Нямам го още WD а през VGA не е като през HDMI изчаквам да видя новия плейър как ще се представи и ще го взема :)
Преглед за печат
Нямам го още WD а през VGA не е като през HDMI изчаквам да видя новия плейър как ще се представи и ще го взема :)
ТИ ако мислиш, че ако по някакъв начин преобразуваш VGA в HDMI ще има каквата и да е разлика с VGA-VGA жестоко се лъжеш.
Взимай някакъв HD плеър и не се занимавай с глупости.
Здравейте . Виждам че тук сте разисквали въпрос който и мен в момента ме итересува. Купих си TV Panasonic plasma на PC имам видео карта Ge Force FX 5500 има изход DVI и TV Out дали ще мога да изкарам картина и звук със кабел DVI-HDMI или да ползвам TV Out изхода но тогава с какъв кабел ще трябва да направя връзката.
Накрая така ще стане и да ми е мирно на главата :)Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
А какъв кабел да си купя и колко метра - минимум 5 метра ми трябват ?Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Максимално дебел, максимално къс и максимално скъп.Цитат:
Първоначално публикувано от Riverdale
Или пък мини на DVI/HDMI.
През DVI-HDMI може да изкараш само картина. За звука го вържи отделно от звуковата карта (вградена или не) към колоните.Цитат:
Първоначално публикувано от geriko
Здравейте!Искам да ви попитам за следния ми проблем?Купих си плазма LG 42".При свързване с лаптопа се получава едно трептене на плазмата.Свързан е чрез VGA тъй като нямам HDMI на лаптопа.Значи като изключа лаптопа от зарядното,трептенето изчезва напълно,когато е включен към зарядното и от антената към телевизора се засилва още повече.Кабела ми е 5м.дълъг.Пробвах 3 различни кабела по 5м и по 3м и няма разлика,единствено с кабел 1м дълъг няма никакво трептене?Каква може да е причината и какво може да ме посъветвате?Благодаря предварително!
Отговора се съдържа в поста ти. Щом с 1 м. кабел няма проблеми значи това е проблема. Качествен 5 м. VGA кабел се намира трудно и ще е доста скъп. Виж, за 3 м. имаш по-голям шанс. Все пак говорим за лаптоп, който може да разположиш където искаш и не е проблем да скъсиш разстоянието.
Търси да си купиш възможно най-къс кабел, който да е възможно най-качествен, скъп и дебел. Може да разпиташ по фирмите за продажби на монитори втора употреба. При тях съм срещал хубави кабели по 1 см, дебелина.
Хайде и аз да помоля за помощ.
Телевизор Panasonic TX-P42U10E и лаптоп с видеокарта ATI Mobility Radeon HD 3450.
И двата са с HDMI вход.
Турих кабела, подадох сигнал на тв-то "HDMI" и после... нищо.
Какво следва?
Предварително благодаря.
Търси да си купиш възможно най-къс кабел, който да е възможно най-качествен, скъп и дебел. Може да разпиташ по фирмите за продажби на монитори втора употреба. При тях съм срещал хубави кабели по 1 см, дебелина
В ТП има точно такива - купих си VGA кабел 1,5 м, пълна екранировка (дебел около 1 см) плюс феритни накрайници (две удебелявания в двата края на кабела, преди самите куплунзи) - 14,40 лв. - никакви проблеми.
Имам PHILIPS 32PFL7962D/12 и проблемът ми може да се каже, че е леко странен.. В "Source List-a" има само 3 опции - "TV", "EXT" и "EXT/4 Y/C" и другите ги няма.. Още по-странното е, че преди другите си ги имаше, а сега не.. Ако някой знае от какво се дължи това или поне ако знае как да се оправи, ще съм му много благодарен. :)
След като успях да си изгоря hdmi на LG 42 LC51.Не ми остана друго и реших да си закупя кабел DVI RGB 3м от ибей.Вчера ми пристигна ,но при всички опити да го подкарам тв ми изкарва че няма сигнал и до там видеото ми е ати4890 и DVI ми работи.
Може ли някой тв гуру да ми окаже съдействие :help
DVI изхода на картата трябва да е пълен, т.е. DVI-I за да вади и цифров и аналогов сигнал. Именно аналоговия се подава към RGB.
Друга причина да не излиза сигнал е честотата от картата да е повече от 60 HZ, виж настройката и ги съгласувай.
Здравейте!Имам лаптоп AMILO Pa3515 FUJITSU SIMENS който има DVI-I видео интерфейс и искам към него да свържа LCD TV SCHNEIDER 20M301 с DVI вход,но компютъра не го вижда.Кабела е DVI-DVI за 10 лв.Дали е в него проблема или в това,че едното е DVI-I,а другото гнездо на ТВ май е DVI-D?
P.P.Сега прочетох,че DVI-I пренася цифров и аналогов сигнал,а DVI-D само цифров,значи не е проблема в това.