Страница 1 от 9 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 132
Like Tree21Одобрявам

LG телевизори (инфо на първа страница)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  8,525
  #1

  LG телевизори (инфо на първа страница)


  LG Electronics Inc.(корейски : LG 전자 и се произнся LG Jeonja [елджи чшондза]) е южнокорейска мултинационална компания за електроника.
  (LG - Life is Good / старо название - Lucky Goldstar)

  Темата е за собственици с цел споделяне на проблеми и търсене на техните решения.
  Ако сега правите своя избор, посетете тема за избор на телевизори:
  Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
  OLED Телевизори - съвети и обсъждане
  Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
  Линкове към старите теми

  История
   
  Компанията била основана в 1947 година от корейският предприемач Ку Ин Хой (Koo In Hwoi) и получила интересното за нас име Lak Hui Chemical (била преименувана в Lucky Chemical Ind. в 1966 година), която произвеждала паста за зъби и крем за лице под марката Lucky.
  През 1952 г. Lak Hui (樂喜 произнася се „Lucky“, понастоящем LG Chem) става първата южнокорейска компания, заела се с перспективното за това време производство на пластмаси. Решението да се заеме с производството на електроника било прието едва в 1958 година, тогава е била създадена GoldStar.
  През 1958 г. корейската електротехническа компания Goldstar (金星 – Венера) създава първият в Корея транзисторен радиоприемник. Следва разцвет в продажбата на уреди под марката Goldstar.
  И двете компании Lucky и GoldStar се обединяват и образуват Lucky-Goldstar през 1983 г.
  В 1969 година Lak Hui Chemical и GoldStar били обединени под общото название Lucky Group, с което и просъществувала до 1995 година, когато всички дъщерни компании на корпорацията Lucky Group били обединени под общото название LG (Lucky Goldstar) и започват съвместно производство на електротехника и химически продукти за нефтодобивната промишленост.

  Много потребителска електроника се продава под марката GoldStar, докато някои други домакински продукти (не се предлагат извън Южна Корея) се продават под търговската марка на Lucky. Марката Lucky беше известна с хигиенни продукти като сапуни и перилни препарати HiTi, но марката се свързваше най-вече със своята паста за зъби Lucky и Perioe . LG продължава да произвежда някои от тези продукти за пазара в Южна Корея, като прах за пране.

  През 1995 г. двете компании се сливат под името Lucky-Goldstar и започват съвместно производство на електротехника и химически продукти за нефтодобивната промишленост. По-късно името е съкратено до абревиатурата LG. Компанията също така свързва буквите LG с лозунгът на компанията „Life’s Good“. От 2009 г. LG притежава името на домейна LG.com.
  2002г - системата на LG Holding Company се разделя на LG Electronics и LG Corporation.


  През ноември 2013 г. блогър откри, че някои от интелигентните телевизори на LG тайно събират имена на файлове от прикачени USB устройства за съхранение и данни за гледане на програма и предават информацията на сървърите на LG. Малко след като тази публикация в блога стартира на живо, LG деактивира възпроизвеждането на сайта на видеоклипа, обяснявайки как работи неговият зрителен анализ и затвори акаунта в Brightcove , на който се хоства видеоклипът.
  DoctorBeet's Blog: LG Smart TVs logging USB filenames and viewing info to LG servers
  https://arstechnica.com/information-...sb-file-names/

  LG произвежда модели за дистанционно управление, които използват технологията Freespace на лабораторията Hillcrest Labs, за да позволят на потребителите да променят каналите с помощта на жестове и технологията Dragon NaturallySpeaking за разпознаване на глас.
  От 2014 г. LG използва webOS с лентов интерфейс с някои от своите интелигентни телевизори. LG съобщи, че през първите осем месеца след пускането му е продало над 5 милиона webOS телевизора.

  LG телевизорите се асемблират в Полша, Чехия, Русия и Корея. В Полша има няколко предприятия на LG. Една от фабриките асемблираше LCD дисплеи, но през 2019 г. LG реши да затвори фабриката в Полша. Причината е, че производството на дисплеи е нерентабилно. Увеличаването на заплатите в Полша и конкуренцията с китайските телевизионни производители принуждават LG да прехвърля производството на компоненти в страни с по-евтина работна ръка, но телевизионната фабрика ще продължи своята работа. Телевизорите, асемблирани в Полша, са предназначени за европейските страни.
  Фабриката на LG в Русия се намира в град Руза. Фабриката произвежда телевизори за Русия, Азия и страните от региона на Кавказ. Заводът е проектиран да асемблира около 1 милион телевизора годишно. Също така, някои модели от ниският клас се доставят в Източна Европа.
  https://www.lg.com/common/index

  Внасяните у нас телевизори, са асемблирани в Полша.
  https://www.google.com/maps/place/LG...3!4d20.3519114

  webOS - операционната система в телевизори LG
  След като придобиха Silicon Valley Lab го прекръстиха в LG Silicon Valley Lab.
  LG Silicon Valley Lab
  Official website
  Open-source website OpenSource Code Distribution
  Developer website
  Внимание! При моделите с webOS2.0 и 3.0 браузърът не е предназначен за гледане на видео съдържание - софтуерът има ограничение във времето и паметта на телевизора се запълва много бързо! НЕ гледайте видеоклипове и т.н., като използвате вградения телевизионен браузър!
  При модели 2018/19г (на webOS 4.0/5.0) изобщо няма проблеми с това, всеки филм се гледа до края.


  Форуми за webOS
  https://www.lgwebos.com/
  https://forums.webosnation.com/lg-webos-tv/
  Телевизоры LG - Обсуждение
  https://forum.fhem.de/index.php/topic,66671.1095.html


  LG Content Store - магазина за приложения в телевизори LG
  https://us.lgappstv.com/main/tvapp
  https://ru.lgappstv.com/main/tvapp

  Приложения за управление на телевизора от смартфон

  LG ThinQ
  Опростете домашния живот с лесен контрол върху вашите интелигентни домашни устройства чрез приложението LG ThinQ и с гласова команда.
  https://play.google.com/store/apps/d...eha.nuts&hl=bg

  LG TV Plus
  https://play.google.com/store/apps/d...lge.app1&hl=bg

  Онлайн ръководства за webOS
  Кликнете на интересуващото ви заглавие от таблицата и после изберете език от появилата се таблица


  Кликнете на интересуващото ви заглавие от таблицата

  https://billing.smart-stb.net/ но най-добре си купете един Mag256 или tvip.

  https://forums.plex.tv/t/xplay-webos/106434#latest


  Как да разчетем етикета ?
  LG 55NANO919LA.BEEYLJP
  SALES SUFFIX: AEE
  W/O: 351D06DK-00156 A04
  S/NO 305WRSV1V230
  LG 55NANO919LA - номер на модела. Последните три знака в него, показват регионално обозначение, тунер и комплектация.
  BEEYLJP - заводски суфикс на модела. Обозначава хардуера и къде е асемблиран.
  SALES SUFFIX: AEE - Продажбен суфикс - All East Europe - цяла източна Европа
  W/O (Working Options): 351D06DK-00156 A04 - работни опции(всяка цифра и буква обозначава опция/екстра). За всеки модел броят им е различен. Активират се при зареждането на софтуера в Main board, но може да се активират или изключат от сервизното меню. Когато изгори шасито на даден модел и го занесете в сервиза, след като го сменят с ново, техникът поглежда този ред на етикета и активира само посочените в него опции.
  S/NO(Serial Number)905WRSV1V230 - сериен номер
  • 9 - прозведен през 2019
  • 05 - произведен през месец Май
  • WR - Полша

  Останалите букви и цифри не ги знам...за сега.
  По надолу ще разберете, как да разчетете моделният код.  Цифровото наземно излъчване до голяма степен се разделя на американския режим ATSC, европейския режим DVB-T и японския режим ISDB-T. Известно е, че режимът ATSC, разработен от ATSC на САЩ през 1982 г., е по-подходящ за HDTV. От друга страна, режимът DVB-T е разработен от групата DVB, създадена през 1993 г., съгласно общоевропейските стандарти. Той използва метод на предаване COFDM (Coded Orthogonal Frequency Division Multiplexing) и е показан като изгоден в мобилността. Япония разработи режима ISDB-T, свои собствени стандарти, като модифицира и коригира европейския стандартен режим.
  Поради регинални различия в техническите стандарти и техните спецификации, за да няма недоразумения, тези разлики са описани в моделният код.

  OLED телевизори
  Синята светлина при OLED е само 60% от същата при LCD телевизор със същия размер. Синята светлина може да увеличи умората на очите и лесно да причини нарушения на съня. OLED телевизор излъчва 29% от синята светлина, което е далеч под минималните 50% от стандарта за комфорт на очите. Можете да играете игри или да гледате телевизия с увереност, значително намалявайки тежестта върху очите ви.
  Как да разчетем моделният номер и суффикс на OLED телевизори?
   
  Пример - OLED 65CX9LA.AEUWLHX
  OLED - Тип на дисплея
  • OLED - OLED

  65 - Размера на диагонала в инчове
  C - Серия
  • Z - 8K-Gallery style
  • R - Rollable
  • W - Picture on Wall
  • G - Gallery Design
  • E - Elegance
  • C - Classic
  • B - Base

  X - Година на модела. 2020-та година замениха цифрите с букви, за да няма объркване с долната точка -регионално предназнаение. В Германия имаше модел C97LA..
  • X - 2020
  • 9 - 2019
  • 8 - 2018
  • 7 - 2017
  • 6 - 2016

  9 - Регион на продажби и и дистрибуция(онлайн, офлайн магазини и дистрибутори), разлика в комплектацията - модел дистанционно, озвучаване, тип и количество на тунерите. Кодовете се променят всяка година!
  • Europe - кодове
    
   9LA - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2, 1x CI slot, + 1x IR blaster) - основно във високият клас модели(R, W, Z)
   8LA - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2, 1x CI slot, + 1x IR blaster)
   7LA - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2, 1x CI slot) [DE]
   6LA - Europe (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2, 1x CI slot, стойка в зависимост от модела)
   5LA - Europe (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S2)
   3LA, 3LB - East Europe (1x DVB-T/T2/-C/-S/-S2)
  • 9LA, 9LB, 8LB - Austria
  • 9LA, 6LA, 6LB - Belgium
  • 9LA, 3LA, 3LB - Bulgaria
  • 9LA, 3LA, 3LB - Croatia
  • 9LA, 6LA, 6LB - Denmark
  • 9LA, 3LB - Estonia
  • 9LA, 6LA, 6LB - Finland
  • 9LA, 6LA, 6LB - France
  • 9LA, 9LB, 8LB, 6LA - Germany
  • 9LA, 6LB - Greece
  • 9LA, 3LA, 3LB - Hungary
  • 9LA, 6LA, 6LB - Italy
  • 9LA, 3LA, 3LB - Latvia
  • 9LA, 3LA, 3LB - Lithuania
  • 9LA, 6LA, 6LB - Norway
  • 9LA, 3LA, 3LB - Poland
  • 9LA, 6LA, 6LB, 5LB, 5LC - Portugal
  • 9LA, 3LA, 3LB - Romania
  • 9LA, 3LA, 3LB - Serbia
  • ? - Slovakia
  • 9LA, 6LA, 6LB, 5LB, 5LC - Spain
  • 9LA, 6LA, 6LB - Sweden
  • 9LA, 6LA - Switzerland
  • 9LA, 6LA, 6LB - Netherlands
  • 9LA, 6LA, 6LB, 5LB, 5LC - Ireland & United Kingdom
  • CIS
  • RLA - Russia (1x DVB-T/T2/C/S2) + липса на PVR, Timeshift
  • 6LA - Ukraine
  • RLA - Kazahstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan
  • North America
  • PUA - Canada
  • PUA - Mexico (ATSC)
  • PUA, AUA - USA (ATSC 3.0)
  • Central America and Caribbean
  • PSA, PUA - Barbados, CUBA, Costa Rica, Dominican Rep., El Salvador, Grenada, Guatemala, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Panama, Puerto Rico, St. Kitts, St. Lucia, St. Vincent, Trinidad y Tobago (ATSC Closed Caption)
  • South America
  • - Argentina
  • - Brasil
  • - Colombia
  • - Ecuador
  • - Peru
  • - Venezuela
  • PSA - Chile, Bolivia, Paraguay, Uruguay
  • Asia & Pacific
  • PTA - Australia
  • PCA - China, Hong Kong
  • PTA - India
  • PTA - Indonesia (DVB-T2)
  • PJA - Japan (ISDB-T)
  • KNA, GNA, FNA, CNA - Korea (ATSC) [K, G - 2.2ch/40W+Dolby Atmos , F, C - 2.0ch/20W]
  • PTA - Malaysia (DVB-T2)
  • PTA, PVA - New Zeeland
  • PPA - Philippines (ATSC Closed Caption) (ISDB-T / DVB-C/S2)
  • PTA - Singapore (DVB-T2/C (VH Only)
  • PTA - Sri Lanka
  • PWA - Taiwan
  • PTA - Thailand
  • PTA - Vietnam
  • Middle East & Africa
  • 6LA - Algeria
  • PVA - Egypt
  • ? - Iran, (заради ембаргото този пазар е ограничен и се предлагат стари модели)
  • PVA - Israel
  • PVA - Morocco
  • PVA - Saudi Arabia
  • PVA - South Africa
  • - Tunisia, (този пазар е ограничен и се предлагат стари модели)
  • 6LA - Turkey
  • PVA - Burundi, Comoros, Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Malawi, Mayotte, Rwanda, Seychelles, Somalia, Somalia, South Sudan, Sudan, Tanzania, Uganda, Zambia
  • PVA - Afghanistan, Armenia, Azerbaijan, Bahrain, Georgia, Kuwait,Oman, Pakistan, Qatar, U.A.E, Yemen
  • PVA - Iraq, Jordan, Lebanon, Palestine
  • PVA - Angola, Benin, Burkina Faso,Cameroon, Cape Verde, Central African Republic, Chad, Côte d’Ivoire, DR Congo, Equatorial Guinea, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea Conakry, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, RP Congo, Sao Tome & Principe, Senegal, Sierra Leone, Togo

  A - ? продажба и дистрибуция
  • A - ? офлайн
  • B - ? онлайн

  EU - Регионално предназначение
  • EU - European Union
  • EE - East Europe
  • RU - Russia
  • US - United States
  • TI -

  WL - ?
  • WL - в четни години 2016, 2018, 2020
  • YL - в нечетни години 2015, 2017, 2019
  • QL -
  • SL -
  • FL -

  HX - завод и поточна линия на асемблиране
  • HX - ? Poland
  • JP - Poland
  • JG - Poland
  • JU - Russia
  • DU - Russia
  • JA - Kazahstan
  • LH - Korea
  • JD - Indonesia
  • LA - Czesh Republic
  • JR - Mexico
  • JM - Mexico  LCD с Quantum Dot (NanoCell известни преди това под името „LG SUPER UHD TV“) телевизори
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...87%D0%BA%D0%B0
  Как да разчетем моделният номер и суфикс на LCD Nano Cell телевизори?
   

  55NANO91 - Customer Model
  55NANO919LA - Factory Model
  BEUWLJP - Factory Suffix
  Пример - LG 65NANO919NA.AEUWLJP
  65 - Размера на диагонала в инчове
  NANO - Тип на дисплея-с квантови точки (+ година на модела)
  • NANO - 2020
  • SM - 2019
  • SK - 2018

  91 - Серия и подсерия
  • 99 - SUHD LCD with Quantum Dots film - 100Hz
  • 97 - SUHD LCD with Quantum Dots film - 100Hz
  • 95 - SUHD LCD with Quantum Dots film - 100hz
  • 91 - UHD LCD with Quantum Dots film - 100Hz
  • 90 - UHDLCD with Quantum Dots film -
  • 86 - UHD LCD with Quantum Dots film -
  • 85 - UHD LCD with Quantum Dots film -
  • 81 - UHD LCD with Quantum Dots film - 50Hz
  • 80 - UHD LCD with Quantum Dots film - 50Hz
  • 79 - UHD LCD with Quantum Dots film - 50Hz

  9 - Регионално предназначение и канал на дистрибуция(онлайн, офлайн магазини и дистрибутори), разлики в цвета и дизайна на стойката, модела дистанционно, тип тунери(в скобите). Тези кодове се променят всяка година!
  • Europe
  • 9NA, 6NA - Austria
  • 6LN, 6NE - Belgium
  • 3NA, 3NF - Bulgaria
  • 3NA, 3NE - Croatia
  • 6NA, 6NF - Denmark
  • 3NA, 3NE - Estonia
  • 6NA, 6NE - Finland
  • 6NA, 6NE - France
  • 9NA, 7NA, 6NA, 6NF - Germany
  • 6NA, 6NE, 6NF - Greece
  • 3NA, 3NF - Hungary
  • 6NA, 6NE - Italy
  • 3NA, 3NF - Latvia
  • 3NA, 3NE - Lithuania
  • 6NA, 6NE, 6NF - Norway
  • 3NA, 3NE - Poland
  • 6NA, 6NE - Portugal
  • 3NA, 3NE - Romania
  • 3NA, 3NE - Serbia
  • ? - Slovakia
  • 6NA, 6NE - Spain
  • 6NA, 6NE - Sweden
  • 6NA - Switzerland
  • 6NA, 6NE - Netherlands
  • 6NA, 6NE - Ireland & United Kingdom
  • 9 - Europe (2x DVB-T2 HD/-C/-S/-S2) [DE, AT, CH, NO]
  • 8 - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2) [DE]
  • 7 - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2) [DE, PL]
  • 6 - Europe (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2) [DE, CH, ES, UK, NO, SW, PT, IT, BE, NL, DK, PL, RU]
  • 5 - Europe (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S2) [UK]
  • 3NA, 3NF - East Europe (1x DVB-T/T2/-C/-S/-S2) [PL, RO, BG, HU,] регионални софтуерни ограничения на смарт функционалността
  • CIS
  • 6NA, 6NF - Russia (1x DVB-T/T2/C/S2) + липса на PVR , Timeshift
  • 6NA - Ukraine
  • 6NA, 6NF - Kazahstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan
  • North America
  • UNA - Canada
  • UNA - Mexico
  • UNA, ANA - USA
  • Central America and Caribbean
  • ANA, SNA - Barbados, CUBA, Costa Rica, Dominican Rep., El Salvador, Grenada, Guatemala, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Panama, Puerto Rico, St. Kitts, St. Lucia, St. Vincent, Trinidad y Tobago
  • South America
  • - Argentina
  • - Brasil
  • - Colombia
  • - Ecuador
  • - Peru
  • - Venezuela
  • SNA - Chile, Bolivia, Paraguay, Uruguay
  • Asia & Pacific
  • TNA - Australia
  • CNA, CNF - China, Hong Kong
  • TNA - India
  • TNA - Indonesia (DVB-T2)
  • JNA - Japan
  • KNB - Korea
  • TNA - Malaysia (DVB-T2)
  • TNA, VNA - New Zeeland
  • PPA, PNA - Philippines (ISDB-T / ATSC Closed caption) (ISDB-T / DVB-C/S2)
  • TNA - Singapore (DVB-T2/C (VH Only))
  • PWA - Tawan
  • TNA - Thailand
  • TNA, TND - Vietnam
  • Middle East & Africa
  • 6NA - Algeria
  • VNA - Egypt
  • ? - Iran, (заради ембаргото този пазар е ограничен и се предлагат стари модели)
  • VNA, VND, VNE - Israel (1x DVB-T/T2/-C/-S/-S2)
  • VNA, VND, VNE - Morocco
  • VNA, VNE - Saudi Arabia
  • VNA - South Africa
  • - Tunisia, (този пазар е ограничен и се предлагат стари модели)
  • 6NA - Turkey
  • VNA - Burundi, Comoros, Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Malawi, Mayotte, Rwanda, Seychelles, Somalia, Somalia, South Sudan, Sudan, Tanzania, Uganda, Zambia
  • VNA, VND, VNE - Afghanistan, Armenia, Azerbaijan, Bahrain, Georgia, Kuwait,Oman, Pakistan, Qatar, U.A.E, Yemen
  • VNA - Iraq, Jordan, Lebanon, Palestine
  • VNA - Angola, Benin, Burkina Faso,Cameroon, Cape Verde, Central African Republic, Chad, Côte d’Ivoire, DR Congo, Equatorial Guinea, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea Conakry, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, RP Congo, Sao Tome & Principe, Senegal, Sierra Leone, Togo

  N - Тунер в модела ?
  • L -
  • N -

  A - Производител на Main board (основната платка)
  • A - ?
  • B - ?
  • C - ?
  • D - ?
  • E - ?
  • F - ?

  EU - Регионално предназначение
  • EU - European Union
  • RU - Russia
  • US - United States
  • PI - ?
  • DM - ?

  W - Видеопанел ?
  • W - IPS в четни години 2016, 2018, 2020
  • Y - IPS в нечетни години 2015, 2017, 2019
  • T - BOE матрица ADS (IPS)
  • C - ?
  • F - ?
  • G - VA от CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP.
  • S - ?
  • J - асемблиран от Newoptics с матрица на BOE ADSDS(Advanced Super Dimension Switch)
  • L - ?

  L - ?
  • L -
  • W -
  • G -

  JP - място на асемблиране на телевизора
  • JP - Poland
  • JU - Russia
  • DU - Russia
  • JR - Mexico  LCD UHD телевизори
  Как да разчетем моделният номер и суфикс на LCD телевизори?
   

  55NANO91 - Customer Model
  55NANO919LA - Factory Model
  BEUWLJP - Factory Suffix
  Пример - LG 65UN8500NA.AEUWLJP
  65 - Размера на диагонала в инчове
  U - Тип на дисплея
  • U - UHD LCD
  • L - FHD LCD

  N - година на модела
  • N - 2020
  • M - 2019
  • K - 2018
  • J - 2017
  • H - 2016
  • F - 2015
  • B - 2014

  8500 - Серия / подсерия/ третата цифра обозначава цвят на корпуса
  • Внимание: някои модели надолу, използват псевдо UltraHD панели с WRGB структура на пикселите и резолюция 2880x2160;
  • 8500 - UHD LCD (100Hz)
  • 8100 - UHD LCD
  • 8000 - UHD LCD
  • 7490 - UHD LCD бял корпус
  • 7450 - UHD LCD сив корпус
  • 7410 - UHD LCD черен корпус
  • 7400 - UHD LCD черен корпус
  • 7390 - UHD LCD бял корпус
  • 7300 - UHD LCD
  • 7100 - UHD LCD
  • 7000 - UHD LCD
   • 6500 - Full HD LCD
   • 6100 - Full HD LCD
   • 5000 - HD Ready LCD

  9 - (цифра или буква)Регионално предназначение и канал на дистрибуция(онлайн, офлайн магазини и дистрибутори), разлики в комплектацията, цвета и дизайна на стойката, модела дистанционно, тип тунери(в скобите)
  • Europe
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LD, 6LE - Austria
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LD - Belgium
  • 3LA, 3LB, 3LC, 3LE - Bulgaria
  • 3LA, 3LB, 3LC, 3LE - Croatia
  • ? - Czech Republic
  • 3LA, 3LB, 3LD - Estonia
  • 6LA, 6LB, 6BC, 6LD, 6LE - Finland
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LE - France
  • 7LB, 6LA, 6LB, 6LC, 6LE - Germany
  • ? - Greece
  • 3NA, 3LB, 3LC - Hungary
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LD, 6LE - Italy
  • 3LA, 3LB, 3LD, 3LE - Latvia
  • 3LA, 3LB, 3LD, 3LE - Lithuania
  • 6LA, 6LB, 6LD, 6LE - Norway
  • 3LA, 3LB, 3LC - Poland
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LE - Portugal
  • 3LA, 3LB, 3LC, 3LD - Romania
  • 3LA, 3LB, 3LC, 3LE - Serbia
  • ? - Slovakia
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LD, 6LE - Spain
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LE - Sweden
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LE - Switzerland
  • 6LA, 6LB, 6LC - Netherlands
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LD, 6LE - Ireland & United Kingdom
  • 9LA - Europe (2x DVB-T2 HD/-C/-S/-S2) [DE, AT, CH, NO]
  • 8LA - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2) [DE]
  • 7L - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2) [DE, PL]
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LD, 6LE - Europe (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2) [AU, BE, DE, CH, ES, UK, NO, SW, PT, IT, BE, NL, DK, PL, RU]
  • 5LA- Europe (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S2) [UK]
  • 3LA, 3LB, 3LC, 3LE - East Europe (1x DVB-T/T2/-C/-S/-S2) [PL, RO, BG, HU,] регионални ограничения на смарт функционалността и приложенията в магазина
  • CIS
  • 6LA, 6LB, 6LC - Russia (1x DVB-T/T2/C/S2) + липса на PVR , Timeshift
  • 6LA, 6LB, 6LC, 6LE - Kazahstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan
  • North America
  • AUD, AUH, PUB, ZUA - Canada
  • PUA, PUB, PUC, PUD - Mexico
  • AUD, AUJ, AUH, PIC, PUB, PUC, PUD, PUE, PUF, PUI, ZUD - USA
  • Central America and Caribbean
  • PUC, PDC, PSB, PSC - Barbados, CUBA, Costa Rica, Dominican Rep., El Salvador, Grenada, Guatemala, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Panama, Puerto Rico, St. Kitts, St. Lucia, St. Vincent, Trinidad y Tobago
  • South America
  • - Argentina
  • - Brasil
  • - Colombia
  • - Ecuador
  • - Peru
  • - Venezuela
  • PSA, PSB, PSC, PSD - Chile, Bolivia, Paraguay, Uruguay
  • Asia & Pacific
  • PTA, PTB, PTC - Australia
  • PCA - China, Hong Kong
  • PTA, PTB, PTC, PTD - India
  • PTA, LPTB - Indonesia (DVB-T2)
  • PJA - Japan
  • KNA, KNB, KNC, GNA, GNC - Korea
  • PTA, PTB, PTC, PTF - Malaysia (DVB-T2)
  • PVA, PVC - New Zeeland (DVB-T2/C/S2)
  • PPC, PPD, PPF, PTA - Philippines (ISDB-T / DVB-C/S2)
  • PTA, PTB, PTC, PTD, PTF - Singapore (DVB-T2/C (VH Only))
  • PWA, PWB, PWC - Taiwan
  • PTA, PTC, PTD, PTF - Thailand
  • PTA, PTB, PTC, PTD, PTF - Vietnam
  • Middle East & Africa
  • 6LB - Algeria
  • PVA, PVC, PVG - Egypt
  • ? - Iran, (заради ембаргото този пазар е ограничен и се предлагат стари модели)
  • PVA, PVC - Israel (1x DVB-T/T2/-C/-S/-S2)
  • PVA, PVB, PVC, PVG - Morocco
  • PVA, PVB, PVC - Saudi Arabia
  • PVA, PVC - South Africa
  • PVA, PVC - Tunisia
  • 6LA, 6LB, 6LC - Turkey
  • PVA, PVC - Burundi, Comoros, Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Malawi, Mayotte, Rwanda, Seychelles, Somalia, Somalia, South Sudan, Sudan, Tanzania, Uganda, Zambia
  • PVA, PVB, PVC, PVG - Afghanistan, Armenia, Azerbaijan, Bahrain, Georgia, Kuwait,Oman, Pakistan, Qatar, U.A.E, Yemen
  • ? - Iraq, Jordan, Lebanon, Palestine
  • PVA, PVB, PVC, PTA - Angola, Benin, Burkina Faso,Cameroon, Cape Verde, Central African Republic, Chad, Côte d’Ivoire, DR Congo, Equatorial Guinea, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea Conakry, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, RP Congo, Sao Tome & Principe, Senegal, Sierra Leone, Togo

  N - Тунер или комбинация от тунери в модела + регионални различия в честотната лента ?
  • L - DVB
  • T - DVB
  • V - DVB
  • W - DVB
  • C - DTMB
  • P - ISDB-T + DVB-C/S
  • J - ISDB-T
  • U - ATSC
  • N - ATSC
  • S - ISDB-T +

  A - Производител на Main board (основната платка)
  • A - ?
  • B - ?
  • C - ?
  • D - ?
  • E - ?
  • F - ?

  EU - Регионално предназначение
  • EU - European Union
  • RU - Russia
  • US - United States
  • PI - ?
  • DM - ?

  W - Видеопанел ?
  • W - IPS в четни години 2016, 2018, 2020
  • Y - IPS в нечетни години 2015, 2017, 2019
  • T - BOE матрица ADS (IPS)
  • C - ?
  • F - ?
  • G - VA от CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP.
  • S - ?
  • J - асемблиран от Newoptics с матрица на BOE ADSDS(Advanced Super Dimension Switch)
  • L - ?

  L - ?
  • L -
  • W -
  • G -

  JP - място/фабрика на асемблиране на телевизора
  • JP - Poland
  • JU - Russia
  • DU - Russia
  • JR - Mexico
  Как се разчита серийният номер (Serial Number)?
  Пример (012WRVA20615)

  0 - Първата цифра - годината на производство
  • 7 - 2017
  • 8 - 2018
  • 9 - 2019
  • 0 - 2020
  • 1 - 2021
  • 2 - 2022

  12 - Втората и третата цифра- месец на производство
  • 03 - март
  • 04 - април
  • 05 - май
  • 06 - юни
  • 07 - юли
  • 09 - септември
  • 10 - октомври
  • 11 - ноември
  • 12 - декември

  WR - Двете букви обозначават завода на асемблиране
  • WR - Полша (Wroclaw)
  • MA - Полша
  • PT - Корея
  • KC - Корея
  • CG - Русия
  • RA - Русия (град Руза, който се намира западно от Москва)
  • AK - Казахстан (Almaty Kazakhstan)
  • L - Чехия
  • RM - Mexico
  • IN - Indonesia

  VA - ? регионално предназначение или поточна линия
  • BM - ?
  • NA - ?
  • VF - ?
  • KU -
  • DZ -

  20615 - производствен номер
  Моделите дистанционни и съвместимите с тях модели телевизори
   

  Model remote Type Year Compatible LG TV models
  AN-MR20GA LG smart TV remote (Magic Remote) 2020 2020: CX, BX, GX, WX, ZX, Series Nano all models Nano 80, 81, 86, 90, 91, 95, 99
  2019: W9/E9/C9/B9/SM9/SM8; UM7/LM6/LM5* (if there is bluetooth on the TV)

  2018: W8/G8/E8/C8/B8/SK9/SK8/SK7/UK9/UK8/UK7;

  2017: W7/G7/E7/C7/B7/SJ9/SJ8/SJ7/UJ9/UJ8/UJ7;
  UK6/LK6/LK5/UJ6/LJ6/LJ5 (if there is bluetooth on the TV)
  AN-MR19BA LG smart TV remote (Magic Remote) 2019 OLED: W9, E9, C9, B9
  NanoCell Models: SM99, SM95, SM90, SM86, SM81
  4K UHD Models: UM80, UM75, UM74, UM73, UM71, UM6970
  2018: W8/G8/E8/C8/B8/A8/SK9*/SK8*/SK7*/UK9*/UK8*/UK7*

  2017: W7/G7/E7/C7/B7/SJ9*/SJ8*/SJ7*/UJ9*/UJ8*/UJ7*
  - UK6*/LK6*/LK5*/UJ6*/LJ6*/LJ5* (Please verify whether the TV Bluetooth)
  AN-MR18BA LG smart TV remote (Magic Remote) 2018 OLED: W8, E8, C8, B8, SK9500
  NanoCell Models: SK9000, SK8070, SK8000
  4K UHD Models: UK7700, UK6570, UK6500, UK6300
  AGF78663101 Full Function Standard TV 2017 OLED65W7
  AGF76631064 Full Function Standard TV 2017 LJ550B, LJ550M, LJ5500, UJ6300, UJ6500, UJ6300A, UJ6540, UJ6050, UJ6470 UJ657A
  AKB75095307 Full Function Standard TV 2017 LJ550B, LJ550M, LJ5500, UJ6300, UJ6500, UJ6300A, UJ6540, UJ6050, UJ6470 UJ657A
  AGF78700101 Full Function Standard TV 2017 4K UHD Models: UJ7700, SJ8000, SJ8500, SJ850A, SJ9500, SJ8570, SJ857A
  OLED: B7, C7
  AKB75056102 Full Function Standard TV 2017 OLED65W7
  OLED77W7
  AKB75056302 Full Function Standard TV 2017 OLED77G7
  AKB75056402 Full Function Standard TV 2017 OLED77G7
  OLED65G7
  AN-MR650A LG smart TV remote (Magic Remote) 2017 UJ7700, SJ8000, SJ8500, SJ850A, SJ9500, SJ8570, SJ857A OLED: B7, C7
  AN-MR650 LG smart TV remote (Magic Remote) 2016 UH655x, UH650x, UH635x, UH633x, UH630x, UH950x, UH850x, UH770x, G6, E6, C6, B6
  AN-MR600 LG smart TV remote (Magic Remote) 2015 UF77x, UF85x, UF95x, UG87x, EF98х, EG96х, EF95х, EG92х, UF94х, UF86х, UF83х, UF69х, UF68х, LF65х, LF64х, LF63х
  AN-MR500 LG smart TV remote (Magic Remote) 2014 LB63xx, LB65xx, LB67xx, LB68xx, LB69xx, LB72xx, LB73xx, LB86xx, LB87xx
  AN-MR400P LG smart TV remote (Magic Remote) 2013 Europe - LM860V, LM960V US - EA9800, LA9700, LA9650, LM9600, LA8600
  AN-MR400G LG smart TV remote (Magic Remote) 2013 Europe - LA667V, LA667V, LA710V, LN655V, 27MT93V, PH670V, PH672V.
  US - LA6950, LA6900, LA6205, LA6200, LN6150, LN5750, LN5700, LN5790, LN5710, LN5600, PH6700, PN5700
  AKB73757502 LG smart TV remote (Magic Remote) 2013 LA9700, LA9700, LA9650, LA9650
  AN-MR300 LG smart TV remote (Magic Remote) 2012 TM2792S, LM660S, LM660T, LM660T, LM670S, LM670T, LM760T, LM761S, LM761T, PM690S, PM970S, PM970T
  AN-MR200 Magic Motion Remote 2011 LV3700, LV5400, LW5700, LK530, LK550
  Телевизорите от 2017 г. ще бъдат съвместими с MR20GA след актуализиране на софтуера на телевизора през 2020 г. Обърнете внимание, че в зависимост от държавата поддържаните модели телевизори могат да варират.
  Как да проверя, дали телевизорът ми е 100Hz?
  Ако в настройките на параметъра за изображение TruMotion, има функция De-Blur, значи телевизорът е 100Hz, ако тази функция я няма, то телевизорът е 50Hz.
  За 50hz-те модели
  Не прекалявайте с настройката [TruMotion] control: тя е само de-judder, но няма de-blur функция - няма възможност за намаляване на ефекта на сапунената опера при 24p филми без каквото и да е нарастване на motion resolution. Изключете я - off.  Сервизно меню
   

  Как да вляза в сервизното меню на LG OLED ?
  Ще ви трябва сервизно дистанционно или смартфон с IR порт и приложение (например Anymote).
  Service Menu Explorer LG TV Android App (6,06 щ.д.)
  Натиснете синия бутон вляво, означен с „InStart“ на екрана ви.
  Телевизорът ще поиска парола, трябва да е 0413.
  или
  https://play.google.com/store/apps/d...g.sremoconlite

  Tips:
  You only need the App to access the Service Menu, you can use the normal remote to enter the password and navigate inside the menu.
  Return doesn't work, you will have to use the app button (the left one, blue, labelled "IN START" in my screenshot) to "navigate back".
  The Red button on the app gives you access to "EZ Adjust".

  ! Внимание ! Сервизнното дистанционно има три сервизни бутона: InStart, EzAdjust и InStop. Във всеки случай не натискайте InStop, освен ако не го направите умишлено, това ще доведе до пълно нулиране на телевизора.

  Как да видите времето за работа на телевизора в часове и броя на циклите на компенсация
  Метод 1 (гарантирано работи).
  Отидете в сервизното меню InStart.
  UTT(Unit Total Time) - брой часове
  OLED Comp.Count (OffRS/JB) - брой изпълнени цикли на компенсация
  Пример. https://www.avforums.com/attachments/lg-jpg.936004/

  Метод 2 (не работи за всички).
  Поставете USB флаш устройството в USB порта на телевизора и натиснете червения бутон на дистанционното управление седем пъти подред. На USB флаш устройството ще бъде записан текстов файл с информация за времето на работа.

  Метод 3 е актуален само за американски модели!
  В менюто под ТВ информация.

  InStart
  Model name: OLED48CX6LB
  Serial number: 004KCBDNX629
  S/W Version: 03.10.20.01
  Micom Version: V5.09.1
  Boot Version: 4.05.05/4.05.05
  UHD BE Version: N/A
  Chip Type: O20
  Wi-Fi Channel/Speed: 36/USB 2.
  Wi-Fi MAC: 44:CB:8B:FD:73:3C
  MAC Adress: 64:95:6C:CC:22:CD
  IP Adress: 192.168.0.48
  SFU Key/PRMB Key: OK/OK
  Widevine: LGTV20CLGE100169889
  ESN Num: LGTV20201=110001161706
  HDCP1.4: OK
  HDCP2(Miracast/HDMI): OK/OK
  RF Receiver Version: 53:10:04:06
  Wi-Fi/Magic Search: On/On
  Debug Status: RELEASE
  SIGN Key: PRODKEY
  Far Field Voice: NULL
  Eye Check: OK
  Control Key: OK
  Access USB Status: 1/-1(T)/-1(C)

  UTT: 15
  OLED Comp. Count(OffRS/JB): 3/0
  App History Version: 37(japoon)
  PQL DB: XXXXX_LGD_OLED_3U_XXXX
  Demo: v1_01 v2_01 v3_01
  Gallery/USP Demo: 20y_igallery_02/usp_02
  -
  суфикс на модела телевизор
  сериен номер
  версия на фирмуера
  -
  -
  -
  процесор - LG задават свои имена на закупените процесори от други производители
  -
  -
  MAC адрес на телевизора
  IP адрес
  ?
  ?
  електронен сериен номер
  -
  -
  M-Remote Receiver version
  Wi-Fi Board Comunication
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  наработено време в часове
  брой извършени компенсационни цикли
  -
  -
  -
  -

  Какво друго можете да намерите за полезно в сервизното меню за прост потребител на OLED TV?

  TPC Enable Можете да изключите автоматичното затъмняване на картината - ASBL. Задаването на „TPC Enable“ на OFF в сервизното меню трябва да се отърве от ASBL (различно от ABL), повечето хора твърдят, че го прави.
  Опцията TPC Enable е отговорна за деактивирането му - пример https://www.avsforum.com/attachments/02-jpg.1416514/

  Автоматичният ограничител на статичната яркост ASBL постепенно затъмнява екрана, докато достигне 1/4 светимост, когато възприема "статично" съдържание за над 90-120 секунди, с изключение на това, че алгоритъмът всъщност не разглежда движението, а средната яркост за този период , ако остане подобно, ще задейства затъмняването.

  Теоретично звучи добре, но може да се задейства от дълги сцени във филми, където средната яркост не се променя много, и още повече в игрите, най-лошото е, че по-вероятно е тъмното съдържание да затъмни.

  Очевидно хората разбраха, че има още една функция за затъмняване в OLED от 2018 г. досега, наречена ANSD (Automatic News Station Dimming), която не може да бъде изключена дори чрез скритото сервизно меню. Това ще доведе до същото затъмняване като ASBL, но е още по-агресивно, защото се задейства, ако само 1% от екрана има статичен елемент с поне 50% бяло, вместо да затъмнява само тази област, той го прави на целия екран.
  Off-RS Compensation Interval Автоматичната компенсация е известна като RS (Real Time Sensing Compensation).

  • Няколко хоризонтални линии могат да се появят на екраните, докато стартирате функцията Clear Panel Noise (OFF-RS). Това е
  нормално, така че няма нужда от безпокойство. Ако захранването е включено или възникне прекъсване на захранването, докато Clear Panel
  Функцията за шум (OFF-RS) работи, функцията може да не работи правилно.

  • OFF-RS: Премахва слепването на изображението чрез компенсация на TFT деградацията. Работи след 4 часа употреба.

  Задава времето на наработка на панела между два малки компенсационни цикла. Фабрично е на 4 часа и продължава 10 минути.
  JB Compensation Interval JB: Премахва слепването на изображението чрез компенсация на OLED деградацията. Работи след 2000 часа употреба.

  Задава времето на наработка на панела между два големи компенсационни цикла. Фабрично е на 2000 часа.
  Module Info
  FW Version Версия на фирмуера за OLED модула.
  JB Version
  OLED Cell Info
  Module HDR ?
  OLED T_CON I2C Check ?
  TX Version ?
  RX Version ?
  Panel Matching
  - Source PCBA PID
  - T_CON PCBA PID
  Pnwash KeyLock
  STRA Status
  GSR Enable Global Sticking Reduction (Глобално намаляване на отпечатването)
  Прикачени изображения Прикачени изображения
  Този пост е редактиран от hristoslav2; Вчера в 19:12.

 2.  
 3. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  8,525
  #2

  LG телевизори - модели 2020

  LG TV модели 2020

  Новите функции и разлики между 2019 C9 и 2020 CX:
  • вградена G-SYNC съвместимост (наследена от C9) - не се изисква актуализация на фърмуера - ще се поддържа в четири моделни серии от 2020 г. (BX, CX, GX и ZX);
  • вграден режим HGiG (наследен от C9) - не се изисква актуализация на фърмуера;
  • нова съвместимост с AMD FreeSync - налична чрез бъдещо надграждане на фърмуера в края на 2020 г. (Поддържаното ниво на FreeSync: „AMD FreeSync Premium“, което осигурява: опит без разкъсване, поне 120Hz честота на опресняване при минимална FHD резолюция, поддръжка за ниска компенсация на честотата на кадрите (LFC), ниска латентност) - също е неизвестно дали FreeSync ще бъде предоставен на C9;
  • нов Filmmaker Mode - Auto / Manual - деактивира определени ефекти за последваща обработка (като изглаждане на движението, намаляване на шума и изостряне), като същевременно перфектно запазва правилните съотношения на страните, цветовете и честотата на кадрите - функцията Filmmaker Mode ще бъде достъпна чрез бутон на дистанционно;
  • нова поддръжка на Dolby Vision IQ - „оптимално качество на картината, както са предвиждали рекламните послания, независимо от околната светлина или жанра на съдържанието“ - Dolby Vision IQ не е отделен режим на картината, а автоматично ще се включи в стандартната настройка на Dolby Vision ( Dolby каза, че ако не искате изображението да реагира на осветлението на помещението, можете да деактивирате сензора за околна светлина на LG ръчно) - Dolby Vision IQ също се поддържа от моделите от 2019 г., но не е наречен по този начин в менютата WebOS;
  • новият видео процесор - „Alpha 9 Gen 3“ - има съобщения, че има процесор с 15% по-бърз от Gen 2, а графичният процесор е с 50% по-бърз от Gen 2 - известен още като O20 (вместо O18 чипа, използван в C8 и C9);
  • нова 4K / 120Hz 8-битова SDR 4: 2: 0 поддръжка чрез HDMI 2.0;
  • наличен е нов 48-инчов размер на екрана освен класическите вече 55, 65 и 77;
  • нов модел от серия G - Галерия OLED - като GX - „съвсем различно ниво с ултратънък форм-фактор - 65-инчовият модел е тънък само 20 милиметра (0,79 инча)“ - замествайки серията E, че няма да бъде освежен;
  • нов сертификат „Дисплей за комфорт на очите“ от TÜV Rheinland, тъй като те не трептят (в SDR и HDR) и предлагат възможност за регулиране на съдържанието на синя светлина.
  • ново вградено хардуерно AV1 декодиране (благодарение на новия O20 чип) - AV1 декодерът очевидно е ограничен до максимум 4K @ 60p , 10bit HDR (без 120p поддръжка);
  • поддръжка на ново приложение за Apple TV - но приложението ще бъде достъпно и за 2019 и 2018 LG телевизори;
  • новата серия GX и по-нови ще предлагат гласово управление свободни ръце;
  • нова версия на WebOS 5.0 - някои нови функции вече са изброени тук;
  • нова функция „Sports Alert“ - „за да следите любимите си отбори и графици и да ви уведомява веднага щом отборът отбележи резултат“ - тя работи чрез вътрешния тунер, все още не с външни декодери (актуализация: LG казва, че ще работи "с външни тунери, докато на телевизора има налични списъци с кабели и телевизорът е настроен да контролира приемника")
  • нова функция "Автоматичен избор на жанр" - телевизорът разпознава вида на възпроизвежданото съдържание, било то филм, спорт или анимация, и настройва обработката на картината според нуждите.
  • Таблото HOME е почистено, за да улесни разбирането и подреждането на всичките ви свързани интелигентни устройства - новото табло HOME ви дава бърз достъп до входове, медийни сървъри и настройки за „звук“, можете също да настроите гласови рутинни като „Добро утро“, което ще активира множество устройства.
  • нов 'Кой? Където? Какво?' функция - само на американски модели - тя се задвижва от The.AI , технология за разпознаване на изображения и видео, която използва изкуствен интелект, за да позволи на телевизора да подчертае различни елементи от съдържанието, което гледате в реално време - тя може да ви каже местоположение на конкретна филмова сцена или какво палто или рокля е облечен от актьор или актриса;
  • ново Подобряване на лицето - функция, взета от моделите ZX / RX - не се знае много за нея;
  • Забавянето на входа е до 5 ms с 120Hz вход, според LG;
  • Обхватът на HDMI-VRR трябва да бъде от 40 до 120Hz както за G-sync, така и за FreeSync;
  • HDMI-QMS трябва да работи, но все още не е сертифициран;
  • нови функции "Motion Pro" и "Cinema Clear" - 120Hz BFI с три настройки (висока / средна / ниска) - с най-голямото предимство, че 120Hz BFI подобрява почти черната еднородност с ~ 50% без трептене от 60Hz (като при C9) - звучи като горе-долу същото изпълнение, за което се съобщава за моделите от 2019 г., но което е изтеглено през 11-ия час;
  • Алгоритъмът за затъмняване на панелите е променен;
  • Не е планирана актуализация на WebOS 5.0 за предишни модели (както обикновено за LG ...);
  • Тунер ATSC 3.0 се предлага само за новата серия GX и по-нови - само за щатските модели;
  • Подобрения при картографиране на тонове - (в сравнение със C9 един до друг) по-голяма интензивност при малки ярки HDR светлинни пикове и снимки на дневна светлина, които изглеждат по-ярки за по-дълго време на целия екран и по-добри нива на черното по време на тъмни сцени - дълбоките черни цветове изглежда се доставят без смачкване много подробности в сянка;
  • AI Picture Pro - променен да работи много по-малко с местни 4K източници, които всъщност не се нуждаят от много „помощ“;
  • AI Sound Pro - променен за подобряване на гласовата яснота и разположение;
  • приложението ThinQ за iOS и Android ще бъде предпочитаното дистанционно приложение за моделите 2020 и по-нови - LG ще премахне мобилното си приложение „LG TV Plus“ - приложението ThinQ не е в състояние да контролира моделите 2019 или по-стари - това се промени , LG добави по-стари модели OLED към приложението ThinQ, така че сега можете да контролирате серията 2019 - НО имайте предвид, че на приложението ThinQ липсва бутон INFO (i)
  • WebOS 5.0 включва режим за редактиране, който ви позволява да добавяте преки пътища към менюто с настройки в ляво и нова опция за начална настройка, която позволява на потребителя да избере дали долното меню на webOS да се показва автоматично след готовност
  • ново ръчно меню „Настройки за оптимизация“, което ще препоръча оптимални настройки въз основа на това, което гледате по това време.
  • нова поддръжка за свързани през Bluetooth задни високоговорители като част от „надстройка“ до Bluetooth 5.0 (C9 също има BT v5.0, така че не е истинско надграждане спрямо предишния модел ...) - но текущото изпълнение е ограничено до смесено съраунд, за да не можете да получите естествен съраунд звук - трябва да използвате WiSA или външна система (приемник / саундбар), ако искате истински съраунд звук
  • LG е променила затъмняването, за да направи от време на време яркостта да мига, когато панелът, преместен от черно, е по-малко видим за окото - това ощипване прави ефекта по-малко видим - не се забелязва от разстояние - и лентата е намалена до минимум;
  • Много по-добра еднородност на екрана от поколението 2019, с много ниско винетиране или изобщо няма - или тъмни петна / мура


  Загубени характеристики
  • Вътрешният декодер DTS-HD беше премахнат;
  • Режимът Technicolor е заменен с режим на режисьора;
  • Форматът „Advanced HDR“ на Technicolor беше премахнат (вероятно липса на сцепление на пазара);
  • CX не може да направи 4K 120Hz 4: 4: 4 / RGB 12-bit, тъй като скоростта на HDMI 2.1 FRL е ограничена до 40Gbps (вместо 48Gbps, налични на C9). CX все още може да прави 4K 120Hz 4: 2: 2 12-bit, 4K 120Hz 4: 2: 0 12-bit, 1440p 120Hz 4: 4: 4 / RGB 12-bit, 1080p 120Hz 4: 4: 4 / RGB 12 -bit и всички други 12-битови режими, които не надхвърлят 40Gbps.
  • В новото приложение на LG ThinQ, което може да се използва като сензорно дистанционно за серия 2020, липсва бутонът INFO (i), който присъства в приложението „LG TV Plus“

  2019 - > 2020
  W9 - > WX
  G9 - > GX
  E9 - > no
  C9 - > CX
  B9 - > BX
  ? - > NANO99/95
  SM98/90/86/85/82 - > NANO91/90/86/85
  SM82/80 - > NANO81/80
  UM8 - > UN85/81/80
  UM76/75/74 - > UN
  UM73/71 - > UN74/73/71
  LM63/55 - > no
  В началото на 2020 година се появи нова версия на серията от 2019 година B9PLA -> B9SLA. има вероятност SLA да не е предназначен за европейският пазар, но поради много бройки останали на склад, се предлага и в Европа. На пръв поглед SLA е на друго шаси и разликата е в
  - SLA няма сателитен тунер
  - SLA няма поддръжка на PVR, DTS
  - PLA има композитен вход на задния панел, SLA не.
  - SLA има Football preset mode
  - SLA има възможност за свързване на 2 "задни" Bluetooth високоговорителя за създаване на съраунд ефект.


  Тестове
  LG 65GX https://www.whathifi.com/reviews/lg-oled65gx
  LG 65GXPUA https://www.soundandvision.com/conte...ra-hdtv-review
  LG 55GX https://www.4kfilme.de/test-gx-4k-oled-55-zoll-lg/
  LG 65CXPUA https://www.cnet.com/reviews/lg-oled65cxpua-review/
  LG 65CX review,calibration https://www.flatpanelshd.com/review....&id=1585020920
  LG 65CX https://www.homecinemamagazine.nl/20...serie-oled-tv/
  LG 65CX https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...7919/test.html
  LG 65CX6LA https://www.tek.no/test/i/6jx4jo/lg-...-denne-oled-en
  LG 65CX https://www.avforums.com/reviews/lg-...v-review.17085
  LG CX https://www.hdblog.it/tv/recensioni/...cx-tv-hdmi-21/
  LG 55CXPUA https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/cx-oled
  LG 55CX https://www.avforums.com/reviews/lg-...v-review.17899
  LG 55CX https://www.dday.it/redazione/35730/...censione-prova
  LG 55CX https://geex.x-kom.pl/recenzje/cx-cz...a-lg-oled55cx/

  LG 48CX6LB https://tweakers.net/reviews/8030/lg...er-maatje.html
  LG 48CXPUB https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/48-cx-oled
  LG 48CX6LB https://www.homecinemamagazine.nl/20...-inch-oled-tv/
  LG 48CX6 https://www.avforums.com/reviews/lg-...v-review.18054

  LG 75NANO993NA test https://prohardver.hu/teszt/lg_nano9...lg_nano99.html
  LG 49NANO863NA https://geex.x-kom.pl/recenzje/lg-49...st-i-recenzja/
  LG 65NANO81ANA https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano81
  LG 49NANO803NA https://geex.x-kom.pl/recenzje/lg-49...st-i-recenzja/  Сравнителна таблица за модели 2020

  За да разгледате цялата таблица, използвайте плъзгача отдолу.
  Разчитането на моделният суфикс може да видите в първи пост на темата.

  UN7100 LG UN73006 / UN73906 LG UN74006 LG UN80006 LG UN81006 LG UN85006 LG NANO796 LG NANO806 LG NANO816 LG NANO866 LG NANO906 LG NANO916 LG NANO956 LG NANO996 LG OLED BX6 LG OLED CX6 LG OLED GX6 LG OLED WX9 LG OLED ZX9
  LG 43UN7100 - 108 cm
  LG 49UN7100 - 123 cm
  LG 55UN7100 - 139 cm
  LG 60UN7100 - 153 cm
  LG 65UN7100 - 164 cm
  LG 70UN7100 - 177 cm
  LG 75UN7100 - 189 cm
  LG 43UN7300 - 108 cm
  LG 49UN7300 - 123 cm
  LG 50UN7300 - 126 cm
  LG 55UN7300 - 139 cm
  LG 65UN7300 - 164 cm
  LG 43UN7400 - 108 cm
  LG 49UN7400 - 123 cm
  LG 50UN7400 - 126 cm
  LG 55UN7400 - 139 cm
  LG 65UN7400 - 164 cm
  LG 43UN8000 - 108 cm
  LG 50UN8000 - 126 cm
  LG 55UN8000 - 139 cm
  LG 65UN8000 - 164 cm
  LG 43UN8100 - 108 cm
  LG 50UN8100 - 126 cm
  LG 55UN8100 - 139 cm
  LG 65UN8100 - 164 cm
  LG 75UN8100 - 189 cm
  LG 65UN8500 - 164 cm
  LG 75UN8500 - 189 cm
  LG 82UN8500 - 207 cm
  LG 86UN8500 - 217 cm
  LG 55NANO79 - 139 cm
  LG 65NANO79 - 164 cm
  LG 49NANO80 - 124 cm
  LG 55NANO80 - 139 cm
  LG 65NANO80 - 164 cm
  LG 49NANO81 - 123 cm
  LG 55NANO81 - 139 cm
  LG 65NANO81 - 164 cm
  LG 49NANO86 - 123 cm
  LG 55NANO86 - 139 cm
  LG 65NANO86 - 164 cm
  LG 55NANO90 - 139 cm
  LG 65NANO90 - 164 cm
  LG 75NANO90 - 189 cm
  LG 86NANO90 - 217 cm
  LG 55NANO91 - 139 cm
  LG 65NANO91 - 164 cm
  LG 75NANO91 - 189 cm
  LG 86NANO91 - 217 cm
  LG 55NANO95 - 139 cm
  LG 65NANO95 - 164 cm
  LG 65NANO99 - 164 cm
  LG 75NANO99 - 190 cm
  LG OLED55BX6 - 139 cm
  LG OLED65BX6 - 164 cm
  LG OLED48CX6 - 121 cm
  LG OLED55CX6 - 139 cm
  LG OLED65CX6 - 164 cm
  LG OLED77CX6 - 195 cm
  LG OLED55GX - 139 cm
  LG OLED65GX - 164 cm
  LG OLED77GX - 195 cm
  LG OLED65WX - 164 cm LG OLED77ZX - 195 cm
  LG OLED88ZX - 222 cm
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  -
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Home / Echo / ThinQ App
  -
  -
  -
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  3x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Black / Bipolar base
  Classic remote control
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal

  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  3x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Bipolar base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  3x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Iron Gray / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Iron Gray / Bipolar Base

  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Light Black Pearl / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz / 200Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  -
  4K HFR
  Ultra Luminance

  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Iron Gray / Bipolar Base

  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  NanoCell Display / Color
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG

  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  3x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Dark Meteor Titan / Crescent Base

  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Edge LED / Local Dimming
  NanoCell Display / Color
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Black / Bipolar base

  Magic Remote (MR20)
  K 3840x2160
  Edge LED / Local Dimming
  NanoCell Display / Color
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Black / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Edge LED / Local Dimming
  NanoCell Display / Color
  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz / 200Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  AMD FreeSync
  4K HFR

  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Black / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Slim Direct LED / Full Array Dimming
  NanoCell Display Pro / Color

  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz / 200Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  AMD FreeSync
  4K HFR
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.2 / 40W (2.0 / 20W [55/65 "])
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Light Black / Bipolar Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Slim Direct LED / Full Array Dimming
  NanoCell Display Pro / Color
  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz / 200Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  AMD FreeSync
  4K HFR
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.2 / 40W (2.0 / 20W [55/65 "])
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Light Black / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  8K 7680x4320
  Slim Direct LED / Full Array Dimming
  NanoCell Display Pro / Color
  Alpha 9 Gen 3 8K
  50Hz / 100Hz TruMotion

  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  -
  4K HFR
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  2.2 / 40W audio
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Light Black / Bipolar Base
  Magic Remote (MR20)
  8K 7680x4320
  Slim Direct LED / Full Array Dimming Pro
  NanoCell Display Pro / Color
  Alpha 9 Gen 3 8K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  -
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  4.2 / 60W audio
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Light Black / Bipolar Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  OLED
  -
  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz

  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  AMD FreeSync / NVidia GSync

  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  2.2 / 40W audio
  OLED Surround

  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Picture On Metal / Alpine Basic Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  OLED
  -
  Alpha 9 Gen 3 4K
  100Hz
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  AMD FreeSync / NVidia GSync
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy Pro
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  2.2 / 40W audio
  OLED Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Picture On Metal / Alpine Slim Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  OLED
  -
  Alpha 9 Gen 3 4K
  100Hz
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  AMD FreeSync / NVidia GSync
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy Pro
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  4.2 / 60W audio
  OLED Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Hands Free Voice Control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Design Gallery / NO plinth
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  OLED
  -
  Alpha 9 Gen 3 4K
  100Hz
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  -
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy Pro
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  4.2 / 60W audio
  OLED Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Hands Free Voice Control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Wallpaper Design / Base Soundbar
  Magic Remote (MR20)
  8K 7680x4320
  OLED
  -
  Alpha 9 Gen 3 8K
  100Hz
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  AMD FreeSync / NVidia GSync
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy Pro
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  4.2 / 80W audio
  OLED Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Hands Free Voice Control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Design Gallery / Sculpture
  Signature Magic Remote (PM20)

  Variation:
  73006 Series: Iron Gray
  73906 Series: White

  Legend :
  BLACK writing : the functionality is different compared to the left column (model of the previous series)
  GRAY writing : the functionality is identical to that of the left column (model of the previous series)
  RED writing : the functionality is special for this year (either new or rare etc.)

  UN70/UN71*/UN73*/UN74*/UN80*/UN81*/NANO80/NANO81 - са базирани на един хардуер - Main board
  Разликата между UN80 и UN81 е само в цвета и стойката
  UN80 - Frame Iron gray / Basement Bipolar socket, Crescent Stand, Iron Gray
  UN81 - Frame Light Black Pearl / Basement Central, leg Crescent Stand, Light Black Pearl  Мисля, че нарастващият брой проблеми с OLED телевизори, просто е свързан с факта, че се продават повече устройства като цяло.
  Относителният брой на „проблемните устройства“ вероятно ще остане същият, но абсолютният брой се увеличава.
  Но някак си имам и усещането, че управлението на качеството тази година вече не е толкова добро... Хоризонтална лента, бяла лента, "комарници", няколко нови проблема възникнаха тази година.

  Забележка:
  Тъй като при транспорта има опасност от огъване на дисплеите в големите диагонали 77 и 88", вместо в кашони, те се доставят в дървени сандъци.
  Тествайте ги още първата вечер - при големите диагонали има повишена вероятност от тинт, бандинг и винетинг.

  Серия CX се предлага в няколко вариации..
  CX9 - двойни тунери, 1x CI slot, 1x IR Blaster, приложение за управление LG TV Plus
  CX8 - двойни тунери, 1x CI slot, 1x IR Blaster, приложение за управление LG TV Plus
  CX7 -
  CX6 - единични тунери, приложение за управление LGThinQ
  CX3 - единични тунери,

  Display RX ZX WX GX CX
  Resolution 4K (3840x2160pixels) 8K (7680x4320pixels) 4K (3840x2160pixels) 4K (3840x2160pixels) 4K (3840x2160pixels)
  Size(inch) 65 88 / 77 65 77 / 65 / 55 77 / 65 / 55 / 48
  Design Rollable Gallery (77” Only) Wallpaper Gallery* -
  AI Processor α9 Gen3 AI Processor 4K α9 Gen3 AI Processor 8K α9 Gen3 AI Processor 4K α9 Gen3 AI Processor 4K α9 Gen3 AI Processor 4K
  Perfect Black/Color O O O O O
  AI Picture / Pro AI Picture Pro AI Picture Pro AI Picture Pro AI Picture Pro AI Picture Pro
  AutoGenre Selection
  (SDR/HDR/Dolby HDR)
  ( O / O / O ) ( O / O / O ) ( O / O / O ) ( O / O / O ) ( O / O / O )
  Sound 4.2ch / 100W 4.2ch / 80W(88”) / 60W(77”) 4.2ch / 60W(Front Firing) 4.2ch / 60W 2.2ch / 40W
  AI Sound/ Pro AI Sound Pro AI Sound Pro AI Sound Pro AI Sound Pro AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning O O O O O
  AI / Smart ThinQ
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Hands-free Voice Control
  ThinQ
  Google Assistant
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Hands-free Voice Control
  ThinQ
  Google Assistant
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Hands-free Voice Control
  ThinQ
  Google Assistant
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Hands-free Voice Control
  ThinQ
  Google Assistant
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Cinema Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Game HGiG G-Sync
  eARC
  ALLM
  HDMI VRR(40-120Hz)
  HGiG
  eARC
  ALLM
  HGiG
  G-Sync
  eARC
  ALLM
  HDMI VRR(40-120Hz)
  HGiG
  G-Sync
  eARC
  ALLM
  HDMI VRR(40-120Hz)
  HGiG
  Sport Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready
  Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready
  Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready
  Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready
  Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready

  *A TV stand is NOT included with the LG OLED GX. As this model is designed to be wall-mounted, it includes a slim wall mount bracket. The TV stand can be purchased separately.
  A TV stand is included with the LG OLED GX in the Japanese market. The slim wall mount bracket can be purchased separately.  Какви видео и аудио формати поддържа вграденият телевизионен плейър?
  AV Format on webOS TV 5.0
  ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 5.0

  Мултимедия за телевизор LG 2020

  Фамилия : Smart Share
  Източници: Ethernet мрежа (жична) • Wi-Fi мрежа (безжична) • USB порт
  Видове видео / файлове: 3G2 • 3GP • ASF • AVI • DAT • M4V • MKV • MOV • MP4 • MPEG • MPG • MTS • TP • TRP • TS • VOB • WMV
  Видео / кодеци : AV1 • H.264 • HEVC • MOTION JPEG • MPEG-1 • MPEG-2 • MPEG-4 • VC-1 • VP8 • VP9 • XVID
  Видео / аудио кодеци: AAC • AC3 • ADPCM • AMR • DOLBY AC-4 • DOLBY DIGITAL PLUS • DVD-LPCM • LPCM • MP1 • MP2 • MP3 • PCM • WMA

  ASF/WMV/AVI (Xvid, H.264/AVC)/MP4/M4v/MOV (H.264, H.265, MPEG-4, HEVC)/MKV (MPEG-2, MPEG-4, H.264, H.265, VP8, HEVC) SHVC/TS/TRP/TP/MTS/MPG/3GP/3G2 MPEG/DAT/VOB/HEVC (Up to 4096x2160p/120p / 7680x4320/60p)
  VP9 & AV1 (Up to 7680x4320/60p /(Up to 4096x2160/60p)

  Информация за видео / HD / 4K : Поддържани HD видеоклипове, поддържани
  4K видео * Не всички формати се поддържат непременно в 4K, като цяло MKV .

  Типове аудио / файлове: FLAC • MP3 • OGG • WAV • WMA
  Аудио / кодеци: FLAC • MPEG-1 • MPEG-2 • OGG • PCM • WMA
  Типове изображения / файлове: BMP • JPE • JPEG • JPG • PNG
  Изображение / Формати: BMP • JPEG • PNG
  Субтитри / файлове: ASS • DSC • PSB • SMI • SRT • SSA • SUB • TXT
  Субтитри / Външни: DLP Cinema • MicroDVD • PowerDivX • SubViewer • TMPlayer
  Субтитри / Вътрешни: Advanced Sub Station Alpha (ASS) • Matroska (MKV) • SRT MP4 (Timed Text) • Sub Station Alpha (SSA)

  Друга обща информация:
  Поддържаните файлови формати на снимки са най-много:
  • JPEG: 15360x8640 (нормално) или 1920x1440 (прогресивно)
  • PNG: 5760x5760
  • BMP: 1920x1080

  Максимално поддържаните видео файлови формати са:
  • Full HD: 1920x1080 @ 60p (H.264 или HEVC)
  • Ultra HD: 3840x2160 @ 60p (H.264 или HEVC) и @ 120p (HEVC) в HFR


  Основни ограничения:
  • VC-1 видео, с изключение на WMVA
  • XVID без опция QPEL, нито GMC
  • Dolby AC-4: някои модели не го поддържат
  • Не всички субтитри може да работят правилно
  • Видеоклиповете и субтитрите трябва да бъдат поставени в една и съща папка и да имат същото име
  • В зависимост от използвания NAS, субтитрите може да не се четат
  • Някои кодеци може да се поддържат само след актуализация
  • WMA: версия 7 или по-нова
  • Няма основен профил на AAC
  • Някои видеоклипове, въпреки че кодекът трябва да е съвместим, може да не се възпроизвеждат поради специфичен кодер, който не се поддържа
  Променен блок за аудио данни
  Код:
  MAT (MLP):
     Max channels: 8
     Supported sample rates (kHz): 192 176.4 96 88.2 48 44.1
    Dolby Digital+:
     Max channels: 8
     Supported sample rates (kHz): 48 44.1
     Supports Joint Object Coding
     Supports Joint Object Coding with ACMOD28
    AC-3:
     Max channels: 6
     Supported sample rates (kHz): 48 44.1 32
     Maximum bit rate: 640 kb/s
    Linear PCM:
     Max channels: 8
     Supported sample rates (kHz): 192 176.4 96 88.2 48 44.1 32
     Supported sample sizes (bits): 24 20 16


  Както миналата година, LG предостави HDMI 2.1 портове на много от своите устройства. Моля, обърнете внимание, според най-нова информация, портовете на мнозинството UHD/4K модели са ограничени до 40Gbps, а не пълните 48Gbps, които стандартът позволява.
  CX не може да възпроизведе 4K 120Hz 4:4:4/RGB 12-бита, тъй като скоростта на HDMI 2.1 FRL е ограничен на 40Gbps (вместо 48Gbps, който е наличен на C9). CX все още може да възпроизведе 4K 120Hz 4:2:2 12-бита, 4K 120Hz 4:2:0 12-бита, 1440p 120Hz 4:4:4/RGB 12-бита, 1080p 120Hz 4:4:4/RGB 12 -бита и всички други 12-битови режими, които не надхвърлят 40Gbps.

  Всъщност също е възможно да се направи 4K/120 (ограничен до 8-битов SDR и 4: 2: 0 цветност) през честотна лента HDMI 2.0, но това е извън спецификациите.
  LG от 2020 г. (поне в OLED телевизори).

  https://www.hdmi.org/spec/hdmi2_1

  Type display OLED LCD + Quantum dot film LCD
  Series ZX RX
  WX
  GX
  CX
  BX NANO99
  NANO97
  NANO95
  NANO91
  NANO90
  NANO86
  NANO85
  NANO81
  NANO80
  UN85 UN81
  UN80
  UN74
  UN73
  UN71
  HDMI 2.1 (48 Gbps) 2x no no no 2x no no no no
  HDMI 2.1 (40 Gbps) 2x 4x 4x 2x 2x 2x no 2x no
  HDMI 2.0b (18 Gbps) no no no 2x no 2x 4x 2x 4x
  FRL (Fixed Rate Link) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no Yes no
  eARC (Enhanced ARC) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no Yes no
  ALLM (Auto Low Latency Mode) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  VRR (HDMI Forum VRR) 40-120Hz no 40-120Hz 40-120Hz no 48-120Hz * no no no
  VRR (AMD FreeSync) 40-120Hz no 40-120Hz 40-120Hz no 48-120Hz * no no no
  VRR (NVIDIA GSync) 40-120Hz no 40-120Hz 40-120Hz no no no no no
  4K HFR 120fps (@ 10bit 4: 4: 4) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no Yes no
  2K HFR Yes Yes Yes Yes Yes Yes no Yes no
  HGiG Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes ** Yes Yes **
  QMS (Quick Media Switching) no no no no no no no no no
  QFT (Quick Frame Transport) no no no no no no no no no
  DSC (Display Stream Compresion) no no no no no no no no no
  Input Lag
  1080p @ 60 Hz
  1080p @ 60 Hz Outside Game Mode
  1440p @ 60 Hz
  2160p @ 60 Hz
  2160p @ 60 Hz + 10 bit HDR
  2160p @ 60 Hz @ 4:4:4
  2160p @ 60 Hz Outside Game Mode
  2160p @ 60 Hz With Interpolation
  4320p @ 60 Hz
  1080p @ 120 Hz
  1440p @ 120 Hz
  2160p @ 120 Hz
  1080p with Variable Refresh Rate
  1440p with VRR
  2160p with VRR
  4320p with VRR
  Game mode
  -
  Gamemode
  -
  Game mode
  14.1 ms
  97.5 ms
  14.3 ms
  14.1 ms
  14.0 ms
  14.1 ms
  97.5 ms
  93.4 ms
  N/A
  7.4 ms
  7.4 ms
  11.6 ms
  6.4 ms
  6.7 ms
  11.6 ms
  N / A
  Game mode
  15.0 ms
  106.1 ms
  14.8 ms
  14.5 ms
  14.5 ms
  14.6 ms
  94.1 ms
  85.8 ms
  N/A
  5.9 ms
  5.7 ms
  11.6 ms
  5.9 ms
  6.2 ms
  11.1 ms
  N/A
  Game mode
  -
  Game mode
  14.7 - 15.8 ms
  79.5 - 97.8 ms
  14.8 - 15.8 ms
  14.7 - 15.0 ms
  14.7 - 16.9 ms
  14.7 - 15.0 ms
  78.4 - 88.9 ms
  78.0 - 86.2 ms
  N/A
  5.5 - 5.8 ms
  5.4 - 5.7 ms
  22.9 ms
  Not Tested
  Not Tested
  Not Tested
  N/A
  Game mode
  10.6 ms
  110.9 ms
  10.1 ms
  10.1 ms
  10.1 ms
  10.2 ms
  99.0 ms
  99.0 ms
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  Game mode
  -
  Game mode
  9.9 ms
  110.9 ms
  9.6 ms
  9.7 ms
  9.7 ms
  9.7 ms
  99.0 ms
  99.0 ms
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  * With separate mode for 90-120Hz
  ** After planned update
  ZX, NANO99, NANO95: HDMI ports support HDCP 2.3, 60fps @ 4320p / 120fps @ 2160p
  GX, WX, CX: HDMI ports support HDCP 2.3, 120fps @ 2160p
  BX, NANO91(90), NANO86(85), 86UN80: HDMI ports 1 & 2 support HDCP 2.3, 120fps @2160p
  NANO80, UN81(80), UN73: HDMI ports support HDCP 2.2, 60fps @ 2160p
  • To fully utilize the VRR range you need 120Hz output of which the 9/X both support at 1080p, 1440p for HDMI 2.0 and 2160p (4K) for HDMI 2.1
  • QMS should work but it's not certified yet
  • Built-in NVIDIA G-SYNC compatible with RTX 20 and GTX 16 graphics card series(inherited from C9) no firmware update required - will be supported across four 2020 model ranges (BX, CX, GX and ZX);
  • Built-in HGiG Mode (inherited from C9) - no firmware update required;
   new AMD FreeSync compatibility - available via a future firmware upgrade at the end of 2020 (the FreeSync level that is supported: "AMD FreeSync Premium" that provides: tear-free experience, at least 120hz refresh rate at minimum FHD resolution, support for low framerate compensation (LFC), low latency) - also is unknown if FreeSync will be made available to the C9;

  ***G-SYNC included only in ZX, GX, CX and BX models. FreeSync included in ZX model; software update required for GX, CX and BX models. FreeSync may not be available at the time of purchase of this product

  Резолюция Честота на кадрите (Hz) Дълбочина на цвета / цветова субдискретизация
  8-bit 10-bit 12-bit
  3840 x 2160p 50 YCbCr 4:2:0 YCbCr 4:2:0 * YCbCr 4:2:0 *
  4096 x 2160p 59.94 - - YCbCr 4:2:2 *
  - 60 YCbCr 4:4:4 * - -
  - - RGB 4:4:4 * - -
  (*) - поддържа се само ако параметър HDMI ULTRA HD Deep Colour е включен


  https://www.nvidia.com/en-us/geforce...onitors/specs/

  Type Manufacturer Model HDR Size Panel type Resolution Variable Refresh
  Rate Range
  Variable
  Overdrive
  Variable
  Refresh Input
  Driver Needed
  G-SYNC Compatible LG 2019 B9, C9, E9 Yes 55 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI HDMI VRR Driver
  G-SYNC Compatible LG 2019 B9, C9, E9 Yes 65 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI HDMI VRR Driver
  G-SYNC Compatible LG 2019 B9, C9 Yes 77 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI HDMI VRR Driver
  G-SYNC Compatible LG 2019 Z9 Yes 88 OLED 7680x4320 (8K) 40-120Hz No HDMI TV Firmware Update
  G-SYNC Compatible LG 2020 BX, CX, GX Yes 55 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer
  G-SYNC Compatible LG 2020 BX, CX, GX Yes 65 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer
  G-SYNC Compatible LG 2020 BX, CX, GX Yes 77 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer
  G-SYNC Compatible LG 2020 CX Yes 48 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer
  G-SYNC Compatible LG 2020 ZX Yes 77, 88 OLED 7680x4320 (8K) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer

  https://liftgammagain.com/forum/inde...formity.14741/
  Hidden HDMI Override Menu for LG 2020 TVs
  It will allow the configuration of the HDMI input metadata by overriding it.
  It's the available configuration of Colorspace, EOTF, ST2086 metadata, also MaxCLL, MaxFALL.
  For access, highlight the picture mode in the main menu, and press ''1113111'' from the TV remote.
  Configuration settings can be stored per HDMI input.
  Мога ли да видя по-подробна информация за входния сигнал на HDMI?
  Необходимо е след като изберете "Търсене на канал", да натиснете 5 пъти на "1" на дистанционното управление, изберете и кликнете върху HDMI, след това ще има разширена информация "HDMI диагностика" (горен ляв ъгъл).
  https://forum.ixbt.com/post.cgi?id=a...06:24971:1.jpg


  След изключване на OLED телевизора, можете да чуете известно време, че работи, USB захранването не се изключва и / или виждате леко сияние на екрана, бяла линия - нормално ли е това?
  Да, това е напълно нормално, докато телевизорът изпълнява OI цикли на компенсация. Когато процесът приключи, телевизорът автоматично ще влезе в режим на готовност.
  ! Не изключвайте захранването (220V) на телевизора по време на циклите на компенсация!


  Как да видите информация за свързване към телевизор чрез HDMI, информация за Wi-Fi, OS и версия на фърмуера, размер на паметта и други данни (Host Diagnostics)?
  Изберете "Канали" от менюто на телевизора. Натиснете бутона вдясно (елементът "Търсене на канали" трябва да бъде маркиран). Натиснете бутона "1" на дистанционното управление пет пъти.


  Филмите и видеоклиповете понякога се забавят, когато се възпроизвеждат през кабелна и / или WiFi мрежа. Възможно ли е да свържете телевизора към кабелна Ethernet мрежа със скорост по-висока от 100Mbps?
  Вграденият мрежов порт на телевизора е ограничен до 100Mbps, но с допълнителен външен USB към GigabitEthernet адаптер можете да получите значително по-бързи скорости и да увеличите стабилността на връзката.


  Как да получите пълна цветна разделителна способност 4: 4: 4, когато свързвате телевизор чрез HDMI към компютър като монитор?
  За да активирате "PC mode" с пълноцветна разделителна способност 4:4:4, трябва да активирате опцията "HDMI Ultra Deep Color" и да изберете иконата "PC" в настройките на HDMI вход.
  Пример за активиране на "PC mode" за C9 https://forum.ixbt.com/post.cgi?id=a...06:25378:1.jpg
  , настройката е в раздела "Home Control Panel".
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-10-20 в 17:50.

 4. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  8,525
  #3

  LG телевизори - модели 2019

  LG TV модели 2019

  LG представи своята телевизионна линия от 2019 4K OLED, включваща B9, C9, E9 и W9 с 4K резолюция и Z9 с 8K резолюция. Телевизорите идват с HDMI 2.1, подобрена игрална производителност с VRR, обновен видео процесор, актуализации на webOS и “AI”.
  http://hdtelevizija.com/wp-content/u...chart_2019.jpg


  THINQ AI AND ALPHA 9 GEN 2 PROCESSOR DELIVER WHOLE NEW USER EXPERIENCE TO LG TVS | LG Newsroom

  https://www.flickr.com/photos/lge/se...h/32704509508/


  -- OLED LCD + Quantum dot film LCD
  -- R9 Z9
  W9
  E9
  C9
  B9 SM99
  SM98
  SM95
  SM90
  SM86
  SM85
  SM82
  SM81
  UM7600
  UM7400
  UM7300
  UM7100
  HDMI 2.1 (48 Gbps) no no 2x 2x 2x 2x no no
  HDMI 2.1 (40 Gbps) 4x 4x 2x 2x 2x 2x no no
  HDMI 2.0b (18 Gbps) no no no no no no 4x 4x
  FRL (Fixed Rate Link) ? ? ? ? ? ? no no
  eARC (Enhanced ARC) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no
  ALLM (Auto Low Latency Mode) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  VRR (HDMI Forum VRR) no 40-120 Hz 40-120Hz 40-120Hz no 48-120Hz * no no
  VRR (AMD FreeSync) no no no no no no no no
  VRR (NVIDIA GSync) no no 40-120Hz 40-120Hz no no no no
  4K HFR 120fps (@ 10bit 4: 4: 4) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no
  2K HFR Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no
  HGiG Yes Yes Yes Yes ? ? no no
  QMS (Quick Media Switching) no no no no no no no no
  QFT (Quick Frame Transport) no no no no no no no no
  DSC (Display Stream Compresion) no no no no no no no no
  * - only 65", 55", 49" (SM90)
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-10-20 в 20:02.

 5. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  8,525
  #4

  LG телевизори 2020

  LG TV модели 2018

  Overview of all LG OLED and LED LCD models line up 2018 (LG Croatia):
  http://hdtelevizija.com/wp-content/u...-tv-lineup.jpg

  From SK9500 to SK8000 is IPS(RGB) true UHD.

  From the SK7900 to UK6100 series, the IPS panels are RGB + W - panel M + (pseudo UHD), except for the 50 "and 70" that are MVA (RGB) and are not from LG Display.

  True Motion 200Hz = 100 / 120Hz with MCFI (TruMotion - De-Blur and De-Judder slider)
  True Motion 100Hz = 50 / 60Hz (De-Judder only)
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-09-20 в 15:08.

 6. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  8,525
  #5

  Отговор: LG телевизори 2020

  Софтуерен ъпдейт


  Софтуерът (на английски: software – програмно осигуряване) е съвкупността от цялата информация от инструкции и данни, необходими за работата на всяка електронноизчислителна машина. Голяма част от битовата техника се управлява от контролери (компютри), които изискват управляващи алгоритми за своята работа (софтуер), който се записва в операционната система (софтуера се нарича firmware). Такъв има и в съвремените телевизори. Политиката на всички компании е като излиза нов продукт да се пусне на пазара максимално в срок. Въпроса е, че всеки софтуерен продукт преди да излезе на пазара има процес на разработка и тестване. Обикновенно за последният процес наричан най-общо Q&A, недостига време, ресурс или просто грешките не се откриват. За това в по късен етап, когато потребителите срещнат проблеми се прави нова версия в която тези бъгове се отстраняват.


  Фърмуерът (на английски: Firmware) или базово програмно осигуряване е комбинация от постоянна памет, информацията съхранена в нея и програмен код.
  Типични примери за устройства съдържащи фърмуер са вградени системи (потребителски уреди и дигитални часовници), компютри, периферни устройства на компютри, мобилни телефони и дигитални камери. Фърмуерът осигурява тяхното контролиране и функциониране. Съдържа се в устройства като ROM, EPROM и флаш-паметта. Промяна на фърмуера на устройство по време на неговия живот може да бъде извършено много рядко или дори никога. Някои устройства с фърмуер памет са перманентно инсталирани и не могат да бъдат променяни след производство.
  Основните причини за обновяването на фърмуера са премахването на програмни грешки или добавяне на нови функции към устройството. Това може да доведе до смяна на повторното програмиране на флаш паметта.

  Фирмуерът - представлява софтуер, който определя правилата за работа с контролерите(компютри). Фирмуерът не подобрява картината. Той само управлява шината вътре. А за картината отговаря вътрешният фирмуер на самият видеопроцесор, който изкарва изображение. Това е вътрешен софтуер вграден при изготвяне на процесора. Фирмуерът се прави както по заявка от съответния вносител на продукта в дадена държава по оплаквания на клиенти, така и за подобряване на работата на телевизора. Прави се анализ в централата, какъв е проблема и съответно програмистите правят нов софтуер, в който проблемът е решен. Тества се и след одобрение се качва на официалната страница и сървъра на компанията, от който телевизорите сами го теглят.


  Ъпдейт е обновяване на някакъв софтеурен файл - продукт.
  Актуализацията на софтуера на телевизора е достъпна само през кабелна/безжична интернет мрежа или цифрово излъчване.
  Обновяването е достъпно само когато новата версия на фирмуера е пусната от сървъра или в цифрово ефирно излъчване.
  Ако телевизорът не есвързан към интернет, може да актуализирате софтуера чрез изтегляне на USB флашка на новият софтуер от страницата на производителят.


  Няма правна обвързваща причина, която да накара производителят да пуска актуализации на по-старите модели!


  Какво се подобрява при ъпдейтите на телевизори:
  - Промени в менюто,
  - Променени или подобрени настройки за държава и регион,
  - Разрешава проблеми със звука или картината,
  - Подобрява работни показатели на системата,
  - Изключва или възстановява дадена функция,(нови не се добавят!)
  - Подобрява комуникацията със свързани външни устройства,


  След ъпдейта ще остане ли в телевизора българският език на менюто с английски фирмуер?
  Ъпгрейдването не се отразява на българският език в менюто на телевизора.


  Безопасно ли е самостоятелно да ъпдейтвам телевизора? Няма ли да доведе до отпадане на гаранцията?
  Софтуерният ъпгрейд се явява щатна функциия, описана в в ръководството на ползвателя. Прочетете описанието за ъпгрейд в документацията - всичко е много просто. Не се отразява на гаранцията!
  Може да проверите за наличие на обновление и история на промените на сайта на производителя.


  Какви проблеми се срещат след ъпдейт ?
  Във форума са отбелязани няколко случая, когато ъпгрейда не стига до край(проблеми по трасето, връзката с рутера или претоварен сървър). Не изключвайте телевизора от контакта! Рестартирайте телевизора и направете нов опит за ъпдейт.


  Подхожда ли фирмуер на моя телевизор, фърмуер от друг модел телевизор?
  Фирмуера за всички модели базирани на едно шаси е еднакъв. Фърмуер от друго шаси не подхожда.


  На телевизора ми фирмуера е стар. Трябва ли, да си кача поред всички предходни версии за да си поставя последната ?
  Не е нужно - може веднага да поставите последната версия на фърмуера. Още повече, че от сайта на Panasonic може да се свали САМО последната версия. Последната версия съдържа всички подобрения направени до момента.


  ВНИМАНИЕ!!
  Ъпдейтването е на ваш риск! (молете се да не спрат тока или интернета по-време на операцията). Изброените версии на фърмуери в темата са само за Европейските модели на компанията Panasonic и не стават за модели от други контитенти ! Не правете ъпдейт по Wi-Fi, често заради ограниченият трафик, телевизорът не зарежда както трябва и забива! Имате два варианта - по кабел или флашка. Вторият е по-сигурен.
  След ъпгрейдване с нов фърмуер, настоятелно се препоръчва въстановавяне на заводските настройки!
  (друг вариант е изключване на телевизора от контакта за 5-6 минути)


  http://webos-forums.ru/forum60.html

  LG обикновено предоставя тестови фърмуери само чрез NSU (Network software update).
  Със сигурност има и USB версия на EPK, но няма как да стигнете до нея, освен ако не се познавате с инженерите на LG.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-09-20 в 19:00.

 7.  
 8. Banned
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  2,076
  #6

  Отговор: LG телевизори 2020

  Революция или еволюция? Нови LG OLED и LCD телевизори NanoCell 2020. Всичко, което знаем за премиерата
  https://hdtvpolska.com/rewolucja-czy...y-na-premiere/

 9. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,511
  #7

  Отговор: LG телевизори 2020


 10. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,511

 11. Junior Member
  Тук е от
  Mar 2020
  Мнения
  10
  #9
  Аз си поръчах С9,то пък излезе СХ10

 12. Banned
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  2,076
  #10

  Отговор: LG телевизори 2020

  Честито.Пожелавам на всички да ти имат кахъра.

 13. Junior Member
  Тук е от
  Mar 2020
  Мнения
  10
  #11
  Благодаря, ще видим утре като дойде дали ще се спи. Миналата година дадох 2000лв. за Панасоник FX780E и му се прецака матрицата. Пет годишна гаранция и издържа една година. Дано с този имам късмет.

 14. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  35,511
  #12

  Отговор: LG телевизори 2020

  LG 2020 TV line-up
  https://www.flatpanelshd.com/article...&id=1585805869

  LG confirms AirPlay 2, HomeKit coming to 2018 OLED & LCD TVs
  https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1585903650
  berpan одобрява това.

 15. Junior Member
  Тук е от
  Mar 2020
  Мнения
  24
  #13

  Отговор: LG телевизори 2020

  Ровех си на сайта на LG за удължените гаранции и видях, че вече има страница за CX и откъде може да се купи. Споменати са повечето вериги, но не го видях в нито един от магазините засега освен в Техномаркет - цените предполагам ще са същите навсякъде като се появят наличностите. 55 инча - 3500 лева, 65 инча - 5300 лева.

 16. Member
  Тук е от
  Nov 2019
  Мнения
  416
  #14

  Отговор: LG телевизори 2020

  Днес трябва да си луд за да платиш дори половината от тези цени! Времето на скъпите неща мина.
  Slusatel одобрява това.

 17.  
 18. Junior Member
  Тук е от
  Mar 2020
  Мнения
  24
  #15

  Отговор: LG телевизори 2020

  За половината го взимам на секундата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 9 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Samsung телевизори (инфо на първа страница)
  От kod във форум Samsung телевизори
  Отговори: 281
  Последно: Днес, 18:52
 2. Отговори: 50
  Последно: 22-10-20, 19:10
 3. TCL 2020
  От DOLBY VISION 4K във форум TCL телевизори
  Отговори: 4
  Последно: 02-06-20, 05:33
 4. Евровизия 2020
  От hristoslav2 във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 9
  Последно: 14-03-20, 21:22
 5. Честита Нова 2020
  От kod във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 7
  Последно: 01-01-20, 15:58

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе