Страница 196 от 707 ПърваПърва ... 146186194195196197198206246 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,926 до 2,940 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

emil vasilev
    Всичко трябва да е публично достъпно! - карантинирани, резултати от тестове, всички разходи в борбата срещу ковид, глобени и наказани, раздадени премии - поименно..
    В противен случай, даваш почва за слухове, предположения, конспирации, лъжи....и нещата стават по-зле.

https://www.the-sun.com/news/745476/...ina-lockdowns/

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Този ,на който е пробата е положителна е щял да бъде посетен от хора на РЗИ,които щяха да му съобщят новината за карантина. Този ,който не е заразен никой няма да го посети.
    Виж колко е просто.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Същата практика се прилага и в Нидерландия. Резултатите от кръвните изследвания не се дават на пациента, ако няма някакви отклонения. А ако има, се изпращат директно към специалиста, който поема евентуално лечение. Аз, лично, го намирам за изключително тъпо, но реалностите са такива

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

emil vasilev
    Забелязал ли си, че лабораториите, РЗИ, ХЕИ почиват в събота и неделя(което е пълна глупост в извънредно положение!)..Тогава, кривата на заразените пада, а в понеделник, като излязат резултатите скача..
    Ако резултата на тестваният излезе късно в петък, какво правим? Кой ще информира тестваният, че е заразоносител? Два дена човека ще ръси вируса...в понеделник ще го сюрпризират.
    Лабораториите да събират лични данни - трите имена, егн, адрес, телефон - така те ще имат възможност, да го информират по телефона. Като имената, населеното място и срока на карантина, да са обществено достъпни на някаква платформа. Така неговите съседи, могат да упражняват контрол над това, дали спазва карантината....а не както беше досега - гастарбайтера, студентчето, цигането - се върнал вчера и веднага хукнал по роднини и познати.... организирал як купон в махалата. после цялата махала, село под карантина с КПП-та.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-04-20 в 20:18.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

ХЕИ вече няма.Не се безпокой, направили са тестовете в първите дни на седмицата.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Трябва да се предоставят на тестваните!

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

emil vasilev
    Тестове се вземат през всички работни дни от седмицата...

https://btvnovinite.bg/predavania/li...a-merkite.html

ББ...
    https://www.facebook.com/watch/?v=1212935735723200

Всички мерки на правителството и щаба са необмислени и несихронизирани с други закони. Като ще правят нещо, нека да го правят както трябва,а не половинчато.
    Конституцията трябва да се промени и да има определани точки за извънредно и военно положение. Ясно описващи, кога, как и какви ограничения се налагат - на човешките права и как автоматично се променят някои закони във връзка с промененета ситуация.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-04-20 в 21:08.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ха сега: "Противозаконни и нищожни ли "заповедите" на министЕра на здравеопазването и изобщо имат ли каквото и да е правно действие...???

https://news.lex.bg/без-промени-в-за...sJ2YI0FdgnnZAI

https://news.lex.bg/мерките-срещу-ко...3kKWgsVRChvWhI

Тоест съществуват ли тези заповеди от юридическа гледна точка...

П.П.

Само неграмотната мутренска клика на Бойко може да забърка такава лайняна юридическа каша...
    Този пост е редактиран от justify; 28-04-20 в 21:11.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Същата практика се прилага и в Нидерландия. Резултатите от кръвните изследвания не се дават на пациента, ако няма някакви отклонения. А ако има, се изпращат директно към специалиста, който поема евентуално лечение. Аз, лично, го намирам за изключително тъпо, но реалностите са такива

Разликата е, че пациента има право по всяко време да поиска копие или да си разгледа досието онлайн. Иначе снимки, изследвания наистина не се дават на пациента, но могат винаги да бъдат поискани или прегледани от друг специалист (ако има необходимост) или пациента.
    Същото е и при зъболекар-снимки, какво е правено-всичко е в електронен файл. Ако си смените зъболекаря-досието се препраща на новия.
    Удобно е, защото се знае кога и какво са ви изписвали като лекарства, какви тестове, снимки, скенери са правени и т.н.
    Ако ви приемат по спешност някъде-може бързо да се види дали сте алергичен, кръвна група, заболявания, дали отказвате да сте донор, дали не искате да бъдете реанимиран и т.н.
    Но пациента винаги има право на достъп. Трети лица-не.
    Този пост е редактиран от stainway; 28-04-20 в 21:04.
    Mega и jonny33 харесват това.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Днес ходих на зъболекар. Посещавам от години този зъболекар в частна престижна клиника. На входа ме посрещнаха и ми казаха, че ще бъда приет, само ако ми направят тест за "шитнята". И чак след това евентуално ще ме приемат. Докато ми взимаха кръв се заприказвах с лекарката относно тези тестове. Имах въпроси предвид различните цени и достоверността на тези тестове. Попитах колко са надеждни тези по бързите и тези по бавните. Каза ми, че тези които използват, въпреки че са бързи, били доста надеждни и затова ги ползват. За другите ми каза, че също не е гаранция, че това което ще покаже теста е вярно. С две думи, сещай се Маро...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-04-20 в 21:33.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Стейнуей, в Зееланд не е така. Отказват да дадат изследванията на пациента, под предтекст, че били в норма. За мен това е неприемливо, при наличие на ендокринологичен проблем на пациент, имащ здравен картон и в друга държава.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

На знам доколко е важно, но ако пациента иска, може през този портал/приложение:
    https://www.medmij.nl/en/

Никой не иска да се прави на лекар и сам да си разчита изследванията. Обясняват се или от личния лекар или специалист. Но се пазят винаги и пациента има право на достъп.
    dodo_pv одобрява това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Днес ходих на зъболекар. Посещавам от години този зъболекар в частна престижна клиника. На входа ме посрещнаха и ми казаха, че ще бъда приет, само ако ми направят тест за "шитнята". И чак след това евентуално ще ме приемат. Докато ми взимаха кръв се заприказвах с лекарката относно тези тестове. Имах въпроси предвид различните цени и достоверността на тези тестове. Попитах колко са надеждни тези по бързите и тези по бавните. Каза ми, че тези които използват, въпреки че са бързи, били доста надеждни и затова ги ползват. За другите ми каза, че също не е гаранция, че това което ще покаже теста е вярно. С две думи, сещай се Маро...
    Аз бих си сменил зъболекаря. Има предписания за работа, които са задължителни и засягат лечението на пациенти с вирусен хепатит и подобни, гарантиращи неразпространение на подобна зараза. Разликата между тях и covid19 е само в реорганизацията в чакалните и допълнителните лични предпазни средства на зъболекаря.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Петко, за подобен зъболекар, може само да си мечтаеш. Изказваш се неподготвен приятелю.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 1087
    Последно: 28-02-25, 10:15
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 09:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 12:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 08:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 11:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе