Страница 1 от 81 1231151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 1201
Like Tree232Одобрявам

Samsung телевизори (инфо на първа страница)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,242
  #1

  Samsung телевизори (инфо на първа страница)


  Samsung Group (на корейски е 삼성 그룹 и се произнася - самсон гелю).
  Samsung се превежда като - три звезди. Според слухове, бранда е бил избран в чест на тримата синове на основателя.

  Темата е за собственици с цел споделяне на проблеми и търсене на техните решения.
  Ако сега правите своя избор, посетете тема за избор на телевизори:
  Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
  OLED Телевизори - съвети и обсъждане
  Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
  Линкове към старите теми

  История

  През 1930-те години в Южна Корея предприемачът Ли Бюнг Чул започва свой малък бизнес за производство на оризово брашно. Малък склад в град Тегу става начало на голямата история на компанията Самсунг. По това време Южна Корея е колония на Япония, и в страната е много сложно да се развива частно предприемачество. Въпреки това, още през 1938 г. Ли успява да създаде първия независим канал за експорт от Южна Корея в Китай и Манчжурия. Активното развитие на доставките на хранителни продукти, такива като ориз, захар и сушена риба, дава възможност официално да се регистрира търговската марка Самсунг Трейдинг Къмпъни. Чуждестранният (за Южна Корея) произход на названието е следствие от перспективните, амбициозни планове на корейския предприемач: още към края на 1950-те години Ли Бюнг възнамерява да започне търговия със страните от Американския континент. А след разполагането на войските на САЩ на Корейския полуостров продукцията на завода за производство на оризова ракия и пиво започва да се продава на представителите на съюзните войски. Войната в Южна Корея обаче слага край на този бизнес. Складовете са разграбени и изгорени, а също и основните заводи на компанията.

  Съществува легенда, че в развалините на изгорелия си дом Ли Бюнг намерил скрит сандък с пари, които именно вложил в новия си бизнес. Това са текстилна фабрика, захарен завод, а по-късно – и застрахователна дейност. Ли Бюнг бързо забогатява при положение, че средният доход на човек от населението в Южна Корея през 1960-те години не превишава 80 долара. Трябва да се отбележи, че в този момент даже в столицата Сеул е нямало постоянно електричество – електроенергията се подавала за по няколко часа на ден, нямало и централен водопровод. Не е чудно, че скорошен военен преврат сваля Ли Син Ман, президент и близък приятел на Ли Бюнг, който, като богат предприемач, влизал в най-близкото обкръжение на опозорения държавник. Самият Ли Бюнг Чул е пратен в затвора за подкуп и заради близкото си познанство със сваления президент.

  Новият президент на Южна Корея генерал Пак Чжон Хи започва индустриални и икономически реформи. Разработена е програма за развитие на промишления сектор от икономиката, повишена е ориентацията към експорт, подкрепена от тесните отношения със САЩ, предлага се да се вземат чужди заеми, за да се закупят суровини и съвременни технологии, а получените приходи отново да се вложат за закупуване на суровини и техника. Корейските реформатори правят извод, че една стабилна икономика трябва да се опира на големи концерни, при това такива трябвало да се създадат в най-кратки срокове, затова на най-изтъкнатите корейски бизнесмени са предоставени правителствени кредити и заеми. Те са обезпечени с държавни поръчки, при това определени правни и данъчни облекчения дават възможност на малки предприятия да се развият до големи конгломерати. Сред успешните предприемачи се оказва и Ли Бюнг Чул.

  По този начин са създадени 30 крупни компании (чеболи – „парични семейства“). Сред тях, освен Самсунг, са Деу, Хюндай, Ел Джи Корпърейшън и др. Всяко „парично семейство“ си имало своя насоченост: Деу – производство на автомобили, Голдстар – битова техника, Самсунг – електроника, Хюндай – строителство и т.н.

  Едва през 1969 година, компанията започва да се занимава с електроника, областта в която тя днес е толкова популярна.
  Образувана е компанията Samsung Electronics, а първия й продукт бил черно-бели телевизори, създадени съвместно с Sanyo.
  5 години по-късно компанията стартира производството на хладилници и перални машини, а през 1979 г., в портфолиото й влизат и микровълнови печки и климатици. През 1988 компанията се слива със Samsung Semiconductor & Communications.

  Samsung Display
  https://displaysolutions.samsung.com/main/index
  https://www.samsungdisplay.com/eng/index.jsp

  Samsung semiconductor
  https://www.samsung.com/semiconducto...ness-overview/
  DTV SoC (Digital TV System on Chip),
  T-CON (Timing Controller), DDI (Display Driver IC), https://www.samsung.com/semiconducto...anel-ddi-tcon/
  NPU (Neural Processing Unit)
  S6HD820 (DTV SoC),
  S6TST21 (8K 120Hz T-CON)
  S6CT9BC (DDI с максимална скорост от 8Gbps)
  Първо, DTV SoC получава компресирани данни от предавания или интернет, извлича данните, за да ги преобразува във видео и изпраща видеото и аудиото на екрана и високоговорителите. След това T-CON получава обработените видео данни и ги изпраща обратно към DDI с внимателно синхронизиране, за да осигури безпроблемна работа. Накрая, цифровият сигнал, изпратен до DDI, се преобразува в аналогов формат и видеото се показва на телевизионния екран.
  https://b2b.samsungsemi.com/b2b/iden...o?_frameF=true

  Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), е центърът за научноизследователска и развойна дейност на Samsung.
  https://www.sait.samsung.co.kr/saithome/main/main.do

  Компанията планира през 2022 година за започне производството на QD OED - олед панел с квантови точки
  Първите QD-OLED ще бъдат масово произвеждани през четвъртото тримесечие на 2021 г. На CES 2022 - на живо ще се показват серийни телевизори, но в началото няма да има диагонали повече от 65".
  А планът на Самсун за пускането на QD-OLED е доста нелеп:
  200 хиляди телевизори - 2021
  600 хиляди - 2022
  800 хиляди - до 2025
  Семсун в QD-OLED ще използва двойни сини или дори тройни OLED тандеми, а синият субпиксел в тях ще бъде отделно и може да бъде оптимизиран, докато LG WOLED има общо тандем и това е основният им проблем
  В QD-OLED няма да има нито зелени, нито червени компоненти вътре в „сандвича“ на стека. Вътре в стека има само два слоя Fl. Blue
  Червени и зелени субпиксели се генерират само от външни филтри с квантови точки. Именно тях Семсун нарече "QD"

  QD-OLED предоставя ярки и чисти цветове, които надхвърлят 80% от цветовото пространство BT.2020, според Samsung. В една графика QD-OLED е описан като способен да доставя 0,0005 нита черни и 1000 нита пик бели. Ние обаче бихме се изненадали да видим, че първото поколение QD-OLED телевизори достигат 1000 нита.
  Новият тип OLED панел на Samsung също ще има широки ъгли на видимост, бързо време за реакция и ниска отразяваща способност. В допълнение, Samsung заяви, че "намалява" вредната синя светлина ", която може да бъде опасна за здравето на очите, с 40 до 50% спрямо LCD дисплеите и това е най -ниското ниво от всички текущи дисплеи".
  „Колкото по-добре дисплеят показва черното, толкова по-ярък изглежда“, казва Samsung. Очите ви се адаптират към светлината във вашата среда (или дисплея), поради което пиковата яркост не може да се използва като критерий за качество на HDR картината. Качеството на HDR картината на дисплея се определя главно от неговия динамичен диапазон или контраст.
  https://www.samsungdisplay.com/eng/tech/quantum-dot.jsp

  QNED е много по-реалистичен именно защото е базиран на QD-OLED
  https://www.displaysupplychain.com/b...next-big-thing
  Бих искал ELQD, който би бил ОЩЕ по-добър от QNED.

  Телевизорите за Европа се асемблират в Галанта Словакия
  https://www.google.com/maps/place/Sa...9!4d17.7341003


  Регистрация на телевизора
  https://www.samsung.com/bg/support/t...ur-samsung-tv/


  TV Remote Control Apps
  https://play.google.com/store/apps/d...e.smg.tv&hl=bg
  https://play.google.com/store/apps/d...ntrol&hl=en_US


  Приложението SeeColors за QLED TV помага на хората с дефицит на зрение на цвета (CVD) да диагностицират своите лични зрителни недостатъци чрез приложението. Въз основа на индивидуални резултати от диагностиката, QLED телевизорите, предлагащи 100% цветен обем, регулират цветовите настройки на дисплея, позволявайки на зрителите с цветна слепота да се насладят на преживяване при гледане в точен цвят.
  https://en.letsgodigital.org/apps/samsung-qled-tv-app/
  https://play.google.com/store/apps/d...eecolors&hl=en


  Как да разчетем кода и суфикса на модела ?
  Номерата на моделите на Samsung TV използват кодове за описание на телевизорите. След като сте запознати с кодовете, можете да научите много за конкретен телевизор, само от поглед към неговия моделeн код. Моля, обърнете внимание: използваните по-долу кодове на модели се отнасят за модели, продавани в България.
  Внимание: годината на модела при различните дисплейни технологии е разположена на различни места в суфикса - при QD е в края на серията, а при стандартните LCD е в начлото на серията.
  https://www.samsung.com/uk/support/t...-they-so-long/

  За модели от 2021 година нататък
  Като използваме модел QE65QN95AATXXH като пример, можем да видим, че:
  Q - Технология на дисплея
  • Q = UHD LCD + LED + QDEF (маркетингов термин QLED)
  • U = UHD LCD + LED

  E - Континентално предназначение на модела
  • E = Europe
  • N = North America, Korea
  • A = Asia, Australia, Africa

  65 - Диагоналният размер на екрана в инчове /1 инч=2,5см
  • 85" -
  • 75" -
  • 65" - 162,5 см
  • 60" - 150,0 см
  • 55" - 137,5 см
  • 50" - 125,0 см
  • 48" - 120,0 см
  • 46" - 115,0 см
  • 42" - 105,0 см
  • 40" - 100,0 см

  QN - Технология на дисплея
  • QN = LCD + QDEF + Mini LED (маркетингов термин Neo QLED)
  • Q = LCD + QDEF + LED (маркетингов термин QLED)
  • AU = LCD UHD + LED (маркетингов термин Cristal UHD)

  95* = 9 (Серия) 5 (Подсерия). Това ще се различава в зависимост от характеристиките на всеки отделен модел. Точните спецификации на всяка серия ще се различават в зависимост от модела, но обикновено колкото по-висока е серията, толкова по-високи са спецификациите за този модел.
  • 900 - SUHD (8K)
  • 800 - SUHD (8K)
  • 95 - UHD (4K)
  • 90 - UHD (4K)
  • 85 - UHD (4K)
  • 80 - UHD (4K)
  • 70 - UHD (4K)
  • 60 - UHD (4K)
  • 9072 - UHD (4K)
  • 8072 - UHD (4K)
  • 7172 - UHD (4K)

  A - Година на модела
  • A - 2021
  • T - 2020
  • R - 2019
  • N - 2018

  A - Генерация
  • S - tv with features
  • G - tv for Germany
  • A - first generation
  • B - second generation

  T - Обозначава поставеният тунер
  • T (Europe) - 2x DVB-C/S2/T2 HD
  • U (Europe) - DVB-T/C/S2/T2 HD
  • F (USA, Canada) - ATSC / QAM
  • B TV model made to order by Walmart (USA, Canada) - ATSC / QAM
  • G(Latin America) - ISDB-T
  • K(Asia)
  • W(Australia) - DVB-T

  X - Конкретен купувач - ритейлър (X = няма)
  • X -
  • Z -
  • T -
  • H -
  • M -

  XH - Дестинация за продажба на модела
  • Europe
  • XH - Albania, Bulgaria, Croatia, Česká republika, Estonia, Greece, Hungary, Lithuania, Latvia, Polska, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sweden (DVB-C/S2/T2 x2)
  • ZG - Germany, Austria, Switzerland (DVB-T2/C/S2 x2)
  • XN - Belgium, Luxemburg, Nederland (DVB-T2/C/S2 x2)
  • XC - Danmark, Finland, France, Norge, Portugal, Spain (DVB-T2/C/S2 x2)
  • XU - Ireland, UK (DVB-T2/C/S2 x2)
  • ZT - Italia, Malta (DVB-T2/C/S2 x2)
  • RU - Russia (DVB-T2/C/S2)
  • UA - Ukraine (DVB-T2/C/S2)
  • TK - Turkye (DVB-T2/C/S2 x2)  Модели до 2020 година включително.
  Като използваме модел QE75Q950TSTXXH като пример, можем да видим, че:
  Q - Технология на дисплея
  • Q = QLED
   • GQ - QLED за Germany (регионален модел)
   • KQ - QLED за Korea (регионален модел)

  • U = LED
   • GU - UHD LCD for Germany

  • P = Plasma
  • L = LCD
  • H = DLP
  • K = OLED

  E - Континентално предназначение на модела
  • E = Europe
  • N = North America
  • A = Asia

  75 - Диагоналният размер на екрана в инчове /1 инч=2,5см
  • 85" -
  • 75" -
  • 65" - 162,5 см
  • 60" - 150,0 см
  • 55" - 137,5 см
  • 50" - 125,0 см
  • 48" - 120,0 см
  • 46" - 115,0 см
  • 42" - 105,0 см
  • 40" - 100,0 см

  Q - Технология на дисплея
  Q = LCD с квантови точки - QLED (звездичките долу, заместват цифрите)
  • Q***T = 2020 8K QLED
  • Q**T = 2020 UHD QLED
  • Q950R = 2019 8K QLED
  • Q**R = 2019 UHD QLED
  • Q900R = 2018 8K QLED
  • Q9FN = 2018 Back Lit UHD QLED
  • Q8DN = 2018 Back Lit Flat UHD QLED
  • Q*CN = 2018 Edge Lit Curved UHD QLED
  • Q*FN = 2018 Edge Lit Flat UHD QLED
  • Q*CAM = 2017 Curved QLED
  • Q*FAM = 2017 Flat QLED
   * Numerical value
   Full HD, UHD & S-UHD
   • TU = 2020 UHD
   • T = 2020 FHD
   • RU = 2019 UHD
   • R = 2019 FHD
   • NU = 2018 UHD
   • N = 2018 FHD
   • MU = 2017 UHD
   • M = 2017 HD
   • KS = 2016 SUHD
   • KU = 2016 UHD
   • K = 2016 FHD
   • JS = 2015 SUHD
   • JU = 2015 UHD
   • J = 2015 FHD
   • H = 2014 FHD
   • HU = 2014 UHD
   • KE = 2013 OLED
   • F = 2013
   • E = 2012
   • D = 2011
   • C = 2010
   • B = 2009
   • A = 2008
    LS = Lifestyle TV
    • LST7T = The Terrace 2020 (серия за външна употреба - веранда, навес..)
    • LS05T = The Sero 2020
    • LS03T = The Frame 2020
    • LS01T = The Serif 2020
    • LS01R = Serif TV 2019
    • LS03R = The frame 2019
    • LS03N = The Frame 2018
    • LS003 = The Frame 2017
    • LS001 = Serif TV 2015

  950* = 9 (Серия) 5 (Подсерия). Това ще се различава в зависимост от характеристиките на всеки отделен модел. Точните спецификации на всяка серия ще се различават в зависимост от модела, но обикновено колкото по-висока е серията, толкова по-високи са спецификациите за този модел.
  T - Година на модела
  • TS - 2020
  • T - 2020
  • R - 2019
  • N - 2018

  S - Генерация
  • S - tv with features
  • G - tv for Germany
  • A - first generation
  • B - second generation

  T - Обозначава поставеният тунер
  • T (Europe) - 2x DVB-C/S2/T2 HD
  • U (Europe) - DVB-T/C/S2/T2 HD
  • F (USA, Canada) - ATSC / QAM
  • G (Latin America) - ISDB-T

  X - Конкретен купувач - ритейлър (X = няма)
  • X -
  • Z -
  • T -
  • H -
  • M -

  XH - Дестинация за продажба на модела
  • Europe
  • XH - Albania, Bulgaria, Croatia, Česká republika, Estonia, Greece, Hungary, Lithuania, Latvia, Polska, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sweden (DVB-C/S2/T2 x2)
  • ZG - Germany, Austria, Switzerland (DVB-T2/C/S2 x2)
  • XN - Belgium, Luxemburg, Nederland (DVB-T2/C/S2 x2)
  • XC - Danmark, Finland, France, Norge, Portugal, Spain (DVB-T2/C/S2 x2)
  • XU - Ireland, UK (DVB-T2/C/S2 x2)
  • ZT - Italia, Malta (DVB-T2/C/S2 x2)
  • RU - Russia (DVB-T2/C/S2)
  • UA - Ukraine (DVB-T2/C/S2)
  • TK - Turkye (DVB-T2/C/S2 x2)
   North America
   • ZC - Canada (ATSC/ClearQAM)
   • ZA - USA (ATSC/ClearQAM)
   • ZX - Mexico (ATSC/ClearQAM)
    Latin America
    • ZB - Argentina (ISDB-T)
    • PA - Panama, Bahamas & Caribbean Islands, Bolivia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Jamaica, Nicaragua (ISDB-T/DVB-T/ATSC)
    • UG - Uruguay (ISDB-T)
    • ZD - Brasil (ISDB-T)
    • ZS - Chile (ISDB-T)
    • ZL - Colombia (DVB-T2)
    • PE - Peru (ISDB-T)
    • PR - Paraguai (ISDB-T)
     Middle East
     • SQ - Israel (DVB-C/S2/T2 x2)
     • ZN - Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, UAE, Yemen (DVB-T2)
     • UM - Saudi Arabia (DVB-T2)
     • TW - Lebanon, Palestina, Jordan, Syria, Iraq (DVB-T2)
      Asia - pacific
      • MM - Afghanistan, Pakistan (DVB-T2)
      • XY - Australia (DVB-T/T2)
      • XZ - China (DTMB + DVB-C)
      • ZK - Hong Kong (DTMB + DVB-C)
      • XL - India (DVB-T2)
      • XD - Indonesia (DVB-T2)
      • XC - Iran
      • KR - Korea
      • CE - Kazahstan
      • XM - Malaysia (DVB-T2)
      • XT - Myanmar (DVB-T2)
      • NZ - New Zeeland (DVB-/T2/S2)
      • XP - Philippines (ISDB-T)
      • XS - Singapore (DVB-T2)
      • ZW - Taiwan (DVB-T/T2)
      • XT - Thailand (DVB-T2)
      • XV - Vietnam (DVB-T2)
       Africa
       • MV - Algeria, Morocco, Somalia, Sudan (DVB-/T2/S2)
       • XA - Angola
       • EG - Egypt, Libya (DVB-T2)
       • XA - other African countries (DVB-T2)


  Извитите телевизори
  При различните диагонали и производители, кривината на телевизорите има различен радиус.
  Curvatura - 4200R, показва че кривината има радиус от -> 4.2 m
  Curvatura - 4600R, показва че кривината има радиус от -> 4.6 m
  Curvatura - 5000R, показва че кривината има радиус от -> 5.0 m  Дизайнерски телевизори и такива за употреба на открито.

  The Frame функционира като нормален телевизор, но служи и като цифрова фоторамка. Купувачите могат да наемат или купят над 1400 цифрови произведения на изкуството от вградения магазин.
  Още повече, че като опция можете да закупите допълнителни рамки в други цветове и стилове, така че дизайнът на телевизора да съответства още повече на стила на стаята - те се закрепват магнитно. Рамката 2021 също е с 46% по-тънка от миналогодишната версия
  По желание можете да закупите и студийната стойка под формата на статив, който изглежда е върхът на екстравагантността в класа RTV. Разбира се, това е решение, което отговаря на по-модернистичната архитектура от класическата всекидневна, така че само шепа хора ще се изкушат да го направят. Но наистина харесвам търсенето на Samsung за нов поглед към телевизорите и влагам огромен плюс в това.
  Харесва ми и наличието на регулируеми крачета в комплекта, които могат да бъдат настроени на подходяща височина, така че саундбарът или модулът One Connect да се поберат под телевизора. Каквито и да са тези крака, те са стандартно телевизионно оборудване - за разлика от скобата, която може да се монтира успоредно на стената. Наличието на такъв аксесоар в комплекта трябва да бъде оценено и подчертано, тъй като не всички производители ги добавят към своите устройства.
  Стенният монтаж не е с обикновена скоба, защото както споменах - позволява ви да прикрепите телевизора възможно най -успоредно на стената. Samsung иска окаченият телевизор, работещ в режим The Frame, да наподобява максимално картина и да не разкрива електронните си елементи през неестествен ъгъл на наклон или голямо разстояние от стената.
  Ключът към всичко това е наличието на тази функция, тъй като тя може да бъде активирана по два начина: от главното меню на телевизора или чрез кратко натискане на бутона за захранване на дистанционното, когато телевизорът е включен или изключен. Последното решение проправя пътя за честото използване на The Frame. След като играта или епизодът от поредицата приключи, всичко, което трябва да направите, е да изключите телевизора и стаята се изпълва с флиртуващата усмивка на Мона Лиза.
  Вече знаете как работи The Frame, но сега може би се чудите защо бихте позволили на телевизора да работи непрекъснато и да рискувате п -високи сметки за електроенергия и по-бързо износване на устройството? Е, никой няма да се съгласи с това, поради което Samsung постави сензор за светлина и сензор за движение в телевизорите The Frame.
  Благодарение на тези сензори не е нужно да помните сами да изключите телевизора. Разбира се, можете да изключите всички сензори и да направите изображението да се показва непрекъснато. Но можете също да ги включите и да сте сигурни, че изображението ще се показва само когато някой действително е в стаята, или че когато излезе и изключи светлината, телевизорът също ще заспи. Работи и обратното - когато светлината светне или има движение, телевизорът автоматично включва картината.
  Сензорът за движение работи много подобно, но в неговия случай можете да настроите чувствителността на ниво: ниско, средно или високо. Нивата ще бъдат полезни, ако вашите четириноги приятели или деца обичат да се разхождат из определена стая. Освен това задавате времето, след което след откритото движение изображението да спре да се показва
  На първо място, показаните изображения са с възможно най -високо качество, което няма да намерите, като просто напишете заглавието и автора в търсачката.
  Второ, цифровите копия на изображенията са възможно най -близо до оригинала. Това означава, че ако платното на споменатата Мона Лиза е действително напукано, ще го видите и в режим „Рамка“.
  Трето, автоматично регулирайте яркостта на телевизора според условията и показаното изображение. По подразбиране устройството леко затъмнява прожектираното изображение, за да изглежда по -леко осветено, а не изкуствено изведено. Яркостта или тона на цветовете, разбира се, могат да бъдат променени, но винаги съм се доверявал на телевизионните сензори и смятам, че това е най -добрият начин за консумиране на произведения.
  Четвърто, можете да зададете pass partout , който представлява рамка около изображението. Съответстващите клавиши могат да бъдат различни - към цвета на стената, към показаното изображение или към допълнителна рамка, монтирана на телевизора. В повечето случаи pass partout е по избор и не е нужно да го използвате, докато някои изображения имат фиксирана рамка поради вертикалната си ориентация.
  Цена за достъп до Art Store на Samsung The Frame
  Samsung в режим Frame ви дава достъп до над дузина безплатни изображения, но това е само малка част от това, което предлага Art Store. Ето защо, ако решите да закупите телевизор от този сериал, да не се абонирате за Art Store всъщност е безсмислено.
  Като част от абонамента за Art Store получавате достъп до над 1400 произведения от световни художествени галерии за 9 лева на месец или 90 лева на година. Освен това, закупувайки месечен абонамент, получавате 31 дни достъп до Art Store безплатно или 90 дни безплатно в случай на годишен абонамент. Това е част от цената на една истинска картина, така че цената вече не е проблем.
  Собствена галерия и приложение Smart Things
  Ако мислите, че вашите близки са най-красивите произведения на изкуството, можете да ги оформят в passe partout и да ги погледнете на стената. Телевизорите Frame имат капацитет от около 6 GB памет, което ви позволява да изпращате около 1200 снимки на устройството. Това може да стане по два начина: чрез USB или чрез смартфон. Освен това вие избирате формата и оформлението на снимките, цвета на рамката и допълнителните филтри.
  Как да станете куратор?
  Уредникът или пазителят на ресурсите на даден музей или галерия звучи изискано. Както и да е, вреден стереотип е, че изкуството е нещо много сложно и неразбираемо. Всъщност не е нужно да разбирате картината. Достатъчно е да го почувствате и то ще предизвика у вас някои емоции.

  The Serif, The Sero

  През 2020 г. Samsung представи нова линия телевизори The Terrace. Преди това други компании правеха телевизори за външна употреба. Подобренията и адаптациите на открито са направени по следния начин, печатните платки са лакирани, а охлаждането на телевизора е подобрено, добавен е антиотражателен филтър за да позволи на телевизора да работи извън дома. Samsung също реши да влезе в този сегмент със собствени модели телевизори.
  Каква е разликата между телевизорите The Terrace Full Sun Outdoor и The Terrace Partial Sun Outdoor.
  Може да си помислите с тези имена, че телевизорите се различават по това, че единият е проектиран да се използва, когато е частично осветен от слънцето, а другият може да работи при пълна слънчева светлина.
  Но това не е вярно, това е просто маркетинг, ако разгледате внимателно описанието, тогава и при двата модела телевизори се посочва едно ограничение, а именно:

  Панелът е защитен до 6 часа на слънце при 700 вата и 40°C; яркостта може да бъде намалена, за да се предпази панелът от други условия на висока температура и слънчева светлина.
  700 W е приблизително колко топлина генерира слънчевата светлина, когато удари земната повърхност за един час на квадратен метър повърхност или 10,76 квадратни фута, тези стойности са определени от обсерваторията на НАСА, повече подробности можете да намерите на
  https://earthobservatory.nasa.gov/fe...ance/page2.php

  Това предполага, че телевизорът не трябва да се нагрява повече от 40°C. Нека просто кажем, че ако инсталирате телевизора по начин, който ще бъде изложен на слънчева светлина, вероятно няма да можете да осигурите условията, определени от производителя. Най-доброто решение е да инсталирате телевизора на сянка под навес. Между другото, ако прочетете инструкциите за инсталиране, телевизорът трябва да бъде инсталиран под навес. Въпреки че телевизорът е защитен от прах и влага, той не е херметичен. Затова трябва да го инсталирате така, че да не е изложен на пряка слънчева светлина или влага.

  Как да разчетем суфикса на дизайнерските модели (The Terrace, The Sero, The Frame, The Serif)?
  U = LED
  • U - LCD with LED backlight

  E = Произведено за Европа
  • Е - Еuropa
  • A - QLED Asia pacific, Africa, Middle East
  • N - QLED North America, Korea, South America

  55 = Размер на екрана (в инчове)
  • 85" - 197, см
  • 75" - 175,0 см
  • 65" - 162,5 см
  • 60" - 150,0 см
  • 55" - 137,5 см
  • 50" - 125,0 см
  • 43" - 107,5 см
  • 40" - 100,0 см
  • 32" - 80,0 см

  LS = Lifestyle TV
  • LST9T = Terrace 2021
  • LST7T = Terrace 2020
  • LS05T = The Sero 2020
  • LS03A = The Frame 2021
  • LS03T = The Frame 2020
  • LS01T = The Serif 2020
  • LS01R = The Serif 2019
  • LS03R = The Frame 2019
  • LS03N = The Frame 2018
  • LS003 = The Frame 2017
  • LS001 = The Serif 2015

  UXXH = тунери и регион на продажба
  ------------------------------
  VG-SCFM65WM/XC - модел на рамката
  VG - ?
  SCFM - Samsung Color Frame Model
  65 - size
  WM - Color
  • DW - кафява,
  • LW - бежова,
  • WM - бяла


  Понякога ритейлърите пускат за продажба, бизнес, хотелски или болнични телевизори
  Бизнес моделният суфикс дапочва с буква B (BE)
  https://displaysolutions.samsung.com...gnage/products
  Хотелският моделен суфикс започва с буква H (HG)
  https://displaysolutions.samsung.com...splay/overview
  В САЩ ще видите модели с малко по различен код. Това са модели предназначени за веригата магазини Costco.
  AU800D - модел за търговската верига Costco с три години гаранция[/SPOILER]


  Как по серийния номер, да определим месеца и годината на производство на телевизора?
  https://wiki.samygo.tv/index.php?tit...ial_Number.png
  0EZE3HDN400027A
  В началото може да има две цифри - не знам какво обозначават и затова ще ги прескочим.
  0EZE - фабричен код, който съдържа информация за характеристиките на телевизора (кодовете на доставчиците на компоненти за монтажа на телевизора).
  3 - Продуктов код, в случая цифрата 3 означава, че това е телевизор
  H - държавата, където е произведен телевизорът.
  • Z - Slovakia ? / Malaysia ?
  • S - Slovenia
  • L - Russia
  • H - Hungary
  • 4 - Romania
  • 1, 3 - Korea
  • B - Mexico
  • C - Mexico
  • D - Mexico
  • M - Malaysia
  • V - Vietnam
  • W - China

  D - код на асемблиращата станция
  N - Година на производство (8-ия знак на серийния номер)
  • R - 2001
  • T - 2002
  • W - 2003
  • X - 2004
  • Y - 2005
  • A, L - 2006
  • M, P - 2007
  • Q - 2008
  • S - 2009
  • Z - 2010
  • В - 2011
  • C - 2012
  • D - 2013
  • F - 2014
  • G - 2015
  • H - 2016
  • J - 2017
  • K - 2018
  • M - 2019
  • N - 2020
  • R - 2021

  4 - Месец на производство - в шестнадесетичната система (9-ия знак)
  • 1 - Януари
  • 2 - Февруари
  • 3 - Март
  • 4 - Април
  • 5 - Май
  • 6 - Юни
  • 7 - Юли
  • 8 - Август
  • 9 - Септември
  • A - Октомври
  • B - Ноември
  • C - Декември

  00027 - индивидуален сериен номер, по който производителят може да определи на коя монтажна линия е сглобен телевизорът и в коя смяна. Служи за контрол на качеството на произведените телевизори
  A - Контролна буква

  Пример 1: хххххN2хххххх - февруари 2020.
  Пример 2: хххххP3хххххх - март 2007.
  Пример 3: хххххS4хххххх - април 2009
  Пример 4: хххххZ2хххххх – февруари 2010.
  Пример 5: хххххZ7хххххх – юли 2010.
  Пример 6: хххххВ2хххххх – февруари 2011.


  Как да определя производителя и типа на видео процесора на моя телевизор?
   
  Samsung използва чипове от следните производители:
  - собствени микросглобки, базирани на ARM. https://www.samsung.com/semiconductor/
  В старите серии имаше и:
  - Trident Microsystems https://en.wikipedia.org/wiki/Trident_Microsystems
  - MStar https://www.mstarsemi.com/
  - Mediatek https://www.mediatek.com/
  - Genesis https://www.genesicsemi.com/
  - Macro Image Technology 매크로영상기술
  До 2010 година информация за вида на процесора, се показваше в сервизното меню на телевизора.
  След 2010 година лесно се разпознава по първите букви от името на фърмуера.
  Vers. Sw T-MST10PDEUC - MStar
  Две години по-късно първите три букви означават платформата
  Vers. Sw T-JZMDEUC - платформа джаз М
  Vers. Sw T-NKMDEUC - (Q950T, Q800T, Q95T, Q80T, Q70T, LS03T[The Frame], LS01T[The Serif])
  Vers. Sw T-NKLDEUC - (Q60T, TU85xx, TU80xx)
  Vers. Sw T-KTSU2DEUC - (TU71xx, TU70xx)  Tizen OS
  Tizen е Linux базирана софтуерна платформа с отворен код, базирана на стандарти, която поддържа множество категории устройства, включително интелигентни телевизори, носими устройства и различни домакински уреди.
  https://www.tizen.org/
  https://git.tizen.org/cgit/


  Samsung Developer
  https://developer.samsung.com/smartt...fications.html
  https://developer.samsung.com/smartt...tv-device.html
  https://forum.developer.samsung.com/c/smart-tv/22
  https://seller.samsungapps.com/tv
  https://developer.tizen.org/developm...tudio/download


  Enter developer mode on Tizen TV`s
  Go to Apps Screen.
  Click 123 from remote.
  Number keypad gets open up -> Enter 12345 from it and then done.
  A popup asking for IP gets open up.
  Enter IP address of your system (using the same procedure - clicking on 123 from remote).
  You will be asked to reboot TV by holding Power button for 2 secs
  After reboot, Developer mode will be on TV screen in red.
  Now, connect with the IP (TV IP) in your IDE and execute your build.
  http://developer.samsung.com/tv/deve...-remote-device


  http://samsungaccelerator.com/faq/


  SmartThings - свържете мобилния си телефон с телевизора.
  https://play.google.com/store/apps/d...econnect&hl=bg
  https://apps.apple.com/us/app/smartthings/id1222822904
  Като дистанционно за телевизора
  1. Отвори приложението SmartThings и докосни на екрана твоя телевизор в Таблото за управление.
  2. Виж дистанционното управление на екрана на мобилния ти телефон, включително и бутоните с цифрите.

  Огледален образ (Smart View)
  1. Отвори приложението SmartThings и докосни на екрана твоя телевизор в таблото за управление.
  Заглавната страница на приложението SmartThings; бутонът Samsung TV е подчертан.
  2. Кликни на менюто отгоре. Страницата за дистанционно управление в приложението SmartThings; подчертан е бутонът за менюто в десния горен ъгъл.
  3. Кликни на „Огледален образ (Smart View)“
  4. Погледни дали екранът на мобилния ти телефон се вижда на телевизора.
  Мобилен телефон и смарт телевизор споделят един екран; началната страница от дисплея на мобилния телефон е изобразена на екрана на телевизора.
  ※ Тази функция се поддържа от ограничен брой мобилни устройства Samsung.

  Телевизия в движение. Без кабели.
  Стъпка 1. Отвори приложението SmartThings и докосни на екрана твоя телевизор в таблото за управление.
  Стъпка 2. Кликни на менюто отгоре.
  Стъпка 3. Кликни на „Гледай телевизия на телефона“
  Стъпка 4. Гледай екрана на телевизора на екрана на мобилния си телефон.


  Media Specification - TV Video Specifications
  https://developer.samsung.com/smartt...fications.html


  Как да си пренаредя програмите?
  При сканиране изберете за оператор опцията "друг" , а не някой от предварително инсталираните (А1/близу и т.н.) - после ще имате опция за редактиране.


  SamyCHAN програма за пренареждане на канали
  The Channel Editor for SAMSUNG Televisions.
  K,J,H,F,E,D-Series
  SAMSUNG Channel list Editor for D, E, F, H, J and K-Series


  Забравих PIN кода на телевизора си. Как да го възстановя ?
  https://www.samsung.com/ru/support/t...g-tv-pin-code/


  Как да разберем каква матрица е поставена в телевизора ?
  След като в почти всички форуми вече са запознати с разчитането на буквените обозначения на стикера...Самсунг промени изцяло неговото изписване. Например изписаното на стикера залепен отзад както ще видите в новите модели буквите вече липсват.
  Когато избирате телевизора, погледнете големият стикер залепен на гърба - трите реда изписани вертикално най-вдясно. Матрицата е обозначена на вторият ред Version No: 01. Модела матрица може да се види и през вентилационните отвори горе вдясно - стикер залепен на видеопанела.
  Повече информация

  Етикета залепен отстрани (комбинацията от букви и цифри в скобите)
  A or M = AU Optronics, T, U, or W = Samsung, and H = Sharp

  Само помнете, че буквите не обозначават поставената матрица. Това е BILL - лист на компонентите
  панел: 55L1QU9TA – (A55L1URF20)
  55 - 55"
  L - AUO
  1 - 120Hz с
  Q - Quantum Dots
  U - Ultra Clear
  9 - Generation panel (revision)
  TA - 2021

  Как да разчетете типа панел в сервизното меню - пример Type 65A1MU8XM (от сервизното меню) ?
  65 - Inch/size (размер)
  A - Vendor /производител/

  1 - Panel frequency (работна честота на панела)
  • 6 - 50 (60Hz)
  • 1 - 100 (120Hz)
  • 2 - 200 (240Hz)-> [100/120Hz panel + BFI...or scanning backlight]

  M - Panel coating (покритие на панела)
  • Q - Quantum Dot
  • M - Matt
  • U - Ultra Clear
  • A - AntiGlare
  • Z - Ultra wide angle + anti reflection

  U - Resolution (резолюция)
  • E - SUHD
  • U - Ultra HD
  • F - Full HD,
  • H - HD ready,

  X - BLU (BackLight Unit) - (тип подсветка)
  • T - Micro LED from 2021
  • X - Edge LED Bottom (With Local Dimming) + QDCF
  • S - Edge LED Bottom
  • Q - Quantum Dots
  • K - Edge LED
  • G - Direct LED
  • years 2008/2014
  • Y - Direct Led + Full Local Dimming
  • T - Edge LED + Limited Local Dimming [до 2020 година]
  • W - Edge LED (Without Local Dimming)
  • C - CCFL (cold catode fluorescent lamp)
  • L - LED,
  • D - Direct LED
  • E - Edge LED
  • V - Vertical Edge LED (above and below) / Two side Edge led
  • S - Side by side LED (left & right) / Single side LED
  • R - Rounded

  M - Samsung Model Year (година на модела):
  • A - 2021
  • T - 2020
  • R - 2019
  • N - 2018
  • M - 2017
  • K - 2016
  • J - 2016
  • H - 2014


  Global Panel Exchange Center - Panelook.com


  Инсталиране на приложение
  От началния екран на телевизора отидете до и изберете APPS и след това изберете иконата за търсене в горния десен ъгъл. След това въведете приложението, което искате да изтеглите, и го изберете. Ще видите подробна информация за приложението. От тук изберете Инсталиране .

  И само за да знаете, достъпът до нови приложения от време на време ще се добавя към вашия смарт телевизор чрез актуализации на софтуера.

  Забележка : На смарт телевизора могат да се инсталират само приложения, налични в App Store.


  Отворете приложение
  След като изтеглите желаните приложения, е време да им се насладите. Има два начина да отворите приложение.
  Натиснете бутона Начало, за да отворите менюто на началния екран на телевизора. Ако приложението е изброено в менюто Начало, използвайте посоката на дистанционното управление, за да отидете до него и да го отворите.
  Ако приложението не е изброено в менюто Начало, използвайте подложката за насочване, за да отидете до и да изберете APPS . Оттук можете да изберете приложението, което искате.


  Автоматично актуализиране на приложенията
  Когато настроите приложенията си да се актуализират автоматично, няма да се налага да се притеснявате да ги актуализирате отново. Нека вашият интелигентен телевизор се погрижи за него вместо вас.
  Натиснете бутона Начало, за да отворите менюто на началния екран на телевизора. Придвижете се до APPS и след това изберете иконата Settings в горния десен ъгъл. След това отидете на Автоматично актуализиране . Уверете се, че е избрано да актуализира автоматично всичките ви приложения, когато има налични актуализации.


  Заключване и отключване на приложения
  Не искате децата ви случайно да гледат неподходящ филм? Просто заключете приложенията, до които не искате да имат достъп. Когато направите това, телевизорът ще поиска ПИН за отваряне на приложението.
  Натиснете бутона Начало, за да отворите менюто на началния екран на телевизора. Придвижете се до APPS и след това изберете иконата Settings в горния десен ъгъл. След това изберете приложението, което искате да заключите или отключите, и след това изберете Заключване / Отключване .
  Заключване и отключване подчертано за приложение на Smart TV
  Забележка : ПИН кодът по подразбиране е 0000. За да промените ПИН кода, отворете Настройки и след това изберете Общи . Изберете System Manager и след това изберете Change PIN .


  Премахнете приложение
  Забележка : Препоръчаните приложения не могат да бъдат изтрити от телевизора, но могат да бъдат премахнати от началния екран.
  Премахнете приложение от телевизора

  Можете да премахнете приложения, които вече не искате, и да освободите място в паметта на вашия телевизор.
  Натиснете бутона Начало, за да отворите менюто на началния екран на телевизора. Придвижете се до APPS и след това изберете иконата Settings в горния десен ъгъл. След това изберете приложението, което искате да изтриете. Накрая изберете Изтриване и отново изберете Изтриване, за да потвърдите.

  Заключване и отключване подчертано за приложение на Smart TV
  Премахнете приложение от началния екран

  Има ли приложение в менюто на началния екран, което всъщност не използвате? Без притеснения, можете да го премахнете, така че вече няма да ви пречи.
  От началния екран на телевизора отидете до приложението, което искате да премахнете. След това натиснете бутона надолу на дистанционното и изберете Премахване. Изберете Премахване отново, за да потвърдите. Можете също да преместите приложение на друго място, като изберете Премести.


  Приложението не работи на моя телевизор. Ако имате приложение, което замръзва, не се зарежда или се срива, трябва:
  1. Студено зареждане на телевизора.
  2. Актуализирайте софтуера на телевизора.
  3. Изтрийте приложението от телевизора и го изтеглете отново.
  4. Нулирайте Smart Hub на вашия телевизор.

  Студеното зареждане на вашия телевизор е малко по-различно от простото му изключване и включване. Когато го изключите, той наистина е в режим на готовност. Студеното зареждане всъщност изключва телевизора и го рестартира, като рестартиране на лаптоп. Това може да реши проблеми, които може да имате с приложения, проблеми в менюто, проблеми с картината и т.н.

  Има два начина за студено зареждане на телевизора.

  С дистанционното: За повечето хора най-лесният начин е да задържите бутона за захранване на дистанционното на Samsung TV, докато телевизорът се изключи и включи отново. Това трябва да отнеме само около 5 секунди.

  С щепсела: Ако не разполагате с дистанционното, изключете телевизора от контакта или защитата от пренапрежение, оставете го изключен за 30 секунди и след това го включете отново.

  Забележка: Ако изключите защитата от пренапрежение с други устройства, включени в него (като вашия рутер), дайте им време да се включат и да се свържат отново, преди да тестват каквито и да било функции на вашия телевизор.


  Tv Firmware ChangeLogs
  Дневници на промените в софтуерните актуализации на Samsung TV

  https://eu.community.samsung.com/t5/...e/td-p/1199276
  https://eu.community.samsung.com/t5/...y/td-p/1846870


  Форуми за телевизори Samsung
  https://eu.community.samsung.com/t5/tv/bd-p/de-tv
  https://eu.community.samsung.com/t5/tv/bd-p/uk-tv
  https://4pda.ru/forum/index.php?show...#entry85078256
  https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=715942
  Телевизоры Samsung Smart TV
  О телевизорах Samsung - Форум о телевизорах
  https://wiki.fhem.de/wiki/SamsungAV
  Forum SamyGO - Index page
  https://wiki.samygo.tv/index.php?title=Main_Page


  Сервизно меню
  https://www.zambullo.de/fernseher/se...chschauen.html
  Прикачени изображения Прикачени изображения
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-01-22 в 20:58.

 2.  
   
 3. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,242
  #2

  Samsung телевизори 2020

  Samsung телевизори модели 2021

  Много добре:
  • Две 8K серии с приемливи цени, но са безсмислени при липса на източници на такъв сигнал..
  • С режима на режисьора
  • Някои модели от серията с практичната кутия One Connect
  • Много хубав дизайн, особено с ултратънките Neo QLED
  • Q Symphony за особено изчерпателен звук (съвместимата звукова лента и звуковата система на телевизора работят заедно)
  • Много интересни функции за геймърите (например Ultrawide Gameview с игри в 32: 9)

  Това може да бъде неприятно:
  • Все още няма Dolby Vision
  • Кабелът от One Connect Box за 2021 г. е значително по-дебел
  • Новите MicroLED телевизори са твърде скъпи за нормалните потребители


  QN * A = висок клас 2021
  Q * A = среден клас 2021
  AU * = базови модели 2021


  Тестове и ревюта
  QN900A
  https://www.rtings.com/tv/reviews/sa...qn900a-8k-qled
  QN800A
  https://www.rtings.com/tv/reviews/sa...qn800a-8k-qled
  QN95A
  https://hdtvpolska.com/samsung-neo-q...ja/?showfull=1
  https://fwd.nl/beeld/review-samsung-...led-televisie/
  https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...2689/test.html
  https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...u-n161955.html
  QN90A
  https://www.avsforum.com/threads/sam...ds-on.3183800/
  https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn90a-qled
  https://hdguru.com/review-samsung-65...es-lcd-needle/
  QN85A
  https://prohardver.hu/teszt/samsung_...ung_qn85a.html
  Q80A
  https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q80-q80a-qled
  Q70A
  https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70a-qled
  Q70A
  https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q60-q60a-qled
  Q67A
  https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-...amsung-55q67a/
  The Frame 2021(LS03A)
  https://www.ixbt.com/tv/samsung-qe55...ru-review.html
  https://www.rtings.com/tv/reviews/sa...the-frame-2021
  AU8002
  https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-...sung-50au8002/
  https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/au8000
  https://www.zambullo.de/fernseher/im...n-samsung.html


  http://bilder.hifi-forum.de/medium/9...ls_1099736.jpg  QN90A: заменя Q90T
  https://fwd.nl/beeld/samsung-qd-oled...je-moet-weten/
  Europe: QE65QN900A - QE75QN900A - QE85QN900A
  USA: QN65QN900A - QN75QN900A - QN85QN900A

  Europe: QE50QN90A - QE55QN90A - QE65QN90A - QE75QN90A - QE85QN90A
  USA: QN55QN90A - QN65QN90A - QN75QN90A - QN85QN90A

  Приложението Google Duo * (видео разговори), работата и контактите с любими хора ще придобият ново измерение. Просто свържете камерата (чрез USB) към телевизора, стартирайте приложението и можете да видите приятелите си в почти реални размери.
  Нов модул One Connect Pro **
  Линията Neo QLED включва три 4K модела: QN95A, QN91A, QN85A. Както при 8K моделите, тук една от основните отличителни черти е технологията Quantum MiniLED. Телевизорите получиха и нов процесор AI Neo Quantum 4K, който използва изкуствен интелект, за да повиши качеството на изображението до разделителна способност, близка до 4K ***.
  Object Follow Sound+ ****
  В Neo QLED зрителите ще намерят широк спектър от филмови приложения, като Netflix, HBO GO,.... както и популярни музикални платформи - Spotify, Apple Music *****

  Последната година донесе истинска революция в подхода към работата. И ако работите у дома, защо не и на телевизор с голям екран? Сега това е възможно благодарение на компютърната функция на телевизионния екран . Използвайки безжична връзка с лаптоп, компютър или смартфон, концепцията за домашен офис ще придобие ново значение. Ако добавим към това възможността за свързване на мишка и клавиатура или директен достъп до MS Office 365 в уеб браузъра на телевизора, работата и ученето ще навлязат на ново ниво.

  Също така си струва да се добави, че моделите QN900, QN800, QN85 са първите в индустрията, които са получили сертификата VDE "Gaming TV Performance" . Тази награда бе присъдена за наистина новаторска игрална производителност с входно забавяне от 10 ms или по-малко и HDR яркост над 1000 нита.

  * Необходима е допълнителна външна камера.
  ** Предлага се за модели Neo QLED 8K: QN900A и QN800A.
  *** Качеството на дисплея може да варира в зависимост от типа и формата на съдържанието. Мащабирането на AI (благодарение на изкуствения интелект) до почти 4K качество може да не се отнася за връзка с компютър и режим на игра.
  **** Не се отнася за QN900A и QN85A които са със Object Follow Sound Pro
  ***** Изисква се допълнителен абонамент.

  https://www.cnet.com/news/samsung-th...ptional-shelf/


  Приложението Samsung EZCal предлага напълно автоматично калибриране (CES 2021)
  Известно е, че качеството на камерите за мобилни телефони се е подобрило до степен, в която те са изключително точни, способни устройства за изображения. Сега Samsung се стреми да използва това с приложение, което предлага пълно калибриране за своите телевизори. За разлика от съществуващите приложения от конкурентни марки, EZCal обещава автоматично да извърши пълно калибриране, включително баланс на бялото, гама, цвят и скали на сивото. Това елиминира неудобството и разходите за търсене на „професионално“ калибриране на цветовете.

  Според брошура, разпространена от Samsung, приложението ще работи както на смартфоните на компанията Galaxy, така и на iPhone. Бързото калибриране отнема само 30 секунди, но съществува опцията да се използва професионален режим, който работи в продължение на 15 минути и осигурява дълбоко калибриране. Въпреки че остава да се види колко точно е този процес, той би могъл да отбележи началото на края на неуловимия „пътуващ калибратор“, който посещава потребителите в домовете им.

  Човек не би очаквал това приложение да замени професионалното калибриране в критично важни приложения като мастеринг на дисплеи или търговски дисплеи. Но на потребителско ниво точността на цветовете на телевизорите "извън кутията" непрекъснато се подобрява и ако телефонът може да предложи допълнителни подобрения, е трудно да се види къде е ценността за наемане на някой да дойде и да извърши едно калибриране, когато вашият телефонът ви позволява да калибрирате толкова често, колкото искате, както и да калибрирате множество телевизори без допълнителни разходи.
  Samsung казва, че EZCal е в състояние да се адаптира към околните условия, което е много важна способност. Не искате да използвате същото калибриране за дневни спортове, нощни филми и компютърни игри. Всяко приложение изисква калибриране по поръчка за постигане на оптимално качество на картината. С новото приложение, EZCal можете да калибрирате както за ярка, така и за тъмна среда за гледане и да постигнете постоянно качество на картината.

  Въпреки че все още няма информация кои точно смартфони ще стартират приложението или кои модели телевизори ще поддържат функцията, котката вече е извън чантата. Не може да се отрече, че камерите на смартфоните вече могат да обработват „тъмни“ сцени, което е необходимо за калибриране на сенчестите региони. Този напредък в сензорите на камерата за мобилен телефон прави това възможно. Всъщност сензорът се намира в днешните премиум смартфони.

  Ще бъде интересно да се види колко точно е всъщност този процес. Достатъчно скоро може да е възможно да сравните резултатите от EZCal с (например) това, което можете да постигнете с копие на CalMAN и специален калибриращ уред. Тъй като обаче това приложение все още се разработва (това е нещо на CES 2021), все още не е известно кога ще бъде достъпно за потребителите.
  https://www.avforums.com/articles/wh...ng-ezcal.18468


  Някои от телевизорите имат много ефективния антиотражателен филтър на компанията и „ултра широк ъгъл“, който разширява ъглите на гледане за сметка на разделителната способност.


  Телевизорите се доставят с най-новата версия на телевизионната операционна система на Samsung, Tizen 6.0. Тя има функции като Samsung Health (приложение за обучение), за лесно свързване на компютър и Google Duo (видео разговори). Tizen предоставя достъп до приложения като HBO Max, Disney + и Netflix. Телевизорите също ще имат Apple AirPlay 2 (но не Apple HomeKit), както и поддръжка за Google Assistant и Amazon Alexa, които вече могат да се използват като интегрирани гласови асистенти, за да заменят собствения Bixby на Samsung.

  Както винаги, Tizen 6.0 ще бъде запазен за моделите 2021. Моделите 2020 остават на Tizen 5.5, 2019 моделите на Tizen 5.0 и т.н.


  Що се отнася до видео и аудио, Samsung все още се пази от Dolby, така че телевизорите на Samsung 2021 все още няма да могат да декодират Dolby Atmos аудио и Dolby Vision HDR.
  Dolby Vision, е заменена от системата Quantum HDR, част от която е новата HDR10+ Adaptive.
  Samsung продължава да стои далеч от Dolby Vision. Сега обаче се противопоставят на Dolby Vision IQ със собствения си аналог: HDR10 + Adaptive.
  HDR10+ Adaptive на Samsung работи в тандем с режима Filmmaker. Според Samsung целта на технологията е да гарантира възможно най-високо качество на изображението при всяка околна светлина. HDR10+ Adaptive ще се поддържа от телевизорите на Samsung от 2021 година. За съжаление понастоящем не е ясно дали евентуално ще има актуализация за по-стари модели.
  За HDR10+ Adaptive се използва сензорът за околна светлина на телевизора и изображението се коригира съответно. Функцията се рекламира по-специално във връзка с Amazon Prime Video и съдържанието му в HDR10 +. Каталогът на наличните заглавия с HDR10+ ще бъде значително разширен през следващата година - Universal Pictures Home Entertainment е важен партньор според Samsung.


  Нека сега видим какво Samsung разбира под 12 бита яркост, осветеността никога не е била измервана в битове . Може би Samsung е имал предвид, че новите телевизори могат да имат дълбочина на цвета 12 бита, да, възможно е, макар и малко вероятно, съществуващата QLED технология не позволява да се създават дисплеи с цветова дълбочина 12 бита.

  Сега около 4096 градации, дали е 212 или 46 , защо 4096 градации е неизвестно. Но можем да предположим, тъй като в новите QUANTUM MINI LED дисплеи се използва многослойна подсветка mini LED, разбира се да се направи в един LED с 4096 градации на яркостта не е подходящо, трябва да се направят 4096 нива на напрежение, които ще бъдат подадени към светодиода за да промените яркостта му. И като се има предвид, че като правило захранващото напрежение на светодиода не надвишава 18 волта, за нивата на градация 4096, напрежението трябва да се променя само с 0,00439453125 волта, това е много малка промяна в напрежението и визуално променената яркост на екрана, няма бъдете забележима.

  Но комбинацията от слоеве и броят на възможните нива на напрежение за промяна на яркостта на подсветката, в комбинация може и прави като 4096 градации на яркостта. Нека разгледаме един пример за подсветка, състояща се от 4 слоя мини LED, нива на напрежение на всеки слой от Mini LED осем. Тогава комбинациите ще бъдат 8x8x8x8, за да получите 4096 възможни нива на условно подсветка. Защо условно, много е трудно да се направят толкова много градации от един цвят, но може би ще се използва и подсветка тип Dual LED.


  QN900A

  Най-добрият 2021 Neo QLED телевизор на Samsung с мини LED подсветка е QN900A, който ще се предлага в три размера на екрана. На 85, 75 и 65 инча.
  Този телевизор е с много тънък (15 мм дебелина) и има отвори от външната страна на рамката си, за да премахне температурата. Електрониката на устройството се намира във външна тънка кутия, наречена Slim One Connect Box, която може да бъде поставена на специално място в основата на телевизора.


  Освен ако не е монтиран на стената, кутията отива. Кабелът, свързващ телевизора със Slim One Connect, не е добре познатият „прозрачен“, а нормален гъвкав черен къс кабел.

  Кабелът, свързващ телевизора с тънката кутия One Connect, не е добре познатият „прозрачен“, а нормален гъвкав черен къс кабел.  Дистанционното управление не приема батерии, то е автономно, тъй като се зарежда от светлината на стаята, самия телевизор или слънцето с фотоволтаичен панел отзад.
  Батерията на соларното дистанционно управление трябва да издържи 7 години. Можете ли просто да я смените тогава? Иначе няма смисъл.
  Компанията подчертава че новото дистанционно управление със слънчево захранване, което може да „помогне за предотвратяване на отпадъци от прогнозираните 99 милиона батерии AAA за седем години“. Това обаче е малко утеха, когато телевизорите на Samsung са едни от най-жадните за енергия в индустрията, с консумация на енергия от 300-450W за 65-инчови или по-големи 8K "QLED" LCD телевизори.


  Аудио
  Аудиото има много повече високоговорители от миналогодишния Q950TS, имаме отстрани, отгоре, бас, централни високоговорители и високоговорители в долната част на телевизора. Те се поддържат от автоматично балансиране според позицията на нашия телевизор, наречено SpaceFit Sound. Редовната политика на Samsung е да не използва Dolby Atmos, така че има система Object Tracking Sound Pro с 6.2.2 канала (общо 80W) за 3D аудио като Dolby Atmos.


  Гейминг
  Четирите HDMI порта са всички 2.1 и са разположени, както казахме в тънката кутия One Connect. Те поддържат променлива честота на опресняване (VRR), автоматичен режим с ниска латентност (ALLM) и бърз кадров транспорт (QFT) и са съвместими с игралната система FreeSync Premium Pro на AMD. Потребителите могат да видят на екрана си изображението на играта, каквато е (нативно), независимо дали е 21: 9 или 32: 9 с черни ленти, резолюция и честота на кадрите.

  G-sync в тези телевизори на Samsung работи неофициално. Но за да се избегне накъсване на кадрите, по-добре е да ограничите FPS, като използвате RTSS, например, до 110.

  Таблица с версиите HDMI портове и поддържаните от тях функции.

  https://www.amd.com/en/products/freesync-tvs


  Samsung TV 2021
  Series QN900A QN800A QN95A QN90A QN85A Q80A Q70A Q60A The Sero The Frame The Serif AU9000 AU8000 AU7000
  HGiG (HDR Gaming Interest Group) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no no no no no no no
  Motion Xcelerator Turbo (Turbo +) Yes + Yes + Yes + Yes + Yes + no Yes no no no no Yes no no
  HDMI 2.1a (48 Gbps) no no no no no no no no no no no no no no
  HDMI 2.1 (40 Gbps) 4x 4x 4x 1x 1x 1x 1x no no 1x
  (only 55, 65, 75")
  no no no no
  HDMI 2.0b (18 Gbps) no no no 3x 3x 3x 3x 3x 3x 2x (for 55, 65, 75")
  3x (for 43, 50")
  3x 3x 3x 3x
  FRL (Fixed Rate Link) 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 12Gbps@4Lines 12Gbps@4Lines 12Gbps@4Lines 12Gbps@4Lines 12Gbps@4Lines no no no no no no no
  eARC (Enhanced ARC) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  ALLM (Auto Low Latency Mode) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  VRR (HDMI Forum VRR) 40-120Hz * 40-120Hz * 40-120Hz * 40-120Hz * 48-120Hz * 40-120Hz * 40-120Hz * no no 40-120Hz *
  (only 55, 65, 75")
  no 40-120Hz * no no
  VRR (AMD FreeSync) Pro * Pro * Pro* Pro * Pro * Pro * Pro * no no Pro *
  (only 55, 65, 75")
  no Yes * no no
  VRR (NVIDIA G-Sync) ? ? no no no no no no no no no no no no
  4K HFR 120fps (@ 10bit 4: 4: 4) Yes * Yes * Yes * Yes * Yes * Yes * Yes * no no Yes *
  (only 55, 65, 75")
  no Yes no no
  2K HFR Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no Yes
  (only 55, 65, 75")
  no Yes no no
  QMS(Quick Media Switching) ? ? ? ? ? ? ? no no no no ? no no
  QFT (Quick Frame Transport) Yes Yes Yes no no no no no no no no no no no
  DSC (Display Stream Compresion) 6Gbps@4Lines 6Gbps@4Lines no no no no no no no no no no no no
  HGiG (HDR Gaming Interest Group) Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no no no no no no no

  Изображението може да се премества нагоре или надолу по центъра на телевизора, докато ако искате, можете да приложите както мащабиране, така и намаляване. Има и възможност за индикация с името Game Bar, което е представя на екрана техническите елементи на играта като fps, входно забавяне, формат на изображението, HDR, аудио настройки и др.Има обаче сайт, където можете да поискате да добавите поддръжка на UltraWide към желаната игра (ако разработчиците, както обикновено, са забравили за нея).https://www.wsgf.org/phpBB3/viewforum.php?f=95при ниският клас серии има характеристика - Motion Xcelerator Turbo която ви позволява да получавате сигнал от 120 Hz на 60 Hz панел. Колко ефективно ще работи всичко това - времето ще покаже.Също така чрез приложението Google Duo потребителите могат да превърнат телевизора си в център за видео разговори с до 32 участника с отлично качество на картината. За камера те могат да използват тази на своя мобилен телефон или съвместима USB камера, която ще бъде пусната за тази цел от Logitech.

  Дори QN900A може да се превърне в голям монитор с мишка и клавиатура, като към него е свързан вашият лаптоп. Има директен достъп до MS Office 365 чрез уеб браузъра на телевизора за създаване и редактиране на файлове, стига да изтеглим приложението Easy Connection.
  Всичко, което потребителят трябва да направи, е да инсталира приложението Easy Connection на компютъра си и да влезе в акаунта на Samsung и телевизорът автоматично се свързва с компютъра, което прави възможно работата от хола.

  По този начин Neo QLED телевизорите от приемници на канали се превръщат в работен център (особено сега, когато много хора работят от вкъщи), дистанционно обучение и монитори за игри.

  В допълнение с функцията Tap View можем да представим до четири изображения (източници) на телевизионния екран, докато миналата година Q950TS позволи само два.

  Опаковката (кутията) на телевизора няма да има снимки и цветове, но ще бъде в цвета на хартията (кафяв) за рециклиране или използване.


  https://news.samsung.com/global/sams...essible-future

  Само моделите с One Connect Box (т.е. Samsung QN900A, QN800A и QN95A) ще получат четири HDMI 2.1 порта.

  Имайте предвид, че Samsung QN90A в САЩ е малко по-различен от QN90A в Европа. американският модел ще получи свръхширокия зрителен ъгъл на компанията + превъзходен филтър против отблясъци, докато европейският модел няма. Въпреки това еквивалентният модел в Обединеното кралство и останалата част на Европа ще бъде QN91A, QN92A, QN93A и QN94A в зависимост от региона.
  QN90A(USA) -> QN91A, QN92A, QN93A, QN94A, QN95A, QN97A (EU)

  QN90A(EU) - Ultimate UHD Dimming
  QN91,92,93,94,95A(EU) - Ultimate UHD Dimming Pro, Ultra Viewing Angle

  Разлика между QE65QN91A, QE65QN94A, QE65QN95A и QE65QN97A - цвят на рамката и стойката!
  QN91A: рамка = Carbon Silver, стойка = Sand Carbon
  QN92A: рамка =
  QN93A: рамка = Carbon Silver, стойка = Sand Carbon,
  QN94A: рамка =
  QN95A: рамка = Carbon Silver, стойка = Sand Carbon
  QN97A: рамка = Black Titan, стойка = Black Titan

  Q80A - рамка = Carbon Silver, стойка = Sand Carbon
  Q83A - рамка = Carbon Silver, стойка = Eclipse Silver

  Q60A - Micro Dimming Supreme UHD, Black
  Q65A - Micro Dimming Ultimate UHD, Black
  Q67A - Micro Dimming Ultimate UHD, Titan Gray
  Q68A - Micro Dimming Ultimate UHD, Titan Gray

  QN95A, това е QN90A плюс One Connect,

  Процесорът Neo Quantum 8K е процесор MediaTek S900 (MT9950). Този процесор разполага с поддръжка за 8K разделителна способност на екрана. Процесорът е изграден върху ядра Arm Cortex-A73 с честота 1,8 GHz, 4 ядра, графичен процесор Arm Mali-G52 MC2 0,8 Ghz. С 96-битовата памет LPDDR4, процесорът поддържа максимум 8.5GB памет, паметта работи на 3.7GHz.

  Процесорът Neo Quantum 4K Lite - MT9602 -използва четири ядра Arm Cortex-A53 на 1,5 GHz. Графичен процесор Arm Mali-G52 2EE MC1. Поддържаната памет е 48bit DDR3. Максималният размер на поддържаната памет е 2 GB. Поддържат се и портове HDMI 2.1a.

  https://www.avsforum.com/cdn-cgi/ima...1-png.3133680/
  Разлика между QE65QN91A, QE65QN94A, QE65QN95A и QE65QN97A - цвят на рамката и стойката!

  Samsung TV 2021
  UHD QLED Design series Mini LED UHD Mini LED SUHD/8K
  AU7102 AU8002 AU9002 Q60A Q65A Q70A Q75A The Frame LS03A Q80A QN85A QN90A QN95A QN800A QN900A
  43, 50, 55, 65, 70, 75, 85" 43, 50, 55, 65, 75, 85" 43, 50, 55, 65, 75" 43, 50, 55, 65, 75, 85" 43, 50, 55, 65, 75, 85" 55, 65, 75, 85" 55, 65, 75" 43, 50, 55, 65, 75" 50, 55, 65, 75" 55, 65, 75, 85" 50, 55, 65, 75, 85" 55, 65, 75, 85" 65, 75, 85" 65, 75, 85"
  - - - - - - - 43, 50, 55, 65, 75" - - - - - RAM - 5G
  ROM - 8G
  Bluetooth - 5.2
  85" -
  75" -
  65" -
  55" - VA
  50" - VA
  43" -
  85" -
  75" -
  65" -
  55" - VA/IPS
  50" - VA
  43" - VA, ADS(BOE)
  -
  75" -
  65" -
  55" - VA / IPS
  50" - VA
  43" -
  85"
  75" -
  65" -
  55" - VA
  50" -
  43" -
  85" -
  75" -
  65" -
  55" -
  50" -
  43" -
  85" -
  75" -
  65" -
  55" - AMVA (AUO)
  -
  75" -
  65" -
  55" - VA
  -
  75" - VA, 100/120Hz
  65" - VA, 100/120Hz
  55" - VA, 100/120Hz
  50" - VA, 50/60Hz
  43" - VA, 50/60Hz
  85" -
  75" - ,VA
  65" - ,VA
  55" - ,AMVA (AUO)
  50" - 24x11=264 , VA
  85" - 55x24=1320 zones, AMVA (AUO)
  75" - 50x20=1000 zones, ADS (BOE)
  65" - 44x18=792 zones, ADS (BOE)
  55" - 36x16=576 zones, ADS (BOE)
  50" - 32x14=448 zones,
  85" - 55x24=1320 zones, AMVA (AUO)
  75" - 50x20=1000 zones, VA (CSOT),
  65" - 44x18=792 zones, VA(AUO), ADS(BOE)
  55" - 36x16=576 zones, VA(AUO), ADS(BOE)
  50" - 32x14=448 zones, VA (Innolux)
  85" - 55x24=1320 zones, AMVA (AUO)
  75" - 50x20=1000 zones, AMVA (AUO)
  65" - 44x18=792 zones, AMVA (AUO)
  55" - 36x16=576 zones, AMVA (AUO)
  50" - 32x14=448 zones, AMVA (AUO)
  85"- 65x36=2340 zones, VA(AUO)
  75"- 52x37=1924 zones, VA(CSOT)
  65"- 56x24=1344 zones, VA(CSOT)
  85"- 65x36=2340 zones, VA(AUO)
  75"- 60x32=1920 zones, VA(AUO)
  65"- 56x24=1344 zones, VA(AUO)
  Ultra HD 3840x2160
  LED
  8 bits / 50Hz
  -
  Crystal Processor 4K
  PQI 2000
  Micro Dimming UHD
  HDR10 +
  Mega Contrast
  PurColor
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound
  -
  -
  -
  TNT / Cable tuner
  -
  -
  Tizen 6.0 / Sams. App / Google / Amazon
  SmartThings App Support
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  3x HDMI (including eARC ALLM)
  1x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2140A
  Slim
  Black / Bipolar foot
  Ultra HD 3840x2160
  LED
  8 bits / 50Hz
  -
  Crystal Processor 4K
  PQI 2200
  Micro Dimming UHD
  HDR10 +
  Mega Contrast
  Dynamic Crystal Color
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound
  -
  -
  -
  TNT / Cable tuner
  -
  -
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings App Support
  -
  Voice control
  -
  -
  -
  -
  3x HDMI (including eARC ALLM)
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180A
  Slim
  Black / Bipolar foot
  Ultra HD 3840x2160
  LED
  8 bits / 100Hz(1080@120Hz)
  -
  Crystal Processor 4K
  PQI 2800
  Micro Dimming UHD
  HDR10 +
  Mega Contrast
  Dynamic Crystal Color
  -
  -
  -
  -
  FreeSync
  Motion Xcelerator Turbo
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound
  -
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound Lite
  TNT / Cable tuner
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings App Support
  -
  Voice control
  Multi View
  Ambient Mode
  -
  Digital butler
  3x HDMI (including eARC ALLM 4K 120Hz HFR)
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180A
  AirSlim
  Black / Central leg
  Ultra HD 3840x2160
  Dual LED
  10 bits / 50Hz
  QLED
  Quantum Processor Lite 4K
  PQI 3100
  Micro Dimming Supreme UHD
  Quantum HDR / HDR10 +
  -
  Quantum Dot Color
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound
  -
  -
  Object Tracking Sound Lite
  TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings
  GameView / Game Bar
  Voice control
  Multi View
  Ambient Mode
  -
  Digital butler
  3x HDMI (including eARC ALLM)
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180A
  AirSlim
  Black / Bipolar foot
  Ultra HD 3840x2160
  Dual LED
  10 bits / 50Hz
  QLED
  Quantum Processor Lite 4K
  PQI 3200
  Micro Dimming Ultimate UHD
  Quantum HDR / HDR10 +
  -
  Quantum Dot Color
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound
  -
  -
  Object Tracking Sound Lite
  TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings
  GameView / Game Bar
  Voice control
  Multi View
  Ambient Mode
  -
  Digital butler
  3x HDMI (including eARC ALLM)
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180A
  AirSlim
  Black / Bipolar foot
  Ultra HD 3840x2160
  Dual LED
  10 bits / 100Hz
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 3400
  Micro Dimming Supreme UHD
  Quantum HDR / HDR10 +
  Dynamic Black Equalizer
  Quantum Dot Color
  Wide Viewing Angle
  -
  -
  -
  FreeSync Premium Pro
  Motion Xcelerator Turbo
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound Lite
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings
  GameView / Game Bar
  Voice control
  Multi View / PIP
  Ambient Mode
  -
  Digital butler
  4x HDMI (including eARC ALLM 4K 120Hz)
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180A
  AirSlim
  Black / Single Center Leg Plus-Wide
  Ultra HD 3840x2160
  Dual LED
  10 bits / 100Hz
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 3500
  Micro Dimming Ultimate UHD
  Quantum HDR / HDR10 +
  Dynamic Black Equalizer
  Quantum Dot Color
  Wide Viewing Angle
  -
  -
  -
  FreeSync Premium Pro
  Motion Xcelerator Turbo
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound Lite
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings
  GameView / Game Bar
  Voice control
  Multi View / PIP
  Ambient Mode
  -
  Digital butler
  4x HDMI (including eARC ALLM 4K 120Hz)
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180A
  AirSlim
  Black / Central Floating Plate Foot
  Ultra HD 3840x2160
  Dual LED
  10 bits / 100Hz (<55 "50Hz)
  QLED
  Quantum Processor 4K (<55 "Lite)
  PQI 3400 (<55 "3000)
  Micro Dimming Supreme UHD
  Quantum HDR / HDR10 +
  Dynamic Black Equalizer
  Quantum Dot Color
  -
  Adaptive Picture
  4K IA Upscaling
  -
  FreeSync Premium Pro (<55 "no)
  -
  Audio 2.0 / 40W (<55 "20W)
  Adaptive Sound
  Active Voice Amplifier
  -
  Object Tracking Sound Lite
  TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  One Connect Box
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings
  -
  Voice control
  Multi View
  Ambient Mode / Art Mode / Sat Collection
  -
  Digital butler
  4x HDMI (including 2.1 eARC ALLM)
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180A
  The Frame / Interchangeable frame
  Black / Bipolar foot
  Ultra HD 3840x2160
  Full LED Local Dimming Silver
  10 bits / 100Hz (50 "50Hz)
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 3800 (50 '' 3200)
  Micro Dimming Supreme UHD
  Quantum HDR 1500 (12x) (50 "1000) / HDR10 +
  Dynamic Black Equalizer
  Quantum Dot Color
  Wide Viewing Angle (50 "no)
  Adaptive Picture
  4K IA Upscaling
  -
  FreeSync Premium Pro (50 "no)
  -
  Audio 2.2.2 / 60W (50 "2.2 / 40W)
  Adaptive Sound
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound (50 "no)
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings
  GameView / Game Bar
  Voice control
  Multi View / PIP
  Ambient Mode
  -
  Digital butler
  4x HDMI (including 2.1 eARC ALLM 4K 120hz (50 "no))
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180A
  Stylish Q
  Black / Central leg
  Ultra HD 3840x2160
  Mini LED
  10 bits / 100Hz
  Neo QLED QLC
  Neo Quantum 4K
  PQI 4300
  Micro Dimming Supreme UHD
  Quantum HDR 1500 (24x) / HDR10 +
  Dynamic Black Equalizer
  Quantum Dot Color
  Wide Viewing Angle
  Adaptive Picture
  4K IA Upscaling
  -
  FreeSync Premium Pro
  Motion Xcelerator Turbo +
  Audio 2.2.2 / 60W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings App Support
  GameView / Game Bar
  Far Field / Voice Control
  Multi View / PIP
  Ambient Mode
  Light and color sensor
  Digital butler
  4x HDMI (including 2.1 eARC ALLM VRR 4K 120Hz)
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180E
  Neo Slim
  Silver / Central leg
  Ultra HD 3840x2160
  Mini LED
  10 bits / 100Hz
  Neo QLED QLC
  Neo Quantum 4K
  PQI 4500 (50 "4400)
  Micro Dimming Ultimate UHD
  Quantum HDR 2000 (32x) (50 "1500) / HDR10 +
  Dynamic Black Equalizer
  Quantum Dot Color
  UltraViewing Angle (50 "Wide)
  Adaptive Picture
  4K IA Upscaling
  -
  FreeSync Premium Pro
  Motion Xcelerator Turbo +
  Audio 4.2.2 / 60W (50 "2.2 / 40W)
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony (50 "Lite)
  Object Tracking Sound + (50 "Lite)
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings App Support
  GameView / Game Bar
  Far Field / Voice Control
  Multi View
  Ambient Mode
  Light and color sensor
  Digital butler
  4x HDMI (including 2.1 eARC ALLM VRR 120Hz)
  2x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180E
  Neo Slim (50 "Solid Slim)
  Black / Central leg
  Ultra HD 3840x2160
  Mini LED
  10 bits / 100Hz
  Neo QLED QLC
  Neo Quantum 4K
  PQI 4600
  Micro Dimming Ultimate UHD Pro
  Quantum HDR 2000 (32x) / HDR10 +
  Dynamic Black Equalizer
  Quantum Dot Color
  UltraViewing Angle
  Adaptive Picture
  4K IA Upscaling
  Calibration Expert
  FreeSync Premium Pro
  Motion Xcelerator Turbo +
  Audio 4.2.2 / 70W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound +
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  Slim One Connect Box
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings
  GameView / Game Bar
  Far Field / Voice Control
  Multi View
  Ambient Mode
  Light and color sensor
  Digital butler
  4x HDMI (including 2.1 eARC ALLM VRR 120Hz)
  3x USB
  Wi-Fi / bluetooth
  Remote TM2180E
  Neo Slim
  Silver / Carbon / Central leg
  8K 7860x4320
  Mini LED Pro
  10 bits / 100Hz
  Neo QLED QLC
  Neo Quantum 8K
  PQI 4700
  Micro Dimming Ultimate 8K Pro
  Quantum HDR 2000 / HDR10 +
  Dynamic Black Equalizer
  Quantum Dot Color
  UltraViewing Angle
  Adaptive Picture
  8K IA Upscaling
  -
  FreeSync Premium Pro
  Motion Xcelerator Turbo +
  Audio 4.2.2 / 70W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound +
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  Attach Slim One Connect Box
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings App Support
  GameView / Game Bar
  Far Field / Voice Control
  Multi View
  Ambient Mode
  Light and color sensor
  Digital butler
  4x HDMI 2.1 (including eARC ALLM VRR 120Hz)
  3x USB
  Wi-Fi 6(ax) / Bluetooth
  Remote TM2180E
  Infinity One
  Steel / Black / Central leg
  8K 7860x4320
  Mini LED Pro
  10 bits / 100Hz
  Neo QLED QLC
  Neo Quantum 8K
  PQI 4900
  Micro Dimming Ultimate 8K Pro
  Quantum HDR 4000 (3000 65 ") / HDR10 +
  Dynamic Black Equalizer
  Quantum Dot Color
  UltraViewing Angle
  Adaptive Picture
  8K IA Upscaling
  Calibration Expert
  FreeSync Premium Pro
  Motion Xcelerator Turbo +
  Audio 6.2.2 / 80W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound Pro
  2x TNT / Cable / Satellite tuner
  PVR + Timeshift
  Attach Slim One Connect Box
  Tizen 6.0 / Bixby / Google / Amazon
  SmartThings App Support
  GameView / Game Bar
  Far Field / Voice Control
  Multi View
  Ambient Mode +
  Light and color sensor
  Digital butler
  4x HDMI 2.1 (including eARC ALLM VRR 120Hz)
  3x USB
  Wi-Fi 6 (ax) / Bluetooth
  Remote TM2180E
  Infinity One / Zero Bezel
  Steel / Silver / Central leg
  Variations:
  AU7102 : DVB-T2/C
  AU7172 : DVB-T2/C/S2
  Variations:
  Q65A - Black
  Q67A - Titan Gray
  Q68A - Titan Gray
  Variations:
  QN91A: Carbon Silver/Sand Carbon
  QN92A:
  QN93A: Carbon Silver/Sand Carbon,
  QN94A:
  Variations:
  QN95A : Carbon Silver
  QN97A : Black Titan
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-01-22 в 12:49.
  SFisher и brotzki харесват това.

 4. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,242
  #3

  Samsung телевизори - МОДЕЛИ 2019

  Samsung телевизори модели 2020
  На какво се е съсредоточил Samsung в тазгодишните телевизори?

  • Какво е новото за потребителите на Samsung на новите QLED телевизори за 2020 г., Това включва технологии, които ни помагат да гледаме любимите си филми или спортни събития с комфорт и качество, които трябва да задоволят и най-взискателните зрители.
  • Функция адаптивна картина - процесор Quantum 4K / 8K, отговорен за подобряването на изображението в реално време, автоматично ще коригира качеството на изображението и звука на звука спрямо преобладаващите условия в хола или друга стая, в която се намира телевизорът. Когато гледаме филма вечер с изключени светлини и включване на светлината, изображението ще запази детайли и подробности, например в тъмните части на изображението
  • Функция за активен гласов усилвател - Когато гледаме телевизия и изведнъж се чува силен шум, например от прахосмукачка или миксер, телевизорът автоматично ще увеличи силата на звука. Когато устройството е изключено, гласът на телевизора също ще се върне на нивото, на което е бил в тихата стая
  • Object Tracking Sound - Тази функция ще проследява движението на определени обекти на екрана и ще насочва звуковите ефекти до мястото, където се намират в момента. Хеликоптер в горния десен ъгъл на екрана? Това е мястото, където ще го чуете най-много
  • Функция Multi View - Една от най-интересните функции на новите телевизори, които ще се появят през 2020 г., ще бъде възможността да се изпраща изображение от смартфон или камера до отделна част от телевизионния екран. Това е изключително полезен елемент, който отваря много начини за гледане на телевизия. Можем например да гледаме мач и да следим коментари на живо в Twitter. Можем да играем дадено заглавие на конзолата и да гледаме канала в YouTube, за да проследим как протича играта. Можем да практикуваме и с Ewa Chodakowska и да наблюдаваме движенията си по телевизионния екран чрез свързана уеб камера. Вариантите и идеите за използване са безброй.
  • В Ambient режим + - която изключва телевизора (черното петно на стената) с някакъв образ смесва телевизионният екран с цвета на стената зад него.
  • Q-симфония - можем да използваме предимствата на звукът, вградени в телевизора и SoundBar. Така високоговорителите, например от горната част на екрана, и долните от саунд бара, поддържана от безжичен субуфер ще работят заедно. Това увеличава много по-добрата виртуализация.
   Q-Symphony работи със саундбар HW-Q60T, HW-Q70T и HW-Q800T.  Тази година Samsung направи още едно понижаване на своята телевизионна линия през 2020 г. Следователно, ако сравним моделната гама от 2019-та година (RU) и 2020-та година (TU), всичко изглежда нещо като това
  Q950RB(2019) -> Q950TS(2020)
  Q900R(2019) -> Q900TS(2020)
  Q90R (2019) -> Q800TS(2020)
  X -> Q700TS(2020)
  X - > Q95T(2020)
  Q90R(2019) -> Q90T(2020)
  Q85R(2019) -> Q85T(2020) - аналогичен на щатският Q80T
  Q80R(2019) -> Q90T(2020)
  Q70R(2019) -> Q80T(2020)
  Q60R(2019) -> Q70T(2020)
  RU8000(2019) - Q60T(2020)
  RU7400(2019) = TU8500(2020)
  RU7300(2019) = TU8000(2020)
  RU7100(2019) = TU7100(2020)
  RU7000(2019) = TU7000(2020)


  Всички модели от серия Q60T са 50Hz


  През 2019 г. бихме могли да намерим матрици от клас 120Hz в телевизори Samsung от серията RU8002 (55" и нагоре). За съжаление през 2020 г. корейските производители решиха да" кастрират "серия телевизори до Q6xT включително, което означава, че можем намерете матрици от клас 120Hz само от Q7xT (55" и нагоре).


  QE65Q950T: VA панел + компенсация на ъгъла на гледане филм (нов v.2020) + антирефлексно филтър
  пълен набор задно осветяване с локално затъмняване. Той използва 24 х 14 (336), по-малко сегменти от QE Q950R, които предлагат 30 х 16 (480) сегменти.


  Samsung през 2021 използва в телевизорите си LCD панели от TCL, AUO и вероятно Sharp

  Ревюта / тестове
  Samsung UN55TU7000 - https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/tu7000
  Samsung UE50TU7102 - https://geex.x-kom.pl/recenzje/samsu...telewizora-4k/
  Samsung UE55TU7102 - https://geex.x-kom.pl/recenzje/samsu...telewizora-4k/
  Samsung UE43TU8000 - https://www.ixbt.com/tv/samsung-ue43...ru-review.html
  Samsung QN55LS03TA "The Frame version 2020" - https://www.rtings.com/tv/reviews/sa...the-frame-2020
  Samsung UE55TU8005 - https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...6921/test.html
  Samsung QN43LS05T "The Sero" - https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/the-sero
  Samsung QΕ43LS05T "The Sero" - https://tweakers.net/reviews/8082/th...rnieuwing.html
  Samsung" The Sero " QE43LS05T - https://www.tek.no/test/i/WbE2jk/the-sero
  Samsung QE43LS05TAUXRU - https://www.ixbt.com/tv/samsung-qe43...ru-review.html
  Samsung QN55LST7TAFXZA "The Terrace" - https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/the-terrace
  Samsung QA55Q60T - https://www.lcdtvthailand.com/review...ng_55Q60T.html
  Samsung QE55Q64TA - https://geex.x-kom.pl/recenzje/samsu...lewizora-qled/
  Samsung QN55Q70T - https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70t-qled
  Samsung QE55Q74TA - https://geex.x-kom.pl/recenzje/samsu...matryca-120hz/
  Samsung QE65Q74TA - https://geex.x-kom.pl/recenzje/samsu...a-granicznego/
  Samsung QE55Q80TA - https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-...icz-na-oled-y/
  Samsung QN55Q80TA - https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q80t-qled
  Samsung QE55Q80TAUXRU - https://www.ixbt.com/tv/samsung-qe55...ru-review.html
  Samsung QE55Q80TA - https://www.homecinemamagazine.nl/20...serie-qled-tv/
  Samsung QA65Q80T - https://www.lcdtvthailand.com/review...ng_65Q80T.html
  Samsung QE65Q80T - https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...7241/test.html
  Samsung QE65Q80TA - https://avmania.zive.cz/samsung-qe65...em-test#part=1
  Samsung QN55Q90TAF - https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q90t-qled
  Samsung QN65Q90T - https://hdguru.com/review-samsung-qn...-buck-in-2020/
  Samsung QE55Q95T - https://www.dday.it/redazione/36090/...e-potenzialita
  Samsung QE55Q95T -
  Samsung QE65Q95T - https://www.flatpanelshd.com/review....&id=1594196754
  Samsung QE65Q95T - https://prohardver.hu/teszt/samsung_...sung_q95t.html
  Samsung QE65Q95T - https://www.homecinemamagazine.nl/20...led-televisie/
  Samsung QN65Q800T - https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q800t
  Samsung QE65Q800T - https://www.avcesar.com/test/ecran_p...0t/page-1.html
  Samsung QE75Q800T - https://www.tek.no/test/i/b5Vv4B/samsung-q800t
  Samsung QE65Q950TS - https://www.homecinemamagazine.nl/20...led-televisie/
  Samsung QE65Q950TS - https://www.ixbt.com/tv/samsung-qe65...ru-review.html
  Samsung QA65Q950TS - https://www.lcdtvthailand.com/review..._65Q950TS.html
  Samsung QE65Q950TS - https://prohardver.hu/teszt/samsung_...ng_q950ts.html
  Samsung QE75Q950TS - https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...5503/test.html


  Новата TU серия e наследник на RU моделите от 2019 година.


  https://www.lcd-compare.com/gamme-tv...ine-up-405.htm
  https://www.4kfilme.de/wp-content/up...cht-scaled.jpg
  8K LCD models:
  Q950TS_(external One Connect Box,4.2.2 speaker configuration,65-, 75- and 85-inch)
  Q900TS_(connections on the back of the TV_only available in the U.S.,goes up to 98 inches)
  Q800TS_(connections on the back of the TV_55-, 65-, 75- and 82-inch)
  Q700TS_


  4K LCD models:
  65Q95T - 15 x 8 (120) segments
  Q90T
  Q85T -
  Q80T
  Q70T_(edge-lit)
  Q60T_(edge-lit)


  Средният клас LCD 4K телевизори на Samsung (в новите Q70T и Q60T и лайфстайл сериите като "The Frame") получават двойна LED подсветка за подобряване на контраста и цветовете ..
  ... В сравнение с типичните LED-осветени LCD телевизори, които използват подсветка с фиксирана цветна температура, Samsung казва, че нейната двойна LED реализация позволява на подсветката на телевизора да променя цветовата температура, докато не намери такава, която е най-подходяща за съдържанието.
  Намалява се и утечката на светлина, което се изразява в увеличение на контраста с 27% в режим Movie.


  Q8xT - предназначени за различни дилъри - различни цветове на рамката и стойката
  Q80T : Black, One Remote TM2050C
  Q83T : Silver, One Remote TM2050C
  Q87T :
  https://www.lcd-compare.com/index.ph...SAMQE55Q83T=on
  Забележка: Имайте предвид, че варианта 49" има панел от 60 Hz, не поддържа технология с променлива честота на опресняване.
  Неговият индекс PQI при 3200 (срещу 3800 за по-големите) отразява следните недостатъци:
  50Hz срещу 100Hz панел
  Quantum HDR 1000 срещу 1500
  FreeSync срещу FreeSync Premium
  Аудио 2.2 / 40W срещу 2.2.2 60W
  БЕЗ широк ъгъл на гледане
  НЯМА Dolby 5.1 декодер
  БЕЗ OTS


  Q7xT - предназначени за различни дилъри - различни дистанционни, цветове на рамката и стойката
  Q70T : PQI 3400, Micro Dimming Supreme UHD, One Remote TM2050C
  Q74T : PQI 3600, Micro Dimming Ultimate UHD, One Remote TM2090C
  Q75T : PQI 3600, Micro Dimming Ultimate UHD, One Remote TM2090C
  Q77T : PQI 3600, Micro Dimming Ultimate UHD, One Remote TM2090C
  https://www.lcd-compare.com/index.ph...SAMQE55Q77T=on


  TU80 -
  TU8002 - DVB-T2/C, черна рамка
  TU8012 - DVB-T2/C, бяла рамка
  TU8072 - DVB-T2/C/S, сребриста рамка


  TU7xxx - предназначени за различни дилъри или държави
  TU7002 : DVB-T2/C, черна рамка
  TU7072 : DVB-T2/C/S2, черна рамка
  TU7092 : DVB-T2/C/S2, черна рамка
  TU7102 : DVB-T2/C, Google/Alexa, черна рамка
  TU7112 : DVB-T2/C, Google/Alexa, бяла рамка
  TU7122 : DVB-T2/C, Google/Alexa,
  TU7172 : DVB-T2/C/S2, Google/Alexa, сребриста рамка
  https://www.lcd-compare.com/index.ph...MUE55TU7175=on

  Биксби - Американски английски, английски английски, индийски английски, корейски, френски, немски, италиански, испански (характеристиките варират в зависимост от езика)
  Мулти гласов асистент (GB, GG, IM, JE, IE, FR, DE, IT, ES, AT)
  Работи с Google Assistant (само GB, FR, DE, IT, ES, AT, DK, IE, NL, NO, SE)
  Работи с Alexa (само GB, FR, DE, IT, ES, AT, IE)
  Универсално сърфиране и възпроизвеждане (само GB / FR / DE / IT / ES)


  Media Specifications
  https://developer.samsung.com/smartt...fications.html  Samsung TV 2020
  UHD QLED Design series QLED SHD/8K
  TU7102 TU8002 TU8502 Q60T The Sero 2020 The Serif 2020 The Frame 2020 Q70T Q74T / Q75T / Q77T Q80T Q95T Q800T Q950TS
  43, 50, 55, 58, 65, 70, 75" 43, 50, 55, 65, 75, 82" 43, 50, 55, 65" 43, 50, 55, 65, 75, 85" 43, 49, 50, 55, 65, 75" 43" 32, 43, 50, 55, 65, 75" 55, 65, 75, 85" 55, 65, 75" 49, 55, 65, 75, 85" 55, 65, 75, 85" 55, 65, 75, 82" 65, 75, 85"
  Ultra HD 3840x2160
  Edge LED
  8 bit + FRC
  50Hz
  Crystal display
  4K Crystal Processor
  PQI 2000
  Micro UHD Dimming
  HDR10 + / HLG
  Mega Contrast
  Pur Color
  -
  -
  -
  Contrast Enhancer
  -
  -
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound
  Enhancement Dialog
  -
  -
  1x DVB-T/C
  -
  -
  Tizen 5.5 / Alexa / Google
  SmartThings App Support
  -
  AirPlay 2 / Phone / TV
  -
  Universal Guide
  -
  -
  2x HDMI 2.0 eARC / 1x USB
  Wi-Fi / Bluetooth
  Remote TM1240A
  Black / Bipolar feet

  Variations:
  TU7002 : DVB-T/T2/C
  TU7102 : DVB-T/T2/C / Google / Alexa
  TU7122 : DVB-T/T2/C / Google / Alexa
  TU7172 : DVB-T/T2/C/S/S2 / Google / Alexa
  Ultra HD 3840x2160
  Edge LED
  8 bit + FRC
  50Hz
  Crystal display
  4K Crystal Processor
  PQI 2100
  Micro UHD Dimming
  HDR10 + / HLG
  Mega Contrast
  Pur Color
  -
  -
  -
  Contrast Enhancer
  Game Motion Plus
  -
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound
  Enhancement Dialog
  -
  -
  1x DVB-T/C
  -
  -
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings App Support
  Multiple Assistant Voice Control
  AirPlay 2 / Phone / TV
  -
  Universal Guide
  Ambient mode
  -
  3x HDMI 2.0 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi / Bluetooth
  One Remote TM2050A
  Black / Bipolar feet

  Variations:
  TU8002 : DVB-T/T2/C
  TU8072 : DVB-T/T2/C/S/S2
  Ultra HD 3840x2160
  Edge LED / Dual LED
  8 bit + FRC
  50Hz
  Crystal display
  4K Crystal Processor
  PQI 2800
  Micro UHD Dimming
  HDR10 + / HLG
  Mega Contrast
  Dynamic Crystal Color
  -
  -
  -
  Contrast Enhancer
  Game Motion Plus
  -
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound
  Enhancement Dialog
  -
  -
  1x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Multiple Assistant Voice Control
  AirPlay 2 / Phone / TV
  Multi View
  Universal Guide
  Ambient mode
  -
  3x HDMI 2.0 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi / Bluetooth
  One Remote TM2050A
  Black / V-Type central leg


  Ultra HD 3840x2160
  Edge LED / Dual LED
  8 bit + FRC
  50Hz
  QLED
  4K Crystal Processor
  PQI 3100
  Micro UHD Supreme Dimming
  Q HDR 1000: HDR10 + / HLG
  Mega Contrast
  Q Color 100% Color Volume
  -
  -
  -
  Contrast Enhancer
  Game Motion Plus
  -
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound
  Enhancement Dialog
  -
  -
  1x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Multiple Assistant Voice Control
  AirPlay 2 / Phone / TV
  Multi View
  Universal Guide
  Ambient mode
  -
  3x HDMI 2.0 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi / Bluetooth
  One Remote TM2050A
  Black / Bipolar feet

  Ultra HD 3840x2160
  Edge LED
  8 bit + FRC
  100Hz (50Hz [43/49 "])
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 3200 (2800 [43/49 "])
  Micro UHD Supreme Dimming
  Q HDR 1000: HDR10 + / HLG
  Mega Contrast
  Q Color 100% Color Volume
  Wide Viewing Angle (not on 43/49 ")
  Adaptive Picture
  4K IA Upscalling
  Contrast Enhancer
  Game Motion Plus
  -
  Audio 2.2 / 40W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  -
  -
  1x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Multiple Assistant Voice Control
  AirPlay 2 / Phone / TV / TV / Phone
  Multi View
  Universal Guide
  Ambient mode
  360 Video Player
  4x HDMI 2.1 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi 5 / Bluetooth
  One Remote TM2050A (white)
  Iconic / Detachable feet

  Variations:
  LS01TA: Ivory White (Cloud White)
  LS01TB: Blue Gray (Cotton Blue)
  Ultra HD 3840x2160
  Edge LED
  8 bit + FRC
  50Hz
  QLED
  -
  -
  -
  -
  -
  Q Color 100% Color Volume
  -
  Adaptive Picture
  -
  -
  -
  -
  Audio
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  Tizen 5.5 /
  -
  -
  AirPlay 2 / Phone / TV / Phone
  Multi View
  -
  -
  -
  3x HDMI / 2x USB
  WiFi 5 / Bluethoot v4.2
  One Remote TM2020A
  -

  Dark Blue


  Ultra HD 3840x2160
  Edge LED / Dual LED
  8 bit + FRC
  100Hz (50Hz [43/50 "])
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 3400 (3000 [43/50 "])
  Micro UHD Supreme Dimming
  Q HDR 1000: HDR10 + / HLG
  Mega Contrast
  Q Color 100% Color Volume
  Wide Viewing Angle (not on 43/50 ")
  Adaptive Picture
  4K IA Upscalling
  Contrast Enhancer
  Real Game Enhancer +
  FreeSync [43/50 "] Premium [Others]
  Audio 2.2 / 40W (2.0 / 20W [43/50 "])
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  -
  -
  1x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  One Connect box
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Multiple Assistant Voice Control
  AirPlay 2 / Phone / TV / TV / Phone
  Multi View
  -
  Ambient Mode + / Art / Collections / etc.
  360 Video Player
  4x HDMI 2.1 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi 5 / Bluetooth
  One Remote TM2050A (white)
  Bipolar - Interchangeable Frame

  Custom frames:
  White, Black, Beige, Brown
  Ultra HD 3840x2160
  Edge LED / Dual LED
  8 bit + FRC
  100Hz
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 3400
  Micro UHD Supreme Dimming
  Q HDR 1000: HDR10 + / HLG
  Mega Contrast
  Q Color 100% Color Volume
  Wide Viewing Angle
  Adaptive Picture
  4K IA Upscalling
  Contrast Enhancer
  Real Game Enhancer +
  FreeSync Premium
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  -
  -
  2x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Far Field - Multiple Assist Voice Control.
  AirPlay 2 / Phone / TV / TV / Phone
  Multi View / PIP
  Universal Guide
  Ambient Mode +
  360 Video Player
  4x HDMI 2.1 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi 5 / Bluetooth
  One Remote TM2050C
  Black / T-Type central leg / Bipolar [85 "]

  Q70T - Carbon silver
  Ultra HD 3840x2160
  Edge LED / Dual LED
  8 bit + FRC
  100Hz
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 3600
  Micro UHD Ultimate Dimming
  Q HDR 1000: HDR10 + / HLG
  Mega Contrast
  Q Color 100% Color Volume
  Wide Viewing Angle
  Adaptive Picture
  4K IA Upscalling
  Contrast Enhancer
  Real Game Enhancer +
  FreeSync Premium
  Audio 2.0 / 20W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  -
  -
  2x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Far Field - Voc Control. Multiple Assist.
  AirPlay 2 / Phone / TV / TV / Phone
  Multi View / PIP
  Universal Guide
  Ambient Mode +
  360 Video Player
  4x HDMI 2.1 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi 5 / Bluetooth
  One Remote TM2090C
  Black and Eclipse Silver / T-Type central leg

  Variations: theoretically identical
  Q74T:
  Q75T: Eclipse silver
  Q77T: Black & Silver
  Only the distributors change.
  Рзлики в цвета на корпуса
  Ultra HD 3840x2160
  Full LED
  8 bit + FRC
  100Hz (50Hz [49 "])
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 3800 (3200 [49 "])
  Micro UHD Supreme Dimming
  Q HDR 1500 (1000 [49 "]): HDR10 + / HLG
  Local Dimming Silver
  Q Color 100% Color Volume
  Wide Viewing Angle (not on 49 ")
  Adaptive Picture
  4K IA Upscalling
  Contrast Enhancer
  Real Game Enhancer +
  FreeSync [49 "] Premium [Others]
  Audio 2.2.2 / 60W (2.2 / 40W [49 "])
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony (not on 49 ")
  Object Tracking Sound (not on 49 ")
  2x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Far Field - Voc Control. Multiple Assist.
  AirPlay 2 / Phone / TV / TV / Phone
  Multi View / PIP
  Universal Guide
  Ambient Mode +
  360 Video Player
  4x HDMI 2.1 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi 5 / Bluetooth
  One Remote TM2050C
  Carbon Silver / Central foot Floating Plate

  Variations:
  Q80T: 2.2.2 ch
  Q83T: anti-glare coating
  Q84T: anti-glare coating, 4.2.2ch
  Q85T: anti-glare coating, silver stand, 4.2.2ch
  Q87T: anti-glare coating, black stand, 4.2.2ch
  Ultra HD 3840x2160
  QLC / Full LED
  8 bit + FRC
  100Hz
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 4200
  Micro Dimming Ultimate UHD Pro
  Q HDR 2000: HDR10 + / HLG
  Local Dimming Gold
  Q Color 100% Color Volume
  Ultra Viewing Angle
  Adaptive Picture
  4K IA Upscalling
  Contrast Enhancer
  Real Game Enhancer +
  FreeSync Premium
  Audio 2.2.2 / 60W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound
  2x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  One Connect box
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Far Field - Voc Control. Multiple Assist.
  AirPlay 2 / Phone / TV / TV / Phone
  Multi View / PIP
  Universal Guide
  Ambient Mode +
  360 Video Player
  4x HDMI 2.1 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi 5 / Bluetooth
  One Remote TM2090C
  Carbon Silver / Central leg Bending Plate


  8K 7680x4320
  QLC / Full LED
  10 bit
  100Hz
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 4500
  Micro Dimming Ultimate 8K Pro
  Q HDR 2000: HDR10 + / HLG
  Local Dimming Gold +
  Q Color 100% Color Volume
  Ultra Viewing Angle
  Adaptive Picture
  8K IA Upscalling
  Contrast Enhancer
  Real Game Enhancer +
  FreeSync Premium
  Audio 4.2.2 / 70W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound +
  2x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  -
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Far Field - Voc Control. Multiple Assist.
  AirPlay 2 / Phone / TV / TV / Phone
  Multi View / PIP
  Universal Guide
  Ambient Mode +
  360 Video Player
  4x HDMI 2.1 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi 5 / Bluetooth
  One Remote TM2090C
  Titan Black / Central leg Bending Plate


  Infinity 8K 7680x4320
  QLC / Full LED
  10 bit
  100Hz
  QLED
  Quantum Processor 4K
  PQI 4700
  Micro Dimming Ultimate 8K Pro
  Q HDR 4000: HDR10 + / HLG
  Local Dimming Platinum
  Q Color 100% Color Volume
  Ultra Viewing Angle
  Adaptive Picture
  8K IA Upscalling
  Contrast Enhancer
  Real Game Enhancer +
  FreeSync Premium
  Audio 4.2.2 / 70W
  Adaptive Sound +
  Active Voice Amplifier
  Q-Symphony
  Object Tracking Sound +
  2x DVB-T/T2/C/S/S2
  PVR + Timeshift
  One Connect box
  Tizen 5.5 / Bixby / Alexa / Google
  SmartThings
  Far Field - Voc Control. Multiple Assist.
  AirPlay 2 / Phone / TV / TV / Phone
  Multi View / PIP
  Universal Guide
  Ambient Mode +
  360 Video Player
  4x HDMI 2.1 eARC ALLM / 2x USB
  Wi-Fi 5 / Bluetooth
  One Remote TM2090C
  Black Steel / Central leg Bending Plate
  Q950TS 65" - HDR 3000 / Q90T 49" - HDR 1000
  Q800T 65" и 75" - PQI4500, Q80T 49" - PQI 3200
  No Gap Wall-Mount е включена в комплекта на Q950TS и е съвместима с Q95T
  Object Tracking Sound (OTS) не се поддържа на Q80T 49"
  Q-Symphony не се поддържа на Q80T 49"
  Q80T 49" разполага с 40W, 2.2Ch аудио
  The Frame - предлага One Invisible Connection
  TU8512 - е същият като TU8502, но с бяла рамка
  The Frame 32" е с резолюция 1920x1080(FullHD) и не поддържа
  Персонализируемите рамки на The Frame се продават отделно, цветовете може дасе различават според пазара.


  Samsung 32" 40" 43" 49" 50" 55" 58" 60" 65" 70" 75" 80" 82" 85" 86" 90"
  Q950TS MVA MVA MVA
  Q900TS MVA MVA
  Q800T MVA MVA MVA
  Q700T MVA MVA
  Q95T MVA MVA MVA MVA
  Q90T MVA MVA MVA MVA
  Q80T MVA MVA MVA MVA MVA
  Q70/75/77T MVA Samsung
  MVA
  MVA MVA MVA
  Q60/64/65/67T IPS MVA MVA MVA MVA MVA MVA
  The Frame ? MVA MVA MVA MVA MVA
  The Serif MVA
  The Sero IPS MVA MVA MVA MVA MVA
  TU8502 MVA MVA ? MVA MVA
  TU8002 MVA MVA MVA Samsung
  MVA
  MVA MVA
  TU7102 MVA MVA MVA MVA MVA MVA MVA
  TU7002 MVA MVA MVA MVA MVA MVA MVA
  TU6900 MVA MVA MVA MVA MVA
  T5002 - -
  T4002 - -
  Samsung внесе яснота след миналогодишното объркване и началото на тази година. SUHD/8K моделите (Q950TS, Q900T, Q800T) и UHD/4K моделите (Q95T, Q90T, Q80T, Q70T) са оборудвани с един HDMI2.1 порт с увеличена честотна лента. Те също така поддържат повечето функции на HDMI2.1. Имайте предвид, че 49-инчовият Q49Q80T не предлага HFR / VRR, тъй като няма 100Hz панел.
  - Q950TS
  Q900T
  Q800T
  Q700T
  Q95T
  Q90T
  Q87T
  Q85T
  Q84T
  Q83T
  Q80T
  Q77T
  Q74T
  Q70T
  LS01T
  LS03T
  (The Serif)
  Q60T
  TU8000
  TU7000
  HDMI 2.1 (48 Gbps) no no no no no no no no
  HDMI 2.1 (40 Gbps) 1x 1x (HDMI4) 1x (HDMI4) 1x (HDMI4) 1x (HDMI4) no no no
  HDMI 2.0 (18Gbps) 3x 3x 3x 3x 3x 4x 4x 4x
  FRL (Fixed Rate Link) Yes
  (10 Gbps @ 4 Lanes)
  Yes
  (10 Gbps @ 4 Lanes)
  Yes
  (10 Gbps @ 4 Lanes)
  Yes
  (10 Gbps @ 4 Lanes)
  Yes
  (10 Gbps @ 4 Lanes)
  no no no
  eARC (Enhanced ARC) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  ALLM (Auto Low Latency Mode) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
  VRR (HDMI VRR) 48-120Hz 48-120Hz *
  (4K/48-60Hz)
  (1080p/20-120Hz)
  48-120Hz *
  (4K/48-60Hz)
  (1080p/20-120Hz)
  48-120Hz *
  (4K/48-60Hz)
  (1080p/20-120Hz)
  48-120Hz *
  (4K/48-60Hz)
  (1080p/20-120Hz)
  no no no
  VRR (AMD FreeSync) 48-120Hz 48-120Hz * 48-120Hz * 48-120Hz * 48-120Hz * no no no
  VRR (NVIDIA GSync) Yes Yes Yes
  (exept 49, 50")
  Yes no no no no
  4K HFR 120fps (@ 10bit 4: 4: 4) Yes Yes* Yes* Yes* Yes* no no no
  2K HFR Yes Yes* Yes* Yes* Yes* Yes Yes Yes
  Input Lag
  1080p @ 60 Hz
  1080p @ 60 Hz Outside Game Mode
  1440p @ 60 Hz
  2160p @ 60 Hz
  2160p @ 60 Hz + 10 bit HDR
  2160p @ 60 Hz @ 4:4:4
  2160p @ 60 Hz Outside Game Mode
  2160p @ 60 Hz With Interpolation
  4320p @ 60 Hz
  1080p @ 120 Hz
  1440p @ 120 Hz
  2160p @ 120 Hz
  1080p with Variable Refresh Rate
  1440p with VRR
  2160p with VRR
  4320p with VRR
  Game mode
  10.2 ms
  79.0 ms
  10.3 ms
  10.2 ms
  10.0 ms
  10.2 ms
  63.0 ms
  30.2 ms
  Not Tested
  N/A
  5.7 ms
  5.5 ms
  Not Tested
  6.0 ms
  6.3 ms
  Not Tested
  Game mode
  10.5 ms
  92,2 ms
  10,2 ms
  10,4 ms
  10,2 ms
  10,6 ms
  70,2 ms
  21.6 ms
  N/A
  5.9 ms
  6.3 ms
  N/A
  6.0 ms
  6,4 ms
  15.0 ms
  N/A
  Game mode
  10.1 ms
  79.5 ms
  9.8 ms
  9.8 ms
  9.7 ms
  9.9 ms
  66.4 ms
  22.0 ms
  N/A
  5.4 ms
  5.3 ms
  N/A
  6.4 ms
  7.2 ms
  15.7 ms
  N/A
  Game mode
  10.4 ms
  85.3 ms
  9.2 ms
  9.1 ms
  10.4 ms
  9.3 ms
  76.6 ms
  21.6 ms
  N/A
  5.8 ms
  6.0 ms
  N/A
  6.6 ms
  6.9 ms
  14.6 ms
  N/A
  Game mode
  10.4 ms
  85.3 ms
  9.2 ms
  9.1 ms
  10.4 ms
  9.3 ms
  76.6 ms
  21.6 ms
  N/A
  5.8 ms
  6.0 ms
  N/A
  6.6 ms
  6.9 ms
  14.6 ms
  N/A
  Game mode
  10.0 ms
  86.3 ms
  9.9 ms
  10.0 ms
  9.7 ms
  9.8 ms
  60.1 ms
  26.3 ms
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  Game mode
  9.7 ms
  87.2 ms
  9.9 ms
  9.5 ms
  9.7 ms
  9.6 ms
  85.3 ms
  25.3 ms
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  Game mode
  10.2 ms
  34.5 ms
  10.0 ms
  10.3 ms
  10.4 ms
  10.3 ms
  17.5 ms
  34.2 ms
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  N/A
  *: Only for 55 inch screen size and larger
  * Дизайна на дистанционното и оформлението на бутоните могат да варират в зависимост от модела и региона
  TM2090C - TM2050C - TM2050A - TM1240A

  https://developer.samsung.com/smartt...fications.html
  ConnectShare
  Източници: USB порт
  Видове видео / файлове: .3GP • .ASF •. AVI • .FLV • .M2TS •. MKV • .MOV • .MP4 • .MPEG • .MPG • .MTS • .RMVB • .SVI • .TP • .TRP • .TS • .VOB • .VRO • .WEBM • .WMV
  Видео / Формати - Контейнери: 3GP • ASF • AVI • FLV • MKV • MOV • MP4 • PS • RMVB • SVAF • TS • VOB • VRO • WEBM
  Видео / кодеци : H.263 SORRENSON • H.264 BP-MP-HP • HEVC (H.265) • MOTION JPEG • MPEG1 • MPEG2 • MPEG4 ASP • MPEG4 SP • MVC • RV10 • RV8 • RV9 • VP6 • VP8 • WMV7 • WMV8 • WMV9 (VC1)
  Видео / аудио кодеци: AAC • ADPCM • DOLBY DIGITAL • DOLBY DIGITAL PLUS • G.711 • HE-AAC • LPCM • MP3 • OPUS • REALAUDIO 6 • VORBIS • WMA
  Информация за видео / HD / 4K / 3D: Поддържат се HD видеоклипове
  Друга информация за видео: H.264 се разпознава до версия 4.1.
  В HEVC (H.265) поддържаната максимална резолюция е 3840 x 2160 при битрейт 80 Mbps.
  Опцията GMC 2 или по-висока не се поддържа
  Vorbis и Dolby Digital Plus се поддържат до 5.1
  Типове аудио / файлове: .AAC • .AIF • .AIFF • .APE • .FLAC • .M4A • .MID • .MIDI • .MP3 • .MPA • .OGG • .WAV • .WMA
  Аудио / формати - контейнери: AIFF • ALAC • APE • FLAC • MIDI • MPEG • MPEG4 • OGG • WAV • WMA
  Аудио / кодеци: AAC • AIFF • ALAC • APE • FLAC • MIDI • MP3 • VORBIS • WAV • WMA
  Друга аудио информация:WMA: до 10 5.1 Pro канала, M2 профил
  Без загуби WMA не се поддържа
  MIDI: само тип 0 и 1
  Типове изображения / файлове: .BMP • .JPEG • .JPG •. MPO • .PNG
  Изображение / Формати: BMP • JPEG • MPO • PNG

  Друга информация Изображение: MPO форматът се поддържа частично, т.е. вероятно един кадър в даден момент.

  Максимална разделителна способност:
  JPEG: 15360 x 8640
  PNG: 4096 x 4096
  BMP: 4096 x 4096
  MPO: 15360 x 8640

  Възможно слайдшоу, с ефекти на преходи, музикален фон и субтитри.


  Субтитри / файлове:.ASS • .SMI • .SRT • .SSA • .SUB • .TTXT • .TXT • .XML
  Субтитри / Външни: Разширена SubStation Alpha • Micro DVD • MPEG-4 Текст със зададен текст • SAMI • SubRip • SubStation Alpha • SubViewer • SMPTE-TT Текст
  Субтитри / Вътрешен: Разширена подстанция Alpha • MPEG-4 Временен текст • PNG SMPTE-TT • SubRip • SubStation Alpha • TEXT SMPTE-TT • TTML • VobSub • Xsub
  Друга обща информация: USB носителят трябва да бъде форматиран в FAT, exFAT, NTFS (разделен в MBR / Master Boot Record)
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-04-21 в 12:42.

 5. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,242
  #4

  Samsung телевизори - МОДЕЛИ 2018

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-01-21 в 20:12.

 6. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  9,242
  #5

  Samsung телевизори 2020 - често задавани въпроси

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-01-21 в 20:12.

 7. Novice
  Тук е от
  Dec 2017
  Мнения
  7
  #6

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  Здравейте и от мен. От месец имам 43Q60 и много ме дразни това че не може да плейва голяма част от филмите от USB. Имам и модел от 2017г. и там всичко тръгва без проблем. Чудя се няма ли начин да се инсталира някакъв плеър с който да глеаме филмите от USB вместо вградения?
  Иначе сега цъкнах етикета отзад и моя е Версия 01 / QRQ60. Производител на матрицата е Beijing Optoelectronics. Някой с такъв модел може ли да каже при него как е?

 8.  
   
 9. Member
  Тук е от
  Dec 2019
  Мнения
  247
  #7

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  Цитат Първоначално публикувано от Ivaylo8010 Виж публикацията
  Здравейте и от мен. От месец имам 43Q60 и много ме дразни това че не може да плейва голяма част от филмите от USB. Имам и модел от 2017г. и там всичко тръгва без проблем. Чудя се няма ли начин да се инсталира някакъв плеър с който да глеаме филмите от USB вместо вградения?
  Иначе сега цъкнах етикета отзад и моя е Версия 01 / QRQ60. Производител на матрицата е Beijing Optoelectronics. Някой с такъв модел може ли да каже при него как е?
  Здравей!
  Аз съм с абсолютно същия модел и като размер.Не поддържа divx, орязан е вграденият плеър откъм възможности.
  Би ли споделил как е при теб матрицата,имам предвид равномерна ли е подсветката,защото при мен стабилно свети на тъмно.И още нещо искам да те питам . Случвало ли ти се е като изгасиш телевизора от дистанционното след няколко секунди сам да се включи.На мен ми се случва вече няколко пъти и нямам обяснение какво би могло да го буди.Също така няколко пъти при включване от мен зарежда логото ,на което е изписан QLED SAMSUNG и след това си зарежда каналите.
  Този пост е редактиран от Росен; 31-01-20 в 15:34.

 10. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,309
  #8

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  Защо мъчите телевизорите си с DivX ?
  https://developer.samsung.com/smartt...fications.html

  Всички LCD телевизори и монитори светят на тъмно.

 11. Member
  Тук е от
  Dec 2019
  Мнения
  247
  #9

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  За мен не е проблем,че не поддържа divx,а със светенето на тъмно се свиква,не е чак толкова дразнещо вече.
  Само се чудя каква би могла да бъде причината за самостартирането на телевизора.

  - - - - - - - - - -

  Пуснат е нов фърмуер за моделите 2019 г. - 1351.3
  Някой може ли да даде повече информация за този ъпдейт?


  - - - - - - - - - -

  https://eu.community.samsung.com/t5/TV/New-firmware-released-today-for-2019-models-1351-3/td-p/1521085/page/2

 12. Junior Member
  Тук е от
  Oct 2016
  Мнения
  52
  #10

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  "Samsung's 2020 line-up of TVs will be known as the 'T' range and the company is planning to launch new 4K models called Q95T, Q90T, Q80T, Q70T, and Q60T.  While these models may look like direct successors to last year's Q90R, Q80R, Q70R and Q60R, it is important to note that the top Q9xT will be more comparable to last year's Q80R. Samsung will be moving each model in its 2020 range one step up, reserving its most advanced LED zone-dimming for the new 8K TVs (Q800T and Q950T)."

  "At CES, Samsung confirmed HDMI 2.1 only for its 8K TVs"... не знам колко е вярно.

 13. Senior Member Аватара на sony 1
  Тук е от
  Dec 2016
  Мнения
  2,384
  #11

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  Цитат Първоначално публикувано от Росен Виж публикацията
  За мен не е проблем,че не поддържа divx,а със светенето на тъмно се свиква,не е чак толкова дразнещо вече.
  Само се чудя каква би могла да бъде причината за самостартирането на телевизора.
  Пробвай с хард ресет за рестартирането.

 14.  
   
 15. Member
  Тук е от
  Dec 2019
  Мнения
  247
  #12

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  Аз си мисля,че причината е Смарт Хъба,защото след като се включи сам и изпише логото си при последващо влизане в Ютуб ми зарежда профила и след това вече влизам в приложението.

 16. Member
  Тук е от
  Nov 2019
  Мнения
  431
  #13

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  Аз пък не знам, но имам чувство, че сериите Q70T и Q60T тази година ще бъдат доста интересни от към качество на картината. Дано не се лъжа, но мисля Samsung ни готвят приятен сюрприиз. Още малко и ще разберем!

 17. Member
  Тук е от
  Dec 2019
  Мнения
  247
  #14

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  А аз сериозно се замислям да сменям телевизора след около 40 дни ползване.
  Може ли някакви варианти за 55 инча с VA матрица и Директ лед подсветка.По принцип гледам много футбол,филми и Ютуб,гледам на тъмно в по-голямата част от денонощието,не играя игри.Ценови диапазон до 1200 лв.

 18. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  11,552
  #15

  Отговор: Samsung телевизори 2020

  55RU8005 или за 500лв отгоре Q70/80

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 81 1231151 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Samsung телевизори 2019
  От kod във форум Samsung телевизори
  Отговори: 493
  Последно: 29-01-20, 08:06
 2. Samsung телевизори 2017
  От kod във форум Samsung телевизори
  Отговори: 1079
  Последно: 01-01-18, 06:34
 3. Samsung телевизори 2016
  От kod във форум Samsung телевизори
  Отговори: 821
  Последно: 01-01-17, 17:42
 4. Samsung Телевизори 2015
  От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
  Отговори: 1121
  Последно: 02-01-16, 09:17
 5. Има ли пасивни 3D телевизори на Samsung?
  От detronik във форум Samsung телевизори
  Отговори: 6
  Последно: 21-10-14, 23:00

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе