Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
Докъде я докара? Ако има проблеми са свързани с изгорял HDMI порт на ТВ, а по времето на TV-Out, изхода на видео-картата. За качеството на картината не би трябвало да има проблем. Макар при имен, когато е разрешен сигнала към ТВ, ми смущава сигнала от кабеларката.
Нещо аз ли не правя както трябва или наистина има проблем с картата. Деинсталирах драйвърите, сложих по-старата версия изключих двете машини, свързах кабела и ги страртирах-voila, компа опозна ТВ-то. До тук добре, но след като зададох в ССС-Extended на SAMSUNG-a отново crash и син екран. След рестатра ръчно зададох 60 Hz и го "клонирах", стана но образа който се появи на телевизора беше тесен и с разделителна способност каквато е монитора 1280х1024-грозна картина. Отново направих опит за Extended и пак греда, отказах се.
P.S.
Леко съм клокнал картата през ССС, да не би това да я прави нестабилна?
[quote=peterstamov ]
Настройки>други настройки>зона на сканиране
Това за ТВ Панасоник. Ако няма сигнал към ТВ "зона за сканиране липсва"
Снимката съм взел от Гугъл.
http://www.ypass.net/blog/wp-content...r-Settings.png
колега peterstamov имаш ли идея кой е този контрол панел на НВидия - питам защото при мен е коренно различен и всички тези настройки или липсват или аз не знам къде се намират
Видеокартата ми е НВидия 9600ГСО с последните драйвери от сайта на НВидия
Благодаря
1 Прикачен файл(ове)
Съжалявам, нямам поглед върху новия софтуер на nVidia драйвера. Нека някой с такава карта, който знае въпросната опция къде е скътана да пише. Тази снимка я взех от нета някъде и не знам въобще от коя версия на драйвера е. Поразрови се. Общо взето трябва да маркираш (както на снимката ) ТВ-то и после в появилите се опции да търсиш.
А ти пробва ли опцията, която посочих на ТВ? А, това @balkanboy е питал.
За nVidia разгледайте това ръководство. Описано е доста подробно и както виждам опцията е описана по-малко по-различен начин, но мисля че е свързано с overscana - First, select Adjust desktop size and position from the left column. Then select the Resize Desktop button from the right panel.
Хоп -паа! :)
@djackomo в този случай бих пробвал да върна честотите по дефолт. Дори мога леко да ги занижа да съм сигурен дали е от това! Ето това бутонче пробва ли го?
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
Съжалявам, нямам поглед върху новия софтуер на nVidia драйвера. Нека някой с такава карта, който знае въпросната опция къде е скътана да пише. Тази снимка я взех от нета някъде и не знам въобще от коя версия на драйвера е. Поразрови се. Общо взето трябва да маркираш (както на снимката ) ТВ-то и после в появилите се опции да търсиш.
А ти пробва ли опцията, която посочих на ТВ? А, това @balkanboy е питал.
За nVidia разгледайте това ръководство. Описано е доста подробно и както виждам опцията е описана по-малко по-различен начин, но мисля че е свързано с overscana - First, select Adjust desktop size and position from the left column. Then select the Resize Desktop button from the right panel.
Хоп -паа! :)
@djackomo в този случай бих пробвал да върна честотите по дефолт. Дори мога леко да ги занижа да съм сигурен дали е от това! Ето това бутонче пробва ли го?
Пробвал съм го и този бутон, ефекта е нулев. Смятам да се откажа, за да не изгоря нещо. Благодаря ти за съветите, peterstamov!
djackomo, имам чувството, че проблема може да идва от операционната система. Ако ти се занимава, инсталирай си едно XP, или преинсталирай този Windows.
Разполагам с ASUS M51VR series -добра машина , на мен ми върши перфектна работа
Наскоро си купих LG - 32 LCD Full HD / LF2500 /, естественно с лаптопа си взех и HDMI кабел . Още първият път като включих лаптопа към ТВ-то с HDMI кабела- всико си тръгна без проблеми - перфектна картина - каквото се вижда на екрана на лаптопа - това се вижда и на тв-то . Лошото беше , че след като изключа кабела от лаптопа , примигва и всики икони от екрана се променаха местата - подреждаха се лявата страна....
Така добре до онзи ден - включвам HDMI кабела, включвам след това и от ТВ-то да вземе сигнал от HDMI слота - и НИЩО !!! Тв-то тръгва да се свързва ,но си остава един черен екран !
Почна голямо ровене в ATI CATALIS /не знам точно така ли се пише / - и в карайна сметка упях да изкарам само фона от десктопа на тв-то и то само в центъра обиколен от сив фон...., след това успях и да намеря от къде се прави "clone display " - е така става всичко си е ОК , но трябва всеки път да ровичкам из ATI CATALIS и да насторйвам clone display ????При всяко изключване на HDMI кабела тези настойки се губят , зашо така????Видео картата е ATI MOBYLITI RADEON HD 3470
Имам и друго 19 TV LCD Philips - при него само включвам HDMI кабела и си тръгва , само си разпознава и се вижда целият десктоп с иконите 1:1 каквото си е на лаптопа- това и на тв-то !
Преинсталирах драиверите на ATI картата - същата работа - проблема с 32 инчовият телевизор си остава .
Как преди само си включвах кабела и всико си тръгваше а сега нестава?Нещо по карта ли не е добре , пнякога като се опитвам да вляза в ATI CATALIS не ми се задесйтва , трабва да рестартирам и след рестарта тогава отварям настройките в ATI CATALIS и т.н. и т.н.
Защо след като му дам "clone display" не го запомня и всеки път трябва да го повтарям.....Къде ли не рових из тези настройки - не става и не става
Така беше доскоро, до преди около 10дни
На последък поне работеше в режим "extendet " - но вече и така не става , свързвам лаптопа с ТВ-то , задействам от дистанционото съответният HDMI слот/номерата ми ги прави и на 2-та слото/ и нищо - на тв -то се изпислва -няма сигнал . Почва се едно лудо бърникане и човъркане из настройките на видеокартата ...., докато го докарам до extendet , и така да следващият път докато откача кабела . Как в началото вс си дейтваше без проблем а сега ме изнервя толкова много!!!Понякога когато е включен HDMI кабела ми разпознава тв-то като друг - не като ЛСД тв , трябва първо в настройките да го променя на ЛСД тв след тов апочвам да човъркам ....., друг път както си е работил в режим extendet и си има връзка , пускам за няколко часа кабела , след това като върна е загубило връзката през HDMI , абе цирка при мен е пълен!!!
:monster
:taz
След като се появи проблема какво ли не правих , бях с версия на софта на ТВ -то 3.40 /така го купих /, отворих си USB-то с версия 3.15 . след това сложих последната 3.55 /тогава като се занимавах преди месец и повече беше последния и най -новият , по-нов вариянт има ли ?/
дайте съвет , Моля ВИ
Благодаря предварително
ПП: на лаптопа съм с ХР
Те затова хората са измислили плеъри за целта.
Само да знаеш, че има шанс да си изгориш HDMI входовете при това вадене/пъхане на кабелите докато работят.
Пробвал ли си с комбинация Fn+F6 или там както ти е на лаптопа за прехвърляне на сигнала към външен дисплей?
Колега , може да ти прозвучи тъпо , но след всяка промяна правиш ли рестарт на компа за да запомни промените ?
1 Прикачен файл(ове)
@toshkov, както е писано по-горе, трябва за рестартираш след направени промени за да запомни настройките. Ползвай режим Extend! Така ще си настроиш всеки екран с различна резолюция и няма да ти разбърква иконите. Не закачай и разскачай кабела при подаден сигнал. Като свършиш с ползването просто даваш Disable на сигнала към ТВ и тогава махаш кабела!
Понеже възникват въпроси за Ati картите които ползват DVI-HDMI - за да има звук!
6141054300G (HD2k series)
6140063500G (HD3k series)
6140063500G (HD4k series)
6140063501G - възможен вариант за (HD4k series)
Съответно после се копува HDMI-HDMI кабел!
ЦЪК и ЦЪК
http://annocomputers.com/assets/ebay/IMG_0427_2.jpg
въпроса ми не е за тук но не виждам къде.та препоръчаите ми 2 терабаита хард за компютъра ми,НЕ Е за лаптоп.
Имам следното питане към хората, които за запознати с материята.
конфиг . интелпент4 2.4 ghz ati 9250 1GBIT RAM монитор TV LCD 32 INCH 1366x768 60hz
TA въпроса ми е :драйвъра на ATIпри резолюция 1280 x 720 ми разрешава 60hz
при резолюция 1920x1080 имам възможност да избера 24,25,30,50,60hz
ВЪПРЕКИ, че е указано изрично в указанията на телевизора при връзка с комп. задайте 60hz .Телевизора подържа и другите честоти на сканиране . Поради античната конфигурация имам проблм с възпроизвеждането на HD формати .
дали ако избера 24hz или 25hz 1920X1080 ще натоварвам по-малко копа и по-лесно ще гледам HD.
П.П. в момента гледам на 1280x720 60hz при 1366x768 не мога да постигна 1към 1 пикселмапинг (телевизора не я подържа)
проблема при теб не е от херците - конфигурацията с която искаш да гледаш HD е слаба и затова имаш проблем с филмите
Процесора и видеокартата са слаби - за HD 1080p
Цитат:
Първоначално публикувано от barkly
проблема при теб не е от херците - конфигурацията с която искаш да гледаш HD е слаба и затова имаш проблем с филмите
Процесора и видеокартата са слаби - за HD 1080p
:Drinks:
Опитах няколко варианта и пак си седи на 100% процесора .е исках с трици ... :
Явно не става и така , но надеждата крепи човека ..докато не опита... :taz...
ако този компютър ти върши работа си го ползвай - няма смисъл да даваш пари за да го ъпгрейдваш , по добре инвестирай в медия плеър за 250-тина лева и си ОК
(има и по тънки варианти но без вграден диск)
@venci79 препоръчвам моделите на WESTERN DIGITAL. Синята или черната серия! Сега, има и други положения, за които имам идея, но не знам каква е целта, която трябва да се постигне! Също и паричките!