-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Здравейте, на телевизор 42LM671S от една седмица се включва звуков сигнал точно като аларма от будилник. Прави го през 12 часа по часовник. Всички таймери в менюто са на OFF , минахме през фабрични настройки но ефект няма . Най-интересното е , че алармата пищи дори когато е изключен от контакта. Явно има акумулатор който държи около 45 минути , след това сигнала започва да гъгне и спира. При включване след това на телевизора , акумулатора се зарежда и след 12 часа процеса се повтаря. Телевизорът е на три месеца и първите два си работеше без проблем. Някакви идеи за отстраняване на проблема? :help
-
aldokalcone , отивай и го сменяй - да , това е DSE (и моя има) , за това казвам при тестване да си носите запис на мач .
PROTEL , доста странно поведение - май не се сещам за подобен случай - виж дали няма връзка с автоматичния ъпдейт и обновяване на програмите .
-
Здравейте, 42LV3400 е тв-то, а проблема е, че не мога да извадя звук при гледане от usb. За звук имам само тослинк, а киното ми няма такъв вход. Пробвах през скарта да извадя звук, но не се получава. Намерих конвертор от тослинк към чинч, 25$, но какво ще е качеството не се знае.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
avalon4o
Здравейте, 42LV3400 е тв-то, а проблема е, че не мога да извадя звук при гледане от usb. За звук имам само тослинк, а киното ми няма такъв вход. Пробвах през скарта да извадя звук, но не се получава. Намерих конвертор от тослинк към чинч, 25$, но какво ще е качеството не се знае.
Колега вържи го с стерео жак от изхода за слушалки, и от др. страна с чинчове за оредбата. Аз така съм я вързал моята уредва и си вади доста приличен звук. Навсякаде ще има звук ако я вържеш така.
-
Нямам изход за слушалки :) За гледане на тв от булсат приемника вадя звук и по чинч към киното, но при филм от юсб оставам без звук.
-
Някой знае ли дали вграденият плейър може да чете 3Д субтитри?
И ако да в какъв формат?
Цитат:
sasso
Здравейте, закачих на телевизора 42lm640 колонки microlab m-910 чрез оптично аудио. Колонките свирят прекрасно и няма нищо общо със слабия звук, който излиза през изхода за слушалки на тв-то, но проблема е че когато се плейва .mkv филм от външния хард не изкарва никакъв звук. Предполагам че в сервизното меню нещо трябва да се пипне. Ако някой е решил този проблем с оптичния аудио изход, ще се радвам да сподели.
Прикачен файл 7898
Не съм сигурен, но ако изкарваш звука през оптиката може би звука се бай-пасва, т.е. трябва колонките ти да поддържат DTS декодинг.
Разбира се може и да греша :)
-
Някой пробвал ли е да подкара Blu-ray на въпросните телевизори с флашка или HDD, защото при мен с кабел HDMI от компа на LG-to не става с нито един плеър - 42LM620S.
-
Цитат:
vencislavbg
Някой пробвал ли е да подкара Blu-ray на въпросните телевизори с флашка или HDD, защото при мен с кабел HDMI от компа на LG-to не става с нито един плеър - 42LM620S.
А с CyberLink PowerDVD ULTRA 12.0.2118a.57 - ot zamunda - пробва ли?
-
Тъй като един час търсих начин да влезна в сервизното меню на lm620, най-накрая успях!
Искам да споделя с останалите собственици на универсално дистанционно OneForrAll за да им спестя време.
Стъпките са следните:
1. Натиснете и задръжте MAGIC бутона за около 3 секунди;
2. Натиснете DEV SET бутона;
3. Изберете един от горните бутона (TV, DVD, SAT);
4. Наберете 0178 (IR индикатора ще премигне 2 пъти)
5. Натиснете ENTER и след това ESC за около 3 секунди;
Вече имате работещо LG дистанционно (не всички функции ще работят).
Сега идва същинският трик:
Насочвате дистанционното към TVto и в зависимост в кое сервизно меню искате да влезнете следвате стъпките:
за EZ-Adjust - MAGIC бутона -> 00018 -> код (0413)
за IN-Start - MAGIC бутона -> 00019 -> код (0413)
за POWER-ONLY - MAGIC бутона -> 00014 -> код (0413)
за IN-Stop (factory reset)- MAGIC бутона -> 00015 -> код (0413)
Дано съм помогнал :)
Поздрави!
-
Можеш ли да дадеш точен модел на това дистанционно или линк да го видим и да си закупим евентуално :) Някой не е ли успял с питона да влезе в сервизното меню? Благодаря.
-
Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Здравейте, получих рекламация на предишния телевизор и ми дадоха нов, който на място не видях да има подобен дефект. Така, умрели пиксели няма, но има вертикално петно с шириина около 1см и дължина около 10см. Намира се в близост до центъра на екрана. Мисля че е dirty screen effect и се вижда на абсолютно всички светли фонове и само при тъмните цветове не е забележим, което е логично. Въпросния дефект стои ужасно и все едно зацапан телевизора. На статична картина също се вижда.
Прекарах ужасни празници с некачествените телевизори на LG, а да не говорим за нервите, които няма кой да ми ги върне.
EDIT:
Видео: DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
Снимка:
http://t.imgbox.com/acpiJOIM.jpg
При снимка и видео се забелязва по-трудно, но на живо ако ви го покажа се вижда винаги на абсолютно всякакъв светъл фон, разбирам да беше по ъглите или в близост до рамката - щях да го преглътна, но в близосто до центъра - няма да стане.
-
Цитат:
Pat
А с CyberLink PowerDVD ULTRA 12.0.2118a.57 - ot zamunda - пробва ли?
Пробвах,с 12.0.1905.56,но не успях да го подкарам. С тази версия подкарал ли си го?
- - - Обновено - - -
Цитат:
masterross
Тъй като един час търсих начин да влезна в сервизното меню на lm620, най-накрая успях!
Искам да споделя с останалите собственици на универсално дистанционно OneForrAll за да им спестя време.
Стъпките са следните:
1. Натиснете и задръжте MAGIC бутона за около 3 секунди;
2. Натиснете DEV SET бутона;
3. Изберете един от горните бутона (TV, DVD, SAT);
4. Наберете 0178 (IR индикатора ще премигне 2 пъти)
5. Натиснете ENTER и след това ESC за около 3 секунди;
Вече имате работещо LG дистанционно (не всички функции ще работят).
Сега идва същинският трик:
Насочвате дистанционното към TVto и в зависимост в кое сервизно меню искате да влезнете следвате стъпките:
за EZ-Adjust - MAGIC бутона -> 00018 -> код (0413)
за IN-Start - MAGIC бутона -> 00019 -> код (0413)
за POWER-ONLY - MAGIC бутона -> 00014 -> код (0413)
за IN-Stop (factory reset)- MAGIC бутона -> 00015 -> код (0413)
Дано съм помогнал :)
Поздрави!
Значи с дистанционно което върви с телевизора не става?
-
Здравейте. Днес след като си включих ТВ-то, LM615S, на екрана ми излязоха настройките за избор на 3D. Това се получава след всяко пускане на тв-то. Явно съм активирал нещо. Някой може ли да ми каже как да го спра, да не излиза автоматично?
------------------------------------------
Оправих го.
-
Здравейте!
От 3-4 дена са собственик на LG 37LM620S.
Доволен съм от телевизора, но възникнаха въпроси, за което ще се радвам ако някой ми отговори на тях:
1. Може ли да ползвам изхода за слушалките, като линеен изход, тъй като нямам оптичен вход на усилвателя?
Четох на първа страница - "В сервизното меню ToolOption3 ,значението на Headphone се прави 0"
За съжаление не можах да се ориентирам, да намеря къде е това и дали въобще го има като опция при моя модел?
2. Как мога и въобще дали е възможно, да свържа безжична мишка и клавиатура към телевизора?
Когато пробвах с жични такива на тв-то, всичко си върви ок. Но след като боднах USB Wirless за безжичната мишка и клавиатура и до там, иначе в менюто ми изписва че е свързано управляващо устройство ( същото ми изписва и при свързване на жична клавиатура и мишка ).Предполагам че трябва да се инсталират драйверите, но как ...?
Иначе на компютъра всичко е наред с безжичните, там всичко тръгва след кратко разпознаване на устройствата и инсталиране на драйвер.
Марката на безжичната мишка и клавиатура е Media-tech.
-
Цитат:
2. Как мога и въобще дали е възможно, да свържа безжична мишка и клавиатура към телевизора?
Когато пробвах с жични такива на тв-то, всичко си върви ок. Но след като боднах USB Wirless за безжичната мишка и клавиатура и до там, иначе в менюто ми изписва че е свързано управляващо устройство ( същото ми изписва и при свързване на жична клавиатура и мишка ).Предполагам че трябва да се инсталират драйверите, но как ...?
Иначе на компютъра всичко е наред с безжичните, там всичко тръгва след кратко разпознаване на устройствата и инсталиране на драйвер.
Марката на безжичната мишка и клавиатура е Media-tech.
Мишки и клавиатури които изискват драйвер НЕ стават. Намери си такава която е без драйвер, водят се Plug-and-play.