Коя ЮСБ връзка имаш предвид?Те не са само HD филми,сега примерно гледам един сериал който е с ужасно качество,защото е ТВРИП и пак прекъсва,иначе не буферира,а направо къса връзката!
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Коя ЮСБ връзка имаш предвид?Те не са само HD филми,сега примерно гледам един сериал който е с ужасно качество,защото е ТВРИП и пак прекъсва,иначе не буферира,а направо къса връзката!
Връзката хард диск- лаптоп или рутер. Пробвай всичко да е през кабел да видим как ще е след това може да се мисли за друго.
А пробвал ли си директно диска към телевизора? Как е така?
Като вържа диска за телевизора през ЮСБ няма проблем.
Добре, сега пробвай и лаптопа да е свързан по кабел с рутера.
Вързах го снощи и сега пак прекъсва!
Значи проблема ти е или в рутера или в лаптопа. Но пък щом прекъсва и без лаптопа - като закачиш диска към рутера, то значи най вероятно проблема е в рутера.
Може,имам 3 рутера,пробвал съм и с трите поотделно и пак прекъсва връзката когато си ще!
Пробва ли с друг кабел между телевизора и рутера?
Още не,но интересното е,че и на телевизора в другата стая се случва същото,да не би да трябва някакви по-специални кабели към телевизорите аз съм с обикновен LAN кабел.Влияе ли това,че кабелите имат чупки по трасето?
Не, нищо специално не трябва, нито чупките имат значение, стига кабела да не е прекъснат.
Преди време използвах Samsung Link. Програмата е добра, но един ден всичко изчезна. Като натиснах source бутона на телевизора показваше празни папки. Само от сайта на програмата се пускаха филмите. Преинсталирах програмата, но проблема си остана и я изтрих. След това изтеглих PS3 media server - много удобна програма. След ps3 изтеглих Universal Media Server. - и тя работи добре.
Здравейте,
От доста време ползвам All Share и като цяло бих казал, че програмата работи добре и ми вършеше работа. Сега обаче искам да мина на Windows 10 и се оказва, че All Share не може да работи при него. Поразгледах другите варианти и се спрях на Mezzmo - добър интерфейс, бързо презарежда ново съдържание, хареса ми. Проблемът е, че на единия тв - Samsung 46EH6030 филмите тръгват, но бг субтитрите са на маймуница. При другия тв, Samsung UE43J5502, всичко е наред. Забелязах, че в менюто на 46EH6030 няма възможност за избор на страна България, докато при UE43J5502 - има и е избрана опция. Как да реша проблема? Моля за съвет.
А как се справя Samsung 46EH6030 със БГ субтитрите от външен диск?
Ако през AllShare си вървят нормално, трябва в настройките на Mezzmo да посочиш вида на кодиране на субтитрите. Също и в настройката на Media Devices добави вида на субтитрите (srt, ...), енкодинга им и видео контейнерите (mkv, avi...).
![]()