Резултати от 1 до 12 от общо 12
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By kaloman

LG42c31oled проблем със запомняне паролата за WIFI мрежа на домашния рутер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

LG42c31oled проблем със запомняне паролата за WIFI мрежа

Здравейте,

От 5 месеца съм собственик на посочения модел LG, но от скоро започнах да използвам Wifi direct.Забелязвам че телевизора не си запомня паролата и някак си ,като че ли не е включен в мрежата.

Ако е паролата се въведе на ръка се вкючва в wifi мрежата и шерването от лаптопа работи добре.
    Ако обаче е минало известно време да кажем 1 ден и телевизора и компютъра се загасени ,при следващото пускане,компютъра не намира телевизора , след проверка в мрежи на телевизора , се вижда че той не е включен в wifi и отново иска парола.

Търсих доста в интернет,но главно хора се олакват от същото, но не намерих някой да е решил този проблем.

Телевизора уж е минал всички ъпдейти навреме ,но не виждам бутон save password на wifi мрежата.

Ако някой се е сблъсквал с този проблем и го е решил,моля да сподели как.
    Този пост е редактиран от gurumxx; 23-03-25 в 23:30.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

Отговор: LG42c31oled проблем със запомняне паролата за WIFI мрежа на домашния рутер

Явно никой не ползва wifi direct на LG.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2024

Отговор: LG42c31oled проблем със запомняне паролата за WIFI мрежа на домашния рутер

Не ползвам WiFi Direct нито WiFi на телевизора. Ползвам Airplay и LAN кабел.
    Въпреки това, има една настройка която може да провериш - General -> External Devices -> TV On With Mobile
    Аз съм с G4, но предполагам че настройката трябва да е на същото място.

5. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Аз съм с C4 и при мен се случваше при включване на телевизора да не се свързва към рутера.Махнал съм лан кабела заради ограничението от 100Mbit.На Wi-Fi си използва всичките 300Mbit (такъв ми е планът към А1) и това е причината да съм без кабел.Та при мен решението беше в настройките на мрежата за Wi-Fi, в менюто на телевизора, от автоматично IP го промених на ръчно IP.И сега при всяко включване вече се закача към рутера.

6. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

T.e да пробвам да му сложа едно твърдо IP, от раздадената мрежа. Благодаря за инфото, ще го тествам. Аз съм на 1GB по кабел свързан към телевизора ,но wifi също е с прилична скорост до 800Мб съм стигал.

- - - - - - - - - -

Искрено Ви благодаря за споделеното, след тази промяна и при ме нещата се оправих, лаптопа веднага телевизора и Wifi direct работи отлично!

За мен не е много логично това, но работи, но явно рутера като веднъж раздаде ръчно зададен адрес, повече не го пипа..

- - - - - - - - - -

За жалост радостта ми беше кратка, телевизора, отново се разкачи от wifi
    Този пост е редактиран от gurumxx; 26-03-25 в 18:43.

7. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

вклюена е тази настройка

- - - - - - - - - -

вклюена е тази настройка

Цитат Първоначално публикувано от KoCMoHaBTa Виж публикацията
    Не ползвам WiFi Direct нито WiFi на телевизора. Ползвам Airplay и LAN кабел.
    Въпреки това, има една настройка която може да провериш - General -> External Devices -> TV On With Mobile
    Аз съм с G4, но предполагам че настройката трябва да е на същото място.
    - - - - - - - - - -

Проблема според мен не е в забравяне на паролата ,а в автоматично изключване на Wifi на телевизора, има ли някъде опция в сервизното мен/ или някъде другаде от където може wifi да е постоянно включен, просто губи връзка телевизора с рутера, а са на 20-50 см един от друг.всички останали устройства в апартамента не се разкачат от wifi мрежата, климатици,компютри,телефони.

8.  

9. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

LG LCD TV, имат проблеми с wifi модула/картата, който не е от вчера.
    Има решение като се почисти или смени картата. Даже във форума имаше потребител, който си отстрани лично проблема.
    Също съм подобни проблеми с прекъсване на връзката с LG LED TV.
    Явно, е наличен и при OLED.
    Tова ме накара да сменя марката ТВ.

10. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

gurumxx Четеш и пробваш, ако не си го правил досега.
    https://www.google.com/search?sca_es...h=527&dpr=2.25

11. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

На 6 месеца е, явно фабричен дефект

- - - - - - - - - -

Това го четох, пробвал съм, вече не иска повторно въвеждане на паролата, тв си загася wifi, това е проблема за мен, влизам на ръка премествам плъзгача с дистанционното и се връзва, без въвеждане на парола.

- - - - - - - - - -

Четох това и пробвах, вече не забравя уж паролата, а гаси Wifi.
    Писах на спорта на lg, съвета е да се ползва Hotspot, рутера бил близо до телевизора.. За мен е доста странно това но по нататък и това ще пробвам.

Но дори и ръчно пускане на Wifi ще го преживея картината на този телевизор е уникална.

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    gurumxx Четеш и пробваш, ако не си го правил досега.
    https://www.google.com/search?sca_es...h=527&dpr=2.25

12. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от gurumxx Виж публикацията
    На 6 месеца е, явно фабричен дефект

- - - - - - - - - -

Това го четох, пробвал съм, вече не иска повторно въвеждане на паролата, тв си загася wifi, това е проблема за мен, влизам на ръка премествам плъзгача с дистанционното и се връзва, без въвеждане на парола.

- - - - - - - - - -

Четох това и пробвах, вече не забравя уж паролата, а гаси wifi.
    Писах на спорта на lg, съвета е да се ползва Hotspot, рутера бил близо до телевизора.. За мен е доста странно това но по нататък и това ще пробвам.

Но дори и ръчно пускане на wi-fi, ще го преживея картината на този телевизор е уникална.
    Свържи го към 2.4GHz на рутера,. И тествай, дали ще спира/disconect връзката.
    При мен имаше ефект (не спираше често нет-а). Но, и ТВ-то беше от 2016 г.
    Ако, имаш достъп до настройките на рутера: смяна на канала на рутера (било то на 5GHz или 2.4GHz, да му смениш ръчно канала)
    Като, преди това провериш при теб кой е не зашумения/чистия канал, около теб, с помощта на приложение през телефона например (Wifi Analyzer).

13. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

От години имам проблем с wifi/lan на LG oled от 2016. Измисля си някакви IP- та и нищо не помага. Прочетох в AVForums, че за моя телевизор става USB ethernet adapter, който е с чип RTL8153- например този: https://www.jarcomputers.com/tp-link...linkue300.html.
    Аз имах под ръка това- https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm и то свърши работа.
    tek одобрява това.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

Ами спрях да се занимавам с това не се оправя,ако преритам за wifi, влизам и го включвам на ръка, и си работи без проблем, след време се изключва, но живота продължава. картината е уникална..това ми стига.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 19
    Последно: 27-01-13, 11:32
  2. Отговори: 3
    Последно: 01-06-10, 23:38
  3. Отговори: 11
    Последно: 31-05-09, 17:23
  4. Запомняне на пароли?
    От sho във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 07-04-04, 22:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе