Страница 1 от 71 1231151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 1058
Like Tree189Одобрявам

LG телевизори (инфо на първа страница)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,247
  #1

  LG телевизори (инфо на първа страница)


  LG Electronics Inc.(корейски : LG 전자 и се произнася LG Jeonja [елджи чшондза]) е южнокорейска мултинационална компания за електроника.
  Темата е за собственици с цел споделяне на проблеми и търсене на техните решения.
  Ако сега правите своя избор, посетете тема за избор на телевизори:
  Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
  OLED Телевизори - съвети и обсъждане
  Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
  Линкове към старите теми  История
  Компанията била основана в 1947 година от корейският предприемач Ку Ин Хой (Koo In Hwoi) и получила интересното за нас име Lak Hui Chemical (била преименувана в Lucky Chemical Ind. в 1966 година), която произвеждала паста за зъби и крем за лице под марката Lucky.
  През 1952 г. Lak Hui (樂喜 произнася се „Lucky“, понастоящем LG Chem) става първата южнокорейска компания, заела се с перспективното за това време производство на пластмаси. Решението да се заеме с производството на електроника било прието едва в 1958 година, тогава е била създадена GoldStar.
  През 1958 г. корейската електротехническа компания Goldstar създава първият в Корея транзисторен радиоприемник. Следва разцвет в продажбата на уреди под марката Goldstar.
  В 1969 година Lak Hui Chemical и GoldStar били обединени под общото название Lucky Group, с което и просъществувала до 1995 година.
  През 1995 г. двете компании се сливат под името Lucky-Goldstar и започват съвместно производство на електротехника и химически продукти за нефтодобивната промишленост. По-късно името е съкратено до абревиатурата LG. Компанията също така свързва буквите LG с лозунгът на компанията „Life’s Good“. От 2009 г. LG притежава името на домейна LG.com.
  2002г - системата на LG Holding Company се разделя на LG Electronics и LG Corporation.
  https://www.lg.com/common/index


  Къде се произвеждат телевизорите LG ?
  LG, като корпорация, разполага своите заводи в много страни. Това е препоръчително, тъй като спестявате пари за логистични услуги, данъци, осигуровки. Някои държави имат мита за внос на електроника. Заводите, които произвеждат дисплеите, се намират в Корея и Китай. LG е третият по големина производител на тв дисплеи и продава на много производители на телевизори- Sony, Samsung, Panasonic и други.
  LG произвежда телевизори в своите заводи в страни като Корея, Мексико, Полша, Индонезия, *****, Китай и Индия. Компонентите се произвеждат в Корея и Китай. След това, се доставят до монтажните предприятия. На които се извършва асемблирането(сглобяване) на телевизорите.

  В Полша има няколко предприятия на LG. Една от фабриките произвеждаше LCD LED модули, но през 2019 г. LG реши да затвори фабриката за дисплеи. Причината е, че производството на дисплеи е нерентабилно. Увеличението на заплатите в Полша и конкуренцията с китайските производители на телевизори принудиха LG да прехвърли производството на компоненти в страни с по-евтина работна ръка. Но асемблирането на телевизори продължава в две фабрики в градовете Вроцлав и Млава. Полските телевизори са предназначени за европейският пазар.
  Фабриката на LG в ***** се намира в град Руза - произвежда телевизори за *****, Украйна, Азия и страните от Кавказкия регион. Заводът е проектиран да произвежда около 1 милион телевизора годишно. Също така някои телевизори се доставят в Източна Европа.
  LG има три завода в Мексико, в градовете Монтерей, Мексикали и Рейнос. Телевизорите се произвеждат само в две фабрики. Тези телевизори се продават в Северна Америка, а някои телевизори се произвеждат и за Южна Америка. Наскоро, във връзка с изявленията на САЩ относно въвеждането на допълнителни данъци върху домакинските уреди, произведени в Мексико. LG говори доста сдържано за бъдещето и по-нататъшното развитие на производството си в Мексико.
  LG инвестира в нови фабрики в Китай. Така през 2020 г. започна работа нова фабрика за производство на OLED дисплеи в Гуанджоу Китай. Планираният капацитет на завода е около 1 милион OLED екрани годишно. Също така в Китай се сглобяват готови телевизори. Китайските телевизори LG се доставят в Азия, САЩ (в малки количества) и Африка.
  Телевизорите LG, произведени в Индия, се доставят главно на вътрешния пазар и Африка.
  Фабриката в Индонезия може да произвежда около 3 милиона телевизора годишно. Пазарът за телевизори е Югоизточна Азия и Австралия.

  Внасяните у нас телевизори, са асемблирани в Полша.
  https://www.google.com/maps/place/LG...3!4d20.3519114
  https://www.youtube.com/watch?v=tJvczTtrJU4

  https://www.youtube.com/watch?t=282&...ature=youtu.be

  LG Display
  LG Display - компанията произвеждаща дисплеи

  LG произвежда обслужващи и контролни чипове, но не и централните и видео процесори, тях купуват от Mediatek
  https://www.siliconworks.co.kr/en/web/applications/tv

  https://webossignage.developer.lge.c...s-signage-2021

  Датите на пускане на даден модел на пазара, се определят от маркетолозите.

  LG magic дистанционното работи по bluetooth, единствено при натискане бутона за включване/изключване сработва IR и тогава някои от уредите ви се активират.
  Честотата на която работи дистанционното управление съвпада с честотата на приемника на някои централни осветителни тела (лед осветително тяло, смяна на цветова гама от дистанционно) и настава "дискотека" при превключване на определени бутони.

  Свързване на LG TV към Google Assistant и Amazon Alexa - LG SmartThinQ
  https://www.lg.com/us/support/help-l...20150783600366
  Гласови команди са налични в Австралия, Канада, Франция, Германия, Индия, Италия, Нова Зеландия, Филипините, Испания, Обединеното кралство, САЩ, Виетнам, Аржентина, Чили, Коста Рика, Перу, Колумбия, Холандия, Белгия, швейцария, Полша, Швеция.
  How do I get Google Assistant on my LG TV?
  1. Launch the “Google Home” app.
  2. Select “Menu”.
  3. Search “Home Control”. You will automatically be redirected to the “Google Assistant” App.
  4. Tap on the “+” sign to add devices and select LG ThinQ. It will prompt you to sign in with your LG Account.
  https://www.lg.com/us/support/help-l...20150783600366
  https://www.lg.com/ca_en/support/sma...-voice-control

  On TVs with the Google Assistant, the Assistant is available in English, French, German, Italian, Japanese, Korean, and Spanish. More languages are coming soon.
  https://support.google.com/assistant...form%3DAndroid

  Настройка Google Assіstant на телевизоре LG : Телевизоры LG - Помощь - Страница 3


  webOS
  https://www.webosose.org/
  След като придобиха Silicon Valley Lab, го прекръстиха в LG Silicon Valley Lab.
  LG Silicon Valley Lab
  Official website
  Open-source website OpenSource Code Distribution
  Developer website
  Внимание! При моделите с webOS2.0 и 3.0 браузърът не е предназначен за гледане на видео съдържание - софтуерът има ограничение във времето и паметта на телевизора се запълва много бързо! НЕ гледайте видеоклипове и т.н., като използвате вградения телевизионен браузър! При модели 2018/19г (на webOS 4.0/5.0) изобщо няма проблеми с това, всеки филм се гледа до края.

  Онлайн ръководства за webOS
  LG HELP Guide
  2021 - webOS 6.0
  2020 - webOS 5.0
  2019 - webOS 4.5
  2019 - webOS 4.5
  2018 - webOS 4.0
  2017 - webOS 3.5
  2016 - webOS 3.0
  2016 - webOS 2.0
  За по-старите модели index


  River OS
  LG Ads, рекламното звено на компанията, обяви River OS, която е нова операционна система Smart TV, изградена върху реклами и персонализация. Първите смарт телевизори, базирани на River OS, ще бъдат доставени в края на 2021 г.
  LG Ads заяви, че вече е наредила множество OEM партньори. Първите смарт телевизори, задвижвани от River OS, ще се доставят в Индия до края на 2021 г., а в САЩ и другаде някъде през 2022 г.
  „Нашите настоящи OEM партньори включват LG, Sharp, Hisense, Toshiba, Seiki, Skyworth, Tivo и Sling Media, като още над 10 OEM производители се ангажират да се присъединят към нас през 2021 г.“, пише LG Ads на своя уебсайт.
  https://lgads.tv/river-os/  През ноември 2013 г. блогър откри, че някои от интелигентните телевизори на LG тайно събират имена на файлове от прикачени USB устройства за съхранение и данни за гледане на програма и предават информацията на сървърите на LG. Малко след като тази публикация в блога стартира на живо, LG деактивира възпроизвеждането на сайта на видеоклипа, обяснявайки как работи неговият зрителен анализ и затвори акаунта в Brightcove , на който се хоства видеоклипът.
  DoctorBeet's Blog: LG Smart TVs logging USB filenames and viewing info to LG servers
  https://arstechnica.com/information-...sb-file-names/  В приложението LG TV AR можете да проверите дизайна на телевизора от различни ъгли и да увеличите, за да видите подробната форма. Дори у дома можете да измерите размера на екрана на телевизора и вида на инсталацията, като поставите виртуалния телевизор у дома без посещение на магазина.
  http://www.lgtvism.com/lgtvar
  https://play.google.com/store/apps/d...lgtvar.lgtvism  LG Virtual Studio
  https://lgvirtualstudio-he.com/ar/tv_guide
  LG Virtual Studio, позволява на клиентите да сканират в собствената си стая с помощта на телефона си и да поставят 360-градусови въртящи се рендери на всеки модел AV продукти на LG в стаята, за да видят как ще изглеждат и колко място ще заемат.
  https://lgvirtualstudio-he.com/ces/showroom


  LG TV Plus
  С приложението LG TV Plus контролирайте своя интелигентен телевизор, гледайте снимки и възпроизвеждайте видеоклипове и музика от телефона си на телевизионният екран!
  https://play.google.com/store/apps/d...lge.app1&hl=bg
  https://lg-tv-plus.bg.aptoide.com/app  Приложение за управление на телевизора и други смарт устройства от смартфон
  LG ThinQ
  Телевизорите с ThinQ на LG, работят и като умни домашни центрове, предлагащи достъп до други интелигентни домашни продукти като роботизирани прахосмукачки, климатици, пречистватели на въздуха, интелигентни светлини, интелигентни високоговорители и много други устройства, които могат да се свързват с телевизор чрез Wi-Fi или Bluetooth ,
  Опростете домашния живот с лесен контрол върху вашите интелигентни домашни устройства чрез приложението LG ThinQ и с гласова команда. Разбира се, това е много удобно, когато можете да контролирате климатика, осветлението или високоговорителите от дивана. Устройствата могат да се свързват чрез Bluetooth или WiFi към LG TV. Между другото, системата е базирана на Google Assistant.
  https://play.google.com/store/apps/d...eha.nuts&hl=bg
  https://us.smartthinq.com/main/index.dev  Къде може да търсите и да намерите модела на вашия телевизор.
  Към 2021 г. LG има три различни типа моделни кодове на телевизори. Имайте предвид, че схемата с номера на модела на телевизора се различава за всяка линия телевизори (OLED, Nano/QNED, LCD LED).

  Метод 1: Най-лесният начин да разберете какъв модел е вашият телевизор LG, е да се придвижите до екрана About This TV. Натиснете бутона Настройки(Settings) с икона на зъбно колело на дистанционното на телевизора LG и изберете Всички настройки(All Settings). След това, отидете на Общи(General) и изберете Всичко за този телевизор. Там ще намерите номера на модела на вашия телевизор.

  Метод 2 : На задния панел на вашия телевизор има залепен етикет. Можете да намерите отпечатан кода на продукта или номера на модела на вашия телевизор, както е показано по -долу.

  Метод 3: На етикета залепен отстрани на кашона на телевизора
  https://pbs.twimg.com/media/EwRFJxEW...jpg&name=small


  Как да разчетем етикета ?
  Искам да обърна внимание, че правилата за обозначения и значения на символите в названията и суффиксите на моделите може да се променят от година на година. Така че бъдете внимателни!
  MODEL NO. LG 50NANO863PA - номер на модела или така нареченият продуктов код
  SVC CODE: LG 50NANO863PA.BEUSLJP - сервизен код(заводски суфикс). Този код е необходим в сервизните центрове в случай на ремонт на телевизора. Сервизният код съдържа информация за модела на телевизора, както и какви компоненти са използвани при сглобяването на телевизора, държавата или региона, за който е направен телевизорът. Последните три знака в него, показват регионално обозначение, тунер и комплектация. Буквите след точката BEEYLJP - заводски суфикс на модела. Обозначава хардуера и къде е асемблиран.
  S/NO(Serial Number): 108MAYY1DP46 - сериен номер. информация за това кога, къде и на коя линия на конвейера е сглобен телевизорът, в коя смяна, както и други знаци, които правят номера на телевизора уникален.
  W/O(Working Options): 351D06DK-00156 A04 - работни опции(всяка цифра и буква обозначава опция/екстра). За всекя срия/модел броят им е различен. Активират се при зареждането на софтуера в Main board, но може да се активират или изключат от сервизното меню. Когато изгори шасито на даден модел и го занесете в сервиза, след като го сменят с ново, техникът поглежда този ред на етикета и активира само посочените в него опции.
  SALES SUFFIX: AEE - Продажбен суфикс - Africa & East Europe (AEU - Africa & Middle East / EU - European Union / EK - United Kingdom) - от 2019 година този суфикс липсва и е прехвърлен изцяло в SVC кода

  Важно: серийният номер от етикета залепен на гърба на телевизора и записаният в гаранционната карта, трябва да са еднакви !
  Как се разчита серийният номер (Serial Number)?
  Всеки телевизор има сериен номер, като този номер е не само индивидуален, но също така съдържа информация за фабриката, в която е произведен телевизорът и датата на производство на телевизора.
  Серийният номер на LG TV, въпреки че не носи много информация, все пак ви позволява да знаете точната дата на пускане на телевизора, както и в коя държава е събран. Останалата информация за телевизора, въпреки че има сериен номер, но не е достъпна за обикновения потребител. Тя е предназначеа за сервизни центрове и контрол на качеството на телевизионните компоненти. Например, възможно е да разберете партидата компоненти по серийния номер, да речем дисплея. И в случай, че се свържете с центровете за обслужване на потребители, информацията за ремонта може да бъде проследена за по-нататъшен анализ и контрол на качеството.

  Пример (S/NO 108MAYY1DP46)
  1 - Първата цифра - годината на производство
  • 7 - 2017
  • 8 - 2018
  • 9 - 2019
  • 0 - 2020
  • 1 - 2021
  • 2 - 2022

  08 - Втората и третата цифра- месец на производство
  • 02 - Февруари
  • 03 - Март
  • 04 - Април
  • 05 - Май
  • 06 - Юни
  • 07 - Юли
  • 08 - Август
  • 09 - Септември
  • 10 - Октомври
  • 11 - Ноември
  • 12 - Декември

  MA - Factory ID: завода на асемблиране
  • WR - Полша (град Wroclaw)
  • MA - Полша (град Mława)
  • RN - South Korea (град ?)
  • KC - South Korea (град Gumi - 4 поточни линии)
  • RA - Russia (град Руза, западно от Москва)
  • TL - TPV CIS (Ти Пи Ви Си-Ай-Эс, ООО, Санкт Петербург)
  • AK - Kazakhstan (град Almaty)
  • ND - China (град Tianjin ?)
  • RM - Mexico (град Reynosa)
  • MX - Mexico (град Mexicali)
  • IN - Indonesia (град Cibitung)
  • PT - ?
  • CG - ?
  • ? - India

  YY1DP46 - Техническа информация позволяваща на производителя, да определи датата на асемблиране, поточната линия ит.н.  https://pbs.twimg.com/media/EwRFJxEW...pg&name=medium

  Цифровото наземно излъчване до голяма степен се разделя на американския режим ATSC, европейския режим DVB-T и японския режим ISDB-T. Известно е, че режимът ATSC, разработен от ATSC на САЩ през 1982 г., е по-подходящ за HDTV. От друга страна, режимът DVB-T е разработен от групата DVB, създадена през 1993 г., съгласно общоевропейските стандарти. Той използва метод на предаване COFDM (Coded Orthogonal Frequency Division Multiplexing) и е показан като изгоден в мобилността. Япония разработи режима ISDB-T, свои собствени стандарти, като модифицира и коригира европейския стандартен режим.
  Поради регионални различия в техническите стандарти и техните спецификации, за да няма недоразумения, тези разлики са описани в моделният код.  OLED телевизори
  Синята светлина при OLED е само 60% от същата при LCD телевизор със същия размер. Синята светлина може да увеличи умората на очите и лесно да причини нарушения на съня. OLED телевизор излъчва 29% от синята светлина, което е далеч под минималните 50% от стандарта за комфорт на очите. Можете да играете игри или да гледате телевизия с увереност, значително намалявайки тежестта върху очите ви. Телевизорите LG OLED превишават стандартите, определени за синя светлина, трептене и висококачествени изображения.* Функцията без трептене е предназначена за стандартната настройка. Ако са активирани OLED Motion или OLED Motion Pro, може да възникне трептене.

  Как да разчетем моделният код на LG OLED телевизори?


  OLED65C1 - Customer Model
  OLED65C16LA - Factory Model
  AEUPLHX - Factory Suffix

  Пример
  LG OLED 65C11LB.DEUQLJP
  LG - Brand manufacturer - Бранд на производителя (OEM)
  OLED - Screen type - Тип на дисплея
  65 - Diagonal screen size - Размера на диагонала в инчове
  C - Series - серия
  • Z - 8K-Gallery style
  • R - Rollable (UHD)
  • W - Picture on Wall (UHD) [2017-2020]
  • G - Gallery Design (UHD)
  • E - Elegance (UHD) [2016-2019]
  • C - Classic (UHD)
  • CS -
  • B - Base (UHD, 100/120Hz)
  • A - Base (UHD, 50/60Hz)
  • M - Game Monitor (серия M2 - 2022 година / 42-48")

  1 - Model year. Година на модела. 2020-та година замениха цифрите с букви, за да няма объркване с регионалното предназначение, което за Европа се изписва с цифри.
  • 2 - 2022
  • 1 - 2021
  • X - 2020
  • 9 - 2019
  • 8 - 2018
  • 7 - 2017
  • 6 - 2016

  1 - Region of sales, distribution, (for Europe - variations for different retailers) Регион на продажби, дистрибуция, (за европа - вариации за различни ритейлъри)
  • 9 - (2x DVB[twin tuners], 1x IR blaster, WISA 5.1) Germany, Austria, Switzerland
  • 8 - (2x DVB[twin tuners], 1x IR blaster, WISA 2.1) Germany, Austria, Switzerland
  • 7 - (2x DVB[twin tuners], -----------------, WISA 2.1) Germany, Austria, Switzerland
  • 6 - (1x DVB, 1x IR blaster, WISA 2.1) Denmark, Sweden, Norway, Spain, Italy, Finland, Latvia, Portugal, UK & Ireland, Russia & CIS, Turkey
  • 5 - (1x DVB, -----------------, ------------) France, Denmark, Sweden, Norway, Spain, Italy, Finland, Greece, Estonia, UK & Ireland, Russia & CIS, Turkey
  • 4 - (1x DVB, -----------------, ------------) France, Denmark, Sweden, Norway, Spain, Portugal, Greece, Finland, Latvia, Estonia, UK & Ireland
  • 3 - (1x DVB, -----------------, ------------) Bulgaria, Hungary, Czech Republic, Croatia, Poland, Slovakia, Serbia, Romania, Latvia, Estonia
  • 2 - (1x DVB, -----------------, ------------) Bulgaria, Hungary, Czech Republic, Croatia, Poland, Slovakia, Serbia, Romania, Latvia, Estonia
  • 1 - (1x DVB, -----------------, ------------) Bulgaria, Hungary, Czech Republic, Croatia, Poland, Slovakia, Serbia, Romania, Latvia, Estonia
  • A - North America
  • E - Korea, internet-only distribution
  • J - Japan
  • H -
  • K - Korea, Publik
  • M - Korea, Mixed
  • N - Korea Online Distribution Center / online mall
  • P - Basic TV
  • Q - Korea, common entry
  • R - Russia, Kazahstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan - липса на PVR, Timeshift
  • S - Korea, Release
  • V - Middle east & Africa
  • X - India, Hyndai distributor

  L - Digital tuner type: Digital Terrestrial Television (DTT) https://www.itu.int/en/ITU-D/Spectru...countries.aspx
  • L - DVB-T/T2/T2 HD/-C/-S/-S2 (Europe, CIS, Turkey....)
  • C - DTMB (China, Hong Kong)
  • D - DVB-T2/S2 (Columbia)
  • J - ISDB-T Advance/BS110 (Japan) VVC codec
  • N - ATSC 3.0˜1.0 - South Korea
  • S - includes three broadcasting methods: ISDB-Tb(can not broadcast in 4-8K/Argentina, Bahamas, Brazil, Bolivia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua, Venezuela), DVB-T2, DTMB (Panama, Columbia, Mexico, Taiwan, Sri Lanka, Philippines)
  • T - DVB-T2/C (VH Only) (Australia, New Zeeland, Indonesia, India, Tailand, South Africa)
  • U - ATSC, Clear QAM - USA, Canada, Mexico (Bahamas, Jamaica, Puerto Rico, Dominican republic, Haiti, Surinam)
  • V - DVB-T/T2/S2 (Middle east & Africa)
  • W - DVB (Taiwan)

  B - Design & Hardware: това е като пореден номер по изменение дизайна, стойката и цвета на модела; различава се за всяка серия и заради това, долу е даден пример.
  Същият алфавит обаче е разделен на няколко части и при смяна на платформата (основния процесор) в модела, се преминава във вторият алфавит и тогава следва същата последователна промяна от дизайна. Буквените обозначения в тази позиция променят значенията си всяка година! Редът на измененията не е планиран, още повече че даден модул се пуска в зависимост от заявките на маркетинговият екип.
  • A - базов модел, например черен на един крак
  • B - същият като горният, но бял с един крак
  • C - и отново същият, но черен с два крака
  • D - отново същият, но сив с един крак
  • E - отново същият, но сив с два крака
  • F - отново същият, но сребрист с един крак
  • G - ?
  • H - като горният но с първо изменение на дизайна
  • I - същият, но в друг цвят
  • K - отново същият, но с друг
  • L -
  • M -
  • N -
  • R - база с нова платформа/шаси (друг SoC)! Поради липса на компоненти на пазара, LG замества липсващите чипове с аналогични от друг производител.
  • S - първо изменение на базата с нова платформа
  • T - второ изменение на базата с новата платформа
  • V -
  • X - отново същият но..
  • Y - отново същият но
  • Z - отново същият, но
  • W - отново същият, но...

  D - Първата буква от наставката, определя правилата за процесите на сглобяване, използваните материали (местни / импортни) и т.н. Промени, които са направени по време на производството. Например основната платка или дисплей могат да идват от различни доставчици, или може да са направени промени в техническата част на телевизора по време на производството.
  • A - първо поколение на телевизионния модул
  • B - второ поколение на телевизионния модул (вносен модул и сглобен в обозначеният завод)
  • C - трето поколение
  • D - четвърто поколение
  • E - WEB EXCLUSIVE - модели с подарък (саундбар, слушалки..)

  EU - Регион на продажба.
  • EU - European Union
  • PI - Italy (only DVB-T2/S2)
  • PD - Turkey
  • RU - Russia, Belarus
  • DR - Ukraina
  • MC - Moldova
  • DG - Uzbekistan
  • DK - Kazahstan
  • EK - United Kingdom
  • US - United States
  • ST - made in Korea for another market
  • SU - made in Korea for another market
  • EE - ODM model https://en.wikipedia.org/wiki/Origin...n_manufacturer
  • TI - Indonesia

  Q - Къде е асемблиран панела, WOLED генерация, този символ няма връзка с мястото на производство

  • P - LG Display, OBM(монтаж на модула на поточната линия съвместно с телевизора), WBE
  • W - LG Display, OCM(монтаж на модула зад граница), WBE (y2020-ONE/WBC)
  • Y - LG Display, OCM (монтаж на модула зад граница), WBC
  • Q - LG Display, OBM (монтаж на модула на поточната линия съвместно с телевизора), WBC

  L - Завод производител на панела, зависи от региона...
  • L - LG Display
  • - -

  J - Етикетиране според метода на опаковане CKD(Completely Knocked Down)/SKD(Semi Knocked Down) - зависи от първата буква на наставката.
  LG classifies its outgoing products by acronyms that identify the type of production inside the company.

  • J - за почти всички фабрики - CSKD
  • S - SKD
  • H - използва се основно в Korea
  • U - ?
  • D - ?
  • L - ?

  P - завода в който е асемблиран телевизора
  • P - Poland
  • G - Poland
  • A - Kazahstan
  • D - Indonesia
  • H - Korea
  • U - Russia (град Ruza)
  • R - Mexico
  • M - Mexico
  • X - като правило Корея (Development BOM)

  В сервизното меню (OBM/WBE/MMG/GZ) - кога и къде е асемблиран панела / WOLED Stack Generation / Cut Technology / Factory of Origin
  Понастоящем WOLED Stack Generation има 2 кода, които са потвърдени:
  WBC или (White Botom C) е 3S3C, синьо-червен/жълто-син WOLED стек, въведен за моделната 2016 година.
  WBE или (White Botom E) е 3S4C, синьо-червено/жълто/зелено-синьо WOLED стек, като LGE започна да въвежда в продуктите през 2020 г. и обявен като "Evo" през 2021 г.
  MMG - Multi Modal Glass
  ONE означава, че панелът е направен върху лист от 8,5G, съдържащ само ЕДИН размер панел и който може да бъде изрязан без използване на MMG (това е старият метод).


  LCD с Quantum Dot (NanoCell известни преди това под името „LG SUPER UHD TV“) телевизори
  Технологията Nano Cell, е въведена на CES 2017. Това собствено решение използва наночастици (около 1 нанометър в диаметър), за да филтрира светлината, излъчвана от LED подсветката. Нано-частиците абсорбират нежелани дължини на вълните, пропускайки по-чисти червени и зелени цветови компоненти. Крайната цел е да представя повече наситени и естествени цветове.
  What is LG’s Nano Cell Technology? – Palomaki Consulting
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...87%D0%BA%D0%B0
  Как да разчетем моделният код на LCD Nano Cell телевизори?

  55NANO91 - Customer Model
  55NANO919LA - Factory Model
  AEUYLJP - Factory Suffix
  Пример - LG 65QNED963PB.AEUYLJP
  65 - Diagonal screen size - диагонала на дисплея в инчове
  QNED - Screen type: Тип на дисплея
  • QNED - Mini LED + Quantum Dot
  • NANO - Direct Led or Edge LED + Quantum Dot
  • S - Edge LED + Quantum Dots (NANO Cell)

  9 - Series - Серия
  6 - Grade - клас на модела
  3 - Regional purpose, distribution, equipment and type of tuners. Регионално предназначение, дистрибуция, комплектация и тип тунери.
  • 9 - Europe DACH (2x DVB-T2 HD/-C/-S/-S2)
  • 8 - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2)
  • 7 - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2)
  • 6 - Europe, Russia, Ukraine, Kazahstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2)
  • 5 - Europe (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S2) [UK]
  • 3 - East Europe (1x DVB-T/T2/-C/-S/-S2) регионални софтуерни ограничения на смарт функционалността
  • U - ATSC Clear CAM - USA, Canada, Mexico (Bahamas, Jamaica, Puerto Rico, Dominican republic, Haiti, Surinam)
  • A - ATSC 3.0 (USA)
  • B - ? 55NANO75BPA
  • C - DTMB - China, Hong Kong (Cuba)
  • D - DVB-T2/S2 - Columbia, Panama
  • E - Korea, internet-only distribution
  • J - ISDB-T/BS 110 - Japan
  • Q - Korea, common entry
  • K - ATSC - Korea, Publik
  • M - Korea, Mixed
  • N - ATSC 3.0˜1.0 - South Korea
  • P - Basic TV
  • S - includes three broadcasting methods - ISDB-T, DVB-T2, DTMB (Panama, Columbia, Mexico, Taiwan, Sri Lanka, Philippines)
  • T - DVB-T2(VH only) Singapore , Australia, New Zeeland, Malaysia, India, Indonesia, Thailand, Vietnam
  • V - DVB-T/T2/S2 (Middle East & Africa)
  • W - DVB- Taiwan
  • Z -

  P - Manifacturing Year - Година на модела
  • Q - 2022
  • P - 2021
  • N - 2020

  B - Design & Hardware: това е като пореден номер по изменение дизайна, стойката и цвета на модела; различава се за всяка серия и заради това долу е даден пример. Същият алфавит обаче е разделен на няколко части и при смяна на платформата (основния процесор) в модела, се преминава във вторият алфавит и тогава следва същата последователна промяна от дизайна.
  • A - базов модел, например черен на един крак
  • B - същият като горният, но бял с един крак
  • C - и отново същият, но черен с два крака
  • D - отново същият, но сив с един крак
  • E - отново същият, но сив с два крака
  • F - отново същият, но сребрист с един крак
  • G - отново същият, но сребрист с два крака
  • R - база с нова платформа/шаси (друг SoC). Поради недостиг на компоненти на пазара, LG замества чиповете с аналогични от друг производител.
  • S - първо изменение на базата с нова платформа
  • T - второ изменение на базата с новата платформа
  • Z - отново същият, но
  • X - отново същият, но......
  • Y - отново същият, но......
  • W - отново същият, но...

  A - Поколението или версията на телевизора. Буквата показва промени, които са направени по време на производството. Например основната платка или дисплей, могат да идват от различни доставчици или може да са направени промени в техническата част на телевизора по време на производството.
  • A - assemblies, the Main board and the video module are imported
  • B - Main board manufactured in the assembly factory, video module import
  • C - import Main board, video module manufactured in the assembly factory
  • D - Main board and video module manufactured in the assembly factory
  • E - ?
  • F - LCD matrix ADS manufactured by BOE.

  EU - Region or country for which it is intended - Регион или държава за който е предназначен. Функционални разлики породени от от законодателството в съответната държава. LG разделя телевизорите, за да следи и контролира гаранцията.
  • EU - European Union
  • RU - Russia, Belarus
  • PD - Turkey
  • EK - United Kingdom
  • US - United States
  • DR - Ukraina
  • TR - India ?
  • KR - Korea
  • ST - Made in Korea for another market
  • SU - Made in Korea for another market
  • EE - ODM model
  • TI -

  W - Video panel manufacturer (this encoding changes almost every year!) Производител на видеопанела. Използват се различни типове панели от различни производители в един и същ модел в рамките на един и същ пазар.
  • Q - LG Display
  • W - S-IPS from LG Display - в четни години 2016, 2018, 2020
  • Y - S-IPS from LG Display - в нечетни години 2015, 2017, 2019, 2021
  • C - HVA (type MVA) from CSOT (Shenzhen China Star Optoelectronics Technology Co., Ltd) матрица SVA
  • F - ADS, AFFS (type IPS) from BOE (Beijing Optoelectronics Technology Co., Ltd.) се използва във фабрики B5 и B10
  • G - ADS, AFFS (type IPS) from BOE (Beijing Optoelectronics Technology Co., Ltd.) се използва във фабрики B4 и B8
  • H - A-MVA from AUO (Acer Unipac Optronics)
  • L - IPS from LGD
  • M - SVA or UV2A(type VA) from Sharp Display
  • S - FSA (type VA) from HKC (Chongqing HKC Optoelectronics Technology Co., Ltd)
  • T - FSA (type VA) from HKC (Chongqing HKC Optoelectronics Technology Co., Ltd)
  • J - SVA from Innolux

  L - Така нареченият Brand name, зависи от региона
  • L - "LG"
  • W - Wall-mounted reliability verification model applied G
  • G - LG & game remote control
  • E - E60 SoC applied `20Y model

  J - Етикетиране според метода на опаковане CKD(Completely Knocked Down)/SKD(Semi Knocked Down) - зависи от първата буква на наставката.
  LG classifies its outgoing products by acronyms that identify the type of production inside the company.

  • J - CSKD за почти всички фабрики
  • S - SKD (Semi Knocked Down)
  • H - използва се основно в Korea
  • K - ?
  • U - ?
  • D - ?
  • L - ?

  P - Assembly plant - фабрика на асемблиране
  • X - Korea (Development BOM)
  • P - Poland
  • G - Poland
  • U - Russia (град Ruza)
  • A - Kazahstan
  • H - Korea
  • D - Indonesia
  • R - Mexico
  • M - Mexico
  LCD UHD & FHD телевизори
  Как да разчетем заводският модел и суфикс на LCD телевизорите?
  55UN78 - Customer Model
  55UN78003LB - Factory Model
  AEUWLJP - Factory Suffix
  Пример - LG 65UP78003LB.AEUWLJP
  65 - Diagonal screen size:
  U - Screen matrix type:
  • QNED -> Mini LED + Quantum Dot
  • NANO (Nano Cell) -> LCD + Quantum Dot
  • S - UHD + Quantum Dot
  • U - UHD
  • L - FHD
  • E - Early OLED
  • P - Plasma - от 2013 година не се произвеждат

  P - Model Year:
  • Q - 2022
  • P - 2021
  • N - 2020
  • M - 2019
  • K - 2018
  • J - 2017
  • H - 2016
  • F, G - 2015
  • B, C - 2014
  • N, A - 2013 (LA с 3D функция, LN без 3D)
  • W, M, S - 2012
  • V - 2011

  7 - Series:
  • 8 - UHD
  • 7 - UHD
  • 6 - FHD
  • 5 - FHD
  • 4 - HD Ready

  8 - Level:
  00 - Modification - the third digit indicates the color of the case, the fourth I still have no information
  • 90 - white color
  • 80 -
  • 70 -
  • 60 -
  • 50 -
  • 40 -
  • 30 -
  • 20 -
  • 10 -
  • 00 -

  6 - Technical Features(number or letter) Комплектация и канал на дистрибуция(онлайн, офлайн магазини и дистрибутори), разлики в комплектацията, цвета и дизайна на стойката, модела дистанционно, тип тунери(в скобите)
  • 8 - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2)
  • 7 - Europe (2x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2)
  • 6 - Europe (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S/-S2) Russia, Kazahstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan
  • 5 - Europe (1x DVB-T/T2 HD/-C/-S2) [UK]
  • 3 - Europe (1x DVB-T/T2/-C/-S/-S2) East Europe
  • 1 - Europe
  • A - North America
  • B - ?
  • E - ?
  • G - Korea
  • K - ATSC Korea, Publik
  • L -
  • N - ATSC 3.0˜1.0 - South Korea
  • P - Basic TV
  • S - UK, Singapure
  • W - Korea
  • U -
  • V - Middle East & Africa
  • Z - Barbados, CUBA, Costa Rica, Dominican Rep., El Salvador, Grenada, Guatemala, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Panama, Puerto Rico, St. Kitts, St. Lucia, St. Vincent, Trinidad y Tobago
  • Z - ? North America, Walmart

  L - Digital tuner type: (+ регионални различия в честотната лента)
  • L - DVB, Europe
  • C - DTMB - China, Hong Kong (Cuba)
  • D - DVB - Colombia,
  • J - ISDB-T/BS 110 - Japan
  • N - ATSC 3.0˜1.0 - South Korea
  • P - ISDB-T + DVB-C/S2 - Philippines
  • S - includes three broadcasting methods - ISDB-T, DVB-T2, DTMB (Panama, Columbia, Mexico, Taiwan, Sri Lanka, Philippines)
  • T - DVB-T2 (VH only) Singapore , Australia, Malaysia, India, Indonesia, Thailand, Vietnam
  • U - ATSC Clear CAM - USA, Canada, Mexico
  • V - DVB-T2 - Middle east & Africa
  • W - DVB - Taiwan

  B - Design & Hardware: това е като пореден номер по изменение дизайна, стойката и цвета на модела; различава се за всяка серия и заради това долу е даден пример. Същият алфавит обаче е разделен на няколко части и при смяна на платформата (основния процесор) в модела, се преминава във вторият алфавит и тогава следва същата последователна промяна от дизайна.
  • A - базов модел, например черен на един крак
  • B - същият като горният, но бял с един крак
  • C - и отново същият, но черен с два крака
  • D - отново същият, но сив с един крак
  • E - отново същият, но сив с два крака
  • F - отново същият, но сребрист с един крак
  • G - отново същият, но сребрист с два крака
  • J -
  • K -
  • L -
  • M -
  • N -
  • R - база с нова платформа/шаси (друг SoC)! Поради недостиг на компоненти, LG поставят техни аналози от други производители.
  • S - първо изменение на базата с нова платформа
  • T - второ изменение на базата с новата платформа
  • Z - отново същият, но
  • X - отново същият, но......
  • Y - отново същият, но......
  • W - отново същият, но...

  A - Показва поколението или версията на телевизора. Буквата показва промени, които са направени по време на производството. Например основната платка или дисплей могат да идват от различни доставчици или може да са направени промени в техническата част на телевизора по време на производството.
  • A - assemblies, the Main board and the video module are imported
  • B - Main board manufactured in the assembly factory, video module import
  • C - import Main board, video module manufactured in the assembly factory
  • D - Main board and video module manufactured in the assembly factory
  • E - ?
  • F - LCD matrix ADS manufactured by BOE.

  EU - This is a region or country code - това е код на регион или държава. Възможно е да има софтуерни различия, но това се дължи на особеностите на стандартите в определена държава. Като правило това е поддръжка за някои услуги, функции, ограничени от законодателството в съответната държава. LG също разделя телевизорите, за да следи и контролира гаранцията.:
  • EU - European Union
  • RU - Russia, Belarus
  • PD - Turkey
  • EK - United Kingdom
  • US - United States
  • DR - Ukraina
  • TR - India ?
  • ST -
  • SU -
  • EE - ODM model
  • TI -

  W - Video panel manufacturer (this encoding changes almost every year!) - производител на видеопанела (тази кодировка се променя почти всяка година!)
  • W - S-IPS from LG Display в четни години 2016, 2018, 2020
  • Y - S-IPS from LG Display в нечетни години 2015, 2017, 2019, 2021
  • Z - матрица втора версия на изброените по-горе
  • B - ?
  • C - HVA (type MVA) from CSOT (Shenzhen China Star Optoelectronics Technology Co., Ltd)
  • D - A-MVA from Acer Unipac Optronics (AUO)
  • E - 1366x768(HD ready) - ADS (Advanced Super Dimension Switch - IPS type) from BOE (Beijing Optoelectronics Technology Co., Ltd.)
  • F - ADS (Advanced Super Dimension Switch - IPS type) from BOE (Beijing Optoelectronics Technology Co., Ltd.), в четни години 2016, 2018, 2020
  • G - ADS (Advanced Super Dimension Switch - IPS type) from BOE (Beijing Optoelectronics Technology Co., Ltd.)
  • H - S-MVA(Super MVA) from Chi Mei Optoelectronics (CMO)
  • J - ADS (Advanced Super Dimension Switch - IPS type) from BOE, асемблиран от Newoptics
  • S - ASV (Advanced Super View - MVA type) from Sharp Display
  • T - ADS (Advanced Super Dimension Switch - IPS type) from BOE (Beijing Optoelectronics Technology Co., Ltd.)
  • K - ?
  • L - ADS (IPS) from BOE
  • M - ASV (Advanced Super View - MVA type) from Sharp Display
  • P - IPS from LG Display
  • R - TN from LG Display in diagonal under 27"
  • 4 - IPS from LG Display, asembled by Newoptics
  • U - S-IPS from LG Display
  • V - S-IPS from LG Display

  L - Така нареченият Brand name, зависи от региона
  • L - LG
  • W - Wall-mounted reliability verification model applied
  • G - LG & game remote control
  • E - E60 SoC applied `20Y model

  H - Етикетиране според метода на опаковане CKD(Completely Knocked Down)/SKD(Semi Knocked Down) - зависи от първата буква на наставката.
  LG classifies its outgoing products by acronyms that identify the type of production inside the company.

  • J - CSKD за почти всички фабрики
  • S - SKD (Semi Knocked Down)
  • H - използва се основно в Korea
  • U - ?
  • D - ?
  • L - ?

  X - Assembly plant - фабрика на асемблиране
  • X - Korea (Development BOM)
  • P - Poland
  • G - Poland
  • U - Russia (град Ruza)
  • U - Russia
  • A - Kazahstan
  • H - Korea
  • D - Indonesia
  • R - Mexico
  • M - Mexico  LG ThinQ Platform
  https://thinq.developer.lge.com/en/

  Телевизоры LG и системы "умного дома" : Общее обсуждение устройств и платформы webOS - Страница 2
  Как да влезете в меню IP CONTROL SETUP (необходимо за интеграция на телевизора(ите) в общата система за управление на умен дом. Което позволява например от таблета или мастер панела, да пуснете телевизора и изпълните абсолютно всяка команда, според абсолютно всеки сценарий, включете любимото си шоу, когато се приберете у дома след работа, например.

  Промених в сервизното меню региона на САЩ, в резултат на това, дистанционното управление Magic отиде в шкафа. На стандартното дистанционно управление, задръжте бутона Settings и задръжте, докато най -отгоре се появи банер с номера на канала, след това просто въведете 828 и натиснете OK. Какво ме обърка - 828 и OK въвеждате, когато на екрана няма нищо, но след това се появява дългоочакваното меню.

  Като цяло манипулациите с региона направиха възможно активирането и преминаването към менюто IP Control Menu, откъдето беше взет основно кодът за сдвояване. Умният дом е изграден върху американския централен процесор Crestron. За него има драйвер на LG, който ви позволява да управлявате телевизора от таблет или телефон, дори ако телевизорът е изключен. Това изглежда по следният начин, в подменюто на стаята има раздел Кино, а в него има друго подменю. Като цяло можете да видите всичко на снимката, това все още не е финалът, икони, шрифтове и т.н. ще бъдат заменени. Например, можете веднага да щракнете върху NETFLIX, телевизорът се включва и стартира приложението.


  http://webos-forums.ru/download/file...820D86002.jpeg

  Ако имате в дома си съвместими с ThinQ устройства(климатици, хладилници, перални, осветление, ел.щори, охранителна система..), те се показват на новото табло за управление и могат да се управляват с гласови команди. Микрофонът в дистанционното ви позволява да управлявате гласовите асистенти на устройства Amazon Alexa, Google Assistant и Apple HomeKit с помощта на гласови команди  Форуми за webOS
  https://www.lgwebos.com/
  https://forums.webosnation.com/lg-webos-tv/
  Телевизоры LG - Обсуждение
  https://forum.fhem.de/index.php/topic,66671.1095.html  Преглед или изтегляне на торент файлове
  https://tv-ch.ru/torrserver-matrix-webos/  Има два основни начина за инсталиране на неофициални приложения - да получите root права и да инсталирате пазара или да използвате режим на разработчик.

  Инсталиране на пазара на приложения
  Моля, обърнете внимание: този метод е само за webOS 3.4 и по-нова версия
  1. Опростен начин:
  - активирайте LG Connect Apps в настройките за мрежова/телевизионна връзка (ако този елемент не е там, значи е включен на вашия телевизор по подразбиране, можете да продължите)
  - отворете webosapp.club/root TV адреса в браузъра (отворете в нов раздел), приемете заявката за връзка, която се появява *
  - натиснете бутона "Инсталиране на пазара на приложения", разрешете свързването и инсталирането. Ако е успешен, след рестартиране на телевизора, в менюто ще се появи ново пазарно приложение
  * ако заявката не се появи, алтернативно стартиране е да добавите плейлиста webosapp.club в приложението Media Station X (изтеглете от LG Content Store)

  2. Ако root вече е получен по различен начин, инсталирайте пазара чрез telnet според инструкциите t.me/weboschat/23009

  ps Ако имате актуализиран фърмуер, за който възможността за достъп до root права е блокирана, можете да понижите (връщате назад) и да получите root.

  webOS app market  Как да получим Root права на webOS
  Как получить Root права на webOS 1.0-6.0 : Телевизоры LG - Обсуждение  LG Content Store - магазина за приложения в телевизори LG
  https://us.lgappstv.com/main/tvapp
  https://ru.lgappstv.com/main/tvapp  Как да деинсталирам приложения на LG Smart TV
  Веднага след като купите и настроите телевизора, хората ще инсталират много приложения. Често се случва, че поради еуфория инсталирате приложения, които може да не са ви необходими. В резултат на това телевизорът ви може да остане без памет и ще трябва да освободите място за нови приложения.
  Деинсталирането на приложения на вашия LG Smart TV е лесно, така че не е нужно да се притеснявате за това. Тази статия ще ви помогне да деинсталирате приложения, така че просто трябва да следвате инструкциите.
  Има няколко лесни стъпки, които трябва да следвате, за да деинсталирате приложения от вашия LG Smart TV.

  Първото място, което трябва да започнете, е отварянето на LG Content Store. Той се намира в долния документ на началния екран на вашия телевизор. В LG Content Store ще намерите целия списък с приложения, инсталирани и достъпни за вашия телевизор.
  След това трябва да отидете в магазина за приложения и да изберете приложението, което искате да деинсталирате.
  Влезте в режим на редактиране и изтрийте това приложение.
  Потвърдете деинсталирането на програмата и излезте от редактирането на мода.
  Както можете да видите всичко е съвсем просто. Целият процес е съвсем елементарен и едва ли някой би се сблъскал с някакви трудности с деинсталирането на приложения на LG Smart TV.  IPTV apps
  SIPTV
  SSIPTV
  Vintera
  OTT Player
  ForkPlayer 2.5 для смарт тв Samsung LG Sony Philips Panasonic Mag250 AuraHD DUNE
  XSMART
  GETSTV
  https://billing.smart-stb.net/ но най-добре си купете един Mag256 или tvip.
  https://forums.plex.tv/t/xplay-webos/106434#latest  [Ръководство] LG webOS телевизори – Понижаване на фърмуера – Само за напреднали потребители
  https://www.avsforum.com/threads/gui...-only.3217168/

  Връщане на стара версия на фирмуера
  Откат и восстановление предыдущих версий прошивок : Телевизоры LG - Прошивки - Страница 156
  Откат и восстановление предыдущих версий прошивок : Телевизоры LG - Прошивки

  Алтернативно хранилище за фирмуер
  https://t.me/lgwebosusb  Видео формати и кодеци поддържани от телевизорите LG
  https://webostv.developer.lge.com/di...media-formats/  Какви видео и аудио формати поддържа вграденият телевизионен плейър?
  ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 5.0
  ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 4.5
  ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 4.0
  ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 3.5
  ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 3.0
  ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 2.0
  ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 1.0  Възпроизвеждане на Dolby Vision през вграденият плейър.
  Гледайте да е в MP4 контейнер, тези в MKV не ги разчита правилно и ще тръгне или обикновен HDR или в зелено-розови цветове.
  DV от MP4 контейнер (файлове с разширение .mp4), могат да възпроизвеждат всички телевизионни модели на алфа-процесори с вътрешен плейър;
  DV от контейнер m2ts, нито един телевизионен модел никога не е успял да възпроизведе DV с вътрешен плейър, докато всеки модел винаги възпроизвежда само HDR10 (база) без никакви проблеми;
  • Инструкции за създаване на файлове в Dolby Vision: връзка 1 , връзка 2
  • Инструкции за създаване на файлове в Dolby Vision с DTS-HD аудио: връзка
  • Инструкции за създаване на файлове в Dolby Vision с 8-ми профил, които трябва да се възпроизвеждат от телевизори модели 2019 и 2020: връзка

  Само LG G9/C9 поддържат DV FEL. CX, C1 само DV MEL. (FEL full, MEL minimal)
  https://avdisco.com/t/demystifying-d...s-mel-fel/95/2  Телевизора поддържа ли външни клавиатури и мишки ?
  WebOS поддържа кабелни USB и безжични клавиатури и мишки, но не и без USB донгъл - следователно на телевизора няма вграден безжичен приемник. А клавиатури и мишки Bluetooth също НЕ се поддържат.
  Клавиатури / периферни устройства като Logitech K360, K400, K750, LGE MK-1200 работят съвсем добре.  Как да видя, колко кадъра в секунда възпроизвежда телевизора ми в момента ?
  Натиснете и задръжте на дистанционното бутон 9 за няколко секунди.  Как да проверя, дали телевизорът ми е 100Hz?
  Ако в настройките на параметъра за изображение TruMotion, има функция De-Blur, значи телевизорът е 100Hz, ако тази функция я няма, то телевизорът е 50Hz.
  За 50hz-те модели
  Не прекалявайте с настройката [TruMotion] control: тя е само de-judder, но няма de-blur функция - няма възможност за намаляване на ефекта на сапунената опера при 24p филми без каквото и да е нарастване на motion resolution. Изключете я - off.  Как да узнаем скоростта на свързване по Wi-Fi
  Меню за Host Diagnostics - натиснете бутона Settings на дистанционното управление, въведете Разширени настройки, отидете в раздела Канали и натиснете стрелката надясно на дистанционното управление и след това натиснете пет пъти цифрата "1" на дистанционното управление. Скоростта на wi-fi връзката е записана в елемента Rate.
  или https://openspeedtest.com/  Как да свържа WISA озвучителни тела към моят телевизор ?
  https://www.youtube.com/watch?v=SY2nGcvv-Hw  Как да видя по-подробна информация за входния сигнал на HDMI?
  Преместете червения показалец над елемента от менюто "Търсене на канал" и натиснете на дистанционното управление 5 пъти на "1"(11111), изберете и кликнете върху HDMI, натиснете OK, след това ще има разширена информация "HDMI диагностика" (горен ляв ъгъл).
  https://forum.ixbt.com/post.cgi?id=a...06:24971:1.jpg  Как да видите информация за свързване към телевизор чрез HDMI, информация за Wi-Fi, OS и версия на фърмуера, размер на паметта и други данни (Host Diagnostics)?
  Изберете "Канали" от менюто на телевизора. Натиснете бутона вдясно (елементът "Търсене на канали" трябва да бъде маркиран). Натиснете бутона "1" на дистанционното управление пет пъти.  Друго „тайно“ меню: HDMI Signaling Override.
  Трябва да отидете на „Всички настройки“ (например можете да задържите клавиша за настройки дълго време), да изберете „Екран“, след това да задържите курсора на мишката върху „Настройки на режим на изображението“: първият ред, имате „Експерт (тъмно)“. Там можете бързо да въведете на дистанционното управление: 1113111.

  Там можете, например, да предефинирате изрично цветното пространство (например, използвайки USB-C -> HDMI 2.0 адаптер, информацията, която използвам BT709, не достига до телевизора).  След изключване на OLED телевизора, можете да чуете известно време, че работи, USB захранването не се изключва и / или виждате леко сияние на екрана, бяла линия - нормално ли е това?
  Да, това е напълно нормално, докато телевизорът изпълнява OI цикли на компенсация. Когато процесът приключи, телевизорът автоматично ще влезе в режим на готовност.
  ! Не изключвайте захранването (220V) на телевизора по време на циклите на компенсация!  Филмите и видеоклиповете понякога се забавят, когато се възпроизвеждат през кабелна и/или WiFi мрежа. Възможно ли е да свържете телевизора към кабелна Ethernet мрежа със скорост по-висока от 100Mbps?
  Вграденият мрежов порт на телевизора е ограничен до 100Mbps, но с допълнителен външен USB 3,0 към Gigabit Ethernet адаптер, можете да получите значително по-бързи скорости и да увеличите стабилността на връзката.  Субтитри
  На телевизори LG, работещи с операционната система webOS, е възможно да активирате или деактивирате субтитри, когато гледате видеоклипове от външно USB устройство. Изберете субтитри, както следва:
  1. Натиснете иконата със стрелка вдясно в телевизионния плейър (подсказка "Показване на допълнителни контроли").
  2. Активирайте иконата за избор на субтитри ("Subtitle)".
  3. Изберете типа на субтитрите („Вградени субтитри“ или „Външни субтитри“).
  4. Изберете субтитри на езика, от който се нуждаете (ако те присъстват във вашия видео файл)
  5. Можете да изключите или изключите субтитрите с помощта на плъзгача (първата икона отляво).
  Тук можете да промените и други параметри на субтитрите: кодова страница, време, позиция, размер и цвят.
  http://kr.eguide.lgappstv.com/manual..._videomore.png
  Видеофайлът и файлът съссубтитрите трябва да са една и съща папка и с едно исъщо име!
  Забележка
  - Някои създадени от потребителя субтитри може да не работят правилно.
  - Видео файлът и неговият файл със субтитри трябва да са в една и съща папка. За да се показват правилно субтитрите, уверете се, че видео файлът и файлът със субтитри имат едно и също име.
  -Субтитрите на мрежово свързано устройство за съхранение (NAS) може да не се поддържат в зависимост от производителя и модела.  Как да получите пълна цветна разделителна способност 4: 4: 4, когато свързвате телевизор чрез HDMI към компютър като монитор?
  За да активирате "PC mode" с пълноцветна разделителна способност 4:4:4, трябва да активирате опцията "HDMI Ultra Deep Color" и да изберете иконата "PC" в настройките на HDMI вход.
  Пример за активиране на "PC mode" за C9 https://forum.ixbt.com/post.cgi?id=a...06:25378:1.jpg
  , настройката е в раздела "Home Control Panel".  Редактор на канали
  https://github.com/PredatH0r/ChanSort
  https://sourceforge.net/projects/chansort/
  за да възстановите списъка с канали след редактиране в ChanSort, трябва да отидете в "редактора на канали" на телевизора, да извършите някои действия със списъка и всичко трябва да работи.
  ChanSort - редактор списка каналов : Телевизоры LG - Приложения - Страница 7
  Как да запишем списъка на флашка?
  Настройки->Канали->Копиране на канали  Гледане на 4K видеоклипове чрез DLNA
  Възпроизвежда се 4K видео, но постоянно се зарежда - няма достатъчно LAN скорост (само 100 Mbps на телевизора). Трябва да гледате съдържанието през Wi-Fi, и за предпочитане AC стандарт(Wi-Fi 5).
  Wi-Fi 6 означава технология 802.11ax -новото поколение Wi-Fi, присъстващо в много рутери, които ще купувате отсега нататък
  Wi-Fi 5 означава технология 802.11ac -ефективно предишното поколение
  Wi-Fi 4 означава технология 802.11n -много хора ще имат мрежово оборудване на базата на 802.11n, но то бе заменено от 802.11ac в много нови рутери от 2013 г. нататък.  Моделите дистанционни и съвместимите с тях модели телевизори

  AN-MR700 замести MR600
  Model remote Type Year Compatible LG TV models
  LG AN-MR21 LG smart TV remote (Magic Remote) 2021 2021: Z1, G1, C1, B1, A1
  QNED - 993, 963, 913
  NanoCell - NANO75, NANO80, NANO85, NANO86, NANO 88, NANO9 +
  4K UHD - UP75, UP76, UP77, UP80

  2020
  LN51,LN52,LN53LN56,UN70,71,UN72,UN73,UN74,UN80,UN81,UN86,
  NANO80,NANO81,NANO86,NANO91,NANO99 series

  2019
  OLED Models: W9, E9, C9, B9 series
  NanoCell Models: SM99, SM95, SM90, SM86, SM81 series
  4K UHD Models: LM54,LM57,LM63,UM80, UM79,UM75, UM74,UM73, UM71,UM72 UM69,UM70,LM63 LM61,series
  AN-MR20GA LG smart TV remote (Magic Remote) 2020 2020: CX, BX, GX, WX, ZX, Series Nano all models Nano 80, 81, 86, 90, 91, 95, 99
  2019: W9/E9/C9/B9/SM9/SM8; UM7/LM6/LM5* (if there is bluetooth on the TV)

  2018: W8/G8/E8/C8/B8/SK9/SK8/SK7/UK9/UK8/UK7;

  2017: W7/G7/E7/C7/B7/SJ9/SJ8/SJ7/UJ9/UJ8/UJ7;
  UK6/LK6/LK5/UJ6/LJ6/LJ5 (if there is bluetooth on the TV)
  AN-MR19BA LG smart TV remote (Magic Remote) 2019 OLED: W9, E9, C9, B9
  NanoCell Models: SM99, SM95, SM90, SM86, SM81
  4K UHD Models: UM80, UM75, UM74, UM73, UM71, UM6970
  2018: W8/G8/E8/C8/B8/A8/SK9*/SK8*/SK7*/UK9*/UK8*/UK7*

  2017: W7/G7/E7/C7/B7/SJ9*/SJ8*/SJ7*/UJ9*/UJ8*/UJ7*
  - UK6*/LK6*/LK5*/UJ6*/LJ6*/LJ5* (Please verify whether the TV Bluetooth)
  AN-MR18BA LG smart TV remote (Magic Remote) 2018 OLED: W8, E8, C8, B8, SK9500
  NanoCell Models: SK9000, SK8070, SK8000
  4K UHD Models: UK7700, UK6570, UK6500, UK6300
  AGF78663101 Full Function Standard TV 2017 OLED65W7
  AGF76631064 Full Function Standard TV 2017 LJ550B, LJ550M, LJ5500, UJ6300, UJ6500, UJ6300A, UJ6540, UJ6050, UJ6470 UJ657A
  AKB75095307 Full Function Standard TV 2017 LJ550B, LJ550M, LJ5500, UJ6300, UJ6500, UJ6300A, UJ6540, UJ6050, UJ6470 UJ657A
  AGF78700101 Full Function Standard TV 2017 4K UHD Models: UJ7700, SJ8000, SJ8500, SJ850A, SJ9500, SJ8570, SJ857A
  OLED: B7, C7
  AKB75056102 Full Function Standard TV 2017 OLED65W7
  OLED77W7
  AKB75056302 Full Function Standard TV 2017 OLED77G7
  AKB75056402 Full Function Standard TV 2017 OLED77G7
  OLED65G7
  AN-MR650A LG smart TV remote (Magic Remote) 2017 UJ7700, SJ8000, SJ8500, SJ850A, SJ9500, SJ8570, SJ857A OLED: B7, C7
  AN-MR650 LG smart TV remote (Magic Remote) 2016 UH655x, UH650x, UH635x, UH633x, UH630x, UH950x, UH850x, UH770x, G6, E6, C6, B6
  AN-MR600 LG smart TV remote (Magic Remote) 2015 UF77x, UF85x, UF95x, UG87x, EF98х, EG96х, EF95х, EG92х, UF94х, UF86х, UF83х, UF69х, UF68х, LF65х, LF64х, LF63х
  AN-MR500 LG smart TV remote (Magic Remote) 2014 LB63xx, LB65xx, LB67xx, LB68xx, LB69xx, LB72xx, LB73xx, LB86xx, LB87xx
  AN-MR400 LG smart TV remote (Magic Remote) 2013 LM860V, LM960V / съвместимо с всички 2013 Smart TV на LG, с изключение на серия 9 и по-нови.
  AN-MR400G LG smart TV remote (Magic Remote) 2013 Europe - LA667V, LA667V, LA710V, LN655V, 27MT93V, PH670V, PH672V
  AKB73757502 LG smart TV remote (Magic Remote) 2013 LA9700, LA9700, LA9650, LA9650
  AN-MR300 LG smart TV remote (Magic Remote) 2012 TM2792S, LM660S, LM660T, LM660T, LM670S, LM670T, LM760T, LM761S, LM761T, PM690S, PM970S, PM970T
  AN-MR200 Magic Motion Remote 2011 LV3700, LV5400, LW5700, LK530, LK550
  Телевизорите от 2017 г. ще бъдат съвместими с MR20GA след актуализиране на софтуера на телевизора през 2020 г. Обърнете внимание, че в зависимост от държавата поддържаните модели телевизори могат да варират.


  Хотелски режим
  HOTEL MODE е много полезен режим за телевизори, инсталирани в хотели или мотели, който блокира всички функции на дистанционното управление и бутоните на телевизора. Телевизорите на LG също имат гъвкавостта да регулират / ограничават много други настройки на телевизора (като максимална сила на звука).
  За да влезете в хотелски режим, натиснете и задържите бутона със зъбното колело, докато в горния ляв ъгъл се появи малък информационен панел с надпис TV и номер 1.
  След това натиснете 1-1-0-5 и бързо [OK].
  Можете също да използвате приложението Anymote за Android. До скритото меню се влиза чрез списъка с приложения.

  PS. Чрез Magic Remote няма да можете да включите хотелския режим.
  Гостиничный режим (hotel mode) в телевизоре : Телевизоры LG - Помощь
  Гостиничный режим (hotel mode) в телевизоре : Телевизоры LG - Помощь - Страница 4  Как да проверите времето на работа на вашия телевизор ?
  Има пет метода:
  1.
  https://www.youtube.com/watch?v=hS6rXkasy4A&t=97s

  2. Без влизане в сервизното меню
  Вмъкнах USB флаш устройство, форматирано в NTFS. Когато ми беше предложено да гледам снимка / видео, натиснах „назад“(return) , след което бързо натиснах 10 пъти синия бутон с четири точки на меджик дистанционното, след това натиснах бутона за включване(On/Off) на дистанционното управление.
  Извадих флашката и се оказа, че има два файла: С нещо подобно: Стойността „Panel Usage Time : 37790 [min]“ съответства на стойността на UTT от сервизно меню: 629 часа.
  https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=...23:32874#32874

  3. В сервизното/инженерно меню
  Времето за работа на телевизора може да бъде намерено в сервизното меню, в стойността на параметъра UTT на основния екран IN START в долния ляв ъгъл.
  Времето за работа (UTT) е 3150 часа.


  4. Друг начин да проверите колко часа е работил вашият LG TV е с USB флашка и редовно дистанционно управление(не меджик):
  В долната част има червен бутон. Поставете USB флашка в телевизора, натиснете червения бутон 7 пъти, създава се текстов файл utt.txt с времето. Пример за съдържанието на файла utt.txt:
  Време за използване на панела: 251760 Мин.
  Ако няматe налично дистанционно управление, може да се използва приложение за смартфон / таблет, което симулира такова дистанционно управление. За Android това е дистанционното управление MyRemocon или LG TV.
  В по-стария фърмуер можете да видите работните часове на телевизора в „Настройки> Общи> Информация за телевизора> Общо време“

  5. В сервизното меню може да влезете без допълнителни устройства, а директно с тв:
  1. Влезте в браузъра и въведете адрес webosapp.club/instart или webosapp.club/ezadjust
  2. Чрез приложението media station x, като зададете в качеството на стартова страница webosapp.club  https://www.lightillusion.com/forums...um=8&topic=732
  Прикачени изображения Прикачени изображения
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-02-22 в 17:46.

 2.  
   
 3. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,247
  #2

  LG телевизори - модели 2020

  LG телевизори модели 2021

  Много добре:
  • Нов 83-инчов 4K OLED панел
  • Поддръжка на Dolby Vision IQ
  • Режим на режисьор на борда
  • Нова OLED evo технология с оптимизирано енергопотребление,
  • OLED evo на борда само в една серия
  • Серията WX (тапет) все още е в програмата. Наследник трябва да дойде в края на тази или следващата година. Вероятно ще се казва серия М1. Това устройство ще има Connect Box вместо звукова лента.
  • Мини LED телевизорите QNED от 65 до 86 инча с най-добро оборудване са нови за гамата
  • OLED са почти идеално оборудвани за геймъри
  • Широк 8K обхват
  • Богат асортимент с много диагонали на дисплея: тук всеки ще намери подходящия телевизор

  Това може да бъде неблагоприятно
  • Не се поддържат нито HDR10 +, нито HDR10 + Adaptive
  • 8K OLED на малко под 20 000 EUR (77 инча) или малко под 30 000 EUR (88 инча) все още са изключително скъпи


  https://avclub.gr/index.php?attachme...e1-jpg.183508/
  https://avclub.gr/index.php?attachme...e2-jpg.183509/


  https://itwire.com/images/articles/L...ell_4K_UHD.jpg

  Шасито на OLED 83C1 се различава от по-малките му събратя 77C1, 65C1, 55C1.
  OLED Z1, G1, C1, B1 - panel 100/120Hz / BFI (OLED Motion) 60Hz
  OLED A1 - 50/60Hz
  QNED 99, 95, 91, 90 - 100/120Hz
  QNED 96 - 50/60Hz
  NANO 99, 97, 92, 91, 90, 88, 86 - panel 100/120Hz / BFI (Motion Pro) 60Hz
  NANO 96, 95, 81, 80, 79, 77, 75 - 50/60Hz
  UP 81, 80, 78, 77, 76, 75 - 50/60Hz

  65QNED91 48х20=960 зони
  65QNED96 40х30=1200
  65QNED99 40х30=1200
  75QNED91 48х20=960
  75QNED96 60х32=1920
  75QNED99 60х32=1920
  86QNED91 60х24=1440
  86QNED99 60х40=2400

  най-накрая LG предложи MC контрастна модулация, MC = 95,8%:


  Тестове и ревюта
  OLED G1
  https://www.flatpanelshd.com/review....&id=1634180944
  https://fwd.nl/beeld/review-lg-oled6...ed-evo-paneel/
  https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...2811/test.html
  https://www.whathifi.com/reviews/lg-oled65g1
  https://www.digitaltrends.com/tv-rev...w-oled65g1pua/
  https://www.avforums.com/reviews/lg-...v-review.18618
  https://tweakers.net/reviews/8942/lg...n-je-muur.html
  https://www.4kfilme.de/test-lg-g1-4k...vo-tv-55-zoll/

  C1
  https://www.cnetfrance.fr/produits/t...1-39922739.htm
  https://www.flatpanelshd.com/review....&id=1622779286
  https://fwd.nl/beeld/review-lg-oled6...led-televisie/
  https://www.dday.it/redazione/39191/...censione-prova
  https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...3419/test.html
  https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c1-oled
  https://www.avforums.com/reviews/lg-...v-review.18726
  https://prohardver.hu/teszt/lg_c1_me..._okosteve.html
  https://www.on-mag.fr/index.php/vide...-et-contrastee

  B1
  https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-...a-lg-oled55b1/
  https://hifi.de/test/lg-oled-b1-test-62706
  https://prohardver.hu/teszt/lg_b1_ol...oled_teve.html

  A1
  https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-...a-lg-oled48a1/
  https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/a1-oled

  NANO90
  https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano90-2021

  NANO813
  https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-...g-50nano813pa/

  NANO753
  https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-...g-50nano753pa/

  65UP8000
  https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/up8000

  65UP7000
  https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/up7000


  https://lgefrontend.qbank.se/tv%20&%...tertainment/tv


  LG TV 2021 - настройки
  OLED C1 & G1
  SDR Bright Room / TV Settings SDR Dark Room / Movie Settings SDR Game Settings HDR10 TV / Movie Settings HDR10 Game Settings Dolby Vision TV / Movie Settings Dolby Vision Game Settings
  ISF Expert Bright

  OLED Brightness - 60-100
  Contrast 85
  Screen Brightness 50
  Dynamic Contrast off
  Peak Brightness off (will harm color accuracy)
  Gamma 2.2
  Black Level auto
  Motion Eye Care off

  Color Depth 50
  Tint 0
  Color Gamut Auto Detect
  Fine Tune off
  White Balance Warm 50

  Sharpness 0
  Super Resolution off
  Noise Reduction off
  MPEG Noise Reduction off
  Smooth Gradation off or low
  Cinema Screen on or personal preference
  TruMotion Off or personal preference
  ISF Expert Dark

  OLED Brightness 35-55
  Contrast 85
  Screen Brightness 50
  Dynamic Contrast off
  Peak Brightness off
  Gamma BT.1886
  Black Level auto
  Motion Eye Care off

  Color Depth 50
  Tint 0
  Color Gamut Auto Detect
  Fine Tune off
  White Balance Warm 50

  Sharpness 0
  Super Resolution off
  Noise Reduction off
  MPEG Noise Reduction off
  Smooth Gradation off or low
  Cinema Screen on or personal preference
  TruMotion Off or personal preference
  Game Optimizer mode

  OLED Brightness 100
  Contrast 85-97 (doesn't clip white, clips some color but needed for brightness)
  Screen Brightness 50-52
  Dynamic Contrast off
  Peak Brightness off
  Gamma 2.2
  Black Level auto
  Motion Eye Care off

  Color Depth 55 (helps the appearance of some loss of color having contrast turned up)
  Tint 0
  Color Gamut Auto Detect
  Fine Tune off
  White Balance Warm 50

  Sharpness 0
  Super Resolution off
  Noise Reduction off
  MPEG Noise Reduction off
  Smooth Gradation off
  Cinema Screen off
  TruMotion Off
  Cinema Home and Cinema are the same when they have the same settings

  OLED Brightness 100
  Contrast 100
  Screen Brightness 50
  Dynamic Contrast off
  HDR Tone Mapping off (on if you want brighter mid range and near black, not accurate)
  Peak Brightness High
  Gamma 2.2 (greyed out)
  Black Level auto
  Motion Eye Care off

  Color Depth 50
  Tint 0
  Color Gamut Auto Detect
  Fine Tune off
  White Balance Warm 50

  Sharpness 0
  Super Resolution off
  Noise Reduction off
  MPEG Noise Reduction off
  Smooth Gradation off or low
  Cinema Screen on or personal preference
  TruMotion Off or personal preference
  Game Optimizer

  OLED Brightness 100
  Contrast 100
  Screen Brightness 50
  Dynamic Contrast off
  HDR Tone Mapping HGiG
  Peak Brightness High
  Gamma 2.2 (greyed out)
  Black Level auto
  Motion Eye Care off

  Color Depth 55
  Tint 0
  Color Gamut Auto Detect
  Fine Tune off
  White Balance Warm 50

  Sharpness 0
  Super Resolution off
  Noise Reduction off
  MPEG Noise Reduction off
  Smooth Gradation off
  Cinema Screen off
  TruMotion Off
  Cinema (accurate) Cinema Home (similar to having dynamic tone mapping on)

  OLED Brightness 100
  Contrast 100
  Screen Brightness 50
  Dynamic Contrast off
  Peak Brightness High
  Gamma 2.2 (greyed out)
  Black Level auto
  Motion Eye Care off

  Color Depth 50
  Tint 0
  Color Gamut Native (greyed out)
  Fine Tune off
  White Balance Warm 50

  Sharpness 0
  Super Resolution off
  Noise Reduction off
  MPEG Noise Reduction off
  Smooth Gradation off or low
  Cinema Screen on or personal preference
  TruMotion Off or personal preference
  Game Optimizer

  OLED Brightness 100
  Contrast 100
  Screen Brightness 50
  Dynamic Contrast off
  Peak Brightness High
  Gamma 2.2 (greyed out)
  Black Level auto
  Motion Eye Care off

  Color Depth 55
  Tint 0
  Color Gamut Native (greyed out)
  Fine Tune off
  White Balance Warm 50

  Sharpness 0
  Super Resolution off
  Noise Reduction off
  MPEG Noise Reduction off
  Smooth Gradation off
  Cinema Screen off
  TruMotion Off


  https://www.lcd-compare.com/index.ph...&LGOLED55A1=on
  „OLED evo“ е третата еволюция на OLED панела, след като LG за първи път представи OLED телевизора през 2013 г. и 4K HDR OLED през 2015 г. „OLED evo“ е по-ефективен и по-ярък OLED панел. Той ще се предлага само в LG G1, който се предлага в 55, 65 и 77 инча.

  Други функции включват NFC-захранване „Magic Tap“ на дистанционното управление, което ви позволява да отразявате или споделяте съдържание от мобилно устройство, Calman Ready за по-лесно калибриране на картината, режим HGiG за по-точни HDR снимки по време на игра, Dolby Vision IQ, който адаптира Dolby Картина на Vision, която да съответства на вашата среда за гледане, „AI Brightness Control“, която има за цел да постигне същото за източници, които не са Dolby Vision, декодиране на видео AV1, режим Filmmaker, за да видите филми по предназначение на режисьора, WiSA безжичен звук към съвместими високоговорители, Bluetooth виртуален съраунд (5.1), „TV Sound Mode Share“, за да предаде аудио настройките на Alpha 9/7 на звукова лента LG 2021, както и Google Assistant плюс поддръжка на гласов асистент Amazon Alexa.

  OLED панел
  LG Display сега произвеждат нов OLED панел..наречен OLED Evo в серия G1 и диагонали 55, 65, 77" (без 83" /48").
  [ICEL 2018] What are the future challenges for LG Display to improve OLED TV performance? ⋆ OLED
  https://www.avsforum.com/attachments...3-jpg.2469874/
  https://cynora.com/technology-and-pr...cybluebooster/
  Deuterium substitution blue, will be next generation blue materials? ⋆ OLED
  Това е потвърждение, че по отношение на яркостта всичко е както е обещано от LGD и приблизително същото + 10% ръст спрямо GX и всъщност връщане към нивата от 17-19 година: пиковата яркост в HDR е 780 нита на 10 % прозорец и 156 на цял екран. Но всичко това с намалена консумация на енергия. За пореден път се потвърждава, че структурата на пикселите остава същата, но спектърът се променя.
  https://twitter.com/ericbeeckmans/st...98069851611142
  По отношение на сенките и еднородността, нищо ново, но по някаква причина розовият оттенък под ъгъл се влоши.
  От полезните неща, които отбелязах, може би само, че за BFI са направили автоматично регулиране на яркостта и нова опция за принудително намаляване на Input Lag (въпреки че там всичко е наред без него).
  Като цяло еволюция, а не революция.
  Според виртуалната пресконференция LGD е казал, че е говорил за 550nits при APL 25% и 185nits при APL 100%. Ако BT2020 сега също бъде изпълнен с 90%, това би било много по-голямата новина.

  Подробностите за работата на новите панели не са съобщени официално от LG или от многобройните производители на трети страни, които използват OLED панели. Първата информация за направените промени сега идва от консултантите за веригата за доставки на дисплеи (DSCC) и изпълнителния директор на UBI Research .

  В канала на YouTube на Nanosys , компанията, която е най-активна в разработването на материали с квантови точки, Брайън Бъркли (бивш президент на Обществото за информационно показване) говори за новините, обявени на CES 2021 с Боб О'Брайън , съосновател и президент на DSCC. Една от засегнатите теми беше пристигането на OLED evo панелите: по-специално беше обсъдено дали тази новост може да се определи като еволюция или революция. За да обясни какво се е променило, О'Брайън показа схема, илюстрираща структурата на новите бели OLED панели (взета от тримесечния отчет AMOLED за материали на DSCC).

  Пикселите се състоят от това, което бихме могли да определим като стек, съставен от множество слоеве. В предишни версии, WRGB OLED на LG са използвали двоен субстрат със сини емитери (разположени към двата края, отгоре и отдолу) и други по-вътрешни субстрати с органични червени и жълти / зелени емитери. Причината, поради която синьото се е удвоило, е свързана с естеството на органичните материали, необходими за постигане на този цвят. Сините OLED излъчватели са известни с по-малка ефективност и са склонни да стареят по-рано; за да компенсира тези ефекти, LG Display избра двоен субстрат от сини излъчватели.

  Първото от нововъведенията на OLED evo панелите се състои в добавянето на трети субстрат със зелени излъчватели, поставени между двата сини излъчвателя. Следователно зеленото се съчетава с червено и жълто / зелено, устройство, предназначено да увеличи яркостта на телевизорите и вероятно също така да разшири покритието на цветните пространства. Другата новост вместо това е присъща на органичните материали, използвани за гореспоменатите сини емитери.
  Новият 3S5C(3 stack/5 fluorescent composite) стек има два сини слоя и трети комбиниран - червен, жълто-зелен и наситено-зелен композитен слой.
  LG брои всеки излъчващ слой като различен стек.
  2014 година - 2S2C(2 stack/2 fluorescent composite) стек има един син слой и един зелен + червен композитен слой.
  2017 година - 3S3C(3 stack/3 fluorescent composite) стек има един син слой и два зелен + червен композитен слой.
  LG брои всеки излъчващ слой като различен стек. https://www.oled-info.com/lg-introdu...-and-tv-panels

  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/...adma.202005630

  Тук влиза в действие информацията, предоставена от Choong-Hoon Lee , главен изпълнителен директор на UBI Research, компания, която извършва пазарни проучвания и предоставя съвети . По време на интервю за корейския вестник The Elec , главният изпълнителен директор обясни, че LG Display е сменил доставчика на материали от Idemitsu Kosan на DuPont , компания, която отдавна е активна в сектора, която също работи от години по производството на OLED с мастилено-струен печат .

  Сините OLED излъчватели на DuPont заместват водорода с деутерий(изотоп на водорода), елемент, който носи много важни предимства.
  Deuterium substitution blue, will be next generation blue materials? ⋆ OLED
  Сините емитери с деутерий са много по-ефективни от тези на базата на водород . В случай на OLED телевизионен панел тази функция се превръща в двойна възможност:
  - Приложете по-малко ток, за да осигурите същото ниво на осветеност, като удължите живота на панелите.
  - Приложете повече ток, за да увеличите яркостта, без да се засяга живота на панела.

  LG Display избра втората опция, изключена преди това именно поради по-ниската ефективност на материалите. За да се увеличи пикът на яркост, всъщност е необходимо да се достави повече енергия на панела, но този процес, като произвежда топлина, неизбежно води до по-бързо стареене и в крайна сметка до по-кратък живот на панелите. Поради тази причина яркостта на OLED телевизорите не се е променила много през последните няколко години, с изключение на Panasonic от най-висок клас, продукти, които не е изненадващо, оборудвани с по-сложна система за разсейване на топлината.

  Press Release - Press Center | LG Display
  Типът на старото поколение емитери ще продължи през 2022 г. и продължава да формира основата за" OLED на класическите серии "като 1500, 1000, но като втората по-ниска ценова лента в общата гама за OLED
  ... докато новата премиум линия с новите излъчватели ще бъде постепенно разширена до другите размери от 2022 г.

  Разработването на още по-ефективни WOLED панели ще бъде отразено главно в следните аспекти / цели:
  - По-ниска консумация, за да може да се поддържат настоящи и бъдещи екологични / законови изисквания за поддържане на тази технология за определен период от време.
  - Повишена пригодност за дневна светлина, ако това действително се изисква, или за да може да се разшири допълнително пазарните дялове в техническата конкурентна среда .
  -Още повечеПовишаване на защитата на панела с приблизително същото изискване за максимална яркост, както преди в общата площ на панела.

  И това е по същество !
  https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...from=EN#tocId1
  https://ec.europa.eu/info/energy-cli...televisions_en
  https://fwd.nl/beeld/het-nieuwe-eu-e...je-moet-weten/

  Колко ще се увеличи пикът на яркост, предлаган от OLED evo? Говори се за увеличение с около 20% в сравнение с предишното поколение. Главният изпълнителен директор на UBI Research приема за референция 800 cd/m2, които всъщност могат да бъдат открити на различни модели от последните години при определени условия (след калибриране и с най-точните методи средната стойност е по-близо до 700 cd/m2). Следователно се изчислява, че най-напредналото поколение панели може да достигне около 1000 cd/m2 - нита .
  https://www.avsforum.com/threads/ole...81125/page-839

  С 1000 nits OLED, картирането на картината за филми от 1000nits е напълно елиминирано. Благодарение на самосветещите пиксели, HDR след това се показва почти 1:1, както на мастеринг OLED. Без директно сравнение никой няма да забележи това с нормален OLED телевизор (особено не, ако след това филмът е овладян само за 600nits).
  Нашите очи просто по-трудно различават светли детайли, отколкото тъмни детайли. Скокът от 1000 на 3000 нита в крайна сметка също не е огромен. 3000nits не са 3 пъти по-ярки във възприятието. Двойната яркост от 1000 нита е приблизително 10 000 нита.

  Средната основна яркост за HDR е вероятно 150-200nits (SDR 100nits). Това също показва, че HDR не е предназначен за светли помещения с високи стойности на APL. За да можете да смесвате и оценявате перфектно цветовете, тъмната стая трябва да е без остатъчна и чужда светлина. Това е единственият начин да бъдете сигурни, че смесеният резултат (особено цветният дисплей) може да бъде възпроизведен на други устройства при сравними условия.

  Според журналиста на белгийското списание FWD, формата на пикселите на 65 "G1 не се е променила от предходната година .:
  https://twitter.com/ericbeeckmans/st...851611142?s=20
  Както вече споменах, това също не е необходимо и в плана на пода не виждате непременно по-дебел OLED стек, например. Промяната се извършва във височината в среза или в самия емитер.
  Измерванията на цвета и яркостта, както и консумацията на енергия са най-решаващите фактори за определяне на разликите.

  Всъщност, според стойностите от LGD, не се очакваше повече. Еволюция вместо революция. LGE също не е вложил подобрението в ефективността в постигане на по-висока пикова яркост, а по-скоро "Color Volume", ABL и очевидно също дълголетие. Може би ще има тестове, които показват несъответствието между измерванията с геометрични прозорци и сложни реални сцени.
  В противен случай вероятно можете да използвате 83C1 вместо 77G1 без колебание. Без директно сравнение така или иначе няма да видите разликите, освен ако изкуствено не ограничите върховете в другата серия.
  Надяваме се новите насоки на ЕС да стимулират LGD да въведе възможно най-скоро следващата революция. С панелите Evo все още сме далеч от самоналожената цел от 300 cd/m² с APL.

  Би ли постигнал 12-bit панел повече от цветовото пространство BT2020?
  Не. Дълбочината на битовете и цветовото пространство са отделни неща. Дълбочината на битовете определя броя на цветовете, които можете да изберете от цветовото пространство. 12-bit панел би използвал повече от вътрешността на цветовото пространство, но не и да разшири цветовото пространство. Така че, ако телевизор може да възпроизведе 75% от цветовото пространство Rec. 2020 при 10-bit панел, при 12-bit панел пак ще възпроизведе 75% от Rec. 2020.

  Какви предимства, биха предложили 12-битовите панели в сегашната ситуация ?
  По-малко ленти (color banding).

  Има ли надежда, да видим 12-битови панели след това в рамките на да речем следващата година или две, така че в моделите 2022 или 2023 може би?
  Не. За момента има два прототипа на два отделни производителя(BOE, CSOT) които са твърде скъпи за производство, а освен това, масовият Тв сигнал за съжаление все още е 8-bit(с rec. 709)....само Blu-ray е 10-bit.
  Стойката на G1
  https://www.hifi-journal.de/images/p...-Series-06.jpg

  Gallery stand за серии G1, C1, B1, A1 с размери 55 и 65 инча.  Какво е QNED и как работи?
  Зад това съкращение се крият LCD телевизори, оборудвани с мини LED подсветка и характеризиращи се с едновременното използване на технологиите Quantum Dot и NanoCell , разработени за подобряване на верността на цветовете. Комбинираното действие се нарича Quantum NanoCell . Подсветката е от тип Full LED Array с локално затъмняване , най-модерното и тук подсилено от присъствието на Mini LED.
  Quantum NanoCell с мини LED подсветка", се равнява на "QNED miniLED", според LG.  LG също ще интегрират приложението за стрийминг Twitch. Облачните игри също ще пристигнат на webOS: ще бъдат добавени приложения за достъп до услугите на Google Stadia и NVIDIA GeForce Now . Следователно няма да е необходимо да прибягвате до външни устройства: просто свържете джойстик към телевизорите, за да играете директно.

  Ако имате слушалки LG TONE Free, сдвоете ги с телевизора, за да търсите с гласа си, да контролирате силата на звука и дори да сменяте канала.
  Гласовото управление на телевизора е достъпно само с слушалки LG TONE Free. Модели FP8, FN7, FN6, FN5W и FN4.

  GeForce Now
  ще бъде на разположение за най-новото си поколение телевизори през 2021 година. В Stadia нещата ще бъдат малко по-точни, защото трябва да се появи през втората половина на 2021 година. Също така се посочва, че Stadia само ще стартира и услугата за поточно предаване на игри на Nvidia ще бъде второстепенна. LG е първият производител, който постави GeForce Now директно в своите телевизори.

  Game Optimizer

  Това трябва да обедини най-важните настройки за игрите. Например, трябва да има бърз достъп до VRR и други функции като AI Game Sound и AMD FreeSync Premium.


  LG G1 & C1 [Оптимизатор на игри] Добавя VRR гама за намаляване и 9,5 ms Input Lag Boost

  КАКВА е разликата между "HDR Tone Mapping: off" и HGIG Mode?
  С HGIG само картографирането на тонове е напълно деактивирано, за да може конзолата да го поеме, така че трябва да е напълно идентично с "Картографиране на тонове: изключено".
  Освен ако "картографиране на тонове:" означава само "динамично картографиране на тонове", т.е. "активен hdr".
  Не се казва „Динамично картографиране на тонове“, а само „Картографиране на тонове“, което би повлияло на всяко картографиране на тонове, независимо дали е динамично или статично.  webOS 6.0
  Самият LG говори за най-голямата актуализация от 2014 г. насам. С помощта на Google Assistant и Amazon Alexa (гласовият) контрол на операционната система трябваше да бъде значително разширен, но фокусът беше и върху управлението на телевизора на стрийминг услугите, които обикновено нарастват. Така че е очевидно, че добре познатата система от плочки е била разбита и намалена по размер, така че да можете да видите повече съдържание с един поглед. Те също така искат да разширят „идеята за хъб“ и да оставят телевизора да действа като централен блок за управление - особено по отношение на техните собствени интелигентни домашни устройства - но това е друга тема.
  Magic Remote
  също е претърпял значителна ревизия, която сега е представена в нов дизайн. „MR21N" е кодът за новото Magic Remote.
  Отвъд новия първокласен дизайн, Magic Remote предлага по-опростени контроли при използване на гласово разпознаване с предложенията на LG за множество AI на LG ThinQ, Amazon Alexa или Google Assistant. Лесно за навигация, хлъзгаво, лесно за задържане и използване, новото Magic Remote предлага по-удобни за потребителя функции, включително по-бързи връзки между телевизора и други устройства и горещи клавиши за достъп до популярни доставчици на съдържание като Netflix, Amazon Prime Video и Disney +.
  *Magic Tap, NFC функция с едно докосване на Magic Remote, осигурява незабавен достъп до множество вълнуващи възможности за гледане. Чрез просто докосване на смартфон с възможност за NFC към дистанционното, зрителите могат да споделят съдържание от телефоните си към телевизора или обратно. Потребителите могат да преглеждат съдържание, съхранявано на мобилните си телефони, на своите LG телевизори, като същевременно продължават да използват любимите си приложения и функции за смартфони.

  https://www.hifi-journal.de/images/p...021-NFC-02.jpg
  https://www.hifi-journal.de/images/p...021-NFC-03.jpg
  https://www.hifi-journal.de/images/p...021-NFC-01.jpg

  Моделът Z1 е с дистанционно управление модел PM21N

  Дистанционно управление
  LG AN-MR21GC - с NFC модул,
  LG AN-MR21GA - без NFC модул,
  LG AN-MR21N - с NFC модул
  , което се предлага за телевизори от новата линия 2021, но също така замества някои предишни дистанционни Magic, а именно AN-MR650A(2017), AN-MR18BA(2018) , Модели AN-MR19BA(2019), MR20GA(2020).

  Ако телефонът ви има NFC модул и телевизорът ви е базиран на WebOS 6.0, тогава, като държите телефона до тялото на дистанционното управление, можете да направите едно от следните:
  - активиране на показването на екрана на телефона на телевизионния екран
  - отворете съдържанието на файловата система на телефона на вашия телевизор
  - извеждайте телевизионен звук през високоговорителите на телефона
  ВНИМАНИЕ: първо трябва да инсталирате програмата LG ThinQ на телефона си и да изберете действието по подразбиране в настройките, което ще се извърши, когато докоснете телефона до дистанционното управление LG MR21GC.  QNED90
  https://hd2.tudocdn.net/954164?w=1000&fit=clip

  LG отново ще има ясна преднина по отношение на игралните функции, освен HGIG (HDR игри), LG също поддържа G-Sync и FreeSync в допълнение към HDMI Forum VRR и в момента силно се съмнявам, че Sony ще интегрира повече от обикновения HDMI Forum VRR въз основа на информацията досега ....
  В допълнение, поддръжката на LG реагира много бързо на възможни грешки на FW.

  HDMI 2.1 за QNED95/96/99 (SUHD-8K)
  Така или иначе HDMI 2.1 е 8K@60Hz в 10-битов RGB и YCbCr: 4:2:2 или 12-битов и може да се нуждае от DSC.
  От друга страна няма VRR или FreeSync за QNED99 гамата.


  LG TV 2021
  Display OLED QNED miniLED
  LCD Mini LED Quantum Nano Cell
  Nano Cell
  QDEF LCD
  LCD
  Resolution SUHD (8K) UHD (4K) SUHD (8K) UHD (4K) SUHD (8K) UHD (4K) UHD (4K)
  Series Z1 M1
  G1
  C1
  B1 A1 QNED99
  QNED95
  QNED96 QNED91
  QNED90
  QNED85 NANO99
  NANO97
  NANO96
  NANO95
  NANO92
  NANO91
  NANO90
  NANO88
  NANO86
  NANO85
  NANO81
  NANO80
  NANO79
  NANO77
  NANO75
  UP81 UP80 UP78
  UP77
  UP76
  UP75
  UP70
  Panel Frequency 100/120Hz 100/120Hz 100/120Hz 50/60Hz 100/120Hz 50/60Hz 100/120Hz 100/120Hz 100/120Hz 50/60Hz 100/120Hz 100/120Hz 50/60Hz 50/60Hz 50/60Hz
  (exept 86, 82")
  50/60Hz 50/60Hz
  Game Optmizer Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no
  HGiG (HDR Gaming Interest Group) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  HDMI 2.1 (48 Gbps) no no no no no no no no no no no no no no no no no
  HDMI 2.1 (40 Gbps) 4x 4x 2x no 4x 2x 2x 4x 4x 4x 2x 2x no no no no no
  HDMI 2.0b (18 Gbps) no no 2x 3x no 2x 2x no no no 2x 2x 4x 3x 4x 3x 2x
  FRL (Fixed Rate Link) 10Gbps@4lines 10Gbps@4Lines Yes no 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines no no no no no
  eARC (Enhanced ARC) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  ALLM (Auto Low Latency Mode) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  VRR (HDMI Forum VRR) no 40-120Hz 40-120Hz no no no 40-120Hz 40-120Hz no no 40-120Hz 40-120Hz no no no no no
  VRR (AMD FreeSync Premium) no 40-120Hz 40-120Hz no no no no 40-120Hz no no 40-120Hz 40-120Hz no no no no no
  VRR (NVIDIA GSync) no 40-120Hz 40-120Hz no no no no no no no no no no no no no no
  4K HFR 120fps (10bit 4:4:4) Yes Yes Yes no Yes no Yes Yes no no Yes Yes no no no no no
  2K HFR Yes Yes Yes no Yes no Yes Yes Yes no Yes Yes no no no no no
  QMS (Quick Media Switching) Yes Yes Yes no Yes no Yes Yes Yes no Yes Yes no no no no no
  QFT (Quick Frame Transport) no no no no no no no no no no no no no no no no no
  DSC (Display Stream Compresion) no no no no no no no no no no no no no no no no no

  https://www.nvidia.com/en-us/geforce...onitors/specs/

  все още няма информация за новите модели относно поддръжката на Free Sync
  https://www.amd.com/en/products/freesync-tvs  OLED
  OLED панелите се разработват отдавна, но първият OLED телeвизор се появи през 2007/2008 година https://www.oled-info.com/history
  OLED (Органичен светодиод) - Използвайки органично съединение в луминисцентния материал, това е вид светлинен елемент, използващ явление, наречено „органична електролуминесценция“. OLED е отложени органични материали към електроди, формирани върху стъклен субстрат. Има затворена структура с електродите, като с помощта на подаваният през управляващи транзистори ток е в състояние да контролира интензивността.
  В сравнение с LCD екрана, предимствата са,
  1. Подобряване на контраста
  2. По-ниска консумация на енергия
  3. Отлична скорост на реакция
  Чрез всяко напрежение, подавано към "линията за данни" и "линията за захранване", през управляващият транзистор IGZO TFT, токът протича към OLED панела и той излъчва светлина. Яркостта на устройството се контролира от текущата стойност на напрежението.

  Производство
  До момента, единственият производител на телевизионни OLED панели е LG Display, които продават панели на марките - LG Electronics, Panasonic, Sony, Philips, B&O, Vestel, Toshiba, Grundig, Metz, Loewe, Skyworth, Hisense, Changhong, Haier, Konka, Vizio, Xiaomi.

  LG Display (LGD), е първият в света производител на трислойни AMOLED (RGBW) панели с цветни филтри и IGZO електроди отзад , като всеки субпиксел има по два транзистора управляващ и превключващ, използвани в почти всички съвременни OLED телевизори,
  https://www.oled-info.com/lg-introdu...-and-tv-panels
  Защо използват допълнителен бял субпиксел?
  Every pixel on the LG OLED TV also has a 4th independent pure White sub-pixel in addition to the standard Red, Green and Blue sub-pixels found on other displays – that’s an extra 2.1 million sub-pixels, bringing the total up to 8.3 million. In principle, they aren’t necessary because White can be produced by the other sub-pixels, but White sub-pixels provide a number of key advantages: they improve color management that allows the Color Gamut to be easily adjusted, they improve the color balance of the White Point, particularly for the crucial Color Tracking accuracy of the gray scale, and they significantly improve the power efficiency of the display because a single sub-pixel is needed to make the underlying gray component of every pixel instead of powering three Red, Green and Blue sub-pixels to do the same job. Other displays also have White sub-pixels, but they are always used to boost brightness at the expense of color saturation and accuracy – LG is the first manufacturer I am aware of to use White sub-pixels to improve color accuracy rather than decrease it…"
  Производственият процес, който използва LGDisplay е вакуумно отлагане или вакуум термично изпарение (ВТЕ) - във вакуумна камера, органичните молекули се загрявят (изпаряват) и се оставя да се кондензират върху стъкления лист през тънък метален шаблон, известен като „сенчеста маска“. Този процес е доста разточителен по отношение на разхода на материал, тъй като материала се разпръсква по цялата маска и не може да бъде използван повторно. Освен това самата маска е уязвима на замърсяване, което води до увеличаване на дела на брака.
  Много методи за изпаряване изхвърлят органична материя. Ако използваният материал е 100%, органичната материя поставена върху субстрата, е само 20-30%. Процесът е скъп и неефективен - само 60% от произведените панели са годни, а при метода на MMG(Multi Model Glass) трябва да стигнат до 90%.
  От друга страна, при разтворим мастиленоструен печат, изхвърленият материал е едва 10%. Освен това не се изискват никакви цветни филтри и процесът е прост.

  Използването на метода на мастиленоструен печат при производството на OLED ще премахне нуждата от маска. Твърди се, че органичните съединения могат да се прилагат върху субстрата много по-точно и с по-малко използвани органични материали. Тази и по-ниска степен на отхвърляне могат потенциално да доведат до по-ниски цени за потребителите.Вярно е, че този метод има и недостатъци. По-течните материали за производство на органични диоди, които трябва да се използват, са по-малко ефективни по отношение на светлинната мощност, отколкото тези, използвани при ситопечат.
  Разтворимият мастиленоструен печат OLED обаче все още не е подходящ за масово производство на голям екран.

  Усъвършенстване
  LG Display продължава да усъвършенства технологията си, като регулира размера на подпикселите, за да подобри производителността, да удължи живота им и подобри баланса на цветовете. Достатъчно е, да се направи "груб" анализ на структурата на субпикселите на телевизорите от различно поколение, за да има пряко потвърждение. Анализът на емисионния спектър на различните субпиксели с подходящ инструмент би бил още по-интересен. Тук по-долу можете да видите структурата на панелите от последните три поколения. Изображенията са правени по различно време и по различни начини; с други думи, относителните размери може да не са сравними.
  Структурата на субпикселите е леко променена в сравнение с тази на OLED телевизори 2017-2018. Освен нова форма, субпикселите имат и поредната промяна в размера спрямо предшественика си...лека полека се увеличава покритието на пикселната зона. За сравнение при плазмите F5300 беше 46%(90 nits), а при LCD Q6 е 68%(900 nits) - с увеличаване покритието в пикселната зона, се увеличава и яркостта.

  Последните промени водят до ~33% увеличение на апертурата и от там 33% по-бавно стареене. По-висока пикова яркост и по спокоен ABL.
  Всяко допълнително увеличение на ефикасността или апертурата, води до допълнително редуциране на стареенето и осигуряват по-голям буфер за компенсиране на диференциалното стареене (изгаряне).
  Интересно също, че под 300cd / m2, те работят в RGB режим и не използват белия субпиксел ...

  Различните цветни филтри пропускат различно количество светлина, а при червеният загубата е най-голяма. Допреди 2 години ,това се компенсираше с подаване на повече ток и така се постигаше по-голяма яркост, която компенсираше загубите. Но това, водеше до друг проблем. По-бързо остаряване и прогаряне.
  Оранжевите и жълти статични елементи прогаряха най-бързо! Сега да погледнем цветовия спектър на OLED,
  https://www.hdtvtest.co.uk/news/wp-c...D55B7V_spd.jpg
  Както можете да видите, червеното е невероятно слабо представено. Това означава, че трябва да се контролират сравнително силно червените субпиксели за постигане на съответната яркост и наситеност, а...консумацията е доста висока. Затова, през последните 2 години инженерите от LGDisplay експериментираха с размерите, формата и управлението на субпикселите.

  За постигането на еднаква яркост, различните цветове субпиксели имат различна консумация на енергия.
  Трябва да се отбележи, че цветните субпиксели също са повече или по-малко минимално активни за смесване на цветовете съгласно D65. Ако бяха активни само белите субпиксели, консумацията на енергия щеше да бъде още по-ниска, тъй като тук никой цветен филтър не поглъща светлина. Това важи по принцип за всички основни цветове, защото дори там не е активен само субпикселът за съответния основен цвят.

  Разбира се, това не говори нищо за топлинното натоварване на пиксела и субпиксела. Топлинната енергия не се ограничава до задвижвания субпиксел и не се разсейва само от него.
  Ясно, два субпиксела се опитват да възпроизведат жълто. Но и двата работят заедно за количеството жълта светлина и всеки от тях трябва да направи по-малко.
  Има разлика дали 125 вата или 95 вата се изпомпват в идентичната зона. Ако вземете под внимание електрониката, тя става още по-ясна. За 0 IRE резултат 60 вата. Разликата между жълто и зелено е тогава 65 вата до 35 вата топлина върху една и съща площ от 11% размер на прозореца.
  Може да се изчисли топлинната мощност на пиксел. Но с мощността площта намалява, така че топлината на площ остава същата. С термична камера може да се измери различното затопляне. Но дори и да беше само 5°С повече в жълто срещу зелено, ще бъде известно, че стареенето на OLED клетката има тенденция да се увеличава почти експоненциално с температурата, а също и с тока, преминаващ през нея.
  http://www.thelec.net/news/articleView.html?idxno=3016
  В сервизното меню, кодовете в позиция „OLED Cell Info“ са организирани с 3 подполета:

  WOLED Stack Generation / Cut Technology / Factory of Origin.
  Понастоящем WOLED Stack Generation има 2 кода, които са потвърдени:
  WBC или (White Botom C) е 3S3C, синьо-червен/жълто-син WOLED стек, въведен за моделната 2016 година.
  WBE или (White Botom E) е 3S4C, синьо-червено/жълто/зелено-синьо WOLED стек, като LGE започна да въвежда в продуктите през 2020 г. и обявен като "Evo" през 2021 г.

  https://files.catbox.moe/quvgdi.jpg

  Технологията на изрязване в момента има 2 кода, които са потвърдени:
  MMG означава, че панелът е произведен по технология Multi Mother Glass. MMG може да се използва за производство на почти всеки WOLED размер на панела, който LGD произвежда в момента.
  ONE означава, че панелът е произведен на 8.5G лист, съдържащ само „ONE“ размер на панела и може да се реже, без да се изисква MMG (по „стария“ начин).
  https://wikimovel.com/index.php/Mult..._display_sizes


  Фабрика на производство (Factory of Origin) в момента има 2 кода, които са потвърдени:
  GZ е новата 8.5G фабрика в Гуанджоу, Китай.
  PJ е оригиналната и най -старата 8.5G фабрика в Паджу, Корея.

  Така че 55" WOLED с код „WBE/MMG/GZ“ е един от двата 55" WOLED, произведени с новия 3S4C(3 stack / 4 colors)/WBE WOLED стек, заедно с два 77-инчови WOLED, използващи технология Multi Modal Glass в Гуанджоу,
  докато 55" WOLED с код ” WBC/ONE/PJ е един от шестте WOLED, произведени със стария 3S3C(3 stack / 3 colors)/WBC WOLED стек без нуждата от технология Multi Modal Glass в Паджу, Корея.
  Очакваме всички OLED Cell Info кодове извън Paju да преминат от WBC към WBE преди края на тази година (все още няма съобщения ...

  WBE/MMG/GZ - WBE е кодът за панел 3S4C / MMG - Multi Mother Glass / GZ е кодът за Guangzhou.
  WBC/MMG/PJ - WBC е кодът за панел 3S3C / MMG - Multi Mother Glass / PJ е кодът за Paju.

  Докато Paju завърши прехода от 3S3C (WBC) към 3S4C (WBE), ето изчерпателният списък на всички панели, произведени в Paju:
  WBC/ONE/PJ 48 ”и 55”
  WBC/MMG/PJ 48 ”, 55”, 65 ”и 77”

  Гуанджоу сега трябва да произвежда;
  WBE/ONE/GZ 48 ”и 55”
  WBE/MMG/GZ 48 ”, 55”, 65 ”и 77”
  И след като Paju завърши преобразуването в 3S4C, кодовете на панелите ще бъдат идентични с Гуанджоу, с изключение на PJ вместо GZ.


  Колко е времето на живот на един OLED панел?
  Всеки LED полупроводник, включително OLED, губи повече и повече яркост с времето си на работа. Това се отнася за LCD телевизори с LED подсветка, както и за OLED телевизори. Поради тази причина, например при крушките, има и съответни детайли на опаковката от производителя, в които се посочва "времето на работа" до определена предварително определена загуба на яркост. Работната температура на светодиодния полупроводник и неговото охлаждане имат значителен, ако не и решаващ дял от това. За телевизорите това е доста рядко

  В OLED телевизорите максималната възможна яркост е била ограничена от самото начало, така че да е налице "тих" резерв. Тъй като всички OLED панели, доставени в момента от LGD, не работят с максимално възможна яркост, има незначителен резерв, който се използва от (патентовани) контролни алгоритми за поддържане на зададената (дадена) яркост на дисплея и следователно надвишава стойностите в доста широк диапазон, дълго време и сравнително постоянно. Само когато този резерв бъде "изразходван", яркостта постепенно ще намалее. С така нареченото "изгаряне" тази стойност е локално ограничена за някои области (и цветове), достигнати по-рано, отколкото за други, а след това, например, като видимо "засенчване".
  Планираната наработка до отказ е не по-малко от 30000 часа за всеки тип OLED панел. Съвременните панели със защитни функции, са способни на наработка до отказ от близо 100,000 часа, като след наработка на половината от тях, яркостта пада наполовина.

  https://www.cynora.com/newsroom/news...ints-and-more/
  Животът обикновено се измерва чрез прилагане на постоянен ток към OLED устройството и чрез проследяване на яркостта във времето. След това разграничаваме до какво намаление на яркостта искаме да измерим. 3% намаление от първоначалната яркост (100%) се нарича LT97, а 5% намаление е LT95 и така нататък. Кривите на живота следват многоекспоненциален разпад, който може да бъде екстраполиран, но индустрията обикновено предпочита действителното измерване да бъде на сигурна страна. Но експоненциалният характер на кривата ни дава някои груби оценки: например LT97 е приблизително половината от живота на LT95.

  Реалните приложения (дисплеи или панели за осветление) обикновено се определят от това колко време отнема, докато се достигнат 80%, 70% или дори 50% от първоначалната яркост (LT80, LT70 и LT50 съответно). Въпреки това, с днешното качество на OLED материалите, подобни измервания просто отнемат твърде много време в етапа на разработка. Следователно, типичното измерване на целия живот по-скоро се прави с LT97 или LT95. В исторически план тези продължителност на живота също са важни, тъй като те определят времето на изгаряне на OLED дисплеите. Междувременно повечето OLED дисплеи работят допълнителни компенсационни процеси, така че LT97 на OLED пиксел вече не съответства на LT97 на панел.
  Разбира се, това е свързано само косвено с „изгарянето“. Тъй като „неравномерното износване“ и не перфектно работещите алгоритми не са обхванати от темата „живот до половин яркост“.
  Също така вероятно „резервът на осветеността“ вече е отчетен - поне сравнително безопасен за 100K часа. Тогава човек много бързо стига до смешни примери за изчисление. Например телевизорът прави 800 нита, като резервът всъщност може да е 1200 нита, ½ осветеността би била 800:2 = 400 нита, което при нова OLED клетка вече би било 1200:3 = 400 нита, така че всъщност е истинска (!) Загуба на яркост. И като се има предвид, че остаряването експоненциално намалява с времето, вероятно е сравнително лесно да се обяви 100K часа живот до половината, но в действителност е до една трета остатъчна светимост.
  OLED моделиране и компенсиране на стареене (от 2014 г.):
  https://projects.imec.be/ict288377/s...-%20Jurica.pdf
  При едвакви постоянни условия (една и съща осветеност, температура, сила на тока), износването не е „почти линейно“ през цялото време, но има експоненциален характер.

  Да не пропускаме, че стареенето се увеличава, така да се каже експоненциално с яркостта.
  1. + 90% осветеност дава -26% часа (до номинално видимо „прогаряне“)
  2. - 47% осветеност дава +35% часа (до номинално видимо "прогаряне")
  Линейно, косвено пропорционално съотношение би означавало, че например, когато яркостта се удвои, часовете живот се намаляват наполовина. Така при + 100% яркост резултатът е -50% часа. Или наполовина осветеност води до удвояване на часовете. Така че при -50% яркост + 100% часови резултати.

  https://www.researchgate.net/publica..._OLED_displays
  Стр. 8: Износването е сравнително бързо с висока светлинна мощност (W).
  "If one color channel ages significantly faster than the others, the color balance of the display will change with time, and images displayed using a large fraction of the least stable channel will be significantly lower in luminance than desired."
  [QUOTE]- Намаляването на текущата амплитуда увеличава живота на OLED непропорционално , но може да доведе до леки цветови промени с бели OLED.
  - Намаляването на средния OLED ток чрез широко импулсна модулация (PWM) увеличава живота на OLED само пропорционално , но поддържа цветовата точка стабилна за белите OLED.

  С течение на времето всички дисплеи губят контраст, цвят и яркост. Това се отразява и във факта, че панелите имат определен живот с 50% от горните параметри. Падането на параметрите не става линейно. В първите години спадът е сравнително нисък и този спад се компенсира от вградена система за постепенно увеличаване на подаваното напрежение и от там компенсиране на част от яркостта. След това, спадът се увеличава драстично в края на посочения период на живот. Проблемът с този процес на стареене е, че той първоначално е постепенен и по този начин пълзящ.
  За тези, които предимно гледат телевизия само у дома, тази промяна не се откроява. „Окото“ свиква с него с времето.
  Тук трябва да се отбележи , че непрекъснато работещите алгоритми са активни и много успешни срещу вечната загуба на яркост. Те работят толкова добре, че метрологично се срещат само много малки отклонения (и в двете посоки). Така че, фабрично е осигурен вътрешен запас за осветеност от 40%, който не се изразходва веднага, така че не бива да забелязвате спада. Колко дълго трае това е въпрос на индивидуална употреба и свързаното с него износване на панела

  https://www.avsforum.com/attachments...t-png.2584644/
  https://www.avsforum.com/attachments...t-png.2584646/
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-10-21 в 19:47.

 4. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,247
  #3

  LG телевизори - модели 2019

  LG TV модели 2020

  Новият формат на разработчиците на HDR игри, HGiG, вече е на борда на OLED за 2020 г. Независимо дали имате Nvidia или AMD карта в компютрите си, двете технологии за синхронизиране на това изображение, G-Sync от Nvidia и FreeSync от AMD са включени в OLED моделите.
  Като цяло телевизорите LG през 2020 г. могат да бъдат разделени на няколко групи:
  LCD серия LN/LM: Full HD и HD Ready телевизори,
  LCD серия UN: основни 4K телевизори,
  LCD серия NanoCell: по-усъвършенствани 4K и 8K телевизори,
  OLED 4K: BX, CX, GX, WX,
  OLED 8K: ZX.
  32 зони в модела NANO90. Колкото по-висок е моделът, толкова повече зони (Local Dimming Pro).
  Тази година 100Hz-овите модели започват от серия NANO86 и нагоре.

  серии 2019 - > серии 2020
  W9 - > WX
  G9 - > GX
  E9 - > --
  C9 - > CX
  B9 - > BX
  ? - > NANO99/97/95
  SM98/90/86/85/82 - > NANO91/90/86/85
  SM82/80 - > NANO81/80
  UM80 - > UN85
  UM76/75 - > UN80/81
  UM74/73/71 - > UN74/73/71
  LM63/55 - > no

  Поддържат ли телевизорите LG 2020 пълната честотна лента HDMI 2.1 от 48 Gbps? Очевидно те предлагат само 40Gb/s. Защо?
  48 Gb/s е максималната честотна лента на HDMI 2.1. Проверих го много внимателно и в момента няма потребителски устройства (и те дълго време няма да бъдат на пазара), които биха могли да генерират 4K 120Hz VRR сигнал при пълна 4:4:4 цветност с 12-битово кодиране. Широчината на честотната лента от 40 Gb/s е повече от достатъчна, за да се справи с всички потребителски устройства на пазара днес. Моля, обърнете внимание, че панелите, независимо дали са на OLED или NanoCell телевизори, са 10-битови.


  20 май 2020 г. Netflix обяви списък с телевизори, които препоръчва, т.нар Препоръчани от Netflix телевизори. Както и през предходната година, този списък включва избрани модели от марки като Panasonic, Samsung и Sony. Както миналата година, в този списък липсваха телевизори на LG. Защо?
  Миналата година Netflix сериозно промени изискванията, на които трябва да отговаря телевизор, за да получи препоръка. Тази година ситуацията се повтори и някои подробности, които нашите телевизори не предлагат, не позволиха тази препоръка. Мога обаче да ви уверя, че качеството на филмите на Netflix на нашите телевизори всъщност не оставя много да се желае, независимо от скоростта на връзката .
  Тестове
  LG 65GX https://www.whathifi.com/reviews/lg-oled65gx
  LG 65GXPUA https://www.soundandvision.com/conte...ra-hdtv-review
  LG 65GX https://www.computerbild.de/artikel/...-25663421.html
  LG 55GX https://www.4kfilme.de/test-gx-4k-oled-55-zoll-lg/
  LG 65CXPUA https://www.cnet.com/reviews/lg-oled65cxpua-review/
  LG 65CX review,calibration https://www.flatpanelshd.com/review....&id=1585020920
  LG 65CX https://www.homecinemamagazine.nl/20...serie-oled-tv/
  LG 65CX https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...7919/test.html
  LG 65CX6LA https://www.tek.no/test/i/6jx4jo/lg-...-denne-oled-en
  LG 65CX https://www.avforums.com/reviews/lg-...v-review.17085
  LG CX https://www.hdblog.it/tv/recensioni/...cx-tv-hdmi-21/
  LG 55CXPUA https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/cx-oled
  LG 55CX https://www.avforums.com/reviews/lg-...v-review.17899
  LG 55CX https://www.dday.it/redazione/35730/...censione-prova
  LG 55CX https://geex.x-kom.pl/recenzje/cx-cz...a-lg-oled55cx/


  LG 48CX6LB https://tweakers.net/reviews/8030/lg...er-maatje.html
  LG 48CXPUB https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/48-cx-oled
  LG 48CX6LB https://www.homecinemamagazine.nl/20...-inch-oled-tv/
  LG 48CX6 https://www.avforums.com/reviews/lg-...v-review.18054


  LG 75NANO993NA test https://prohardver.hu/teszt/lg_nano9...lg_nano99.html
  LG 65NANO99UN https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano99-8k
  LG 49NANO863NA https://geex.x-kom.pl/recenzje/lg-49...st-i-recenzja/
  LG 49NANO85UNA https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano85
  LG 65NANO81ANA https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano81
  LG 49NANO803NA https://geex.x-kom.pl/recenzje/lg-49...st-i-recenzja/


  LG 65UN8500PUI https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un8500
  LG 55UN7300PUF https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un7300
  LG 55UN7000PUB https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un7000


  Сравнителна таблица за модели 2020


  http://hdtelevizija.com/wp-content/u..._2020_v1.0.pdf


  Инсталирана памет в LG - 2019
  1 GB: модели 32LM63/57 (SoC).
  1,5 GB: модели UN70/71/73, UN80 (SoC).
  2 GB: модели NANO85/86, NANO90/91/95, OLED BX (SoC ).
  3 GB: модели OLED CX, GX, RX, WX, ZX, NANO99/98/97 (SoC O18).


  За да разгледате цялата таблица, използвайте плъзгача отдолу. Разчитането на моделният суфикс може да видите в първи пост на темата.
  Функцията TruMotion отговаря за генерирането на междиннни кадри и зиписаните херци не отговарят на работните херци на дисплея. За ваше улеснение, първо съм изписал работните херци на дисплея и после тези на функцията.
  UN70/UN71*/UN73*/UN74*/UN80*/UN81*/NANO80/NANO81 - са базирани на един хардуер - Main board
  Разликата между UN80 и UN81 е само в цвета и стойката
  UN80 - Frame Iron gray / Basement Bipolar socket, Crescent Stand, Iron Gray
  UN81 - Frame Light Black Pearl / Basement Central, leg Crescent Stand, Light Black Pearl
  UN7100 LG UN7300 / UN7390 LG UN7400 LG UN8000 LG UN8100 LG UN8500 LG NANO79 LG NANO80 LG NANO81 LG NANO86 LG NANO90 LG NANO91 LG NANO95 LG NANO996 LG OLED BX6 LG OLED CX6 LG OLED GX6 LG OLED WX9 LG OLED ZX9
  LG 43UN7100 - 108 cm
  LG 49UN7100 - 123 cm
  LG 55UN7100 - 139 cm
  LG 60UN7100 - 153 cm
  LG 65UN7100 - 164 cm
  LG 70UN7100 - 177 cm
  LG 75UN7100 - 189 cm
  LG 43UN7300 - 108 cm
  LG 49UN7300 - 123 cm
  LG 50UN7300 - 126 cm
  LG 55UN7300 - 139 cm
  LG 65UN7300 - 164 cm
  LG 43UN7400 - 108 cm
  LG 49UN7400 - 123 cm
  LG 50UN7400 - 126 cm
  LG 55UN7400 - 139 cm
  LG 65UN7400 - 164 cm
  LG 43UN8000 - 108 cm
  LG 50UN8000 - 126 cm
  LG 55UN8000 - 139 cm
  LG 65UN8000 - 164 cm
  LG 43UN8100 - 108 cm
  LG 50UN8100 - 126 cm
  LG 55UN8100 - 139 cm
  LG 65UN8100 - 164 cm
  LG 75UN8100 - 189 cm
  LG 65UN8500 - 164 cm
  LG 75UN8500 - 189 cm
  LG 82UN8500 - 207 cm
  LG 86UN8500 - 217 cm
  LG 55NANO79 - 139 cm
  LG 65NANO79 - 164 cm
  LG 49NANO80 - 124 cm
  LG 55NANO80 - 139 cm
  LG 65NANO80 - 164 cm
  LG 49NANO81 - 123 cm
  LG 55NANO81 - 139 cm
  LG 65NANO81 - 164 cm
  LG 49NANO86 - 123 cm
  LG 55NANO86 - 139 cm
  LG 65NANO86 - 164 cm
  LG 55NANO90 - 139 cm
  LG 65NANO90 - 164 cm
  LG 75NANO90 - 189 cm
  LG 86NANO90 - 217 cm
  LG 55NANO91 - 139 cm
  LG 65NANO91 - 164 cm
  LG 75NANO91 - 189 cm
  LG 86NANO91 - 217 cm
  LG 55NANO95 - 139 cm
  LG 65NANO95 - 164 cm
  LG 65NANO99 - 164 cm
  LG 75NANO99 - 190 cm
  LG OLED55BX6 - 139 cm
  LG OLED65BX6 - 164 cm
  LG OLED48CX6 - 121 cm
  LG OLED55CX6 - 139 cm
  LG OLED65CX6 - 164 cm
  LG OLED77CX6 - 195 cm
  LG OLED55GX - 139 cm
  LG OLED65GX - 164 cm
  LG OLED77GX - 195 cm
  LG OLED65WX - 164 cm LG OLED77ZX - 195 cm
  LG OLED88ZX - 222 cm
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  -
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Home / Echo / ThinQ App
  -
  -
  -
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  3x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Black / Bipolar base
  Classic remote control
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal

  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  3x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Bipolar base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  3x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Iron Gray / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Iron Gray / Bipolar Base

  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Light Black Pearl / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  -
  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz / 200Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  -
  4K HFR
  Ultra Luminance

  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Iron Gray / Bipolar Base

  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Direct LED
  NanoCell Display / Color
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG

  -
  -
  -
  -
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  3x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Dark Meteor Titan / Crescent Base

  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Edge LED / Local Dimming
  NanoCell Display / Color
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Black / Bipolar base

  Magic Remote (MR20)
  K 3840x2160
  Edge LED / Local Dimming
  NanoCell Display / Color
  Quad Core 4K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG
  -
  -
  -
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  -
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 ARC / 2x USB
  Black / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Edge LED / Local Dimming
  NanoCell Display / Color
  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz / 200Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  AMD FreeSync
  4K HFR

  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.0 / 20W
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Black / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Slim Direct LED / Full Array Dimming
  NanoCell Display Pro / Color

  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz / 200Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  AMD FreeSync
  4K HFR
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.2 / 40W (2.0 / 20W [55/65 "])
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Light Black / Bipolar Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  Slim Direct LED / Full Array Dimming
  NanoCell Display Pro / Color
  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz / 200Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  AMD FreeSync
  4K HFR
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  Audio 2.2 / 40W (2.0 / 20W [55/65 "])
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Light Black / Crescent Base
  Magic Remote (MR20)
  8K 7680x4320
  Slim Direct LED / Full Array Dimming
  NanoCell Display Pro / Color
  Alpha 9 Gen 3 8K
  50Hz / 100Hz TruMotion

  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  -
  4K HFR
  Ultra Luminance
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  2.2 / 40W audio
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Light Black / Bipolar Base
  Magic Remote (MR20)
  8K 7680x4320
  Slim Direct LED / Full Array Dimming Pro
  NanoCell Display Pro / Color
  Alpha 9 Gen 3 8K
  50Hz / 100Hz TruMotion
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  -
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  4.2 / 60W audio
  Ultra Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Light Black / Bipolar Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  OLED
  -
  Alpha 7 Gen 3 4K
  100Hz

  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture
  AMD FreeSync / NVidia GSync

  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  2.2 / 40W audio
  OLED Surround

  Dolby Atmos
  AI Sound
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice III
  1x DVB-T2/C/S2
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Picture On Metal / Alpine Basic Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  OLED
  -
  Alpha 9 Gen 3 4K
  100Hz
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  AMD FreeSync / NVidia GSync
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy Pro
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  2.2 / 40W audio
  OLED Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Voice control Remote control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Picture On Metal / Alpine Slim Base
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  OLED
  -
  Alpha 9 Gen 3 4K
  100Hz
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  AMD FreeSync / NVidia GSync
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy Pro
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  4.2 / 60W audio
  OLED Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  1x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Hands Free Voice Control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Design Gallery / NO plinth
  Magic Remote (MR20)
  4K 3840x2160
  OLED
  -
  Alpha 9 Gen 3 4K
  100Hz
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  -
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy Pro
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  4.2 / 60W audio
  OLED Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Hands Free Voice Control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Wallpaper Design / Base Soundbar
  Magic Remote (MR20)
  8K 7680x4320
  OLED
  -
  Alpha 9 Gen 3 8K
  100Hz
  HDR10 Pro / HGiG / Dolby Vision IQ
  AI Picture Pro
  AMD FreeSync / NVidia GSync
  4K HFR
  Ultra Luminance Pro
  True Color Accuracy Pro
  Advanced Color Enhancer
  FilmMaker Mode
  4.2 / 80W audio
  OLED Surround
  Dolby Atmos
  AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning
  Clear Voice IV
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + TimeShift
  WebOS 5.0
  Google Assist. / Alexa / ThinQ
  Search and voice recognition
  Hands Free Voice Control
  Speech-to-Text / Telec. Universal
  Home Dashboard / HomeKit
  Wi-Fi / Bluetooth
  4x HDMI 2.0 / 2.1 eARC / 3x USB
  Design Gallery / Sculpture
  Signature Magic Remote (PM20)

  Variation:
  73006 Series: Iron Gray
  73906 Series: White

  Legend :
  BLACK writing : the functionality is different compared to the left column (model of the previous series)
  GRAY writing : the functionality is identical to that of the left column (model of the previous series)
  RED writing : the functionality is special for this year (either new or rare etc.)


  Всички LCD матрици са 8-bit + FRC (10 bit dithering)
  Днес повечето съвременни телевизори (с изключение на най-добрите) използват 8-битови матрици - с дълбочина на цвета 8 бита, всеки от трите RGB цвята (червен, зелен, син) има 256 нюанса. В панелите с 10-битов цвят броят на такива нюанси за всеки цвят е 1024. 1024 на квадрат дава 1,07 милиарда нюанса на пиксел. Ако сравните това число с 16,8 милиона нюанса при дълбочина на цвета 8 бита, веднага можете да видите, че разликата е доста забележима. Характерно е също така, че човешкото око е способно да възприема много повече нюанси, отколкото при 8-битовата наситеност. В резултат на това цветовете изглеждат по-реалистични на 10-битовите LCD панели.


  Таблица с поставените типове LCD матрици в отделните модели телевизори.
  8K моделите са оцветени в червено.


  LG 32" 43" 49" 50" 55" 60" 65" 70" 75" 82" 86"
  NANO99 s-IPS / IPS /
  NANO97 IPS / IPS /
  NANO95 IPS / 8-bit+FRC IPS /
  NANO91 s-IPS / 8-bit+FRC IPS / 8-bit+FRC IPS / 8-bit+FRC IPS /
  NANO90 IPS / 8-bit+FRC IPS / 8-bit+FRC s-IPS / 8-bit+FRC IPS / 8-bit+FRC
  NANO85/86 s-IPS / 8-bit+FRC ADS(IPS) / 8-bit+FRC IPS / 8-bit+FRC
  NANO80/81 s-IPS / 8-bit IPS / 8-bit IPS / 8-bit
  UN85 ADS(IPS) / 8-bit IPS / 8-bit MVA / 8-bit+FRC IPS / 8-bit+FRC
  UN81 IPS / 8-bit MVA IPS / 8-bit IPS / 8-bit IPS / 8-bit
  UN80 IPS / 8-bit MVA / 8-bit IPS / 8-bit IPS / 8-bit ADS (IPS) MVA / 8-bit+FRC IPS / 8-bit+FRC
  UN74 IPS / 8-bit IPS(WRGB) / 8-bit MVA / 8-bit IPS / 8-bit IPS / 8-bit MVA / 8-bit
  UN73 IPS / 8-bit IPS(WRGB) / 8-bit MVA / 8-bit ADS(IPS) / 8-bit MVA / 8-bit IPS / 8-bit
  UN71 IPS / 8-bir IPS(WRGB) / 8-bit MVA / 8-bit IPS(WRGB) / 8-bit MVA / 8-bit IPS / 8-bit MVA / 8-bit IPS / 8-bit
  UN70 IPS / 8-bit IPS / 8-bit MVA / 8-bit IPS(WRGB) / 8-bit MVA / 8-bit IPS / 8-bit MVA / 8-bit IPS / 8-bit
  LM63 (2019) IPS / 8-bit IPS / 8-bit
  LM62 (2019) IPS / 8-bit
  LM57 (2019) IPS / 8-bit IPS / 8-bit
  LN56 (2018) IPS / 8-bit IPS / 8-bit


  MVA матриците са на AUO и Sharp.
  OLED модели


  Новите функции и разлики между OLED модели C9 (2019) и CX (2020):

  • вградена G-SYNC съвместимост (наследена от C9) - не се изисква актуализация на фърмуера - ще се поддържа в четири моделни серии от 2020 г. (BX, CX, GX и ZX);
  • вграден режим HGiG (наследен от C9) - не се изисква актуализация на фърмуера;
  • нова съвместимост с AMD FreeSync - налична чрез бъдещо надграждане на фърмуера в края на 2020 г. (Поддържаното ниво на FreeSync: „AMD FreeSync Premium“, което осигурява: опит без разкъсване, поне 120Hz честота на опресняване при минимална FHD резолюция, поддръжка за ниска компенсация на честотата на кадрите (LFC), ниска латентност) - също е неизвестно дали FreeSync ще бъде предоставен на C9;
  • нов Filmmaker Mode - Auto / Manual - деактивира определени ефекти за последваща обработка (като изглаждане на движението, намаляване на шума и изостряне), като същевременно перфектно запазва правилните съотношения на страните, цветовете и честотата на кадрите - функцията Filmmaker Mode ще бъде достъпна чрез бутон на дистанционно;
  • нова поддръжка на Dolby Vision IQ - „оптимално качество на картината, както са предвиждали рекламните послания, независимо от околната светлина или жанра на съдържанието“ - Dolby Vision IQ не е отделен режим на картината, а автоматично ще се включи в стандартната настройка на Dolby Vision ( Dolby каза, че ако не искате изображението да реагира на осветлението на помещението, можете да деактивирате сензора за околна светлина на LG ръчно) - Dolby Vision IQ също се поддържа от моделите от 2019 г., но не е наречен по този начин в менютата WebOS;
  • новият видео процесор - „Alpha 9 Gen 3“ - има съобщения, че има процесор с 15% по-бърз от Gen 2, а графичният процесор е с 50% по-бърз от Gen 2 - известен още като O20 (вместо O18 чипа, използван в C8 и C9);
  • нова 4K / 120Hz 8-битова SDR 4: 2: 0 поддръжка чрез HDMI 2.0;
  • наличен е нов 48-инчов размер на екрана освен класическите вече 55, 65 и 77;
  • нов модел от серия G - Галерия OLED - като GX - „съвсем различно ниво с ултратънък форм-фактор - 65-инчовият модел е тънък само 20 милиметра (0,79 инча)“ - замествайки серията E, че няма да бъде освежен;
  • нов сертификат „Дисплей с комфорт на очите“ от TÜV Rheinland, тъй като те не трептят (в SDR и HDR) и предлагат възможност за регулиране на съдържанието на синя светлина.
  • ново вградено хардуерно AV1 декодиране (благодарение на новия O20 чип) - AV1 декодерът очевидно е ограничен до максимум 4K @ 60p , 10bit HDR (без 120p поддръжка);
  • поддръжка на ново приложение за Apple TV - но приложението ще бъде достъпно и за 2019 и 2018 LG телевизори;
  • новата серия GX и по-нови ще предлагат гласово управление свободни ръце;
  • нова версия на WebOS 5.0 - някои нови функции вече са изброени тук;
  • нова функция „Sports Alert“ - „за да следите любимите си отбори и графици и да ви уведомява веднага щом отборът отбележи резултат“ - тя работи чрез вътрешния тунер, все още не с външни декодери (актуализация: LG казва, че ще работи "с външни тунери, докато на телевизора има налични списъци с кабели и телевизорът е настроен да контролира приемника")
  • нова функция "Автоматичен избор на жанр" - телевизорът разпознава вида на възпроизвежданото съдържание, било то филм, спорт или анимация, и настройва обработката на картината според нуждите.
  • Таблото HOME е почистено, за да улесни разбирането и подреждането на всичките ви свързани интелигентни устройства - новото табло HOME ви дава бърз достъп до входове, медийни сървъри и настройки за „звук“, можете също да настроите гласови рутинни като „Добро утро“, което ще активира множество устройства.
  • нов 'Кой? Където? Какво?' функция - само на американски модели - тя се задвижва от The.AI , технология за разпознаване на изображения и видео, която използва изкуствен интелект, за да позволи на телевизора да подчертае различни елементи от съдържанието, което гледате в реално време - тя може да ви каже местоположение на конкретна филмова сцена или какво палто или рокля е облечен от актьор или актриса;
  • ново Подобряване на лицето - функция, взета от моделите ZX / RX - не се знае много за нея;
  • Забавянето на входа е до 5 ms с 120Hz вход, според LG;
  • Обхватът на HDMI-VRR трябва да бъде от 40 до 120Hz както за G-sync, така и за FreeSync;
  • HDMI-QMS трябва да работи, но все още не е сертифициран;
  • нови функции "Motion Pro" и "Cinema Clear" - 120Hz BFI с три настройки (висока / средна / ниска) - с най-голямото предимство, че 120Hz BFI подобрява почти черната еднородност с ~ 50% без трептене от 60Hz (като при C9) - звучи като горе-долу същото изпълнение, за което се съобщава за моделите от 2019 г., но което е изтеглено през 11-ия час;
  • Алгоритъмът за затъмняване на панелите е променен;
  • Не е планирана актуализация на WebOS 5.0 за предишни модели (както обикновено за LG ...);
  • Тунер ATSC 3.0 се предлага само за новата серия GX и по-нови - само за щатските модели;
  • Подобрения при картографиране на тонове - (в сравнение със C9 един до друг) по-голяма интензивност при малки ярки HDR светлинни пикове и снимки на дневна светлина, които изглеждат по-ярки за по-дълго време на целия екран и по-добри нива на черното по време на тъмни сцени - дълбоките черни цветове изглежда се доставят без смачкване много подробности в сянка;
  • AI Picture Pro - променен да работи много по-малко с местни 4K източници, които всъщност не се нуждаят от много „помощ“;
  • AI Sound Pro - променен за подобряване на гласовата яснота и разположение;
  • приложението ThinQ за iOS и Android ще бъде предпочитаното дистанционно приложение за моделите 2020 и по-нови - LG ще премахне мобилното си приложение „LG TV Plus“ - приложението ThinQ не е в състояние да контролира моделите 2019 или по-стари - това се промени , LG добави по-стари модели OLED към приложението ThinQ, така че сега можете да контролирате серията 2019 - НО имайте предвид, че на приложението ThinQ липсва бутон INFO (i)
  • WebOS 5.0 включва режим за редактиране, който ви позволява да добавяте преки пътища към менюто с настройки в ляво и нова опция за начална настройка, която позволява на потребителя да избере дали долното меню на webOS да се показва автоматично след готовност
  • ново ръчно меню „Настройки за оптимизация“, което ще препоръча оптимални настройки въз основа на това, което гледате по това време.
  • нова поддръжка за свързани през Bluetooth задни високоговорители като част от „надстройка“ до Bluetooth 5.0 (C9 също има BT v5.0, така че не е истинско надграждане спрямо предишния модел ...) - но текущото изпълнение е ограничено до смесено съраунд, за да не можете да получите естествен съраунд звук - трябва да използвате WiSA или външна система (приемник / саундбар), ако искате истински съраунд звук
  • LG е променила затъмняването, за да направи от време на време яркостта да мига, когато панелът, преместен от черно, е по-малко видим за окото - това ощипване прави ефекта по-малко видим - не се забелязва от разстояние - и лентата е намалена до минимум;
  • Много по-добра еднородност на екрана от поколението 2019, с много ниско винетиране или изобщо няма - или тъмни петна / мура
  Загубени характеристики

  • Вътрешният декодер DTS-HD беше премахнат;
  • Режимът Technicolor е заменен с режим на режисьора;
  • Форматът „Advanced HDR“ на Technicolor беше премахнат (вероятно липса на сцепление на пазара);
  • CX не може да направи 4K 120Hz 4: 4: 4 / RGB 12-bit, тъй като скоростта на HDMI 2.1 FRL е ограничена до 40Gbps (вместо 48Gbps, налични на C9). CX все още може да прави 4K 120Hz 4: 2: 2 12-bit, 4K 120Hz 4: 2: 0 12-bit, 1440p 120Hz 4: 4: 4 / RGB 12-bit, 1080p 120Hz 4: 4: 4 / RGB 12 -bit и всички други 12-битови режими, които не надхвърлят 40Gbps.
  • В новото приложение на LG ThinQ, което може да се използва като сензорно дистанционно за серия 2020, липсва бутонът INFO (i), който присъства в приложението „LG TV Plus“


  Dolby през септември 2019 г. регистрира търговска марка Dolby Vision IQ , а през януари 2020 г. компанията LG на CES ще обяви подкрепа за Dolby Vision IQ в телевизори през 2020 г.


  Dolby Vision IQ е подобрена версия на HDR стандарта, която използва вградените в телевизора светлинни сензори за автоматично калибриране на изображението на екрана въз основа на нивото на осветеност в стаята.
  Чрез анализ на динамични метаданни на Dolby Vision, вградени във видео и информация от сензори за околна светлина в телевизора, Dolby Vision IQ открива нивото на околната светлина в стаята и оптимизира изображението, така че всеки детайл да бъде възможно най-ясен, жив и богат. Технологията също така е в състояние да предава информация на телевизора за това какъв вид съдържание се показва в момента, което позволява на устройството да подобри и адаптира качеството на картината при смяна на каналите.


  Забележка:
  Тъй като при транспорта има опасност от огъване на дисплеите в големите диагонали 77 и 88", вместо в кашони, те се доставят в дървени сандъци.
  Тествайте ги още първата вечер - при големите диагонали има повишена вероятност от тинт, бандинг и винетинг.


  GX: * Стойката не е включена в обхвата на доставката и може да бъде закупена като опция. AN-GXDV65, AN-GXDV77

  Серия CX се предлага в няколко вариации..
  CX9 - двойни тунери, 1x CI slot, 1x IR Blaster, приложение за управление LG TV Plus
  CX8 - двойни тунери, 1x CI slot, 1x IR Blaster, приложение за управление LG TV Plus
  CX7 -
  CX6 - единични тунери, приложение за управление LGThinQ
  CX3 - единични тунери,


  https://www.avsforum.com/threads/202...#post-59163028


  Display RX ZX WX GX CX
  Resolution 4K (3840x2160pixels) 8K (7680x4320pixels) 4K (3840x2160pixels) 4K (3840x2160pixels) 4K (3840x2160pixels)
  Size(inch) 65 88 / 77 65 77 / 65 / 55 77 / 65 / 55 / 48
  Design Rollable Gallery (77” Only) Wallpaper Gallery* -
  AI Processor α9 Gen3 AI Processor 4K α9 Gen3 AI Processor 8K α9 Gen3 AI Processor 4K α9 Gen3 AI Processor 4K α9 Gen3 AI Processor 4K
  Perfect Black/Color O O O O O
  AI Picture / Pro AI Picture Pro AI Picture Pro AI Picture Pro AI Picture Pro AI Picture Pro
  AutoGenre Selection
  (SDR/HDR/Dolby HDR)
  ( O / O / O ) ( O / O / O ) ( O / O / O ) ( O / O / O ) ( O / O / O )
  Sound 4.2ch / 100W 4.2ch / 80W(88”) / 60W(77”) 4.2ch / 60W(Front Firing) 4.2ch / 60W 2.2ch / 40W
  AI Sound/ Pro AI Sound Pro AI Sound Pro AI Sound Pro AI Sound Pro AI Sound Pro
  AI Acoustic Tuning O O O O O
  AI / Smart ThinQ
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Hands-free Voice Control
  ThinQ
  Google Assistant
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Hands-free Voice Control
  ThinQ
  Google Assistant
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Hands-free Voice Control
  ThinQ
  Google Assistant
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Hands-free Voice Control
  ThinQ
  Google Assistant
  Amazon Alexa
  Apple Airplay 2
  Home Dashboard
  Cinema Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Dolby Vision IQ
  Dolby Atmos
  FILMMAKER MODE™
  Cinema HDR
  Game HGiG G-Sync
  eARC
  ALLM
  HDMI VRR(40-120Hz)
  HGiG
  eARC
  ALLM
  HGiG
  G-Sync
  eARC
  ALLM
  HDMI VRR(40-120Hz)
  HGiG
  G-Sync
  eARC
  ALLM
  HDMI VRR(40-120Hz)
  HGiG
  Sport Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready
  Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready
  Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready
  Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready
  Sports Alert
  Bluetooth Surround Ready

  *A TV stand is NOT included with the LG OLED GX. As this model is designed to be wall-mounted, it includes a slim wall mount bracket. The TV stand can be purchased separately.
  A TV stand is included with the LG OLED GX in the Japanese market. The slim wall mount bracket can be purchased separately.


  Ако не искате да монтирате телевизора си от серията GX на стената, просто използвайте стойките за телевизор AN-GXDV55, с които можете да настроите телевизора на телевизор или на рафт (съответните стойки се предлагат и за телевизори налични с 65 "и 77"). Включеният заден капак скрива кабелите и помага при прокарването на кабели, придавайки на телевизора изряден вид от всички ъгли, без да претрупва кабелите.
  https://www.lg.com/ch_de/tv/lg-an-gxdv55  Какви видео и аудио формати поддържа вграденият телевизионен плейър?
  AV Format on webOS TV 5.0
  ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 5.0


  Мултимедия за телевизор LG 2020


  Фамилия : Smart Share
  Източници: Ethernet мрежа (жична) • Wi-Fi мрежа (безжична) • USB порт
  Видове видео / файлове: 3G2 • 3GP • ASF • AVI • DAT • M4V • MKV • MOV • MP4 • MPEG • MPG • MTS • TP • TRP • TS • VOB • WMV
  Видео / кодеци : AV1 • H.264 • HEVC • MOTION JPEG • MPEG-1 • MPEG-2 • MPEG-4 • VC-1 • VP8 • VP9 • XVID
  Видео / аудио кодеци: AAC • AC3 • ADPCM • AMR • DOLBY AC-4 • DOLBY DIGITAL PLUS • DVD-LPCM • LPCM • MP1 • MP2 • MP3 • PCM • WMA


  ASF/WMV/AVI (Xvid, H.264/AVC)/MP4/M4v/MOV (H.264, H.265, MPEG-4, HEVC)/MKV (MPEG-2, MPEG-4, H.264, H.265, VP8, HEVC) SHVC/TS/TRP/TP/MTS/MPG/3GP/3G2 MPEG/DAT/VOB/HEVC (Up to 4096x2160p/120p / 7680x4320/60p)
  VP9 & AV1 (Up to 7680x4320/60p /(Up to 4096x2160/60p)


  Информация за видео / HD / 4K : Поддържани HD видеоклипове, поддържани
  4K видео * Не всички формати се поддържат непременно в 4K, като цяло MKV .


  Типове аудио / файлове: FLAC • MP3 • OGG • WAV • WMA
  Аудио / кодеци: FLAC • MPEG-1 • MPEG-2 • OGG • PCM • WMA
  Типове изображения / файлове: BMP • JPE • JPEG • JPG • PNG
  Изображение / Формати: BMP • JPEG • PNG
  Субтитри / файлове: ASS • DSC • PSB • SMI • SRT • SSA • SUB • TXT
  Субтитри / Външни: DLP Cinema • MicroDVD • PowerDivX • SubViewer • TMPlayer
  Субтитри / Вътрешни: Advanced Sub Station Alpha (ASS) • Matroska (MKV) • SRT MP4 (Timed Text) • Sub Station Alpha (SSA)


  Друга обща информация:
  Поддържаните файлови формати на снимки са най-много:

  • JPEG: 15360x8640 (нормално) или 1920x1440 (прогресивно)
  • PNG: 5760x5760
  • BMP: 1920x1080


  Максимално поддържаните видео файлови формати са:

  • Full HD: 1920x1080 @ 60p (H.264 или HEVC)
  • Ultra HD: 3840x2160 @ 60p (H.264 или HEVC) и @ 120p (HEVC) в HFR
  Основни ограничения:

  • VC-1 видео, с изключение на WMVA
  • XVID без опция QPEL, нито GMC
  • Dolby AC-4: някои модели не го поддържат
  • Не всички субтитри може да работят правилно
  • Видеоклиповете и субтитрите трябва да бъдат поставени в една и съща папка и да имат същото име
  • В зависимост от използвания NAS, субтитрите може да не се четат
  • Някои кодеци може да се поддържат само след актуализация
  • WMA: версия 7 или по-нова
  • Няма основен профил на AAC
  • Някои видеоклипове, въпреки че кодекът трябва да е съвместим, може да не се възпроизвеждат поради специфичен кодер, който не се поддържа

  Променен блок за аудио данни
  Код:
  MAT (MLP):
     Max channels: 8
     Supported sample rates (kHz): 192 176.4 96 88.2 48 44.1
    Dolby Digital+:
     Max channels: 8
     Supported sample rates (kHz): 48 44.1
     Supports Joint Object Coding
     Supports Joint Object Coding with ACMOD28
    AC-3:
     Max channels: 6
     Supported sample rates (kHz): 48 44.1 32
     Maximum bit rate: 640 kb/s
    Linear PCM:
     Max channels: 8
     Supported sample rates (kHz): 192 176.4 96 88.2 48 44.1 32
     Supported sample sizes (bits): 24 20 16  Както миналата година, LG предостави HDMI 2.1 портове на много от своите устройства. Моля, обърнете внимание, според най-нова информация, портовете на мнозинството UHD/4K модели са ограничени до 40Gbps, а не пълните 48Gbps, които стандартът позволява.
  CX не може да възпроизведе 4K 120Hz 4:4:4/RGB 12-бита, тъй като скоростта на HDMI 2.1 FRL е ограничен на 40Gbps (вместо 48Gbps, който е наличен на C9). CX все още може да възпроизведе 4K 120Hz 4:2:2 12-бита, 4K 120Hz 4:2:0 12-бита, 1440p 120Hz 4:4:4/RGB 12-бита, 1080p 120Hz 4:4:4/RGB 12 -бита и всички други 12-битови режими, които не надхвърлят 40Gbps.


  Всъщност също е възможно да се направи 4K/120 (ограничен до 8-битов SDR и 4: 2: 0 цветност) през честотна лента HDMI 2.0, но това е извън спецификациите.
  LG от 2020 г. (поне в OLED телевизори).


  https://www.hdmi.org/spec/hdmi2_1


  Type display OLED LCD + Quantum dot film LCD
  Series ZX RX
  WX
  GX
  CX
  BX NANO99
  NANO97
  NANO95
  NANO91
  NANO90
  NANO86
  NANO85
  NANO81
  NANO80
  NANO79 UN85 UN81
  UN80
  UN74
  UN73
  UN71
  HDMI 2.1 (48 Gbps) 2x no no no 2x no no no no no
  HDMI 2.1 (40 Gbps) 2x 4x 4x 2x 2x 2x no no 2x no
  HDMI 2.0b (18 Gbps) no no no 2x no 2x 4x 3x 2x 4x
  FRL (Fixed Rate Link) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no Yes no
  eARC (Enhanced ARC) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no Yes no
  ALLM (Auto Low Latency Mode) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  VRR (HDMI Forum VRR) 40-120Hz no 40-120Hz 40-120Hz no 48-120Hz * no no no no
  VRR (AMD FreeSync) 40-120Hz no 40-120Hz 40-120Hz no 48-120Hz * no no no no
  VRR (NVIDIA GSync) 40-120Hz no 40-120Hz 40-120Hz no no no no no no
  4K HFR 120fps (@ 10bit 4: 4: 4) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no Yes no
  2K HFR Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no Yes no
  HGiG Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes ** no Yes Yes **
  QMS (Quick Media Switching) no no no no no no no no no no
  QFT (Quick Frame Transport) no no no no no no no no no no
  DSC (Display Stream Compresion) no no no no no no no no no no
  Input Lag
  1080p @ 60 Hz
  1080p @ 60 Hz Outside Game Mode
  1440p @ 60 Hz
  2160p @ 60 Hz
  2160p @ 60 Hz + 10 bit HDR
  2160p @ 60 Hz @ 4:4:4
  2160p @ 60 Hz Outside Game Mode
  2160p @ 60 Hz With Interpolation
  4320p @ 60 Hz
  1080p @ 120 Hz
  1440p @ 120 Hz
  2160p @ 120 Hz
  1080p with Variable Refresh Rate
  1440p with VRR
  2160p with VRR
  4320p with VRR
  Game mode
  -
  Gamemode
  -
  Game mode
  14.1 ms
  97.5 ms
  14.3 ms
  14.1 ms
  14.0 ms
  14.1 ms
  97.5 ms
  93.4 ms
  N/A
  7.4 ms
  7.4 ms
  11.6 ms
  6.4 ms
  6.7 ms
  11.6 ms
  N / A
  Game mode
  15.0 ms
  106.1 ms
  14.8 ms
  14.5 ms
  14.5 ms
  14.6 ms
  94.1 ms
  85.8 ms
  N/A
  5.9 ms
  5.7 ms
  11.6 ms
  5.9 ms
  6.2 ms
  11.1 ms
  N/A
  Game mode
  -
  Game mode
  14.7 - 15.8 ms
  79.5 - 97.8 ms
  14.8 - 15.8 ms
  14.7 - 15.0 ms
  14.7 - 16.9 ms
  14.7 - 15.0 ms
  78.4 - 88.9 ms
  78.0 - 86.2 ms
  N/A
  5.5 - 5.8 ms
  5.4 - 5.7 ms
  22.9 ms
  Not Tested
  Not Tested
  Not Tested
  N/A
  Game mode
  10.6 ms
  110.9 ms
  10.1 ms
  10.1 ms
  10.1 ms
  10.2 ms
  99.0 ms
  99.0 ms
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  Game mode
  -
  Game mode
  -
  Game mode
  9.9 ms
  110.9 ms
  9.6 ms
  9.7 ms
  9.7 ms
  9.7 ms
  99.0 ms
  99.0 ms
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  * With separate mode for 90-120Hz
  ** After planned update
  ZX, NANO99, NANO95: HDMI ports support HDCP 2.3, 60fps @ 4320p / 120fps @ 2160p
  GX, WX, CX: HDMI ports support HDCP 2.3, 120fps @ 2160p
  BX, NANO91(90), NANO86(85), 86UN80: HDMI ports 1 & 2 support HDCP 2.3, 120fps @2160p
  NANO80, UN81(80), UN73: HDMI ports support HDCP 2.2, 60fps @ 2160p

  • To fully utilize the VRR range you need 120Hz output of which the 9/X both support at 1080p, 1440p for HDMI 2.0 and 2160p (4K) for HDMI 2.1
  • QMS should work but it's not certified yet
  • Built-in NVIDIA G-SYNC compatible with RTX 20 and GTX 16 graphics card series(inherited from C9) no firmware update required - will be supported across four 2020 model ranges (BX, CX, GX and ZX);
  • Built-in HGiG Mode (inherited from C9) - no firmware update required;
   new AMD FreeSync compatibility - available via a future firmware upgrade at the end of 2020 (the FreeSync level that is supported: "AMD FreeSync Premium" that provides: tear-free experience, at least 120hz refresh rate at minimum FHD resolution, support for low framerate compensation (LFC), low latency) - also is unknown if FreeSync will be made available to the C9;


  ***G-SYNC included only in ZX, GX, CX and BX models. FreeSync included in ZX model; software update required for GX, CX and BX models. FreeSync may not be available at the time of purchase of this product
  Собственик на LG CX-OLED телевизор казва на Reddit, че е успял да увеличи честотната лента на HDMI от 40 на 48Gbit/s. На практика това не води до значителни подобрения, въпреки че това вероятно означава, че честотната лента от 40Gbit / s не е хардуерно ограничение.
  На Reddit потребителят казва , че е успял да увеличи честотната лента до 48Gbit / s и също така предлага стъпка по стъпка план за други потребители. Накратко, той използва инструмент от производителя ToastyX, а именно Помощна програма за разделителна способност по избор . Това прави възможно регулирането на EDID на телевизора чрез Windows. Това е стандарт за метаданни, който позволява на телевизорите и мониторите да предават своите възможности към видео източника. Като доказателство за 48Gbit / s , той също така показва, че екранът с информация за FreeSync с възможност за извикване показва 4 ленти с 12Gbit / s или 4L12; преди това беше 4L10.
  Според потребителя няма рискове, тъй като само EDID се коригира чрез поетапния план. Той също така казва, че изглежда всичко функционира нормално, въпреки че все още не е успял да тества всички функции на стандарта HDMI 2.1, като e-arc. Във всеки случай потребителят казва, че вече е възможно да се използва сигнал с 4k, 120Hz, 4: 4: 4 цветна субдискретизация и 12bit, който преди това беше ограничен до 60Hz. При 10-битова дълбочина на цветовете няма такова ограничение и LG CX има 10-битов панел.
  През май се оказа, че OLED телевизорите на LG от тази година отново имат поддръжка на HDMI 2.1, но честотната лента е ограничена до 40Gbit/s. Това докато OLED телевизорите от LG от 2019 г. постигат 48Gbit/s. Спецификацията HDMI 2.1 също предполага 48Gbit/s. Имаше известна изненада и шум около това ограничение с OLED телевизорите от 2020 г., въпреки че 4k в комбинация със 120Hz са възможни с максимум 40Gbit/s. LG заяви, че е преразпределила „хардуерни ресурси“ за чипсетите 2020, така че те да бъдат оптимизирани за функциите на AI на телевизорите.
  На практика пълните 48 Gbit/s в сравнение с 40 Gbit/s всъщност са от полза в случай на 12-битови панели. И в момента няма такива потребителски телевизори. Междувременно има повече устройства, които поддържат HDMI 2.1, но не надхвърлят 40 Gbit/s, като конзолата Xbox Series X от Microsoft.


  Резолюция Честота на кадрите (Hz) Дълбочина на цвета / цветова субдискретизация
  8-bit 10-bit 12-bit
  3840 x 2160p 50 YCbCr 4:2:0 YCbCr 4:2:0 * YCbCr 4:2:0 *
  4096 x 2160p 59.94 - - YCbCr 4:2:2 *
  - 60 YCbCr 4:4:4 * - -
  - - RGB 4:4:4 * - -
  (*) - поддържа се само ако параметър HDMI ULTRA HD Deep Colour е включен
  https://www.nvidia.com/en-us/geforce...onitors/specs/


  Type Manufacturer Model HDR Size Panel type Resolution Variable Refresh
  Rate Range
  Variable
  Overdrive
  Variable
  Refresh Input
  Driver Needed
  G-SYNC Compatible LG 2019 B9, C9, E9 Yes 55 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI HDMI VRR Driver
  G-SYNC Compatible LG 2019 B9, C9, E9 Yes 65 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI HDMI VRR Driver
  G-SYNC Compatible LG 2019 B9, C9 Yes 77 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI HDMI VRR Driver
  G-SYNC Compatible LG 2019 Z9 Yes 88 OLED 7680x4320 (8K) 40-120Hz No HDMI TV Firmware Update
  G-SYNC Compatible LG 2020 BX, CX, GX Yes 55 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer
  G-SYNC Compatible LG 2020 BX, CX, GX Yes 65 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer
  G-SYNC Compatible LG 2020 BX, CX, GX Yes 77 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer
  G-SYNC Compatible LG 2020 CX Yes 48 OLED 3840x2160 (UHD) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer
  G-SYNC Compatible LG 2020 ZX Yes 77, 88 OLED 7680x4320 (8K) 40-120Hz No HDMI 445.51 or newer


  https://liftgammagain.com/forum/inde...formity.14741/
  Hidden HDMI Override Menu for LG 2020 TVs
  It will allow the configuration of the HDMI input metadata by overriding it.
  It's the available configuration of Colorspace, EOTF, ST2086 metadata, also MaxCLL, MaxFALL.
  For access, highlight the picture mode in the main menu, and press ''1113111'' from the TV remote.
  Configuration settings can be stored per HDMI input.

  http://webos-forums.ru/topic6350.html
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-03-21 в 17:59.

 5. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,247
  #4

  LG телевизори 2020

  LG TV модели 2019


  LG представи своята телевизионна линия от 2019 4K OLED, включваща B9, C9, E9 и W9 с 4K резолюция и Z9 с 8K резолюция. Телевизорите идват с HDMI 2.1, подобрена игрална производителност с VRR, обновен видео процесор, актуализации на webOS и “AI”.
  http://hdtelevizija.com/wp-content/u...chart_2019.jpg  THINQ AI AND ALPHA 9 GEN 2 PROCESSOR DELIVER WHOLE NEW USER EXPERIENCE TO LG TVS | LG Newsroom


  https://www.flickr.com/photos/lge/se...h/32704509508/


  LG - 2019
  1 GB: модели 32LM570B (SoC M3R).
  1,5 GB: модели UM7300, UM7570, UM8070 (SoC K5LP).
  2 GB: модели SM8500, SM8600, SM9000, SM9500, OLED B9 (SoC M16P3).
  3 GB: модели OLED C9, E9, R9, W9, Z9, SM9900 (SoC O18).


  -- OLED LCD + Quantum dot film LCD
  -- R9 Z9
  W9
  E9
  C9
  B9 SM99
  SM98
  SM95
  SM90
  SM86
  SM85
  SM82
  SM81
  UM7600
  UM7400
  UM7300
  UM7100
  HDMI 2.1 (48 Gbps) no no 2x 2x 2x 2x no no
  HDMI 2.1 (40 Gbps) 4x 4x 2x 2x 2x 2x no no
  HDMI 2.0b (18 Gbps) no no no no no no 4x 4x
  FRL (Fixed Rate Link) ? ? ? ? ? ? no no
  eARC (Enhanced ARC) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no
  ALLM (Auto Low Latency Mode) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  VRR (HDMI Forum VRR) no 40-120 Hz 40-120Hz 40-120Hz no 48-120Hz * no no
  VRR (AMD FreeSync) no no no no no no no no
  VRR (NVIDIA GSync) no no 40-120Hz 40-120Hz no no no no
  4K HFR 120fps (@ 10bit 4: 4: 4) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no
  2K HFR Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no
  HGiG Yes Yes Yes Yes ? ? no no
  QMS (Quick Media Switching) no no no no no no no no
  QFT (Quick Frame Transport) no no no no no no no no
  DSC (Display Stream Compresion) no no no no no no no no
  * - only 65", 55", 49" (SM90)
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-01-21 в 09:10.

 6. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,247
  #5

  Отговор: LG телевизори 2020

  LG TV модели 2018

  Overview of all LG OLED and LED LCD models line up 2018 (LG Croatia):
  http://hdtelevizija.com/wp-content/u...-tv-lineup.jpg

  From SK9500 to SK8000 is IPS(RGB) true UHD.

  From the SK7900 to UK6100 series, the IPS panels are RGB + W - panel M + (pseudo UHD), except for the 50 "and 70" that are MVA (RGB) and are not from LG Display.

  True Motion 200Hz = 100 / 120Hz with MCFI (TruMotion - De-Blur and De-Judder slider)
  True Motion 100Hz = 50 / 60Hz (De-Judder only)
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-01-21 в 09:10.

 7. Senior Member Аватара на cable
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  2,076
  #6

  Отговор: LG телевизори 2020

  Софтуерен ъпдейт

  Софтуерът (на английски: software – програмно осигуряване) е съвкупността от цялата информация от инструкции и данни, необходими за работата на всяка електронноизчислителна машина. Голяма част от битовата техника се управлява от контролери (компютри), които изискват управляващи алгоритми за своята работа (софтуер), който се записва в операционната система (софтуера се нарича firmware). Такъв има и в съвремените телевизори. Политиката на всички компании е като излиза нов продукт да се пусне на пазара максимално в срок. Въпроса е, че всеки софтуерен продукт преди да излезе на пазара има процес на разработка и тестване. Обикновенно за последният процес наричан най-общо Q&A, недостига време, ресурс или просто грешките не се откриват. За това в по късен етап, когато потребителите срещнат проблеми се прави нова версия в която тези бъгове се отстраняват.

  Фърмуерът (на английски: Firmware) или базово програмно осигуряване е комбинация от постоянна памет, информацията съхранена в нея и програмен код.
  Типични примери за устройства съдържащи фърмуер са вградени системи (потребителски уреди и дигитални часовници), компютри, периферни устройства на компютри, мобилни телефони и дигитални камери. Фърмуерът осигурява тяхното контролиране и функциониране. Съдържа се в устройства като ROM, EPROM и флаш-паметта. Промяна на фърмуера на устройство по време на неговия живот може да бъде извършено много рядко или дори никога. Някои устройства с фърмуер памет са перманентно инсталирани и не могат да бъдат променяни след производство.
  Основните причини за обновяването на фърмуера са премахването на програмни грешки или добавяне на нови функции към устройството. Това може да доведе до смяна на повторното програмиране на флаш паметта.

  Фирмуерът - представлява софтуер, който определя правилата за работа с контролерите(компютри). Фирмуерът не подобрява картината. Той само управлява шината вътре. А за картината отговаря вътрешният фирмуер на самият видеопроцесор, който изкарва изображение. Това е вътрешен софтуер вграден при изготвяне на процесора. Фирмуерът се прави както по заявка от съответния вносител на продукта в дадена държава по оплаквания на клиенти, така и за подобряване на работата на телевизора. Прави се анализ в централата, какъв е проблема и съответно програмистите правят нов софтуер, в който проблемът е решен. Тества се и след одобрение се качва на официалната страница и сървъра на компанията, от който телевизорите сами го теглят.

  Ъпдейт е обновяване на някакъв софтеурен файл - продукт.
  Актуализацията на софтуера на телевизора е достъпна само през кабелна/безжична интернет мрежа или цифрово излъчване.
  Обновяването е достъпно само когато новата версия на фирмуера е пусната от сървъра или в цифрово ефирно излъчване.
  Ако телевизорът не есвързан към интернет, може да актуализирате софтуера чрез изтегляне на USB флашка на новият софтуер от страницата на производителят.

  Няма правна обвързваща причина, която да накара производителят да пуска актуализации на по-старите модели!

  Какво се подобрява при ъпдейтите на телевизори:
  - Промени в менюто,
  - Променени или подобрени настройки за държава и регион,
  - Разрешава проблеми със звука или картината,
  - Подобрява работни показатели на системата,
  - Изключва или възстановява дадена функция,(нови не се добавят!)
  - Подобрява комуникацията със свързани външни устройства,

  След ъпдейта ще остане ли в телевизора българският език на менюто с английски фирмуер?
  Ъпгрейдването не се отразява на българският език в менюто на телевизора.

  Безопасно ли е самостоятелно да ъпдейтвам телевизора? Няма ли да доведе до отпадане на гаранцията?
  Софтуерният ъпгрейд се явява щатна функциия, описана в в ръководството на ползвателя. Прочетете описанието за ъпгрейд в документацията - всичко е много просто. Не се отразява на гаранцията!
  Може да проверите за наличие на обновление и история на промените на сайта на производителя.

  Какви проблеми се срещат след ъпдейт ?
  Във форума са отбелязани няколко случая, когато ъпгрейда не стига до край(проблеми по трасето, връзката с рутера или претоварен сървър). Не изключвайте телевизора от контакта! Рестартирайте телевизора и направете нов опит за ъпдейт.

  Подхожда ли фирмуер на моя телевизор, фърмуер от друг модел телевизор?
  Фирмуера за всички модели базирани на едно шаси е еднакъв. Фърмуер от друго шаси не подхожда.

  На телевизора ми фирмуера е стар. Трябва ли, да си кача поред всички предходни версии за да си поставя последната ?
  Не е нужно - може веднага да поставите последната версия на фърмуера. Още повече, че от сайта на Panasonic може да се свали САМО последната версия. Последната версия съдържа всички подобрения направени до момента.

  ВНИМАНИЕ!!
  Ъпдейтването е на ваш риск! (молете се да не спрат тока или интернета по-време на операцията). Изброените версии на фърмуери в темата са само за Европейските модели на компанията Panasonic и не стават за модели от други контитенти ! Не правете ъпдейт по Wi-Fi, често заради ограниченият трафик, телевизорът не зарежда както трябва и забива! Имате два варианта - по кабел или флашка. Вторият е по-сигурен.
  След ъпгрейдване с нов фърмуер, настоятелно се препоръчва въстановавяне на заводските настройки!
  (друг вариант е изключване на телевизора от контакта за 5-6 минути)


  http://webos-forums.ru/forum60.html

  LG обикновено предоставя тестови фърмуери само чрез NSU (Network software update).
  Със сигурност има и USB версия на EPK, но няма как да стигнете до нея, освен ако не се познавате с инженерите на LG.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-01-21 в 09:09.

 8.  
   
 9. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,679
  #7

  Отговор: LG телевизори 2020


 10. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,679

 11. Junior Member
  Тук е от
  Mar 2020
  Мнения
  10
  #9
  Аз си поръчах С9,то пък излезе СХ10

 12. Senior Member Аватара на cable
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  2,076
  #10

  Отговор: LG телевизори 2020

  Честито.Пожелавам на всички да ти имат кахъра.

 13. Junior Member
  Тук е от
  Mar 2020
  Мнения
  10
  #11
  Благодаря, ще видим утре като дойде дали ще се спи. Миналата година дадох 2000лв. за Панасоник FX780E и му се прецака матрицата. Пет годишна гаранция и издържа една година. Дано с този имам късмет.

 14.  
   
 15. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,679
  #12

  Отговор: LG телевизори 2020

  LG 2020 TV line-up
  https://www.flatpanelshd.com/article...&id=1585805869

  LG confirms AirPlay 2, HomeKit coming to 2018 OLED & LCD TVs
  https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1585903650
  berpan одобрява това.

 16. Junior Member
  Тук е от
  Mar 2020
  Мнения
  24
  #13

  Отговор: LG телевизори 2020

  Ровех си на сайта на LG за удължените гаранции и видях, че вече има страница за CX и откъде може да се купи. Споменати са повечето вериги, но не го видях в нито един от магазините засега освен в Техномаркет - цените предполагам ще са същите навсякъде като се появят наличностите. 55 инча - 3500 лева, 65 инча - 5300 лева.

 17. Member
  Тук е от
  Nov 2019
  Мнения
  431
  #14

  Отговор: LG телевизори 2020

  Днес трябва да си луд за да платиш дори половината от тези цени! Времето на скъпите неща мина.
  Slusatel одобрява това.

 18. Junior Member
  Тук е от
  Mar 2020
  Мнения
  24
  #15

  Отговор: LG телевизори 2020

  За половината го взимам на секундата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 71 1231151 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Samsung телевизори (инфо на първа страница)
  От kod във форум Samsung телевизори
  Отговори: 1235
  Последно: 20-07-24, 10:12
 2. Отговори: 117
  Последно: 11-06-21, 23:44
 3. TCL 2020
  От DOLBY VISION 4K във форум TCL телевизори
  Отговори: 4
  Последно: 02-06-20, 04:33
 4. Евровизия 2020
  От hristoslav2 във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 9
  Последно: 14-03-20, 20:22
 5. Честита Нова 2020
  От kod във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 7
  Последно: 01-01-20, 14:58

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе