Аз съм 90% да го взема. Намери си човек да ти го донесе. Излиза най-евтино. Плеъра е велик.Първоначално публикувано от Danri
Ще изчакам да видя дали С-200 няма да е по-добър вариант all-in-one.
Аз съм 90% да го взема. Намери си човек да ти го донесе. Излиза най-евтино. Плеъра е велик.Първоначално публикувано от Danri
Ще изчакам да видя дали С-200 няма да е по-добър вариант all-in-one.
За съжаление аз нямам такъв човек, който да ми донесе този OPPO BDP-83 Blu-ray Player, но да речем , че ще намеря - ще може ли да възпроизвежда DVD и BD от нашия регион код /захранването му няма да е проблем: 100-240 волта/?
Има хакнат фърмуер за да плейва от всички региони. Те така или иначе почти всички BD филми все още не са кодирани.
Продава се и кит за хардуерен мод, който уж се слагал много лесно.
Това, че има вградени декодери за Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio е едно от най-големите му предимства /за близкото бъдеще/ - отпада на първо време закупуването на ресивър с такива възможности , собствениците му много хвалят аудио-възпроизвеждането /сравняват ги с притежавани от тях висок клас плеъри/, а ъпскейлването му било по-добро от това на PS3![]()
Тия декодери как ще ги ползваш? Само ако вече притежаваш ресийвър със 7.1(5.1) аналогови входове.
Наистина го хвалят доста. Аз съм виждал по-стар модел ъпскелинг ДВД плеър и наистина се справя перфектно.
Нали точно това казвам - използваш си стария ресивър /ако ти харесва все още/.
За Blu-Ray плеърите Samsung BD-P3600 има нов фърмуер 2.02:
Тестван е на автоматичен ъпдейт и работи.< BD-P3600 USB Firmware Ver 2.02>
Date: SEP. 3. 2009
This Firmware update provides the following benefits:
1. Youtube/Blockbuster e-Contents service.
2. MKV/MP4 file playback.
Дай повече инфо как се държи с mkv файлове - БГ субтитри /външни и вградени/, какъв % от файловете тръгват, DTS звук и тн.
Като за начало (нямах възможност да тествам всичко днес) резултатите са следните:
MKV файлове до около 5 MBps поток се плейват по безжичната връзка практически безпроблемно със субтитри;
8-10-12 MBps потоци създават проблеми по безжичната - тук опираме и до скорост на връзката, така че тестът не е обективен;
От диск плейва 10 MBps поток 1080p без проблеми (не е тествано със субтитри);
Не разпознава вградени субтитри, не поддържа чаптъри и менюта (тествано е с DivX Test 2.0 диск, малко е старичък, но с това разполагам);
На външните субтитри не разпознава или не обработва специалните кодове (поне на тези, с които тествах);
DTS, DTSHD, AC3, AAC, mp3 аудио - без проблеми, включително мултиаудио, има около 3-5 секунди забавяне при превключване на потоците;
* На I, Robot (1080p DTSHD 5.1 + AC3 2.0, 10.9 MBps stream) сече и от диск, ако е пуснато DTSHD аудиото. При превключване на AC3 всичко е нормално.
MP4 файлове нямам под ръка, освен тези от DivX Test 2.0 диска, така че само с тях е тестван - без проблеми.
Всъщност, не е зле - все пак машинката изобщо не поддържаше MKV
П.П. Има още да го мъча, така че ще допълвам, ако излезе нещо.
* Допълнение. Новият фърмуер е също така и за BD-P1600 и BD-P4600.
* Допълнение. Разпознава вградени субтитри в AVI контейнер (avi и divx6 стандарти), но ги позиционира долу почти извън екрана, затова не съм ги забелязал.
Поддържа външни субтитри във формати sub, srt, ssa, smi, smi multilanguage. DVD субтитри (sub + idx) разпознава, но не ги извежда на екрана.
Мерси, това е добра новина.
Все пак може ли да пробваш със мрежа по кабел какви файлове ще поддържа. Също така свали няколко 1080р версии с над 10MBit/s видео + външни субтитри. За да ги събереш на едно ДВД ги нацепи са файлове по 2-3GB. Задължително пробвай и с Planet Earth 1080p версията, която е една от най-тежките за възпроизвеждане.
изглежда доста добре. wi-fi-то поддържа и 802.11n, което би трябвало да реши кабелния проблем. е, ще трябва и нов рутер... това с дисковете, разделянето и т.н. нещо не ми харесва.
btw какъв софтуер иска пуснат на сървъра, от който ще чете?
Не е нужен никакъв софт, само шерваш папките с филми и отваряш файъруола за IP-адреса на плеъра, ако се наложи.
Между другото, оправили са запомнянето на юзера и паролата при автоматичното търсене на мрежата - вече не пита всеки път![]()
Като става въпрос за update , за Pioneer DV-610 AV няма ли ?
Поразрових се из нета и намерих това : http://www.pioneerfaq.info/english/dv610.php.
ALL UPGRADES ARE ON OWN RISK!YOU WARRANTY WILL BE CANCELED WHEN YOU USE THESE FIRMWARES.