И защо да са по-добър избор? Led или Plasma е дилемата при мен - нещо ми е доста трудна тази дилема. Само с четене и ровене из сайтове не става...
Преглед за печат
И защо да са по-добър избор? Led или Plasma е дилемата при мен - нещо ми е доста трудна тази дилема. Само с четене и ровене из сайтове не става...
LCD, но не плазма. Ако е плазма то може да е само една марка започваща с П и цени доста по високи от твоя бюджет. LCD-to може да е LED или с CCFL. Изборът е твой. Повечето нови телевизори са ЛЕД, но това неозначава че телвизорите с лампа със студен катод са лошо. Просто са по-дебели.
Ами защото са по-добри модели от тези ,които си загледал /до 1000лв/. :Drinks:
Нека уточним и това нещо, защото ми се струва, че бъркате основни понятия и ги размивате. Говорим за две основни неща: Нативна резолюция на дисплея и типовете сигнал, които приема дисплея (720p, 1080i, 1080p и т.н.). Няма никакъв проблем, телевизор с нативна резолюция 1366х768 да приема на видеовхода си, 1080p сигнал. Проблемът е, че образа ще се скалира до нативната резолюция на дисплея, в случая 1366х768 и оттам ще получим известна загуба на качеството.Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Намеквате за нещо като PANASONIC TX-P42V10E http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42v10e Абстрахирайки се от цената - това чудо е по-обемно, тежко и ще ми харчи няколко пъти повече ел. енергия спрямо LG 42LV3550. Не ми се смята какво се получава - примерно за 10 години.Скъпото още по-скъпо ще се окаже. Как да не се обърка човек - неспециалист в тази материя....
Не ,просто колегата искаше да каже ,че ако ще е плазма ,то читавите модели са само от Панасоник /и някои Самсунг/ ,но са значително над бюджета ти .А V10 модела е от преди 3 години -100% мостра и не е за взимане. :)
Така и не разбрах какво му е лошото на този LG 42LV3550. Бюджетът от 1000 лв е условен и не е най-важното. Няма проблем да го удвоя или утроя - смятат се общи експлоатационни разходи за 10 години ползване. Това поне е сродно при всички инженерни специалности. Защо ли все до анализи го докарваме? Да не бях ставал инженер - ама на.... строителните инженери са далече от материята за телевизорите. Затова много месеци ще умуват....
Най-големия + на IPS панелите използвани от ЛГ е по-големият ъгъл на гледане и по-доброто цветопредаване /спрямо PVA панелите/ ,но вече няколко колеги споделих /аз нямам лични наблюдения/ ,че въпросният модел е със странно и осезаемо по-малки ъгли ,което навежда на мисълта ,че се ползва някаква евтина разновидност на панела /имам ЛГ ,което е ужасно гледано под какъвто и да е ъгъл освен по хоризонтала /.
А предложените по горе модели са проверено добри и ако все още се намират ,са добър избор /скоро взехме на познат 42LD650 и беше последния в Бургас/.
LV3550, LV375S - много слаб ъгъл на виждане, за нормална картина трябва да се гледа централно, можеш да се увериш на място самЦитат:
Първоначално публикувано от TNN
Ако нещо от продаващите се на пазара сега издържи 10 години - ще си излапам тениската, честно :) И маркетинга на фирмите ще си ги изяде, защото всичко е планирано с около двойно по-къс живот.
TNN ,потвърждавам ъгълът на гледане на тези модели е катастрофа , това не са S-IPS матрици . Колега ,ориентирай се към средния клас модели на марката там нещата са доста добри , примерно от 5500 нагоре или поне 4500.
Цитат:
Първоначално публикувано от pankar
Благодаря с LGMOD v. 1.6.10 всичко е ОК!Цитат:
Първоначално публикувано от Gadnyara =
Което ще рече, че asix.co във v.1.5.6 не е поддържал Вашия USB2LAN.
Моля, все пак да дадете boot-log на ТВ. Щом вече работи webui ще го направите съвсем лесно (команда: dmesg).
(Опитвам се да си обясня/променя времената за зареждане на модулите)
LG компенсира с 200 евро при покупка на HDTV
http://www.hdtv.ru/news/industry/111...upke-hdtv.html
Това дали ще въжи и за България?????Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
:offtopic: Ще " въжи ", като приемем еврото за основна валута т.е. не се знае кога ! :))