Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
От днес е наличен нов ъпгрейд - 04.24.08 някой ако го е сложил да сподели мнение ?
KOSTA.TDI можеш ли да щтракнеш някоя нимка на еднороден фон?
Привет на всички!От няколко дена съм притежател на LA660S,който е само с магическото дистанционно. Въпроса ми е относно извличане на листата с каналите.Не разбрах само какво да е дистанционното,дали да си купя универсално или да търся оригинално и евентуално модела ако има значение.Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от
KOSTA.TDI
От днес съм с 42LB730V и не забелязвам въпросните петна...
послепис: С каква програма мога да свържа лаптопа и телевизора (LG) безжично за плейванe на филми?
DLNA - медийни сървъри
Цитат:
KOSTA.TDI
От днес съм с 42LB730V и не забелязвам въпросните петна...
Пусни една снимка на изцяло бял екран, ние ще ги видим. Забелязал съм, че има хора, които са по-малко чувствителни към неравномерни подсветки и въобще не ги забелязват и всичко е породено от издути подсветки на МАХ в който случай човешкото око трудно прави разлика. Но пък има хора като мен например, които и най-малката разлика в подсветката я виждат, то и си има тестове за това. Просто повечето купувачи са шарани и не знаят какво купуват и къде да гледат, за това и производителите бълват все по-недъгави телевизори с все по-слаб quality control.
Дано да съм в грешка, но за сега всички бройки на новите LG-та го имат този проблем и е по-скоро недосмислица в реализацията на подсветката, отколкото дефект.
Цитат:
aldokalcone
Айде успокой се и си намери друго място да си избиваш комплексите и да се заяждаш с хората.
LN5400 от 2013г. също е DirectLED но няма подобни проблеми, ама ти нали трябва да се правиш на всезнайко :035:
Аз нямам такива, за разлика от теб!
Просто изглеждаш леко неловко, как хвалеше моделите, още преди да са излезли и сега ми стават смешни постовете ти.
Цитат:
aldokalcone
Пусни една снимка на изцяло бял екран, ние ще ги видим. Забелязал съм, че има хора, които са по-малко чувствителни към неравномерни подсветки и въобще не ги забелязват и всичко е породено от издути подсветки на МАХ в който случай човешкото око трудно прави разлика. Но пък има хора като мен например, които и най-малката разлика в подсветката я виждат, то и си има тестове за това. Просто повечето купувачи са шарани и не знаят какво купуват и къде да гледат, за това и производителите бълват все по-недъгави телевизори с все по-слаб quality control.
Дано да съм в грешка, но за сега всички бройки на новите LG-та го имат този проблем и е по-скоро недосмислица в реализацията на подсветката, отколкото дефект.
Значи ти не си шаран, за разлика от повечето - така ли да го разбираме?!:016:
Тук са се събрали толкова критици че ако човек реши да отвори тоя форум за да си избере какъв ТВ да си купи - със сигурност ще се откаже :BigGrin То не бяха неравномерни подсветки , която едва дали на някой му пука че ако пусне на тъмно черен екран ??? , то не беше шим ??? кой нормален човек ще види това трептене ?
Събрали са се едни критици , които ако отидат в съответните марки , със сигурност ще им спрат производството на телевизори .
Цитат:
wils0n
От днес е наличен нов ъпгрейд - 04.24.08 някой ако го е сложил да сподели мнение ?
Вчера го сложих,разцъках го за бързо, You Tube приложението стана по-добре,отваря почти веднага,преди зареждаше по минута-две и сечеше,сега май го няма тоя проблем,друго съществено не забелязах. То за бързо какво и да забележа де,ама за сега това. На края ме пита дали съм съгласен да записват къде влизам,какво ровя в нета,аудио записите да записват, а дали може без тези работи,да не се съглася? Ако някои пробва ъпдейта, да опита без да се съгласи, дали ще стане?
WORST back light uniformity I've ever seen in any display EVER.
4 коментара на собственици под "ревюто". 2ма се оплакват от същите проблеми, на 3тия бройката била малко по-добра, а 4тия казва, че след пипане на настройките останали само тъмните ъгли /без вертикалните сенки/.
Иначе ходих в ТМ да ги гледам и всичките, които ги бяха изкарали като мостри им бяха трагични подсветките.
Здравейте,
Имам един въпрос. Телевизорът е 47LM620S. Свързан посредством кабел с рутер Tp-link wr862nd. На USB порта на рутера има закачен харддиск. Като пусна филм, който се намира на този харддиск - филма тръгва но без субтитри. Пробвах няколко филм аи все така. Някой да е пробвал такъв начин на възпроизвеждане?
Цитат:
jonov
Тук са се събрали толкова критици че ако човек реши да отвори тоя форум за да си избере какъв ТВ да си купи - със сигурност ще се откаже :BigGrin То не бяха неравномерни подсветки , която едва дали на някой му пука че ако пусне на тъмно черен екран ??? , то не беше шим ??? кой нормален човек ще види това трептене ?
Събрали са се едни критици , които ако отидат в съответните марки , със сигурност ще им спрат производството на телевизори .
А според теб, кое е по-добре?
Да се премълчават тези дефекти, или да се казват на хората?
Като гледам хората какво ги интересува по самия ТВ , а това е , връзка с телефон , скайп , ютуб , клавиатури , едва дали и 10% от търсещите ТВ ги интересува картината ;)
Да действително това никак не е добре но важното е да има екстри .
Цитат:
jonov
Като гледам хората какво ги интересува по самия ТВ , а това е , връзка с телефон , скайп , ютуб , клавиатури , едва дали и 10% от търсещите ТВ ги интересува картината ;)
Да действително
това никак не е добре но важното е да има екстри .
Хората получават тези екстри, дори без да ги искат.
Но дори и 10% да се интересуват от качеството на картината, то този форум е точно за това. Като потърсят информация за конкретен модел, или серия, да я намерят, независимо дали е положителна, или отрицателна.
Иначе, защо въобще си правим труда, купуваме си телевизори на сляпо и разчитаме на късмета. И вкъщи, като видим гореспоменатите проблеми, които не сме забелязали в шоурумите, започваме да търсим решения, ама късно...
Хайде стига толкова, че много се отклонихме от темата.
Цитат:
fantoms
Здравейте,
Имам един въпрос. Телевизорът е 47LM620S. Свързан посредством кабел с рутер Tp-link wr862nd. На USB порта на рутера има закачен харддиск. Като пусна филм, който се намира на този харддиск - филма тръгва но без субтитри. Пробвах няколко филм аи все така. Някой да е пробвал такъв начин на възпроизвеждане?
Не можеш да изкараш субтитри по този начин, защото това зависи от софтуера на "сървъра" т.е. рутера, а той няма такава опция.