не е мястото да давам каквито и да било повече обяснения... има си органи, които съм сезирал, само се чудя защо са тези ваши изказвания. Както няколко вече пъти казах моята цел беше различна от това, което вие искате да чуете. И не знам вие защитавате ли го, съседи ли сте или приятели ... или не знам какви по-точно, но ... всъщност няма значение! Приятна вечер и благодаря за мнението.

13. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Madmardigan
    Не знам как сте се опарил - до момента има само несвързани обвинения и голословни твърдения. Нещо, което има правна квалификация "клевета".
    Като си много на ти с проверките не си ли се опарвал от измамници? По-полека с квалификациите и малко съчувствие няма да ти навреди и като не можеш да помогнеш поне не мачкай допълнително човека, който е пострадал...

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Не съм се опарвал от измамници - по-горе показах какво излиза като информация след няколко минути в Търговския регистър. Ако потърпевшия (доколкото наистина е потърпевш) си беше направил труда да извърши проверки, щеше да бяга надалеч. Тъй като фирмата на Дюшюнев продава само телфери и кранове - няма нищо общо със сглобяеми къщи. Моето мнение е, че постингът има клеветническа цел, още повече, че е напляскан почти навсякъде в мрежата и автора освен забележки, е получил и подобни на моите упреци.

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

А ти можеш ли до докажеш твърдението си или само си чешиш пръстите?Да не си случайно адвокат или може би познат на въпросния ДАНИЕЛ СТОЯНОВ ДЮШЮНЕВ?
    Айде ако няма какво полезно да кажеш повече по темата просто я подмини....
    Още повече ако наистина въпросния ДЮШЮНЕВ се занимава само с кранове и телфери то няма от какво да се притеснява...

17. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Не познавам Дюшюнев, просто ме дразни клеветническия тон на цялата история. В нея няма нищо конкретно, а споменатите фирми съм цитирал горе какви са и че нямат нищо общо с това лице. Също така се оказва, че човекът, който се оплаква, не е извършил никаква проверка, иначе би установил заблудата си на момента. А тя е, че:
    1. Дюшюнев не участва и не е участвал нито като съдружник, нито като какъвто и да е друг в управлението на тези фирми.
    2. Дюшюнев и фирмата му нямат предмет на дейност сглобяеми къщи.
    Историята най-вероятно е съвсем тривиална.
    Един тарикат Иванчо, решава че са му скъпи услугите на фирмите, които правят сглобяеми къщи, и се среща с негов познат Дюшюнчо или същият му е препоръчан от трето лице.
    Дюшюнчо взема едни чисти парички за работа, която няма как да свърши, и си хваща пътя, а Тарикатчо започва да реве по форумите.
    Ако е толкова ербап - да подаде сигнал до прокуратурта за измама или да заведе граждански иск.
    но няма да го направи. Защото знае, че е пострадал от желанието си да мине "тънко". Затова използва безплатната възможност да реве по форуми.
    Надявам се бях изчерпателен.
    И тъй като тази тема за мен е изяснена и приключена - ако някой има забележки по мнението ми - нека ми ги съобщава на ЛС. И не на последно място - работата ми действително е свързана с предоставяне на юридически услуги, и по тази причина знам какво означава проучване на фирма

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Madmardigan, този форум и тази секция е направена точно с тази цел - човек да се оплаче от некоректно поведение спрямо него. Ти би трябвало след първия си пост да престанеш с писането , иначе звучиш като адвокат.
    Колко фирми искаш да ти дам които са регистрирани в една сфера с ниски доходи и правят съвсем друго , далеч по доходоносни ( целта е намаляването на данъка - а как се прави и сам може да разбереш )
    И защо е нужно да се проверява всяка фирма в търговския ергистър. Има документ от нея за нещо и тя не го е изпълнила. Казусът е ясен , само че не е ясна твоята роля в темата.

Правосъдната система на Република България е че "Всеки е невинен до доказване на противното"
    Ти с постовете си правиш обратното и звучиш че са виновни потребителите.

Има си модератори които ако сметнат ще оставят темата. Ако мислиш че не са достатъчно обективни - пиши на kod@setcombg.com с предложения и оплаквания.

Case Closed

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сглобяеми къщи FAQ / (плюсове и минуси)
    От alexi_dobrev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 75
    Последно: 26-01-21, 11:41
  2. Отговори: 10
    Последно: 04-12-13, 18:15
  3. про-бг некоректен шеф
    От PRACTIC във форум Черен списък
    Отговори: 0
    Последно: 25-06-13, 10:28
  4. Булсатком - некоректен доставчик на интернет!
    От prince във форум Черен списък
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-12, 18:21
  5. Отговори: 15
    Последно: 23-02-11, 23:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе