Видео с лекарка от спешно в Ню Йорк, която казва, че в нормален ден приемат по 200 пациента дневно, а сега по 400 и повече.
https://www.facebook.com/gospodari/
Видео с лекарка от спешно в Ню Йорк, която казва, че в нормален ден приемат по 200 пациента дневно, а сега по 400 и повече.
https://www.facebook.com/gospodari/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-20 в 19:42.
Този пост е редактиран от cable; 31-03-20 в 19:51.
Абсолютно съм сигурен, че правителството с усилията на всички нас в България за пореден път на база вековната ни история, ще се справим и с това предизвикателство. Споко хора, заедно ще успеем. Днес дисциплината и личния пример са необходими повече от всякога. Нека покажем на целия свят Силата на България!
Aleksandars, това в ляво е ехограф! И флакона с гела се вижда добре.Какво мислиш има на екрана когато не се прави изследване?
Kaar, напълно съм съгласен, много пъти писах, че времето е мнооого малко още за да има каквито и да било твърди научни заключения, доказани лечения и камо ли ваксини.Това е положението за съжаление.Информацията се обновява ден за ден.
п.с. https://portale.fnomceo.it/elenco-de...a-di-covid-19/
Той ги дава за пример за една и съща картинка на екрана за Италия и Ню Йорк.
Иска да каже, че с едни и същи кадри коментират САЩ и Италия.
Този пост е редактиран от ccankov73; 31-03-20 в 20:00.
Аз не излагам теории на конспирацията, а задавам логични въпроси. на които не съм намерил отговор.
А като гледам също никой от поддръжниците на противната теза не се е аргументирал с реални и доказуеми факти.
Благодаря за линковете, но ако според теб те доказват нещо и аз мога да кача такива.
За Иран - highly likely това да са гробове, при това точно заради корона вируса, а не нещо друго или от земетресението.
На другите са показани само празни магистрали и улици. Какво има в и дали са натоварени с нещо камионите, само военните знаят.
За Ню Йорк - виж какво са написали хората в коментариите под видеото.
И за да е ясно на всички, аз не отричам, че има епидемия! Просто тя е десетки пъти преувеличена и преекспонирана.
Каква е целта - ще стане ясно след около 4 месеца, А у нас, като "високоразвита демократична европейска държава" - доста по-рано.
И всички, с малки олигархични и правителствени изключения, ще се окажем на първата линия до ... бездната, наречена фалит. Жалко, че нямаме закон за фалитите на ФЛ!
Аз повече не смятам да чета, а още по-малко да пиша по темата. Между другото доста късно се и в ключих в нея, защото не ми беше интересна.
Исках просто да разбера какво е мнението на хората във форума за "епидемията". За съжаление моите предположения се оказаха верни.
Май ще се съглася с мнението на "вожда" относно материала и липсата му по нашите ширини. Включително европейски.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 31-03-20 в 20:08.
Чудя се защо спорят дали маските са необходими или не, след като всички виждаме, че персонала, който се грижи за болните е с обикновени хирургически маски, които със сигурност не сменят на 2 часа както трябва. Ако не пазят, всички в тези отделения да са заразени, а те не са. Или маските пазят истински, или тоя вирус не е толкова заразен колкото се опитват да го изкарат.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-20 в 20:35.
Малка история на вирусните атаки от последните години
https://www.youtube.com/watch?v=AUFoa-AhT1E
Този пост е редактиран от Tommorow; 31-03-20 в 20:42.
Мислиш си, за какво са им маските на докторите в отделенията с болни от корона-вирус ли?!
За да предпазят болния от бактериална или вторична инфекция, а не да предпазят себе си.
А дали са заразени или не - ще разбереш скоро...като минат 20-ината дни откакто са започнали работа с такива пациенти.
Дизайна на вируса е прагматичен - дълъг латентен и инкубационен период за по-широк кръг на предаване/заразяване, лесно безконтактно предаване, смъкване на имунитета за вторична съпътстваща инфекция - пневмония например, но може и още куп други неща. Като гледам, ако се размине без допълнителна инфекция, самият вирус като че по-лесно се изкарва някак. Гледам, има хора които за късмет/имунитет са го изкарали без допълнителни усложнения и е минал гладко на крак. Проблем е, че наведнъж се тръшват с вторични инфекции/усложнения повече болни, отколкото може да поеме системата. И тръшка всички - от деца до старци. И умират всякакви - от деца до старци. Ако се разгледат предишни епидемии на новопоявили се вируси - има първа вълна, при която вирусът се адаптира/мутира към новия си гостоприемник и по-късно удря втора вълна, но преболедувалите имат поне повече шанс с някакъв изграден имунитет....може би. Сега сме на първата вълна, в края на годината ще да е втората примерно. Имаме шанса доброзорно да сме свидетели на пандемия. Без избор. Остава да открият някой ензим и да се преборим. Но засега няма накъде да бягаме, ще се наложи да го преболедуваме някак си.
Светът се е оправил, само че нас ни държат в неведение!!! Който не ми вярва, да си върне програмата на bTV Action, където в рекламния им блок на 31.03 в 20:35 вече тече анонса за елиминационните двубои от ШЛ, които ще се излъчат в сряда!!!
Всички ще минем през вируса...Преболедувалите го имат изграден временен имунитет, а това означава, че ако втората вълна е след година или две, може пак да го преболедуват.
Има друга опасност - след мутиране, вирусът да стане сезонен и ежегоден като грипа....а вероятно и с по-тежки последствия. Не съм се интересувал, дали е възможна кръстоска-хибрид между подобни вируси...Има ли такива случаи?
От 130-те случаи лекувани в болници...30 били здравно неосигурени.
Да ги накарат да си платят лечението. Ако нямат пари - доброволен труд в болницата като санитари, докато си изплатят дълга !