Интересно как го изкара 900 лева след като само процесора който става за целта с ниска консумация и поддържа HD4000 видео .......3770 Т струва около 600 лева .........................................................чипсета с който може да се направи такова ПЦ е само един H77 всичко друго е просто загуба на време.
Здравейте,
Може ли съвет за някаква ITX конфигурация, която ще използвам като HTPC за:
(пиша ги по приоритет)
1. Гледане на FullHD филми на телевизора - може би с дистанционно или безжична клавиатура+пад? (не съм аудио маниак, стерео през hdmi-a до тв-то ме устройва напълно)
2. RAID NAS за бекъп и архив на семейните снимки/видео/музика
3. Торент клиент за сваляне на филмите.
4. Елементарен apache/php/mysql хостинг за разраборка и тестване.
5. Интернет
Виж това: Mele PCG03 Windows 8.1 mini-HTPC + Rii Mini i8+ trackpad/keyboard - futeko.com - UK Based Android Box, Mini HTPC, XBMC, Miracast, Airplay, Airmice.
Сайта е Английски - няма да имаш мито, ДДС и др. Плащаш и получаваш
Една чисто нова играчка е на пазара -
Beelink AP42 Mini PC
Beelink AP42 Mini PC Specifications:
Intel Pentium Apollo Lake N4200 Quad Core
4GB RAM, 64GB eMMC
Full Windows 10
Dual Band WiFi, Bluetooth 4.0
337g, 11.90 x 11.90 x 2.00 cm
Една алтернатива на известните Андроид тв боксове , само цената е малко по-висока , иначе като функции и възможности , едва ли , само ме смущава хдми версия 1.4 ! Пък може и да има грешка в описанието .
Този пост е редактиран от civica; 28-03-17 в 08:07.
Не е грешка. Вградените графики на Intel не поддържат HDMI 2.0.
Просто четох , ултра хд се споменава , кодек Н265 има , Интел ХД 505 явно пуска , ама колко , като липсва хдми 2.0? Е , то всичко над 1080р е 4к !
HD Graphics 505 е подобен на HD Graphics 510.
За HD Graphics 510 дават:
- Max Resolution (HDMI 1.4)‡ 4096x2304@24Hz
- Max Resolution (eDP - Integrated Flat Panel)‡ 4096x2304@60Hz
- Max Resolution (DP)‡ 4096x2304@60Hz
Това , ясно , ама има криптирани данни и метаданни в сигнала , а си трябва хдми 2.0 + HDCP 2.2 .
HDMI 2.0 + HDCP 2.2 Intel обещават в следващото поколение процесори Coffee Lake в края на годината. Засега няма.
Препоръчайте ми някой 4К HTPC медия плеър. Предпочитам да е Windows. В момента ползвам Ariva 4K Combo, но нещо не се задъхва на някой филми.