Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Като начало, изкарай кабела от кабелната и пусни ТВ на ефирна телевизия - да видим дали пак ще има проблем с превключването на програмите.
Файлът се разархивира, след което се качва на флашка.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post656910
Кликни на актуализация на софтуер, после слез надолу и намери Software_Upgrade_Guide(Bulgaria).pdf
Кликваш и се сваля инструкция.
http://www.lg.com/bg/poddryjka-product/lg-42LA6130#
Много и сърдечно благодаря.
Цитат:
Първоначално публикувано от
gitzev
Кабелна с КА модул.
- - - - - - - - - -
Изтеглих този файл, но никаква идея нямам какво да правя с него.
Провери дали на телевизора софтуерната версия съвпада с тази която си изтеглил. Ако е по-ниска направи ъпдейт по стандартния начин (предполагам е същия както при LM серията) и провери дали се е решил описания от теб проблем. А файла който си свалил си го запази за в бъдеще. По мои наблюдения тези проблеми често се дължат на некоректна работа от страна на модула, но понякога и оператора е виновен.
В ***** LG отговваря на въпроси в социалната мрежа (В контакте)
Телевизоры LG - вопросы, обсуждение | LG Electronics
Само на мен ли нищо не отваря?
Цитат:
frizera
Провери дали на телевизора софтуерната версия съвпада с тази която си изтеглил. Ако е по-ниска направи ъпдейт по стандартния начин (предполагам е същия както при LM серията) и провери дали се е решил описания от теб проблем. А файла който си свалил си го запази за в бъдеще. По мои наблюдения тези проблеми често се дължат на некоректна работа от страна на модула, но понякога и оператора е виновен.
Здравейте, като махна кабела на кабелната и превключвам каналите няма проблем, не хващам ефирна телевизия понеже нямам антена, дали е от кабелната или трябва да действам с софтуера,благодаря.
Цитат:
gitzev
Здравейте, като махна кабела на кабелната и превключвам каналите няма проблем, не хващам ефирна телевизия понеже нямам антена, дали е от кабелната или трябва да действам с софтуера,благодаря.
Потърси съдействие от кабелния оператор. За всеки случай потърси в мазето някаква антена и пробвай с ефирно приемане как е и след това звъни на оператора....
Цитат:
gitzev
Не съм чел въпросите ти по горе , но имаш ли галваничен разделител , ако не - сложи си .
Здравейте, за lg la 690 става въпрос .Първо като го пусна излиза ,че има нова версия на софтуера.В момента съм с 04.00.49 и тв си работи добре-да актуализирам ли.И още не мога да активирам смарт дистанционното да сменя каналите на булсата .Дадох го на страна Полша , но на приложения нямам set top box.
Цитат:
gitzev
Проблема е в пренапрежението по кабела от кабелната телевизия. Близо до теб, в мрежата има свързан стар кинескопен телевизор с пробил кондензатор на антенният вход, което води до пренапрежение по мрежата.
Както е казал колегата горе, сложи си един галваничен разделител.
Цитат:
unid1
Здравейте, за lg la 690 става въпрос .Първо като го пусна излиза ,че има нова версия на софтуера.В момента съм с 04.00.49 и тв си работи добре-да актуализирам ли.И още не мога да активирам смарт дистанционното да сменя каналите на булсата .Дадох го на страна Полша , но на приложения нямам set top box.
Ми аз не бих ъпдейтвал при положение, че всичко е наред. Затова и съм ги изключил ъпдейтите.
Ето тук е показано как става смарт дистанционното да управлява булсата. Не съм го пробвал, щото съм на близу.....
Цитат:
hristoslav2
Проблема е в пренапрежението по кабела от кабелната телевизия. Близо до теб, в мрежата има свързан стар кинескопен телевизор с пробил кондензатор на антенният вход, което води до пренапрежение по мрежата.
Както е казал колегата горе, сложи си един галваничен разделител.
Имам такъв, но въпреки това пак го прави, а и има закъснение от момента на избирането на канала до поява на картина около 5,6 сек.
- - - - - - - - - -
Обнових софтуера но проблема остана, винаги като стигна до 32 канал на телевизора и блокира.Помагайте.
- - - - - - - - - -
Само да спомена че го ползвам и като втори монитор свързан с HDMI / DVI кабел към компютъра.
Цитат:
gitzev
Имам такъв, но въпреки това пак го прави, а и има закъснение от момента на избирането на канала до поява на картина около 5,6 сек.
- - - - - - - - - -
Обнових софтуера но проблема остана, винаги като стигна до 32 канал на телевизора и блокира.Помагайте.
- - - - - - - - - -
Само да спомена че го ползвам и като втори монитор свързан с HDMI / DVI кабел към компютъра.
Изключи всичко което е свързано към кабелната. Изключи всичко от телевизора освен кабелната. Тествай и вземи накрая телефона и се свържи с доставчика на телевизията!!! Нека си проверят сигнала, междинните връзки, модула и така нататък. Мой колега имаше някакъв филтър по трасето и след като го премахнаха техниците на кабеларката проблема изчезна. Услугата която ползваш пакетна ли е (телевизия,интернет,телефон)?