Първоначално публикувано от
p1leto Ще се опитам да ти кажа как съм го направил при мен с HMS и телевизор Тошиба.
Субтитрите ги държа в папката на филма и със същото име като филма. Някои субтитри HMS ги вижда, а други не и аз ги добавям допълнително ръчно.
Значи, стартираш медиа сървъра -> настройки -> медиа-ресурсь -> добавить (в дясно) -> маркираш папката където са ти филмите (напр. Downloads) -> ОК -> ОК
или продължаваш -> добавить -> маркираш папката където са ти снимките -> ОК -> ОК ...
После настройки -> устройство -> избирам Самсунг 1920х1080 -> маркирам "винаги транскодирай ако намериш субтитри" -> "Встроенная поддержка файлов" на поле Филмь изчиствам всичко -> ОК
При избор на устройство Самсунг, възпроизвежда и 720р без накъсване за разлика от настройка Филипс 1920х1080
Субтитри. Все филмь -> в дясно ти се изреждат фсички филми ( евентуално -> Обновит) -> цъкаш плюса пред филма -> отварят ти се пътечки видео, аудио и евентуално
субтитри -> ако има суб. -> Запуск -> пускаш ТВ-то и гледаш
ако няма суб. -> десен бутон на мишката върху желания филм -> добавит дарожку -> посочваш файла на субтитрите в отворения прозорец -> ОК -> Запуск -> пускаш ТВ-то гушкаш се с половинката и гледате
.
Размер, цвят, контур, отстъп на субтитри -> Настройки -> Транскодер -> субтитрь -> мешаш, мешаш -> ОК -> Запуск-> пускаш ТВ-то и гледаш.
Рестарт на HMS. Презапуск или Остановка - > Запуск или Остановка -> Х-ваш програмата и я стартираш отново.