Това вече е най-лошото, сега оттук нататък какво правим? Може ли този телевизор да се върне по-принцип в техномаркет и да се замени с друг, как мислите?
Това вече е най-лошото, сега оттук нататък какво правим? Може ли този телевизор да се върне по-принцип в техномаркет и да се замени с друг, как мислите?
LG 47LM620S. Цифрова кабелна. Преди да го купя бях 5 години с 40" лсд Самсунг на същия кабелен оператор и нямах проблеми със звука. Заради пискливия и остър звук на LG-то бях принуден да закупя тонколонки микролаб с оптичен вход. С тях нещата се нормализираха. Сигурен съм, че проблемът е комплексен - LG-то и кабелния оператор. Бях с HDMI топфийлд сет бокс. Когато директно включвах тонколоните през сет бокса качеството на звука беше значително по-добро от оптичния на LG. Нямаше накъсване. Но проблемът беше, че нямаше синхрон между звук и картина, а сет бокса нямаше подобни опции като при LG-то за синхронизиране. В момента съм с CI Cam модул BestCAS v.2.03. Убеден съм, че проблемът с накъсването на звука не е в Cam , защото проблемът със звука го имаше и при сет бокса и сега с CI Cam. При мен накъсването е само при Нова, БТВ и 7 дни. Получава се, когато повече време не съм сменял някой от тези канали. Но при превключване на друг канал и след 30 сек връщане на проблемния канал прекъсването изчезва. Мисля, че проблемът с накъсването е някаква колизия между LG-то и кабелния оператор. При мен различните канали са с различна сила на сигнала - от 30 при проблемните и стига до 60 за HD програмите, но качеството винаги е на 100. При мен се получава накъсването само на каналите които със сила на сигнала по-малка от 34. Когато понякога сингнала на Нова, БТВ и т.н. не е 30, а например става 34 проблемът го няма. Падне ли сигнала на 26 , то качеството на картината не се променя, но звукът започва да прекъсва, докато не направя процедурата със смяна на въпросния канал с друг и връщането пак на него. На каналите със сила на сигнала например 42-46 и повече никога този ефект не се е появялал. Когато с плеъра за филми - 2D, 3D гледам 5-6 часа непрекъснато този проблем с накъсване не съм срещал. Същото е при с слушенето на музика. Накъсване на звук няма. За мен качеството на картината на телевизора е много добро, особено след смяната на сет бокса с CI=
Този пост е редактиран от emo-; 27-06-13 в 04:47.
при него е друг проблема ,слаб е сигнала .. когато сигнала падне под 30-40% при всеки телевизор се появява проблем с говора/картината особено на ХД каналите ,но тоя проблем от кабелната лесно го коригират като усилят сигнала
ХД приемника беше свързан с HDMI кабел с LG-то . В началото ползвах говорителите на LG. Звукът насичаше по същия начин, както и сега с CI.
Когато купих външните тонколони ги свързвах директно с оптиката на ХД приемника , като забранявах звука на телевизора, звукът не прекъсваше, но имаше асинхрон между видео и звук.
Другият проблем за звука на LG-то е , че не мога да изкарам през оптиката DTS звук от филмите. Когато филмите са в този звуков формат звукът "го хващам" през изхода за слушалките.
Лошото при мен със сигнала е , че имам 3 телевизора и един конектор за интернет модема. Дължината на кабела от стълба до нас е около 30 м. След това се раклонява на 3. Плюс това имам още 10-тина метра кабел вътре, като от кабела с LG -то има разклонение за модема. Другите два телевизора са 32 инчови Панасоници. В момента също с CI Cam модули. При тях проблем със звука няма при същата сила на сигнала.
Днес оставих моя LG 42LM620 в Техномаркет за становище по повод проблемите със звука. Утре трябва да ми се обадят. Казаха ми, че ще пробват с CI модул, който е с карта, а не със чип. Преди седмица от МСАТ ме увериха, че проблема ще се реши само с външен hdmi модул.
Проблема не е в CI модулите. Аз не използвам такъв и имам проблем.
Ще пробвам да пусна звука от външния модул през системата ми за домашно кино. Дали няма да се получи така?
Някой дали има отговор от КЗП?
Имали са в предвид техния приемник .Преди седмица от МСАТ ме увериха, че проблема ще се реши само с външен hdmi модул.
Да, точно така. Имат готовност да ми подменят CI модула с външен техен приемник.
- - - - - - - - - -
Според LG използваните от мен CI модули са некачествени. Пробвал съм с bestCAS, Conax Smit и Conax Neotion, но проблема с прекъсването на звука не се реши. Някой може ли да помогне с информация за друга марка CI модул, който би следвало да е по-добър от гореизброените?