Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 30 от 80 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Re:DLNA / FAQ - проблеми ,мнения , обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от vandu
    защо ми изчезва връзката DLNA, както се появява така и изчезва
    и при мен започна да се получава така,и трябва да забраня адаптера и после да го разреша за да се свържи с телевизора.а ,преди включвах и всичко си беше автоматично.с win7 съм и кабела от лан картата към телевизора е прав.да не би да иска преинсталация компа?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

някой пусна ли си SOPCАST ,да помага ,че стана сигурно година от както се мъча.

4. Тук е от
    Jul 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Поне аз доколкото знам моделите на Toshiba не подържат DTS.
    Здрасти! С пс3мс [Mencoder] плейвам мкв-та с дтс звук до 10гб без проблем! И на горе имат звук но нещо не ми ги зарежда буффера както трябва. Явно много се мъчи и ПЦто и лана.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Момчета, виждам, че имате проблеми, но само да споделя, че аз ползвам Serviio на Panasonic ST50 и нямам абсолютно никакви проблеми с нищо. Не знам дали сте го обсъждали, не го видях в списъка със сървърите на първа страница.

Едно нещо, което видях, че други имат, а този не е Транскодинга при нужда. За сега плейъра на телевизора се справя с всичко и не се е налагало, но предполагам, че на даден етап може и да възникне проблем. Сървъра поддържа транскодинг, но го прави независимо дали има или няма нужда.

Сървъра е безплатен, като първите 15 дни са с трайъл на пълната версия, а после става Free версия автоматично, но функциите, които предлага пълната са напълно ненужни (поне на мен) за гледане на съдържание на телевизора.

http://www.serviio.org/

6. Тук е от
    Jul 2012

Panasonica ти подържа ли се от сървъра има ли го в списъка? Щото тошибата не ми я разпозна... И субс не подържа.
    Докато пс3то си ги транскодира и вкарва в картината... с него до 10гб проблеми нямам...

7. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Без абсолютно никакъв проблем тръгна. Дори не знаех, че има списък със съвместими устройства.
    На мен процесора ми е Core 2 Duo E8200 с 6ГБ РАМ, но като започна да транскодира (преди да го усетя, че транскодира наред) един малко по-голям филм, много сериозно започна да насича.

Субтитри не транскодира - да. Само тези от папката могат да се ползват, но аз гледам без субтитри главно. Само вечерно време ги пускам, но тогава тези, които телевизора си поддържа са ми напълно достатъчни.

Предполагам, че ще го сложат като опция в бъдеще, все пак версията е 1.0.1 все още.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

оправих го този проблем

10. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Видях, че рутера ми(ASUS RT-N56U) има две USB-та и реших да бодна една флашка за проба. От менюто на рутера активирах UPnP Media Server и телевизора(Samsung D7000) "видя" mkv-тата на флашката без проблем. Субтитрите ги има, могат да се сменят и аудио потоците. Превъртането също работи. В общи линии все едно флашката е в телевизора. По принцип не ползвам DLNA, защото имам Медиа плейър, но търсех вариант как да пускам видео в детската стая.

11. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от Dominator
    Моля! За субтитрите не мога да коментирам, понеже както може би знаеш, при мен не тръгват и аз ги вграждам в контейнера.
    А как се вграждат...би ли ми обяснил!

12. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Вграждат се с MKVMerge.

13. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте! С телевизор samsung LE46D550 съм. Ползвам кабелен интернет на Blizoo. Днес отидох купих crossover lan cabel и го вързах към едната lan карта на компютъра. Съответно появи се unidentified network долу вляво на компа и от тук не знам какво да правя. Прочетох първото мнение, че тряба да се конфигурира на компютъра IP адрес, както и на телевизора, но как става това. На телевизорът има IP адрес автоматично и ръчно. При ръчно трябва да се въведат IP адерс, подмрежова маска, шлюз и DNS режим. За IP адреса ще пиша този даден в първия пост, а другите неща. И още нещо на компютъра как да направя връзката активна - отидох на "промяна на настройките на адаптера" - локалната мрежа която е активна и на "свойства" на "споделяне" сложих отметка на "позволи на други потребители на мрежата да се свързват през интерент връзката на този компютър", но нищо не стана, връзката пак си остана неактивна. Не знам и на компютъра точно къде да въведа IP адреса. С windows 7 ultimate съм, ако това има значение. Извинявам се, но бихте ли обяснили какво греша и как точно да стане активна интернет връзката между компютър и телевизор. Благодаря предварително!

14.  

15. Тук е от
    Aug 2009

Здравейте ,след като изчетох 32 страници от темата (които доста ми помогнаха) порових се в руските форуми не можах да открия решение на един малък проблем а именно-как да гледам Puss.in.Boots.3D.2011.1080p.BluRay.Full-SBS.x264-MOTLEY http://energy-torrent.com/details.php?id=27628
    почне ли да върви забива

тв-LG50 PZ 950

PC-CELERON D 346 3.066GHZ. 1,5 DDR ATI X300SE

ползвам руският сървър тв-рутер(кабел) ,пс-рутер(кабел) рУтЕра е на НЕТ1
    С останалите филми нямам проблем(само с 3д сече)
    Благодаря на всеки отзовал се предварително

16. Тук е от
    Oct 2009

Здравейте колеги,

След дълго ровене в сайтовете и пробване на доста DLNA сървъри, от 2 месеца се опитвам да подкарам филмите от Лаптопа ми на Телевизора.

Пробвал съм - SERVIIO, MEZZMO, HOME MEDIA SERVER, TVMOBILITY, PS3 Media Server.

- При SERVIIO - AVI /субтитре не/, върви добре но MKV не. При MKV файловете когато е пуснато Transcoding, отваря големите файлове но товари процесора на компа до 100%, когато го изключа изписва , че не потдържа формата. Веднъж при Transcoding включих и ТВ и Компа с LAN към рутера и тогава всичко си тръгна без голямо натоварване на процесора, без субтитри естествено, но сега не успявам да повторя това действие.

- При MEZZMO mkv файловете ги зарежда но не тръгват. Нищо не се изписва, но не ги подкарва. AVI вървят но без субтитри.

- При Home Media Server - не тръгват всички файлове и отново без субтитри. Същото е и при TVMOBILITY.

- PS3 Media Server не мога да вържа към телевизора. Днес го изтеглих, но нещо не ги свързвам.

Телевизора е :

The TV is PHILIPS PFL6606H with software:

- SOFTWARE UPDATE: Q5551-0.14.99.00
    - Release for: TV550R3
    - Q5551-0.14.99.0_bld78a

Лаптопа е :

TOSHIBA AMD THURION 2.0 Ghz
    ATI HD 3470
    RAM 3GB

Предварително се извинявам ако отговорът го има във Форума и не съм го видял, но можели някой който се е справил с този проблем да ми каже къде бъркам и покаже стъпките, по които и аз да реша проблемаси.

Все някой Сървър трябва да работи коректно с Philips TV.
    Мерси предварително....

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от Goti80
    - При Home Media Server - не тръгват всички файлове и отново без субтитри.

Новая версия модуля субтитров HmsSubt.dll (проблема с субтитрами в русскоязычных каталогах) - http://www.homemediaserver.ru/files/123/HmsSubt.dll

18. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Отговор: DLNA / FAQ - проблеми ,мнения , обсъждане

въпросът е към тези които ползват Wild Media Server: с коя версия сте и какво правите след като изте4е гратисният период......невярвам пове4ето от вас да си я купуват?Отговорите може и на лично ако с тях ще се наруши нещо във форума

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 80 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе