Аз го преинсталирах, ама на телевизора не виждам от къде мога да направя DLNA връзка и дали изобщо има такава възможност.
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Аз го преинсталирах, ама на телевизора не виждам от къде мога да направя DLNA връзка и дали изобщо има такава възможност.
Оф прочетох отначало всичко за днла и най-вече за Home Media Server, интересувам се някой подкарал ли е нормални субтитри при mkv файлове, на мене ми ги дава все от двете страни.
Как така от двете страни? За 3D ли става въпрос?
Да за 3Д филми, гледам 3д на телевизора през сървъра и някои субтитри ми ги дава от ляво и дясно на екрана на телевизора.Много неприятно трудно се чете.
В такъв случай видът на 3Д-то на филма е OU (over - under), а субтитрите са за SBS (side by side). Отвори правилните субтитри (обикновено ги има и в "SBS" и в "OU" вариант) за съответния филм и би трябвало да нямаш проблеми.
P.S. С ДМС ще се получи и със "srt" субтитри.
Този пост е редактиран от Frogst; 10-01-15 в 12:57.
Когато отвориш правилните субтитири-"SBS" или "OU",в зависимост от това какъв ти е филма и си стози сървър-Home Media Server,направи следното:
1.Отиди на списъка с филми и си намери твоя 3D.После с десен бутон върху картинката на файла отвори това:
2.След като отвориш "Редактирование информация" поставяш отметка "Нет".
- - - - - - - - - -
Сървъра би трябвало да ти разпознае телевизарите,както и те него.Не познавам добре настройките на твоите телевизори,но би трябвало да се получи.Иначе можеш да си пускаш филмите директно от сървъра,ако ти познае телевизорите ето така:
Аз съм с телевизор THOMSON затова при мен е така.
Този пост е редактиран от marf; 10-01-15 в 13:27.
Благодаря, май не съм избрал правилните субтитри. По-късно ще пробвам.
Да, тръгнаха субтитрите, при всички 3д филми, които съм изтеглил, но искам да те питам при този home media server, има ли възможност да се оцветяват и увеличават тези субтитри, има опция, но май нещо не работи.
При 3D филмите не могат да се увеличават (поне аз не съм успял) - независимо дали са "srt", или "idx" и "sub" излизат с един и същи цвят, шрифт, размер и разположение.
E и така ме устройва, както са направени субтитрите, особено с idx и sub много е ефектно излизат понякога някак си синички. Благодаря ви отново.
Снощи пробвах за пръв път да гледам филм през DLNA. Използвах Samsung Link на Samsung 48H6400 през Windows Laptop. Имам няколко въпроса:
1. Първо филма беше 3D и не се прочетоха динамичните субтитри. Гледах го със статични. Възможно ли е да ги подкарам?
2. От време на време филма спираше, за да "зарежда". Вярно, че е за няколко секунди, но все пак е дразнещо. Има ли как да се избегне или поне намали драстично? И лаптопа и телевизора са свързани безжично към домашната Wi-Fi мрежа през рутера. Филма беше в SBS 3D формат и беше с големина около 10GB.
3. Искам и да попитам дали е възможно по някакъв начин да търся съдържанието на хард диска на лаптопа си през самия телевизор? Не да избирам какво искам да гледам през лаптопа и да го "изпращам" на телевизора както са описани стъпките за Samsung Link?
Свържи лаптопа и телевизора с кабел към рутера и ще спре да насича. За да гледаш 3D субтитри през DLNA трябва да ги вкараш (transcoding) в самия филм - прочети, има си специална тема за това. Пробвай филма през флашка с качени само 3D субтитрите за да видиш дали ги поддържа телевизора изобщо. Ако телевизора поддържа 3D субтитри (виж си в книжката) би трябвало да излизат през Samsung Link.
Прегледай пост 1044 от мен на 10.01.2015г.Ако имаш въпроси ще отговоря допълнително. Можеш да пробваш да си инсталираш на лаптопа и ето този сървър-universalmediaserver от тук- http://www.universalmediaserver.com/.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-01-15 в 21:36.