нещо да бутна някъде , VLC тръгна с лекота но нямам DD и DTS, само PCM звук ?
нещо да бутна някъде , VLC тръгна с лекота но нямам DD и DTS, само PCM звук ?
Е ти на телефона къв дтс и дд искаш?
Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk
Не е от пиячката, аз на телефона нямам, но тв и на бокса имам :D,
Ти къде нямаш?
Имам си и на компа и на тв. На тв не мога да изкарам 5.1 звук , за телевизора питам.
Kodi използвай, като шернеш/споделиш папката по мрежата. И програмата VLC-то не е за мултиченъл аудио.
Вторият вариант MX Player, го развалиха, преди години. И при него можеше да пуска DTS, Dolby Digital. Но с тези рестрикции и допълнителни кодеци и реклами само го омазаха.
Това всичкото се отнася за Андроид среда.
За Windows: Daum PotPplayer и разбира се Kodi (но да се пуска офлайн видео от Kodi ми се вижда излишно).
Коди е бъгаво при мен, преинсталирах вече няколко пъти , сече ми / и от флашка и от хард и по wi-fi/, изчезват - появяват се бутоните в лентата, тегли- не тегли субтитри, изобщо работи когато си поиска. И на него не мога да изкарам DTS , само DD.
В настройките на Kodi трябва да разрешиш Expert Mode/за експерти За да се покажат всички настройки. И да зададеш папка в която да ти сваля субтитрите. Не задавай автоматично да ги тегли а да избереш от списъка ръчно като се появят.
Инсталираш хранилището: kodibg1. След което си инсталираш добавките за субтитри и прочие.
Относно DTS (не е DTS HD), виж в настройките и активирай Ресийвъра ми поддържа DTS (Нещо подобно беше)
Тъй, като разбрах че го използваш директно на телевизор с Андроид, попитай във секцията за Андроид на Sony да те насочат как да го настроиш Коди-то по добре.
Защото аз си го използвам на андроид бокса от подписа и на Компютър. И на мога да те насоча конкретно къде да гледаш.
Имай на предвид че ако връзката е бавна ще има насичане на филма зависване и прочие , като пускаш по мрежата. Пък за 4К HDR да не говорим.
Като краен вариант е да вземеш външен плеър, който да ти оправи проблемите.
Този пост е редактиран от tek; 01-03-20 в 14:19.
Направил съм всичко така. Както казах , сече и от флашка. И то на неголеми филми - примерно 8-10 гб. Субтитри поняга тегли , понякога не. Същите филми вървят без проблем на вградения плеър. Понякога се показват бутоните в долната лента за >>>><<<<< , по-често ги няма. Не ми се занимава вече. Затова търся алтернативен добър плеър. Вградения в тв няма никакви опции , но пък пуска DTS.
С друг плеър освен вградения, дтс няма да ти пусне, но като искаш пробвай ги. Чувал съм го тоя проблем с коди при някой, но при мен не е ставал. Като завъртиш плеърите, ако не си харесаш нищо, пробвай spmc - това е пипната стара версия на Коди и работи по-бързо, някой неща ги няма, но не са основни, но пък има плюсове, интегриран е с андроидтв и може в предложените, да ти узлизат от неговата библиотека, мисля имаше гласово търсене в неговата си търсачка и ... не помня вече.
БТВ Сега пробвах ВЛЦ, на телевизора (сони с андроид) наистина ненвади ДД, преди работеше, на стар андроид.
И така намери ли се подходащ плеър с многоканално аудио който да е под формата на приложение
След последнта актуализацияна Vlc за андроид тв някой има ли проблем със субтитрите....на мен ми излизат много висико и няма опция за позициониране.пробвах на различни телевизори и все е така.