Колко мегабитов рутер да търся 150 или 300
Аз пак да питам за кабелче ....просто ще излезе много по-евтиноИначе рутер не се купува всеки ден, по-добре дай повече пари за нещо което няма да те ядосва постоянно.
Ако ще купуваш рутер за мен е задължително да вземеш 300 мегабитов.
Така и така ще даваш пари нека да е веднъж.
Колеги,
Като цяло големината на файла няма никакво значение за възпроизвеждането на дадено видео съдържание. Ако ще и 500 Гб да е големината на файла, то той не се предава едновременно към възпроизвеждащото устройство, а определени части от него. За възпроизвеждането значение има възможността на плеъра/приемащото устройство да обработват информация. А това се определя от Bitrate който има самия файл. С други думи, голям файл не означава голям битрейт и обратно. Колкото по-голям е битрейта, толкова по-качествено е възпроизвеждането, но и толкова по-големи са изискванията към предаващо/приемащо устройство. 3D филмите са с доста висок битрейт заради по-големия обем информация, необходима за създаването на двата отделни образа, които ТВ-то слива в последствие. Затова един 3Д филм с големина 15Гб насича, а един HD филм със същата големина на файла не насича.
Много важно е да проверите какъв битрейт може да поемем по мрежа Тв-то Ви. Моят Филипс 47PFL6907 примерно приема до 30MBps. И да искам няма как да гледам по мрежа (жична и безжична) без насичане високачествени филми, без да задам някакво ограничение на медия плеъра до изпраща файловете с до определена битова скорост - Битрейт.
Пример: Това, което открих като инфо конкретно при моя модел е че DLNA има следните ограничения:
- Поддържана максимална обща побитова скорост за мултимедиен файл - 30 Mbps
- Поддържана максимална обща побитова скорост за видео - 20 Mbps
- MPEG-4 AVC(H.264) се поддържа до High Profile@L4.1.
- VC-1 се поддържа до Advanced Profile @L3.
LAN порта на телевизора е 100 Mbps. WiFi мрежата е n и работи единствено в 2.4 GHz-я обхват. Тв-то е вързано в Гигабитова домашна мрежа.
Надявам се съм бил полезен,
Поздрави,
Здравейте. Един бърз въпрос. Имам лаптоп и смарт ТВ. И двата са вързани безжично към рутер и имат интернет. Как най-лесно и безпроблемно като за най-неразбиращи може да се направи да се пускат филми/със субтитри!!!/ от лаптопа на ТВ-то по WIFI. Някаква специална стрииминг програма ли се инсталира и ако да коя е най-лесна и удобна?!?
Благодаря!