Резултати от 1 до 8 от общо 8

Магазини ДАР - промоциите са измама!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #1

    Магазини ДАР - промоциите са измама!

    На 29 декември 2018 г. си купих 2 кутии кафе от магазин Дар на ул. 20-ти април.
    Промоционалната цена се вижда в прикачената отдолу снимка - 4.89лв.



    Когато се прибрах вкъщи видях касовата бележка - цената на кафето е 8.99, а не 4.89лв! Близо двойна на обявената.

    Обратно до магазина, загуба на час в ходене, каране и късане на нерви. Кафето не ми го продадоха на обявената цена. Сгрешили били, голяма работа.
    Върнаха ми парите, но ми взеха касовата бележка - не можело да ми я дадат след като връщали пари!


    И така, час по-късно бях без кафе, изтощен от измамници и без оригинална касова бележка.
    Реших да подам жалба до КЗП, строи ми се, че грешката е толкова явна, че няма начин да не бъдат взети мерки.




    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #2

    Отговор: Магазини ДАР - промоциите са измама!

    Днес получих отговор от КЗП на жалбата ми, пусната срещу Магазин ДАР.
    Той е:
    При извършената проверка се установи, че кафе "Лаваца крема е густо" се предлага за продажба на цена 8.99 лв.

    С оглед на гореизложеното следва да Ви уведомим, че акт за установяване на административно нарушение може да се състави, когато съответните длъжностни лица при извършената проверка констатират факта на извършването му. Законово не би било издържано да се състави акт за административно нарушение само въз основа на твърденията и правните квалификации на конкретни граждани.
    Прикачам целия отговор на КЗП.


    Значи... твърденията на потребители, подкрепени от снимки и касова бележка еднозначно не са основание за налагане на санкция. За да се наложи такава е необходимо лично проверяващия да установи нарушението.
    Обобщено - потребителите имат нулеви права и нулева защита, а КЗП като че ли действа ефективно само, когато се занимава с дребни електронни магазини, но не и с мастити вериги за милиони левове.


    1. Искам да се извиня на всички други потебители - ако знаех това, нямаше да подавам жалба, това е напълно безсмислено и щях да спестя 100 - 200лв, които КЗП предполагам е дръпнала от бюджета за да направи тази безполезна проверка.


    2. Искам да се извиня на Магазини Дар - при подобно функциониране на КЗП е напълно разбираемо да се държите нагло и да заблуждавате потребителите, няма никаква причина да не го правите. Продължавайте така и занапред.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

  4. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    199
    #3

    Отговор: Магазини ДАР - промоциите са измама!

    Код, няма да харесам този пост, защото не е за харесване. Браво, че си подал сигнала, мой приятел беше правил подобно нещо с друг магазин, не от маститите вериги, де, но беше запазил брошура с цената... Глобиха ги, отнесоха си акта, ама грешка е... не мина! В интерес на истината, в Кауфланд са ми връщали пари заради етикет, който е бил валиден до предишния ден, тоест изтекла е промоцията, аз го виждам с ниската цена, вземам продукта и констатирам след плащане друга цена. Оттам на информация, дойде с мен момиче до стелажа, видя, че има етикет, махна го, оттам ме заведе на информация обратно, написа си протокол и ми върна разликата. В Лидъл си бях пробил кофичка кисело мляко в кошницата, не ми дадоха да я купя: - Моля ви се, -викам, - аз я взех здрава, моя грешка в кошницата, че съм я зарил с други продукти, искам да си я платя... не ми позволиха! В Европа и щатите е така, големите го правят, за да научим нашите си магазини и те да са коректни, това е пътят! Код, още веднъж адмирации, сега не е станало, но следващия път ще им звъннеш на КЗП и директно с техен служител, тогава няма да има мърдане. Ако някой прочете темата и го направи, не ни е било напразно писането! Браво.




    Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk

  5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #4

    Отговор: Магазини ДАР - промоциите са измама!

    Потвърждавам, в Кауфланд ми се е случвало същото - отидоха, видяха грешния етикет, на момента го смениха и ми върнаха разликата в цената с извинения.
    В Лидл пък да не говорим - това е веригата с най-добро обслужване според мен.

    Честно казано, потресен съм от Дар - и от начина по който реагираха, некоректното отношение после, при връщането ми, реакцията на КЗП...

  6. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    194
    #5

    Отговор: Магазини ДАР - промоциите са измама!

    Отношението към клиент изхарчил към 80 лв. е потресаващо ... То е ясно, че стават грешки. Можеше да се извинят, да върнат парите и да дадат бонус още едно кафе за разкарването, а то цял екшън ...
    И как така тези от КЗП не признават снимката? Нали ти свидетелстваш, че си я заснел точно в този ден и час, то има и EXIF инфо все пак. Как може КАТ да приемат сигнали със снимки и един свидетел, а тези да не могат? Сбъркана работа.

  7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #6

    Отговор: Магазини ДАР - промоциите са измама!

    Цитат Първоначално публикувано от dzver Виж публикацията
    Отношението към клиент изхарчил към 80 лв. е потресаващо ...
    Това, което съм забравил да опиша е, че сигнализирах за проблема до управлението на Дар за да са наясно какви ги дроби управителя им и оттам някакъв финансов мениджър на име Тони Цветкова ми каза, че е направила проверка и да, кафето струвало 8.99, а не 4.89, тъй че всичко било точно спред нея.
    Нямало проблем за изпокъсаните нерви и загубено време, за измамата с етикета...

    Така че, отношението не е свързано с даден служител на Магазини ДАР. Това е отношението на цялата верига и управлението към клиентите.

  8.  
     
  9. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    199
    #7

    Отговор: Магазини ДАР - промоциите са измама!

    Аз за себе си, поради ужасното обслужване, задрасках от местата, от които пазарувам, Промаркет. Като прочетох и твоята сага с Дар и те ми влизат в черния списък...

    Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk

  10. dok
    dok е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2021
    Мнения
    4
    #8

    Отговор: Магазини ДАР - промоциите са измама!

    Тази некоректна практика съм я виждал и в супермаркет Билла. Като купувам 2-3 неща си правя сметките бързо, и на касата отказвам да платя стока за която ми искат по-висока цена от обявената. В pdf файла който си приложил видях името на една моя "приятелка" - директор на КЗП София, Елена Гунчева. По същото време когато си имал ядове с нейно решение, и аз имах проблеми с нея. Тя защитава некоректни фирми и не помага на хората.

    - - - - - - - - - -

    Така, и с друг браузър пробвах, но половината пост е невидим. Може би има технически проблем. Поради това ще пробвам да го публикувам отново.


    Забелязах, че статиите в интернет които критикуват работата или бездействието на КЗП биват тенденциозно премахвани. Питам се какво стана със свободата на словото, и защо България е на последно място в света по свобода на словото и независими медии?!?
    И аз имам какво да кажа по темата за КЗП:
    От горчив опит с жалба в КЗП срещу некоректна фирма за компютърен хардуер знам, че няма смисъл да ги търсите за помощ. Директорката от КЗП София, със съмнителна репутация Елена Гунчева тенденциозно се доверила на лъжливите твърдения на управителя на фирмата, без дори да поиска писмена експертиза, или принтиран резултат от тест, нищо. Многобройните доказателства които аз съм представил не се взимат под внимание и не се коментират в решението на упоменатата директорка.
    КЗП нямат собствени технически експерти и не правят тестове на стоки. Накрая ви отговарят, че те не са съд и не могат да ви помогнат, като дори има пасажи с обвинения към вас.
    Много съмнителна беше цялата работа, защото още от самото начало жалбата ми е била пререгистрирана с друга дата и друг входящ номер. Това е незаконно и недопустипо. Беше уведомен и председателя на КЗП Димитър Маргаритов, който не се произнесе по въпроса (той има по-важна работа - да ходи от телевизия на телевизия и да си прави PR реклама). Беше уведомена и антикорупционната комисия към КЗП с искане да се направи проверка, но и от там не получих отговор.
    Имам информация от форума на bgmama и от други сайтове за директорката Елена Гунчева. Тази служителка системно е отказвала помощ и съдействие на пострадали от некоректни фирми. Оправдавала е фирмите и тъй нататък.
    www.bg-mamma.com/?topic=991971
    Тук също се е изявила като голяма юристка и е постановила че фирмата няма вина:
    https://forum.setcombg.com/черен-списък/62146-магазини-дар-промоциите-са-измама.html
    Тук отново виждаме тенденциозно "доверяване" на думите на управител в А1, който е излъгал, че потребителя е бил обезщетен:
    Мобилния оператор А1 не изпълнява решения на КЗП | Некоректно
    Освен това КЗП не е наложила административно наказание глоба на А1 за извършеното нарушение. Потребителят е представил имейли от които е видно, че А1 отказват да върнат парите със становището че потребителя няма основания да се оплаква. Тук има умисъл в незаконните действия на персонала. Въпреки това, КЗП приема за доказано, че поради техническа грешка в системата на А1 потребителя е бил абониран за непоискана услуга. Тоест и тук имаме едно неглижиране на доказателствата предоставени от потребителя.
    Всичко това е много тенденциозно, и води до основателното предположение за наличие на корупция.
    Следващия материал (изтрит навсякъде от интернет) е на критичната журналистка Доротея Дачкова:
    КЗП = Комисия за заблуда на потребителите
    Няколко сблъсъка с институцията са достатъчни човек да се запита какъв е смисълът от нея.
    За щастие има Гугъл кеш, който пази оригинала на статията:
    СЕГА - КЗП = Комисия за заблуда на потребителите
    Този пост е редактиран от dok; 26-08-21 в 22:48. Причина: половината пост не се вижда, да не е много дълъг?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Промоциите на телевизорите.
    От Blue_Hulk във форум Телевизори
    Отговори: 43
    Последно: 16-04-14, 22:59
  2. Темпекс Fuji Electric измама!!!
    От stinglover77 във форум Черен списък
    Отговори: 47
    Последно: 09-05-12, 17:46
  3. Измама или не?
    От badboy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 03-03-07, 22:06
  4. Потенциална измама
    От MitkoS във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 03-03-06, 02:00
  5. Ако не е измама ще е Новина
    От chavv във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-12-01, 19:32

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе