Страница 59 от 70 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1037
Like Tree182Одобрявам

LG телевизори (инфо на първа страница)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #871

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:23478:1828#1828
    Дребни субективни коментари за дистанционните на LG, не много научни, така че може да греша някъде.

    Телевизорите LG могат да приемат сигнали чрез IR и Bluetooth. За всички дистанционни, бутонът за включване / изключване изпраща сигнал само чрез IR, така че ако имате няколко LG телевизора в една и съща стая, тогава включването / изключването на един от тях от всяко (включително магическо) дистанционно може да обърне включеното състояние на няколко телевизори наведнъж.

    Решение: Не използвайте бутона за включване/изключване на дистанционното. И това не е шега. Можете да включвате / изключвате телевизора с бутона отзад на корпуса, можете да използвате родното приложение LG ThinQ, можете да използвате Apple Home (най-бързата и стабилна опция, според мен, достъпна от смартфон) или като цяло да споделяте екран на смартфон (когато споделяте екрана с изключен телевизор, телевизорът може да се включи). В серията G можете да включвате / изключвате телевизора с глас без дистанционно управление. За по-малките изключете само гласово от дистанционното управление, като натиснете съответния бутон.

    Magic Bluetooth дистанционните се свързват към един телевизор (за 1 телевизор може да има само 1 magic дистанционно и за едно magic дистанционно може да има само един телевизор). Докато дистанционното управление не се е свързало с телевизора, то изпраща натискания на бутони до всички налични телевизори (!): всичко, с изключение на движенията на курсора. Когато натиснете ролката, за да асоциирате дистанционното с определен телевизор, дистанционното спира да изпраща щраквания към всички телевизори и започва да движи курсора. Много рядко, но дистанционното управление може да забрави, че е свързано с конкретен телевизор и отново да започне да изпраща щраквания на всички, но обикновено натискането на ролката, когато телевизорът е включен, тихо решава проблема. Дистанционното може да бъде разкачено от телевизора чрез едновременно натискане на бутоните "Начало" и "Назад" за 5 секунди.

    Имам телевизори и дистанционни от 2020 г., 2021 г. и 2022 г. и въз основа на експерименти мога да кажа следното: към стар телевизор можете да закачите дистанционно управление с неговата година на производство или по-ново. Но не и обратното: не можете да свържете старото дистанционно към новия телевизор. С други думи, с телевизора 2020 магическите дистанционни 2020, 2021 и 2022 ми свършиха работа. С телевизора 2022 работи само дистанционното 2022. Дистанционните управления за 2021 и 2022 г. бяха пуснати с телевизора от 2021 г.

    Можете да преназначите/деактивирате бутоните за дистанционно управление, като получите root и инсталирате приложението „LG Input Hook“. Понякога куката(приложението hook) може да спадне, но обикновено само стартирането на приложението оправя всичко.
    [rootmy.tv] Как получить Root права на webOS : Телевизоры LG - Обсуждение
    приложението от тук
    https://repo.webosbrew.org/apps/

    https://www.webosbrew.org/
    https://rootmy.tv/
    https://openlgtv.github.io/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-04-23 в 17:36.
    brave и AntrAcsA харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,046
    #872

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    WOW Retroarch ? Реално може да превържеш телевизора си в игрална конзола и да играеш всички игри на него от NES до поне PS1 :D

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #873

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    Platform Specifications webOS TV 23
    AV Format on webOS TV 23
    Maximum data transmission rate
    Video codec
    Video playback constraints
    Audio coding format
    Image format
    Subtitle format
    https://webostv.developer.lge.com/de...ideo-audio-230


    Стойката за стена, предоставена от LG: тази на G1 има само два болта, от G2/3 има 4 болта, така че стойката за стена е различна, тази модификация има за цел да донесе повече стабилност на телевизора
    Явно стойката от G1 не става за модели G2 и G3, но вероятно стойката от G2 ще стане за G3

    G1 :



    G2 :



    G3 :

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-04-23 в 21:22.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #874

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)


  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #875

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    Препоръчителни настройки за гамата OLED телевизори LG от 2023 г. на Classy


  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #876

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)


  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #877

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    LG 65C3 review
    https://www.avforums.com/reviews/lg-...-review.20771/
    LG C3 срещу LG C2
    Наистина няма много в това сравнение и за по-голямата част от нашите тестове не видяхме разлика в качеството на изображението. И двата бяха настроени на режима на филмовия производител (FMM) за SDR и HDR съдържание чрез HDR10-съвместим сплитер.
    Имаше лека разлика в картографирането на тоновете на LG C3 с новия процесор α9 Gen 6 AI 4K, който прилага малко повече яркост и динамичен обхват към изображението в някои сцени и почти можехте да забележите разликата. Въпреки това, с по-голямата част от нашите тестове, разликите просто не бяха толкова големи и със сигурност не през нощта и деня. Резултат - C3 с мъка, но не си заслужава разликата в цената.


    LG C3 срещу Samsung S95B QD OLED
    Трябваше да използваме S95B, който притежаваме, тъй като най-новите модели от 2023 г. тепърва ще достигат до нас в Обединеното кралство. Отново и двата екрана бяха настроени на стандартния FMM.
    Основната разлика са използваните OLED технологии, което означава, че всяка има малка разлика в цвета на бялото. Samsung е с магента, докато LG има циан. Това е много забележимо, когато са един до друг и е резултат от технологиите и начина, по който те създават изображение. Това се отразява на начина, по който изглеждат изображенията в сравнение с LG, който изглежда готин, и Samsung, който изглежда по-топъл като цветови тонове и бяло. Тоновете на кожата изглеждат подобни, като Samsung изглежда леко червен, а черните са по-силни при LG поради използването на по-добър екранен филтър, а Samsung изглежда леко сив, когато има малко околно осветление. C3 също така има по-добра обработка на изображения и мащабиране с движение, което също изглежда малко по-добре в сравнение с S95B, но границите са ограничени. Има и лек ръст за Samsung с възпроизвеждане на цветовете в по-ярки сцени, но отново, това не е разликата през нощта и деня, която някои коментатори биха ви накарали да повярвате. Резултат - Равенство? Що се отнася до възпроизвеждането на цветовете и бялата точка, Samsung изглежда малко по-добре, но за всичко останало, включително черно, обработка на изображения и движение, LG го надминава. Но Samsung S95B е значително по-евтин към този момент, тъй като е модел от 2022 г.
    Samsung дебютира своята QD-OLED технология в S95B и е зашеметяваща. С превъзходен обем на цветовете, равномерност на панела и яркост, това ли е телевизорът, който ще победи през 2022 г.? Нека разберем...


    LG C3 срещу Sony A84L (A80L)
    За това тестване използвахме персонализирания режим на картина на Sony и FMM на LG C3.
    Тези двама със сигурност са основни съперници на хартия и веднага щом започнахме да тестваме, беше очевидно да видим манипулирането на изображението на Sony и различната бяла точка в персонализирания режим, което го отличаваше от точно изображение като FMM. Бялото всъщност изглеждаше по-добре на LG с по-естествени тонове на кожата и естествени цветове. В противен случай и двете предлагат много сходна обработка на картината, като LG наистина намалява разликата спрямо това, което някога беше крепост на Sony. Наистина, не видяхме нищо, което Sony прави, което LG да не съвпада за мащабиране и движение. След като бяха калибрирани, и двата екрана изглеждаха невероятно сходни, което е смисълът на калибрирането, тъй като се стремите да съответствате на стандарт, така че беше по-трудно да се обяви категоричен победител. Резултат - след като добавите, че LG C3 има по-добра свързаност за игри, по-точно качество на изображението извън кашона.

    These settings can be used with all 2023 LG TVs. These are the best out-of-the-box settings to get the image quality as close as possible to the industry standards so you can view film and TV content as it was mastered and intended to be seen. These are not calibrated settings as it is not advised to share calibrated settings as they should be for your individual video chain, room and environment and performed using a meter, pattern generator and software as the eye is incapable of making such adjustments.

    We only ever supply tested and measured settings free of charge and based on getting close to the industry standards so you can watch TV and film content as it was mastered and intended to be seen.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-05-23 в 18:07.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #878

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-05-23 в 19:25.

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #879

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    Осъществете достъп до тайното меню на LG OLED C3 и G3, за да премахнете ASBL и да активирате максимална яркост в игрите
    (Отказ от отговорност : AVPasión не носи отговорност за проблеми с неправилното използване на телевизора, проблеми с гаранцията или други проблеми, свързани с този трик. Този урок е само за информационни и дидактически цели).
    https://www.avpasion.com/menu-secret...3-asbl-brillo/

    Както казват представители/инженери на LG:
    - „Сервизното меню е предназначено единствено за използване от сервизни техници в в случай на неизправност или за специфични задачи по поддръжката в завода..."
    Освен това, както забелязаха авторитетни ресурси, проблемът с TPC на OLED моделите LG 2023 е решен и потребителите вече не трябва да променят настройките в сервизното меню.

    There is even simpler solution. You can access LG service menu even from TV itself. I fixed APL on my C1 without remote and apps. From WebOS browser go to http://webosapp.club/instart/ agree and proceed. Voila, you are in service menu


    https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:23478:1914#1914
    Между другото, програмата ColorControl , съдейки по описанието, в допълнение към „включване на пълното сервизно меню“ за C3 / G3 има много широка полезна функционалност за всички други LG 2018+. Всъщност можете програмно дистанционно да управлявате телевизора от компютър и например програмно да включвате и изключвате телевизора, което може да бъде полезно за тези, които го използват като монитор. Или направете автоматично превключване на настройки или режими за работа, игри и филми.
    https://github.com/Maassoft/ColorControl
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-05-23 в 19:44.

  12. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    999
    #880

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    Често ми се случва да има проблем със сигнала от Xbox Series X. Не знам дали е от телевизора или от конзолата (с PS4 Pro няма такива проблеми), но или подава 640х480, или само 1080p, някой път пък изцяло губи сигнал, с изключване и включване на конзолата се оправя. Отдавам го на това, че има хиляда различни функции и формати - ALLM, VRR, 120Hz, Dolby Vision - и не винаги се получава пълно "здрависване" между двете устройства. Все пак, някой друг има ли такива проблеми с модели на LG и конзола Xbox?


    Прикачени изображения Прикачени изображения
    • Тип файл: jpg 1.jpg‎ (88.6 KB, 3368 Прегледи)
    • Тип файл: jpg 2.jpg‎ (59.2 KB, 3357 Прегледи)

  13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #881

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    Аз Долби Вижън-а твърде дълго му дадох шанс, но накрая го изключих - не става за игри или поне изпълнението му в пробваните от мен игри не е добро.
    Иначе не съм имал подобни проблеми - да не би кабела да е проблемен или просто да не е вкаран добре?

    От друга страна ЛГ-то ми се очертава да влиза пак в бокса (само за 3-ти път гаранционно )...
    от няколко дни при включване излизат цветни ленти (изчезват по някое време)

    , а и има ситна мрежа от хоризонтални линии


    ... шЪ мЪ откажат пак от марката за следващите десетина години (за втори път)
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  14.  
     
  15. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    999
    #882

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    Кабелът си е включен добре, оригиналният на конзолата е. Ще пробвам да изключва DV, макар че ми се стори, че изглежда по-добре при Forza Horizon 5, сравнено със същата в HDR-HGiG режим, но може и да е просто внушение.

  16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #883

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    Точно заради Форца-та (то на кашона почти само нея пускам) го изключих. От както съм го взел беше на ДВ и скоро пробвах на ХДР - нищо общо, в някои области е по-добре , но цялостното усещане при ДВ беше все едно гледам през найлон - плоска картина и резолюция и отблясъци няколко нива по-надолу...

    Поне с моето ЛГ беше така.

  17. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    999
    #884

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    И аз основно това играя, довечера ще пробвам без DV, макар че в менюто сигналът е 2160p SDR и малко не ми се връзва, но пак може да е заради проверки при "здрависването" първоначално, не знам на какъв принцип става въпросното. Но да разбирам, че при теб не се е получавало това нещо със сигнала и резолюцията, към който и да е телевизор свързан Xbox-ът?

  18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #885

    Отговор: LG телевизори (инфо на първа страница)

    Преди беше към един Панасоник, а сега е към ЛГ-то - нямал съм подобни проблеми със сигнала.
    Сигналът в менюто си е СДР, а аз съм го настроил (както между другото и ПС5, но там и в менюто си е ХДР) само когато играта е ХДР, тогава да превключва на ХДР.

    Пробвай друг вход, друг кабел...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 59 от 70 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Samsung телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1214
    Последно: Вчера, 21:59
  2. Отговори: 117
    Последно: 11-06-21, 23:44
  3. TCL 2020
    От DOLBY VISION 4K във форум TCL телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 02-06-20, 04:33
  4. Евровизия 2020
    От hristoslav2 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 14-03-20, 20:22
  5. Честита Нова 2020
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 01-01-20, 14:58

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе