Има ли клинична пътека "коронавирус" и колко плащат за нея?
И един виц по темата:
Един умирал от дезинтерия. Доктора му казва: Малко ти остава, кажи си последното желания!
Болния - Докторе, пиши в смъртния акт, че съм умрял от сифилис. Да кажат хората - умря като пич, а не като дрисльо!
Точно за два случая знам реални ,при единия са взели парите .При другия имало няколко тупалки.
Мисля че има....Поне така ми казаха. Сега друг е въпроса, че сумата е пет цифрена и не знам колко е достоверна информацията. Въпреки, че е от хора работещи в голямо медицинско заведение...Във форума има лекари и нека те да дадат тази информация.
Аа, ясно защо в Разград нямаме Корона, щот колегите са скръндзи и нищо не дават...
https://czpz.org/politics/12186-43
Прави впечатление, че след изявленията на Мангъров, които поставят в крайно неудобна светлина така наречения щаб, се впряга цялата медийна мощ на слугински медии, които да неглижират.
Цитира се някаква неграмотна женичка, която нямало да пусне детето си на училище заради риска.
Междувременно конспиративните теории са на път да получат силен импулс.
https://dnes.dir.bg/svyat/skandal-v-...a-vseyat-strahАвстрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите, защото те не се отнасяли сериозно към заплахата Covid-19. Това става ясно от протокол от заседание на Кризисния щаб под ръководството на канцлера, предаден на общественото радио ОРФ, съобщи БНР.
Да се привлече вниманието на австрийците със стряскащи данни и драматични изказвания - това са обсъждали на 12 март членове на правителството, здравни експерти и експерти по комуникация. От протокола се разбират още думите на Курц, че трябва да се действа внимателно и австрийците да почувстват страх от заразата, но не и от евентуален недостиг на хранителни стоки вследствие на пандемията
ако обръщаше внимание повече върху написаното от другите, а не само върху това, написано от теб, щеше да видиш, че сред мислещите със собствената си глава има хора както с десни, така и с леви убеждения...
N.B. което е съвсем различно от политическите линии на партиите в родната ни мила татковина...
За съжаление в Германия коефициентът на заразимост (R0) , който беше спаднал до 0,7 през последните седмици се покачва отново и е около 1.
В началото е бил R0=3, постепенно с ограниченията е спаднал до 0,7 , т.е. 10 души могат да заразят 7. За да се поддържа епидемията под контрол R0 трябва да е под 1...
Това вероятно ще се отрази на промяната в мерките.
https://www.stern.de/gesundheit/gesu...0-9241428.html
Понеже стана въпрос за пари. Нали не предполагате, че пари се разнасят от МЗ и НЗОК в брой и в реално време, за да се "раздават" част от тях на близки. И че няма финансови отчети, одити и т.н. , където трябва да има отчетни документи за разходи и приходи.
Сашо, този на клипа трябва да е някой роднина на Тръмп. Пиши му, че ако си носи собствените гащи и потник така, както си мисли, че се прави с маските и ръкавиците, няма да остане по-чист. Познанията му за вируси са аналогични по дълбочина с тези на ядрен гинеколог.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
И аз не разбрах - др. Ериксон е специалист по микробиология, който оперира и прави аутопсии...