кажи някой такъв филм или дай линк към него за да пробваме.
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
кажи някой такъв филм или дай линк към него за да пробваме.
Че то към момента всички нови филми са снимани 21:9, даже имаше някаква статия защо така трябвало.
Към момента имам само един такъв сериал - Collateral.
Пробвах с руския сървър, изважда го правилно на екрана, с двете ленти отгоре и отдолу, но засега не мога да изкарам субтитри и ще чета. Явно всичко 21:9 ще е с HMS.
щом казваш че всичко е 21:9 тозначи Serviio се справя без проблем. ползвам го от години и не съм забелязал нянамъв проблем.
Serviio не съм ползвал отдавна и не помня защо не го харесах.
Някой да помогне на кои страници се разискваха субс за руския сървър? Или линк?
Дълги години полазвам Serviio и никога никакъв проблем не съм имал, не си падам по "руските" неща, макар да пробвах преди време този "UMS" но забих нещо и ми трябваше мноооого време да го настроя![]()
Ако някой има конкретни проблеми със Serviio пишете ще помагам.
EDIT: на моя Филипс 55puh6400/88 Kodi-то му идва с една идея по-тежко, но вървеше всичко.
Объркал си се, не е UMS. Аз ползвам само UMS вече 4 години. Грам нужда от настройки няма!
Руския е НMS
Ще сложа сервиото и ще кажа.
- - - - - - - - - -
Още преди да го изтегля и май проблем. Работи ли туй сервио с Джава 7 или иска твърдо 8?
Здравейте уважаеми съфорумци.
Въпросът ми е следния. Родителите на моята приятелка притежават телевизор Samsung UE48JU6410. Свързан е кабелно с рутер TP Link TL741N . Тоя телевизор стои в тяхната всекидневна,където няма настолен компютър. Та въпросът е,можем ли да свържем с някакъв сървър даден лаптоп ( безжично свързан с рутера) и телевизор (свързан с кабел с рутера) ? Идеята е да се гледат филми на телевизора.
Благодаря предварително на всеки отзовал се.
Попрочети малко основни неща за локалните мрежи и споделянето на устройства и сам ще си отговориш на въпроса. Малко по-сложно е пускането на DLNA.
Ами пускай филмите през плеъра на телевизора тогава.
Или през контекстното меню (както си на лаптопа, десен клик на файла с филма), Cast to device -> посочваш телевизора.
Разбира се преди това трябва да оправиш правата (кой, какво може да прави) на споделената папка.
Здравейте,имам нужда малко от помощ.Не мога да подкарам звук и субтитри на телевизора Panasonic ex 703.Филма тръгва,но ми изписва неподържан аудио формат,пък субтитрите въобще не успях да ги пусна. Използвам serviio.
Варианти:
1. Пробвай в Serviio да намериш и сетнеш профил за твоя телевизор. Имам LG-та, които вървят идеално с дефолтния профил на сервио, но явно твоя не става.
2. Прекодиране в реално време към формат, който телевизора разбира. Serviio го може това, но иска мощен компютър за да прекодира в реално време, а и трябва все пак телевизора да може да чете някакви формати с DLNA плеъра си. Поне WAV ще може, а не знам дали сервио може без да прекодира видеото ако ТВ-то го поддържа, най-вероятно H264/5.
3. Ако нищо не помогне, и ТВ не може да му се инсталира някакъв друг софтуер, купуваш отделен бокс (андроид или друг), който да замести неработещите "smart" функции на телевизора.
Мерси сега ще пробвам,ако не стане ще си карам с hdmi.
Plex не го намерих в магазина на телевизора,сега пробвам с руския медия сървър,звука тръгна,но пак не мога да подкарам субтитрите.