Страница 9 от 19 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 271
Like Tree71Одобрявам

Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2014

Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

Цитат Първоначално публикувано от salemore Виж публикацията
    Аз си купих на скоро LG 42LB670V и няма този проблем с отпечатаната решетка, но има затъмняването по ъглите, което ако не се вглеждаш не е проблем, но по принцип е дразнещо.
    Дали това е проблем в матрицата или недостатък на лед подсветката или пък софтуерно?
    Значи нещата отиват към опит за смяна.
    Затъмнението в ъглите и неравномерните петна по екрана са недостатък на подсветката. Доколкото зная това е избегнато напълно само при FULL LED подсветките.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2014

Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

Тоест да разбирам, че просто съм попанал на бройка с дефектна подсветка?
    Или този модел си има този недостатък.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от salemore Виж публикацията
    Тоест да разбирам, че просто съм попанал на бройка с дефектна подсветка?
    Или този модел си има този недостатък.
    Недостатъка е на този вид LED подсветка. Затъмнението в ъглите го има и при други марки телевизори. Друг е въпроса, че в LB серията има разлика при всяка бройка.
    Има много фрапантни случаи, при които екрана изглежда мръсен, на петна и това се забелязва примерно на футболен мач.

d7e46822feb1.jpg

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от iangelov Виж публикацията
    Здравейте,

Търсейки информация за 42LB670V попаднах на темата преди около месец.
    Обиколих доста търговски вериги и при повечето се срещаше частично или доста изразено проблема с отпечатването.
    Т.к. в темата беше споменато за една конкретна верига, която разполага с по-нови ревизии се разходих до един от магазините им с последна надежда и затаен дъх.
    Телевизорите са ревизия 11.2014 със софтуер 04.30.16.
    Направих повечето тестове, като чаках дори по няколко минути на решетката, разни смарт менюта и след това на друг статичен образ в тъмен нюанс или динамична картина - дефект не се забелязва.
    Друг интересен факт бе, че консултантите бяха наясно за наличие на подобен проблем при януарските и априлските ревизии и казаха, че са издърпани към производителя.
    На мен лично това ми говори за хардуерен проблем т.к. ако беше софтуерен щеше да се реши с update...
    Естествено след близо месец обикаляне закупих бройка.
    Приятна изненада беше и факта, че към телевизора вървеше подарък домашно кино NB2540, което също се представя доста прилично.

Това е от мен.
    Надявам се да съм помогнал.
    ЕЕЕ Доживяхме да има читаво LB Може ли да споделите от къде го закупихте, от кой магазин/верига?
    Явно вече стана ясно, че проблема е хардуерен, както четем от братушките. Сега е интересно, ако в България някой реши да върне ТВ то след 9 месеца употреба под предлог РЕКЛАМАЦИЯ, за което има пълното право да претендира според ЗЗП в срок от 2 години, какво ще се случи.

Из ЗЗП:

"Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното.Рекламацията на услуги може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното."

т.е. ако съм ползвал 9 месеца телевизора и не съм ползвал смарт менюто и едва днес си прекарам интернет и го свържа към ТВ-то и забележа проблема имам пълното право да поискам рекламация, като продавача е длъжен:

Отново из ЗЗП:
    Чл. 124. (1) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да претендираза възстановяване на заплатената сума,за заменяне на стоката с друга,съответстваща на договореното, за отбив от цената или за безплатно извършване на ремонт при условията и по реда на чл.113 и 114.

така че, ако някой иска да си върне или смени LB-то и демонстрира проблема, продавача няма право да му откаже връщане или замяна с ново при което няма проблем. Забележете, дори ние като потребители ИМАМЕ ПРАВОТО ДА ОПРЕДЕЛИМ КАК ИСКАМЕ ДА НИ ОБЕЗЩЕТЯТ при предявяване на рекламация - дали да се замени стоката с нова или да се ремонтира, а при определени условия дори да се развали договора за продажба и да си вземем парите.
    Обърнете внимание и на следното:

Отново из ЗЗП:
    Чл. 123.(1) Потребителят има право да предяви рекламация на стоката или услугата,независимо от това дали производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката или услугата.
    (2) Когато производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката и удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното, търговецът е длъжен да запази на потребителя първоначалните гаранционни условия. Когато рекламацията се удовлетворява чрез ремонт на стоката,извършените ремонти се отразяват в гаранционната карта и срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.

така че, дори да купите ТВ-то с една година гаранция, можете да предявите претенции за рекламация базирайки се на Закона за защита на потребителите в рамките на споменатия по-горе срок, а именно 2 години. Търговските гаранции от една година така или иначе могат да си ги заврат на сянка търговците, разчитащи на невежеството на потребителя.
    Затова, призовавам всеки да прочете внимателно ЗЗП и да не си трае, а да си търси правата!
    dobr123 одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

иангелов тъмните ъгли имаш ли ги?
    Този пост е редактиран от CaptainSlow; 04-12-14 в 18:23.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2014

detronik
    В този случай аз бих разчитал повече на фирмената политика на LG и 5 годишната им гаранция, отколкото на българския закон и адекватноста на търговци и чиновници.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от operator3 Виж публикацията
    detronik
    В този случай аз бих разчитал повече на фирмената политика на LG и 5 годишната им гаранция, отколкото на българския закон и адекватноста на търговци и чиновници.
    Дългата търговска гаранция е хубаво нещо, но в 100% от случаите хората са с убеждение, че в рамките на гаранционния период техниката може единствено да се отнесе в сервиз, каквото и да се случи, а не е така. Такъв е случая с описания тук проблем. Всеки който има такъв дефектен телевизор дори не мисли за рекламация, защото е с убеждение, че трябва да го занесе в сервиз и не знае как ще реагират там. Ако признаят, че има проблем (което не мисля, че ще се случи в България, както е станало в *****, макар и там са посъветвали да се отнесе към сервиз, но не познаваме тяхното законодателство), та ако признаят че има проблем клиентът ще трябва да се примири с разглобяване, подмяна на панел и т.н. което поражда страх у повечето хора, за това как ще се отнесат с техниката му. В случая става дума за фабричен дефект и имаме пълното право да претендираме за рекламация и съответно да ни бъде замемен телевизора с нов. Търговеца НЯМА ПРАВО да откаже избрания от нас начин на удовлетворяване на искането за рекламация, защото продукта първоначално не е съответствал на изискванията за нормална работа, т.е. има фабричен дефект. Няма значение, че са минали 9 месеца или година от закупуването му. Наблягам на думата РЕКЛАМАЦИЯ! Не говорим за повреда възникнала при нормална експлоатация на устройството. Тогава става дума за удовлетворяване на гаранция.
    Мисля, че начина на мислене, който подкрепяте в този случай е погрешен, защото сами даваме право на търговците да потъпкват правата ни чрез измисляне на някакви техни псевдо правила, които не са в разрез със законодателството, но и същевременно са в наш ущърб като потребители, защото не си знаем правата или се свеним да се възползваме от тях.
    Аз бих посъветвал всеки който има такъв проблем с телевизора си да претендира за замяната му с нов. Аз бих го направил и повярвайте ми, няма да могат да ми откажат или баламосат.
    Правил съм го не веднъж...върнах паркет за цял апартамент, защото беше дефектна партида (всички пакети изметнати), макар да се скъсаха да ме убеждават, че аз съм го съхранявал неправилно. Купих още един пакет, рапечатах им го на място и накарах техните майстори да го наредят. Не можаха, понеже и той беше изметнат.
    Правил съм рекламация дори на надуваем матрак...просто трябва да си познаваш правата и да им ги завреш в носа, защото и търговците не познават ЗЗП...под това се подписвам с двете ръце. Всеки се опитва да те убеди в това което е угодно за него. Имам толкова случаи в които са се опитвали да ме прецакат поради незнание, че цяла вечер да пиша няма да ми стигне. Случвало се е само в началото няколко пъти, докато се научих как да реагирам.
    Защо от LG не се отнесоха коректно с потребителите си и не обявиха, че 90% от матриците са дефектни? Това, че са изтеглили дефектните серии е един голям локум. Телевизорите са още в търговската мрежа и текат по промоции и без промиоции. Просто консултантите са инструктирани да лъжат. И на мен се опитаха да ми го пробутат този номер, но им показах, че лъжат. Не бъдете толерантни след като към вас не са такива.
    Това е моето мнение - научете какви права имате и се възползвайте максимално от тях в нашата и без друго безпрарвова държава!
    aldokalcone и master89q харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2014

Принципно си прав. И аз при всеки друг случай бих драл търговеца.
    Но наблегнах на "този случай" защото според сертификата на LG те трябва да се погрижат за посещение на специалист в дома ми през първите две години, след заявка в сайта или Call центъра им. Той трябва да констатира на място дефекта и да се пристъпи към замяна. В сертификата си LG не ангажира изобщо търговеца.
    Смяна на дисплея е около 2/3 от цената на телевизора и не се прави във всеки сервиз. Затова от заводите предпочитат да изтеглят подобни бройки и да ги заменят с нови.
    Какво може да ми помогне разнасянето на телевизора до магазина и убеждаването на консултантите, управата и адвокатите им. Естествено те ще донесат от девет дола вода и няма да паднат на гръб. Ще прехвърлят топката отново на LG защото това е фабричен дефект. Ще се наложи да занимавам КЗП и вероятно съда за да докажа правотата си. Още повече, че някой търговци нямат договори с производителя за връщане на стоката при дефект и търсят вратички в противоречивия и допълнен през лятото в тяхна полза ЗЗП.
    За мен е без значение кой ще ми замени телевизора.

Сертификата на LG. http://www.lg.com/bg/microsite/Smart...sertifikat.pdf

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Има много просто решение-спирате да купувате ШИРПОТРЕБИ С МАРКИ ЛЪЖЪ И ГНУСМАС и няма да ви се налага да пишете в такива теми.Чудя се как има хора след всичко това изписано нещо,пак си купуват от тия.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

А от кои да си купуваме според теб? Metz, B&O или Loewe?
    Много бих искал, но не получавам 4000 Euro заплата, за съжаление!
    Всичките останали са един дол дренки.
    LG и Samsung поне си произвеждат сами матриците на среден и висок клас ТВ. И имат що годе някаква софтуерна поддръжка. Panasonic, Sony, Philips ползват техни матрици. За Sharp пък да не говорим -написано е от hristoslav2 в съответната тема.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от operator3 Виж публикацията
    Принципно си прав. И аз при всеки друг случай бих драл търговеца.
    Но наблегнах на "този случай" защото според сертификата на LG те трябва да се погрижат за посещение на специалист в дома ми през първите две години, след заявка в сайта или Call центъра им. Той трябва да констатира на място дефекта и да се пристъпи към замяна. В сертификата си LG не ангажира изобщо търговеца.
    Смяна на дисплея е около 2/3 от цената на телевизора и не се прави във всеки сервиз. Затова от заводите предпочитат да изтеглят подобни бройки и да ги заменят с нови.
    Какво може да ми помогне разнасянето на телевизора до магазина и убеждаването на консултантите, управата и адвокатите им. Естествено те ще донесат от девет дола вода и няма да паднат на гръб. Ще прехвърлят топката отново на LG защото това е фабричен дефект. Ще се наложи да занимавам КЗП и вероятно съда за да докажа правотата си. Още повече, че някой търговци нямат договори с производителя за връщане на стоката при дефект и търсят вратички в противоречивия и допълнен през лятото в тяхна полза ЗЗП.
    За мен е без значение кой ще ми замени телевизора.

Сертификата на LG. http://www.lg.com/bg/microsite/Smart...sertifikat.pdf
    И да и не. Първо, ЗЗП регламентира отношенията потребител-търговец. Като потребител ти имаш отношение само и единствено с търговеца в този случай. С вносител, респективно производител са длъжни да се разправят те - търговците. Този сертификат ти се предоставя в момента на покупка, не от производител, а от търговец, макар да е оформен от LG. Той отново е вид търговска гаранция което е добре дошло, но отново ако говорим за повреда. На практика тук телевизора е дефектен, а не повреден, така че дереш продавача, а той от своя страна и в съответствие с договорните си отношения с вносител/производител да се оправя с тях. Отново трик на продавачите е да те пратят на сервиз да ти констатират проблема. Нямат право!!! Ти искаш рекламация. Те са длъжни да я констатират с наличните си ресурси. Когато си купил ТВ-то консултанта не ти е казал "получаваш екстра залепване на изображението" нали? Не е описано и в техническата документация на устройството, така че е в разрез с нормалната работа на телевизора. В щатите осъдиха производител на микровълнови фурни, защото не е посочил в инструкцията за експлоатация, че вътре не може да се суши домаен любимец. А те тъпаците изкъпали котката си и я пъхнали в микровълновата да я изсушат. И спечелиха делото, може би много от вас са чели за това. Щом там може, защо тук не? Разбира се въпроса е принципен. На който му пука може да го направи и едва ли ще е трудно. Просто се иска упоритост.
    Този пост е редактиран от detronik; 06-12-14 в 13:04.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    А от кои да си купуваме според теб? Metz, B&O или Loewe?
    Много бих искал, но не получавам 4000 Euro заплата, за съжаление!
    Всичките останали са един дол дренки.
    LG и Samsung поне си произвеждат сами матриците на среден и висок клас ТВ. И имат що годе някаква софтуерна поддръжка. Panasonic, Sony, Philips ползват техни матрици. За Sharp пък да не говорим -написано е от hristoslav2 в съответната тема.
    като ползват техни матрици я ми покажи еквивалентен телевизор със същия дефект от друга марка ЛГ са тотални смешници откъм телевизори и са възможно най евтините .. естествено и представянето им е като за такива ..

16. Member
    Тук е от
    Jul 2009

detronik

как ще се заменят уреди и връщат пари на базата на това че според потребителя даден уред е дефектен?
    ще ти дам и един пример
    клиента си купува декодер след няколко часа го връща че не работи въпреки че е тестван преди да го купи и всичко е OK

според теб в този случай клиента трябва да настоява да му се върнат парите понеже уреда е дефектен и да не ходи в сервиз
    външния вид бе перфектен
    а се оказа че въпросния декодер е залят с течност и това е причината да спре да работи

"
    ИМАМЕ ПРАВОТО ДА ОПРЕДЕЛИМ КАК ИСКАМЕ ДА НИ ОБЕЗЩЕТЯТ"
    имаш това право то и аз искам бензина да е 1лв но не се получава нали...

КЗП правят постоянно проверки по жалби на потребители и в 90% от случаите тези жалби са неоснователни

не е сериозно да си купиш ТВ и след 9месеца да кажеш не ми работи смарта давайте си ми парите
    гарантирам ти че подобно нещо през КЗП няма да мине

17. Member
    Тук е от
    Jul 2014

Още малко от руския опит:
    Добрый день! Я вот написал в техподдержку об этом остаточном явлении и вложил те снимки, где после SmartShare отображается эта тонкая линия на других изображениях. Вот что они ответили -
    "Что касается остаточных изображений, то единственное, что можно предпринять в данной ситуации - это общий сброс настроек до заводских.
    "Настройки" - "Общие" - "Сброс Настроек до заводских параметров"
    Если сброс настроек не поможет решить данную проблему, то рекомендуем незамедлительно обратиться в сервисный центр.
    Заявку на выезд нашего мастера Вы можете оформить в службе технической поддержки по бесплатному номеру телефона: 8 800 200 76 76 (круглосуточно).
    Техника находится на гарантийном обслуживании и в случае заводского дефекта матрица (дисплей) будет заменен на бесплатной основе."
    Добър ден! Аз писах до техническата поддръжка за тези остатъчни ефекти и приложих снимки, където след ползване на SmartShare, остава видима тънка линия и на другите изображения. Ето какво отговориха те -
    "Що се отнася до остатъчните изображения, то единственото нещо, което може да се направи в тази ситуация - това е връщане на заводските настройки.
    "Настройки" - "Общи" - "Връщане на първоначалните настройки"
    Ако с връщането на първоначалните настройки не се реши този проблем, ние ви препоръчваме да се свържете незабавно с центъра за обслужване.
    Заявка за посещение на наш майстор можете, да направите в службата за техническа поддръжка на безплатния телефонен номер: 8 800 200 76 76 (денонощно).
    Устройството подлежи на гаранционно обслужване и в случай на фабричен дефект матрицата (дисплея) ще бъдат заменени безплатно. "
    dobr123 одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от iihtiandar Виж публикацията
    Има много просто решение-спирате да купувате ШИРПОТРЕБИ С МАРКИ ЛЪЖЪ И ГНУСМАС и няма да ви се налага да пишете в такива теми.Чудя се как има хора след всичко това изписано нещо,пак си купуват от тия.
    Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    като ползват техни матрици я ми покажи еквивалентен телевизор със същия дефект от друга марка ЛГ са тотални смешници откъм телевизори и са възможно най евтините .. естествено и представянето им е като за такива ..
    Типични хейтърски мнения... без нито един довод. Кажете ни какви телевизори да си купуваме бе газари като толкова много разбирате?
    За съжаление много хора продължават да робуват на марки и като ги питаш защо и те не знаят...

Относно рекламациите - носите телевизора с една флашка с решетката и им показвате проблема, след това със същата флашка пробвате на друг телевизор дали става така. Ако не става е ясно, че телевизора има проблем и трябва да го приемат за сервиз. Като го приемат в сервиз имат срок от 1 месец, в който трябва да го отремонтират. Ако не го върнат за този 1 месец, можете да претендирате да ви върнат парите или да ви дадат нов. Дори и да ви го отремонтират, законовия срок не е спазен и можете да претендирате за подмяна или връщане на парите. Според закона търговеца има право да избере кое му е по-изгодно - подмяна или връщане на парите. В днешни дни е почти невъзможно да ви го забавят повече от 1 месец. В конкретния случай не вярвам да успеят да го отремонтират и трябва да издадат протокол за подмяна от сервиза. В общия случай дават ваучер за покупка на уред от магазина на същата стойност, на която сте купили телевизора(ако вече модела е изчерпан де, иначе го подменят със същия). Тук LG нямат връзка, вие нямата взимане-даване с тях, вие сте купили телевизора от търговец. Като има проблем, носите уреда и той да си се оправя.

Моят съвет е да не бързате да ги връщате, а да изчакате да излязат новите модели следващата година. Така като го върнете няма да имат с какво да го сменят и ще вземете новия модел от 2015.
    Gena_bs и alphabeta харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 19 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 12-11-12, 00:55
  2. Отговори: 1
    Последно: 10-11-12, 09:17
  3. Проблем вероятно от рам-а
    От Az_sum_bre_ombre във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 17-10-12, 16:04
  4. Дефект на 8RDA+???
    От BlackBLOOD във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 18-07-03, 12:39
  5. Вероятно най-добрата страница
    От Cko във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 8
    Последно: 20-12-02, 02:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе