Уважаеми г-н Калчев,
Казвам се Димитър Димитров - управител на Национална верига Ардес.бг
Благодаря Ви за обратната връзка, която ми дадохте по отношение на обслужването на нашия сервиз, както и по отношение на собственото ми поведение във връзка с разрешаване на Вашия случай.
Искам да се извиня от мое име за причиненото неудобство и дискомфорт причинени от нашето обслужване.
Винаги през последните 18 години, когато съм развивал Ардес.бг съм се стремил клиента да бъде на първо място.
Винаги съм се стремил да остане доволен, защото знам, че той ми плаща заплатата.
Затова взимаме мерки непрекъснато да контролираме процеса на продажба, както и на сервиз.
Имаме внедрена система за управление по качество ISO 9001:2000. Имаме внедрена софтуерна система за управление на сервиз. Провеждаме непрекъснати обучения. Правим проучвания за мнението на клиентите относно качеството на обслужване в сервиза.
Всяка година обслужваме над 20 000 клиента в магазина във Варна и над 10 000 клиенти на сервиза във Варна.
За съжаление не сме роботи, а хора и въпреки, че се стараем много, допускаме грешки.
Всеки ден допускаме грешки. Някои от тях зависят от хората в магазина и сервиза, някои от тях зависят от гаранционните външни сервизи, които ползваме. Някои грешки са малки, откриваме ги навреме и ги отстраняваме своевременно. Други грешки са по-големи и разбираме от клиентите за тях и отново ги отстраняваме. Водим регистър с допуснати пропуски и грешки, за да може да се учим от тях и да се стремим да не ги допускаме повече.
Дали успяваме?
Не знам. Това могат да кажат доволните клиенти, а те са хиляди.
За съжаление не са малко и недоволните клиенти.
Дори и само 1% да допускаме грешка в нашата работа, при положение, че обслужваме над 10000 клиента на година в сервиза това прави 100 недоволни клиента. Радвам се, че успяваме да работим с по-малко от 1% грешка, защото за 2014г. регистрираните оплаквания от клиенти са под 40 за цялата година.
Искам да сме перфектни, но не можем. Затова пък опитваме всеки път и се учим от грешките си.
Конкретно във Вашия случай поради голямото натоварване на сервиза в деня на промоцията Черен петък , когато през магазина и сервиза преминаха над 1400 клиента, сме допуснали поредица от грешки, за което Вие сте бил свидетел:
1. При приемане на стоката от страна на приемчика, лаптопа не е бил приет без да е огледан обстойно, като заради желанието Ви да стане за 10 минути, колежката си е позволила да пререди 15 други поръчки и да постави Вашата на първо място. Не е издаден приемо предавателен протокол за приетата стока, където да са описани следите от употреба и изхабяване.
2. На забележката Ви за грешка в ценоразписа, който е трябвало да бъда сменен, колежката НЕ е трябвало да Ви взима пари, с което фирмата Ви е ощетила с 5 лв. , за което съжалявам и ще Ви помоля, когато Ви е удобно да минете през магазина, за да Ви възстановим надвзетата сума.
Колежката е глобена с 50 лв.
3. Колегата, който е приел лаптопа в стремежа си да свърши работата максимално бързо не е огледал лаптопа преди стартиране на ремонта и поради натовареността си не е положил нужното старание , като при премахване на капака е допуснал да бъде спукан, независимо, че пластмасата на капака е била остаряла вследствие на дългото излагане на висока температура от нормалната работа на лаптопа Ви.
Колегата е глобен с 50 лв.
4. Когато говорихте с мен, в магазина течеше кампания Черен петък, имахме да изпълняваме стотици поръчки само за 1 ден, което подложи на изпитание и стрес целия персонал. Това ме накара да не мога да Ви отговоря достатъчно адекватно на поставените от Вас въпроси, а само да наредя подмяната на капака с нов, без да навлизам в детайли, дали е бил счупен или лаптопа е бил в лошо състояние и т.н.
5. След като капака Ви бе подменен с нов, управителя на сервиза е пожелал да Ви даде обяснение, защо се е счупил стария Ви капак и Ви е показал остаряването на пластмасата му, при което Вие сте се почуствали виновен, а в действителност нямате никаква вина за остаряването на техниката си.
6. Провокирани от Вашето държание, колегите са си позволили да вложат лични чувства и да не реагират по най-правилния начин, когато демонстративно не сте пожелали да подпишете протокола за приемане на стоката ( този протокол го създадохме след като некоректен клиент получи стоката си и после дойде отново, за да си я получи) , поради тази причина са и споменали и камерите. На няколко места в сервиза има надписи, че сервиза е под постоянно видео наблюдение.
Управителя е глобен с 200 лв. глоба.
Всички тези грешки са анализирани и сме взели мерки да не се повтарят.
Благодаря Ви още веднъж за дадената обратна връзка и Ви се извинявам за причиненото неудобство.
Ако имате други забележки по отношение на нашата работа, ще съм радостен да ги споделите с мен на е-майла ми: dimi@ardes.bg
Пожелавам Ви безпроблемна работа с техниката.
С уважение
инж. Димитър Димитров
управител на Национална верига Ardes.bg