Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
DLNA Twonky не показва съдържанието на папките !?
Липсва Jellyfin в таблицата, която е безплатна и OpenSource алтернатива на Emby и Plex
Здравейте, някой може ли да ми каже дали Sony KDL-49WE755 може да чете подаваните субтитри от DLNA сървъра. Имам го от три години и го държа закачен към компютъра и си пускам директно медиите по HDMI. Реших да пусна един филм през DLNA и не чете субтитрите. При равни настройки на сървъра в другата стая LG-то ги чете - същия файл. Файлове от типа .mkv със вградени 8 езика субтитри ги чете всичките. Също и от флашка чете не-вградени субтитри.srt. Не иска само по DLNA когато са външни srt. Името на файла е както трябва.
За сървър ползвам LG Smart Share. Много съм доволен - лесен е! Преди години ползвах домашния. Сега да тествам, да не е от сървъра, пробвах още няколко от известните без домашния. Нали не искам субтитрите да са burn-in. Хареса ми и Twonky Server!
Та това Sony KDL-49WE755 дали трябва да чете подаваните субтитри по DLNA във формат .srt ? Подсветката на тоз ТВ блика в дясно докато загрее.
Здраве хора!
Гледам е мъртвило в темата, понеже все по-рядко се ползва dlna. Искам да споделя опит от скоро. ДЛНА сървърът на Коди е станал по-добър. Имам един бокс (Amlogic S912, 2 GB RAM, 1000 Mb lan),с coreelec, който ползвам за NAS. Има на него nfs server, samba server, transmission с веб интерфейс да тегля на него (стaва и с андроид ап да се ползва) имам plex сървър на него. Закачен е 6 ТБ хард диск на usb 2 порт, но самият диск е много бавен и e голяма мъка, не е от усб 2, защото и на usb 3 съм го ползвал и е мъка. Като сервирам големи филми 70-80-100 гигабайта и по нфс и по самба насичат, когато битрейта е висок. Обаче ако се сервират по DLNA вървят без да насичат и започнах да го ползвам. Явно самия самия протокол е оптимизиран за стрийм.
Пробвах длна сървъра на PLex, пробвах minidlna пробвах и DLNA сървъра на Коди (включва се като се сложи една отметка в менюто) и трите съврвъра работят без да конвертират аудио и видео, подават го както си е. Филмите гледам на LG C2, той си има длна клиент и вижда сървърите. На Plex и minidlna, телевизора вижда САМО вградените субтитри, когато пусна филм от коди, вижда и вградените и допълнително изтеглените, има отметка в менюто на телевизора за вградени и външни субтитри и си пускаш които искаш. На кратко Инсталирате си коди на нещо (box, winows, linux ... etc), добавяте си филми и сериали в библиотеката и си вклчвате upnp dlna сървъра, може вече да браузвате библиотекат или директно файловете, на ЛГ телевизор със субтитри.