Много благодаря. Следвах съветите ти и...станаНе бях много сигурен какво точно правя като настройки, но за сега работи, субтитрите са на български.
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Много благодаря. Следвах съветите ти и...станаНе бях много сигурен какво точно правя като настройки, но за сега работи, субтитрите са на български.
Търсих в нета крак за mezzmo 4.1.3.0, но не откривам. Някой може ли да помогне? Благодаря предварително.
Здравейте, взех си Sony 43w808c и ме интересува дали той има DLNA и как се настройва ?
На предишния ми Самсунг ue40eh6030 Allshare го настройх без проблем със Servio но на това Sony с андройд нещо не се справям.
П.П: Оправих го
- - - - - - - - - -
Ново 5.
Направих си необходимите настройки и известно време си работеше перфектно. Пусках си медиа сървъра от бутона discover => USB/домашна мрежа.
След това поставих флашка и като я извадих менюто USB/домашна мрежа вече го нямаше. Появява се само като сложа флашка отново.
С две думи, ако няма поставена флашка не мога да стигна до медиа сървъра на servio.
Някакви предложения ?
Този пост е редактиран от eclips; 07-12-16 в 14:50.
Здравейте,
Имам един въпрос:
Ако тв панасоник, който не подържа DTS, се върже в домашна мрежа с комп. на който има "домашен медиа сървър", ще може ли да тв-то да плейва филми пуснати от компа и по-точно ще има ли проблеми с файлове DTS.
Не няма да имаш проблем с DTS
Благодаря!
Бихте ли ми дали съвет как да свържа SONY KDL-43W805C с компа посредством Домашний медиа-сервер ???
Свързвал съм го с LG и SAMSUNG, ама със сонито нещо ударих на камък.
С рутера се свързва без проблем.
Смених интернет доставчика и за това не знам къде е проблема.
Този пост е редактиран от vandu; 04-01-17 в 22:19.
Според мен най-удачно е да инсталираш Коди на телевизора и чрез SMB да имаш достъп до файловете в компютъра.
Благодаря, инсталирах Kodi, но ще ми трябва малко помощ за свързване, понеже и идея си нямам какво е SMB.
1. Отиваш на "System" - "Appearance" и задаваш "Settings Level" (долу, вляво) да е на "Expert". След това от "International" избираш език (аз предпочитам български). От "Списъци с файлове" активираш "Показвай скритите файлове и папки".
2.Връщаш се на предната страница от менюто и избираш "Видео". От "Субтитри" задаваш "Предпочиан език - български", "Кодировка - Cyrillic (Windows)" и другите настройки, както на теб ти харесват. От "Ускорение" активираш хардуерните ускорения, впоследствие ако видеото насича, или нямаш картина изключваш едно по едно хардуерните ускорения.
3. Връщаш се на началния екран на Коди. Избираш "Видео" - "Файлове" - "Добави видео" - "Преглед" - "Windows мрежа (SMB)". Необходимо е компютърът ти да има User Account (User Name и парола) - ако няма, си създаваш. Също така трябва папките в които са видеата да са "шернати" с домашната мрежа.
В "Windows мрежа (SMB)" въвеждаш потрбителското име и паролата и слагаш отметка на "Запомни този път" и добавяш желаните папки.
За повече информация относно Коди, може да погледнеш тук:Коди Фен Форум България. Има доста добри български добавки.
Правя всичко както си го написал, и когато отида на Windows мрежа (SMB), ми дава "грешка".
Почвам да се чудя дали не е прецакана DLNA на ТВ-то
Не, това няма общо. Виж дали си разрешил достъп на Коди (Сони ТВ) до файловете в компютъра. Ако си с Уиндоус 7, става така: Start Menu - Control Panel - Home Group - там избираш Media Streaming Options и виждаш на кои устройства е позволен достъп.
Не, на мен Коди ми липсва, имам само първото като на снимката.
Тогава отвори Коди, иди на "Видео" - "Файлове" - "Добави видео" - "преглед" - "Добави място от мрежата".
"Име на сървъра" - пишеш IP адреса на компютъра и добавяш :445 . Трябва да се получи нещо такова (примерно!) - 192.168.0.102:445 . След това въвеждаш "Потребителско име" и "Парола" (от User Account-а на компютъра) и натискаш "Добре".
Връщаш се на "Добави видео" - "Преглед" и ще ти се появи smb://192.168.0.102:445/, което е твоя компютър.
Connection time out !!!
![]()