Първоначално публикувано от
digunan Здравейте, имам Панасоник 42GT30E и искам да попитам за проблем, който имам при пускане на филми от компютъра към тв през hdmi ( порових доста из форума за подобен проблем, но не можах да намеря ). Та става въпрос за следното - когато пускам филм от пс-то към тв-то звука изчезва за 1-2 сек на почти може да се каже равни интервали от време. Няма значение дали филма е 720 или 1080 - винаги е едно и също - звука се губи за по 1-2 секунди. Когато ги пускам само на пс-то няма никакви проблеми. През DLNA 720 филмите вървят също без проблеми ако това има значение. Къде би могъл да е проблема - hdmi кабела ( което ми се струва най-вероятно ) или в телевизора. Пробвал съм с два кабела - единия е приложения към hd приемника зхд-200 на Булсат-а, другия е Филипс, закупен от Метро ( на обложката му пишеше, че даже е 3D ready, макар пък че никъде не беше упоменато, какъв стандарт е точно - цената му беше около 13 лева). Да се ръся ли маса пари за качествен hdmi кабел и дали това ще реши проблема. Пак казвам, че когато филмите си вървят само на пс-то няма никакви проблеми - проблема се появява в момента на подаването им към тв през hdmi.