Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 62
Like Tree49Одобрявам

АРДЕС - думите бледнеят

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Отговор: АРДЕС - думите бледнеят

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Калчев не му се връзвай на Техното.Той още отначало има "адвокатства" ...
    Какво точно имаш в предвид с " има адвокатства". За разлика от теб, аз познавам и двете страни, а ти си правиш сметка само на база едно мнение. А дали е така ? Вярваш на човек който в предишен пост е писал как на младини е "прекарвал" магазини със стари ботуши и скъп препарат.

Хората са му сменили проблемния елемент и въпреки това те трябва да са в черен списък.
    Ами сложете в този списък всички фирми които допускат грешки, т.е. - всички

Още от начало казах - моето мнение за тази фирма е без значение . Изказвам съмнение в точността на фактите на потърпевшия , и въпреки това му съчувствах за проблема.

@Tomorow - харда е закрепен за долния капак и за да се извади, се маха всичко на този лаптоп, даже и дъното. Да , труден е за работа, но не оправдавам никой.
    Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 10-12-14 в 23:28.
    Ivan19 одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2014

Уважаеми г-н Калчев,

Съжалявам, че сте ме разбрали по погрешен начин.
    За което се и извинявам.
    Действително съм напълно съгласен с Вас, че сервиза ни е постъпил по напълно погрешен начин и сме допуснали грешка при всяка стъпка от приемане до приключване. Не съм искал да оправдавам действията на сервиза ни по никакъв начин.
    Тази случка е ценен урок за тях.

Според моите разбирания, как трябваше да постъпим :

След като колегата е видял, че е счупен капака и това не е отбелязано на протокола за приемане, е трябвало да поръча нов капак и да го смени.
    Колежката е трябвало да Ви се обади и да Ви каже, че капака е счупен и сме поръчали нов такъв и след като Ви го сменят, да Ви върнат лаптопа без обяснения на какво се е дължала конкретната ситуация. Без излишно драматизиране на нещата - става дума за 60 лв.

Времето, което ми загубиха с решаване на този случай, нервите и доброто име, което се опитвам да създам и опазя не струва 60 лв., нито 400 лв.

Това е моето мнение. Ако е смятате, че е грешно, коригирайте ме, как според Вас е трябвало да постъпим.

В конкретния случай, всяко звено се е измъкнало и не си е свършило работата както трябва, затова си понасят последствията.
    Фирмата ми също ще си носи последствията много години.

Така, че мисля всички виновни са наказани.

инж. Димитър Димитров
    управител Ардес.бг
    Ivan19 одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

АДМИРАЦИИ за г-н ДИМИТРОВ,всеки уважаващ клиентите си,би постъпил така.лошото е,че заради един БАСТУН идващ от 9 до 5 на работа,може да срине имидж и доверие градени с години

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

И според мен се осъзнаха навреме, че са допуснали грешка...макар и с помоща на популярен форум
    Собственикът поднесе извинение, сменили са капака. Мисля, че си е извлякъл искрено поука с последният пост Сега може да направи и някой дребен подарък на Калчев за Коледа /освен 5лв./ и повече да не допуска такова отношение към клиент, понеже мрежата дебне отвсякъде...

Предлагам да се махне темата от този раздел.
    Този пост е редактиран от pilot; 11-12-14 в 00:51.

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO Виж публикацията

@Tomorow - харда е закрепен за долния капак и за да се извади, се маха всичко на този лаптоп, даже и дъното. Да , труден е за работа, но не оправдавам никой.
    Ако беше изгледал което и да е disassembing видео за въпросния модел щеше да разбереш какво искам да кажа, а то е, че върху долния капак при целия процес на разглобяване и сглобяване НЕ се прилага сила и не е необходимо. HDD-то е завинтено за дънната платка, а не за долния капак. Интересно ми беше при коя точно операция се е случило това и колкото и да гледах не видях в кой момент долния капак е подложен на огъване, извиване или каквото и да е било напрежение, така че, комбинирано с евентуалната загубата на еластичност на пластмасата след 4-ри годишни термичните цикли да доведе до спукване. Ако беше се спукал горния подклавиатурен капак щях да го разбера най-малкото заради усилието което се прилага при неговото отделяне.
    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    След половин час се връщам да го взема, момчето ми казва, че ....
    Да определиш 30 мин за такова тотално разглобяване, в което време трябва да влиза и тест на това което си направил, извинявайте, но това си е живо престъпление към изделието и пълна безотговорност към клиента и неговата собственост. Обяснението ми е просто и твърде вероятно: понеже от това си деяние ( изваждане подмяната на хард диск с ссд, и поставянето му в шейна на мястото на двд-то ) фирмата няма да изкара пари, то се е работило на метода "давай, давай, натисни тука ще излезе, упс,....абе аре бе, като за без пари толкова на оня келеш 5 лева му се досвидяха видя ли къф цирк направи в офиса"
    Ivan19 одобрява това.

7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Предлагам да се махне темата от този раздел.
    Аз също предложих това по-рано, но ми опоираха смислено според мен:

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Остави темата в този раздел да има поне един положителен или относително положителен по разбиранията на някои от съфорумците пример, защото всичко друго е черно в този раздел .
    Мястото на темата не е от голямо значение, важно е съдържанието й.
    Лично за мен, темата придоби изцяло положителен отенък - всеки може да допусне грешка, малко си я признават.
    В случая, с адекватни реакции, от тема за проблем, допуснат от фирма се превърна в тема, от която всеки разбира, че фирмата взима адекватни решения и обслужва добре клиентите си.

8.  

9. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Лично за мен, темата придоби изцяло положителен отенък - всеки може да допусне грешка, малко си я признават.
    В случая, с адекватни реакции, от тема за проблем, допуснат от фирма се превърна в тема, от която всеки разбира, че фирмата взима адекватни решения и обслужва добре клиентите си.
    Леле Крис ти сериозно ли? Това ли му викаш адекватни решения да глобят служителите и да се извинят след като са притиснати и се огласи какво се е е случило и как са се държали с клиент? Е добре може би до някъде но не е довършено! Аз това му викам измъкване от ситуацията щото бе редно да компенсират подобаващо Калчеф (какъвто и да е) понеже им бе клиент и така се прави ако искаш да обърнеш нагласите от негативни към позитивни! Тези събрани глоби ако бяха отишли при Калчеф или поне част или някаква такава компенсация подобаваща - това щеше и реклама да им направи...

10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Леле Крис ти сериозно ли?
    Напълно, смятам направеното за достатъчно.
    Не съм фен на извиването на ръце - както от страна на търговеца, така и от страна на клиента.
    За мен направеното е достатъчно и има предпоставки да окаже положително влияние върху бъдещото обслужване на клиентите.
    espace, Kasap и V_Simeonov харесват това.

11. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Всички казват - да се компенсира, наложените глоби да идат при ощетения, а някои има ли представа колко струва bottom cover на лаптоп и как се сменя...

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Ами, в случая е 60лв., според поста на управителя.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от glowndark Виж публикацията
    Всички казват - да се компенсира, наложените глоби да идат при ощетения, а някои има ли представа колко струва bottom cover на лаптоп и как се сменя...
    "който чупи, купи"

не може постоянно да си на печалба, хеле пък когато ти самият не си си свършил работата както трябва!

14.  

15. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    "който чупи, купи"

не може постоянно да си на печалба, хеле пък когато ти самият не си си свършил работата както трябва!
    Да това е ясно, но доста хора не оценяват купеното а искат допълнителни компенсации...

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Проблема е отстранен (капака сменен за сметка на сервиза), виновните са наказани и е направено извинение от страна фирмата. Какво повече искате....?!? За мен това е напълно достатъчно....даже много, защото много фирми нямаше да направят и половината!
    За мен като клиент ми е достатъчно да знам, че дори и да ми повредят нещо, то ще ми го възстановят безпроблемно. Безгрешни няма - важно е как се действа при случила се грешка.

Глоби трябва да има защото действат възпитателно, карат те да си вършиш работата така както трябва или както са ти казали, а не както ти сам смяташ че е правилно. Като ти бръкнат в джоба почваш да се замисляш кое как да правиш или дали въобще да го правиш.... пък ако не си вземеш поука - незаменими хора няма.

Да това е ясно, но доста хора не оценяват купеното а искат допълнителни компенсации...
    Аз на това му викам наглост.
    espace и podredko харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Съгласен, с уточнението, че наглостта, трябва да се има предвид, при искане на обезщетение, надхвърлящо разходите за неколкократното ходене до сервиза/магазина. /Които лично аз, на мястото на Калчев бих отказал - стига да не ме разкарат лично от Русе до Варна /.

От гл.т. на служителите, допуснали това да се случи - предполагам въпреки моментата липса на натовареност на сервиза, като цялата кампания "черен петък" да е натоварваща и стресираща за някои работници. Затова едно стимулиране, на персонала при такива кампании би било още по-подходящ начин човешкия ресурс да усети мястото си във фирмата. А вече допускането на грешки, да се санкционира с отнемане на "премията" които останалите получават. Може и да греша... тук е мястото на Управителя и другите мениджъри да преценят качеството на "матрЯла".

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

темата е за друго
    ако ще коментирате някого (което, честно казано, не е особено зряло), отворете си тема...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе