Първоначално публикувано от
Georgi Vladimirov Rusev
Здравейте, моля за малко помощ относно гледане на 4К филми на LG TV. Отскоро съм с LG Oled C1. Опитвам се да гледам 4К HDR торент филми. Не разбирам кой знае колко и не съм специалист по всичките технологии, затова моля за съвети.
Пробвах общо взето какво ли не, без особен успех. Пробвах с разни Plex Media Server и приложението му в WebOS, където транскодиране или връзката бави нещата и общо взето нищо не става, или не върви HDR. Пробвах изключването на transcoding - нищо. Пробвах 5-6 пъти с различни програми същото през вградения player на LG, с UMS, със Serviio, със SmartShare, и т.н. Пробвах с wi-fi, после и с wired.
Най-голям "успех" постигам със Serviio, вграденият LG player и wired връзка. Филмите вървят по 20-30-40 мин, и после се появява грешка, че file-ът не може да бъде разпознат, и край. Като ги пуснеш отново от прекъснатата точка, тръгват. И така пак 20-30 мин. Сменях им имената, да са къси, да не са на кирилица, и т.н. Нищо.
Пробвах изтриването и тегленето на торентите пак - без успех.
Файловете са филми 4K HDR HEVC, по 50-60-70 GB, теглени от rutracker. Рових се в webos-forums.ru, където се съобщават за подобни проблеми, и май без кой знае какви решения. Пари за Nvidia Shield Pro, който можел всичко да възпроизведе без проблеми, не мисля да отделям. Ако е по-добре да не се гледа HEVC, тогава как, те като гледам повечето са такива?
Въпросите ми са Вие ако може да споделите как гледате 4K HDR филми без проблеми, за да мога и аз да пробвам, ако трябва пак?
Благодаря предварително, и приятни празници на всички.