Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Точно за това говоря.Аз съм вързал тв-то към рутера с кабел,и въпреки това не се занимавам с тези гимнастики,а за 3D си ползвам HDMI.Това са два-три клика на мишката
Според мен има голям смисъл - ползвам си достанционното на телевизора за избиране, превъртане, спиране, пускане на филма и т.н. Отделно на това не цъкам нищо друго - просто си избирам филма и го пускам от дистанционното на телевизора. Също така през DLNA сървъра можеш да разглеждаш снимки, да слушаш музика и всичко това през дистанционното на телевизора, което си е голямо удобство според мен. В този смисъл вградения плейър в телевизора е много по-удобен от колкото да цъкам по лаптопа и всеки път да ръгам кабели в телевизора и в компа, да не говорим и че докато гледаш филма лаптопа не може да се ползва за друго.
От друга страна мрежов кабел така или иначе трябва да има към телевизора за да му се ползват останалите функции - онлайн филми и предавания, нещо на бързо да погледнеш в интернет и т.н. Ако ти е добър/бърз безжичния интернет (рутера поддържа N стандарт) то тогава отпада и нуждата от пускане на физически кабел. Въобще за мен предимствата са много да се гледат филмите директно на телевизора през DLNA сървър. Минал съм и през варианта компютър-кабел-телевизор, доста по-неудобно е - трябва да го свържеш към телевизора, да го захраниш в контакта да не му падне батерията, да настроиш видеокартата и плейъра и чак тогава можеш да гледаш. Да не говорим, че не разполагаш с дистанционно (евентуално безжична мишка).
DLNA винаги е за предпочитане, освен в случаите на FULL SBS 3D ISO. Ако се ползва бърз рутер работещ на 5Ghz, може да се прескочи нуждата от кабел дори при гледане на ISO. При стандартните 2,4 Ghz винаги има претоварване на каналите от съседски мрежи и това създава нестабилност на връзката.
Добавянето пък на рутер или мрежов диск (NAS) с вграден DLNA, прави мултимедийната мрежа в къщи автономна и става излишно, компютърът да е постоянно включен.
Този пост е редактиран от operator3; 16-12-14 в 17:52.
Основно и постоянно ползвам DLNA,с изключение при гледане на 3D филми с безжична мишка.Това имах в предвид,ако предните два поста се отнасят до мен.
Ще се опитам, въпреки че при всеки телевизор има специфика.
- От бутончето "Media Devices" в горната част на програмата отваряш настройките за свързаните устройства.
- След като си избрал телевизора, от "Edit" правиш нужните настройки. Първо избираш от General профил Tomson TV.
- От таба Subtitles избираш първите два чек бокса. Ако ще ползваш транскодинг и искаш субтитрите да се добавят/изпекат във видеото сложи отметка и на третия чек бокс.
- Избираш предпочитания език за субтитрите.
- От последните два раздела на Subtitles добавяш поддържаните от телевизора видеоконтейнери и формати за субтитрите. Правиш го както за външните, така и за вътрешните субтитри.
От Tools >> Options >> Subtitles можеш, да зададеш глобалните настройки на програмата. Те би трябвало да важат в случай, че не са направени настройки за всяко устройство поотделно.
Не съм ползвал тази опция в PS3, но във форума им има някакво инфо.
PS3 Media Server • View topic - Enabling VOBSUB subtitles from MKV files with MEncoder
Можеш да пробваш "близнака" на PS3 - Universal Media Server
Казват, че в новите версии работи поддръжката на 3D субтитри.
В настройките трябва, да е включена опцията Burn subtitles into video files и транскодинга да е разрешен. От Properties на филма изключваш другите субтитри.
7817726a.png7817727H.png7817771d.png
За пре-транскодинга е същото но от таба Trascoding в Properties на филма натискаш бутона Pre-transcode Files. След това избираш телевизора, контейнер и кодек и го оставяш да прекодира филма.
7817729m.jpg
Защо не ми разпознава idx и sub, а само .srt
Този пост е редактиран от WingShot; 31-12-14 в 15:43.
Моите настройки за Supported subtitle formats са както на снимките.
7818147e.png7818148a.png7818159G.png
Въпреки че на сайта на Mezzmo VobSub са дадени във вариант само като външни субтитри, аз ги добавих в MKV контейнера и така се изпекоха с пре-транскодинг. При стандартен транскодинг доста често насича при мен. Вероятно от нуждата за по-мощен и съвременен компютър.
Добре де правя всичко както трябва и пак не излизат. Ще прикача снимки на моите настройки ако има нещо объркано кажи.
Първо добавих субовете с разширение .sub после започна да транскодира като преди това всички настройки както ти ми каза направих. Пуснах филма на ТВ-то и имаше само Зареждане.... на програмата изписваше някакви проценти и мислех като станат 100, че ще тръгне. Да ама не. После изключих сървъра пак го включих пуснах филма на тв и без субтитри. Нещо греша някъде и аз нз къде.
Добре де правя всичко както трябва и пак не излизат. Ще прикача снимки на моите настройки ако има нещо объркано кажи.
Първо добавих субовете с разширение .sub после започна да транскодира като преди това всички настройки както ти ми каза направих. Пуснах филма на ТВ-то и имаше само Зареждане.... на програмата изписваше някакви проценти и мислех като станат 100, че ще тръгне. Да ама не. После изключих сървъра пак го включих пуснах филма на тв и без субтитри. Нещо греша някъде и аз нз къде.
- - - - - - - - - -
Също така като направя някакви настройки не се запаметяват и след рестарт на сървъра пак се появяват старите.