Бих искал да попитам хората, които знаят, коя е най-добрата връзка между DVD и TV, понеже аз съм абсолютно бос в тази област. Телевизорът ми няма HDMI вход. Знам само, че опциите са чинчове, скарт и S-Video.
Бих искал да попитам хората, които знаят, коя е най-добрата връзка между DVD и TV, понеже аз съм абсолютно бос в тази област. Телевизорът ми няма HDMI вход. Знам само, че опциите са чинчове, скарт и S-Video.
DVD-то е SAMSUNG едното, а другото CAT, най-обикновени DVD-та. Телевизора е LG с FLAT кинескоп, без HDMI вход. В момента съм с чинчове и ми е любомитно, ако мина на скарт, дали би имало някаква разлика.Първоначално публикувано от 4a4i
Чинчовете са вход за AV (композитен сигнал по ниска честота). Това е най-ниското качество. Включи SCART кабел между двете, така сигала че бъде RGB, освен това ще имаш управление на телевизора от DVD-то.
Това важи ако SCART-а е пълен, защото освен RGB, в него е дублирана връзката и по композитен сигнал. Трябва и двата SCART-а да са пълни. Ако в менютата на телевизора и двд-то има опции да избираш м/у отделни видове изходи - тогава най-вероятно са пълни.Първоначално публикувано от 4a4i
В противен случай сигнала ще си бъде на същото качество като през чинчовете.
Плюс това става дума за 21" кинескоп на за LCD или PDP. Точно да ви кажа няма значка при този размер и при тоя тип телевизори.
4a4i, я ми обясни как ще управляваш от ДВД Самсунг, Тв LG??? И то през SCART кабела.
При мен най-добра връзка има през YPbPr входа. Телевизорът ми е CRT и през HDMI входа сигналът е само 60Hz, което дразни при гледане. През SCART сигналът е по-лош отколкото през YPbPr, но и при двете има възможност за 100Hz опресняване на картината. Като качество на картината HDMI->YPbPr->SCART->SVideo
solo2003, при теб е така, но ти си с SAMSUNG(гнусмас) 29" или 32" SLIM FIT. А ние тука говорим конкретно за 21" CRT което има само скарт и чинч. Така, че твоят коментар не е много на място. Инак си прав HDMI - component - SCART- S-Video - composit. В тази последователност са връзките от към най-добра към най-лоша. Друг е въпроса, какво прави един HDMI в един аналогов ТВ. Файда НИКАКВА, АМА НИКАКВА. Единственото е ако имаш ТВ с 100Хц и прогресивно сканиране, да си пуснеш 576p през компонентния ;-).
Philips е телевизора ми. Pivоley не е казал нищо за телевизора си освен марката и че има "чинчове, скарт и S-Video". Тези чинчове може и да са му компонентния вход (YPbPr например), който при мен изкарва видимо по-добра картина от Scart-a